Weekendseng – Bedste weekendseng til baby 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

BabyTrold-weekendseng/rejseseng med åbning
TESTVINDER

BabyTrold-weekendseng/rejseseng med åbning

Den lette og stilrene weekendseng til børn er ikke kun praktisk, men også pæn! Den er udstyret med en lynlås i den ene ende, så I selv kan vælge, om baby må kunne kravle ud…

BabyTrold-weekendseng/rejseseng med åbning 1
bedste weekendseng i test

BabyTrold-weekendseng/rejseseng med åbning

BabyDan Travel Cot med eller uden hjul 2
bedste billige weekendseng

BabyDan Travel Cot med eller uden hjul

Deryan Todlerbox 3
bedste premium weekendseng

Deryan Todlerbox

tectake Children's Travel Cot 4
bedste justerbare weekendseng

tectake Children's Travel Cot

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vil du gerne have din baby med ud besøge venner og familie, med på ferien, men ved ikke, hvordan du skal gøre, når baby trænger til en lur, så kan en weekendseng været svaret for dig. I nedenstående sammenligning tager vi højde for funktionalitet, brugervenlighed, design, pris, størrelse, tilbehør, som taske og babyudstyr, og anvendelse, så du er sikker på, du finder en, der passer lige til jeres behov.

Vi har lavet en nem og overskuelig oversigt over de bedste weekendsenge, så I forældre i stedet kan nyde jeres tid sammen med jeres lille baby. Her får du de fem bedste weekendsenge – simpelthen!

For at hjælpe dig yderligere, har vi også lavet en købsguide, hvori du får alt at vide, der er værd at vide om weekend-/og rejsesenge, inden I træffer jeres endelige beslutning. Vil I hellere have en overskuelig sammenligningstabel, så har vi selvfølgelig også sådan en lige her.

BabyTrold-weekendseng/rejseseng med åbning

bedste weekendseng i test

BabyTrold-weekendseng/rejseseng med åbning
Fordele
 • pros-icon.svg Høje, stabile sider
 • pros-icon.svg Lynlåsåbning i enden af sengen
 • pros-icon.svg Rummelig, så sengen kan tages i brug i mange år
 • pros-icon.svg Hjul under to af benene
 • pros-icon.svg God pris

Detaljeret gennemgang

Derfor skal I vælge BabyTrold-weekendseng/rejseseng med åbning

Den lette og stilrene weekendseng til børn er ikke kun praktisk, men også pæn! Den er udstyret med en lynlås i den ene ende, så I selv kan vælge, om baby må kunne kravle ud eller ej. I den anden ende er der fastsat en smart lille opbevaringslomme, som I kan lægge yndlingslegetøjet ned i. Som tilbehør får I også en pose med ekstra lang rem, så I hurtigt kan svinge den over skulderen og tage med jer på farten. Under to af benene er der monteret hjul, så I nemt lige kan flytte rundt på den, hvis det bliver nødvendigt. Et ekstra plus er, at den er så rummelig og derfor kan tages i brug i mange år og/eller indtil dit barn vejer 14 kg.

BabyDan Travel Cot med eller uden hjul

bedste billige weekendseng

BabyDan Travel Cot med eller uden hjul
Fordele
 • pros-icon.svg Hjul under to af benene
 • pros-icon.svg Nem at transportere
 • pros-icon.svg Rullemadras medfølger
 • pros-icon.svg Produceret i Danmark
 • pros-icon.svg Meget god pris

Detaljeret gennemgang

Derfor skal I vælge BabyDan Travel Cot med eller uden hjul

Den er produceret i Danmark, og det er et kæmpe plus i vores bog! Den er udstyret med to hjul, så I nemt kan placere den lige, som I har lyst til. Sengen minder om en tremmeseng, hvilket kan gøre det meget nemmere for barnet at falde til ro, hvis det i forvejen er vant til en tremmeseng. Sengen kan nemt og hurtigt slås sammen og pakkes i den dertilhørende taske. Derudover er den fremstillet i kraftigt og slidstærkt nylon, så I ikke behøver være bange for, den går i stykker, hver gang I slår den ud. Og så er det jo bare endnu skønnere, at prisen er så overkommelig!

Deryan Todlerbox

bedste premium weekendseng

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Leveres med transporttaske
 • pros-icon.svg Leveres med selvoppustelig madras
 • pros-icon.svg Leveres med aluminiumsramme
 • pros-icon.svg Leveres med sovepose
 • pros-icon.svg Kan pakkes i en kuffert

Detaljeret gennemgang

Derfor skal I vælge Deryan Todlerbox

Er I eventyrlystne forældre, der gerne vil have jeres baby med ud at rejse uden at gå på kompromis med den gode nattesøvn, så er denne weekendseng lige det rigtige for jer! I kan nemlig pakke sengen ned i en kuffert, når den er foldet sammen, så I kan tage baby med på længere rejser og samtidig have en god weekendseng til, når I er hjemme hos venner og bedsteforældre. På den måde behøver I ikke købe en separat seng til jeres ferie.

Derudover leveres den med en masse tilbehør som en transporttaske, en selvoppustelig madras, aluminiumsramme og endda en sovepose! Godt nok ligger prisen i den høje ende af skalaen, men i det lange løb sparer I måske penge, da I får så meget med i købet.

tectake Children's Travel Cot

bedste justerbare weekendseng

tectake Children's Travel Cot
Fordele
 • pros-icon.svg Højde kan justeres
 • pros-icon.svg Nem at samle og justere
 • pros-icon.svg Hjul med bremsesystem under to af benene
 • pros-icon.svg Leveres med skifteunderlag
 • pros-icon.svg God pris

Detaljeret gennemgang

Derfor skal I vælge tectake Children’s Travel Cot

I skal vælge denne weekendseng, hvis I ønsker en seng, I kan justere og tilpasse jeres barn. På rejsesengen fra tectake kan I nemlig justere højden, så I er sikre på, at jeres barn ikke kan kravle op og falde ud af sengen. Den leveres ovenikøbet med et skifteunderlag, så I ikke skal ud og finde et ekstra. Desuden får du også en sød bue med legetøj i skønne farver, så jeres baby har noget at kigge på, når det ligger i sengen. 

På to af benene er der monteret hjul, så I hurtigt og nemt kan flytte sengen rundt i jeres bolig uden at ridse gulvet og skulle løfte jeres sovende baby ud først. Weekendsengen er også rummelig, og jeres barn vil altså kunne få glæde af denne rejseseng i flere år.

AeroMoov Pop-up Rejseseng

bedste weekendseng med funktionelt design

Fordele
 • pros-icon.svg Funktionelt design
 • pros-icon.svg Letvægtig (under 3,5 kg)
 • pros-icon.svg Opfylder høje sikkerhedsstandarder
 • pros-icon.svg Højde kan justeres
 • pros-icon.svg Inden- og udendørs brug

Detaljeret gennemgang

Derfor skal I vælge AeroMoov Pop-up Rejseseng

Denne weekendseng ligner ikke de andre rejsesenge – den ligner måske lidt mere et telt – og adskiller sig netop på grund af sit anderledes og funktionelle design. Når først den er foldet sammen, fylder den ikke meget. Når den er slået op er den til gengæld rummelig og kan derfor også bruges som kravlegård!

Der er i forvejen så mange ting at pakke (dyner, puder, legetøj), så det er da virkelig smart, at I så ikke skal sørge for at have begge dele med, når I er på farten eller på besøg hos nogen. Og desuden slipper I på den måde for at skulle ud og købe begge dele. Så kan I i stedet investere pengene i en lækker vugge! Hvad gør man ikke for babys gode søvn! Sengen er derudover fremstillet af slidstærke materialer, der også kan anvendes udenfor. I enderne er den endda udstyret med UV-beskyttelse, så I ikke skal være nervøse for at stille den op i haven (dog selvfølgelig i skyggen!). Og så er den dejlig let, så I ikke får ondt i ryggen og skuldrene af at tage den med på alle jeres spændende udflugter! Se, det er vi ret vilde med.

Guide

Sådan vælger du den bedste weekendseng til jeres baby

En seng er da bare en seng, tænker du måske, men dit valg afhænger af i hvilken sammenhæng, du skal bruge weekendsengen. Skal du bruge den som overnatningsmulighed hos familie og venner? Eller skal din baby og tilhørende seng med ud at flyve? Eller er du ofte på farten, og skal have en let seng, der er nem at transportere, så din baby ikke får ødelagt sin søvn?

Det er bare nogle af de ting, du bør overveje, inden du kaster dig ud i at købe en rejseseng til dit lille pus. Og så skal den selvfølgelig også være behagelig for din baby at ligge og ikke mindst være sikker, så dit barn sover trygt om natten eller til sin eftermiddagslur.

Hvad er en weekendseng egentlig?

Nu sidder I måske som nye forældre og tænker, hvad er en weekendseng egentlig? En weekendseng eller en rejseseng er simpelthen en babyseng, der kan foldes ud, når den er i brug og slås sammen, når den ikke er i brug. Når den er foldet, fylder den mindre, og kan i en håndevending pakkes og tages med på en weekend hjemmefra.

Fordelen er altså, at du modsat en almindelig babyseng nemt kan tage den med dig, når du skal på weekendture ud og besøge bekendte i sommerhus ved stranden eller spise middag hos bedsteforældrene. Så sikrer du dig, at din baby har sin egen seng, uden at du behøver gå på kompromis med din babys (eller din egen!) søvn. Og når I skal videre, kan du uden videre folde sengen og tage den med dig igen videre ud på næste eventyr!

Ikke alle senge foldes på samme måde. Tjek derfor vejledningen, så du ved helt præcist, hvordan du skal gøre. Du kan eventuelt øve dig lidt derhjemme, så du undgår, at overnatningen ender med at gå ud over din og din babys søvn, fordi du ikke lige kunne huske, hvordan man gør.

Hvor længe kan et barn sove i en weekendseng?

Det afhænger af, hvilken weekendseng du vælger. Tjek altid producentens anbefaling og maksimale belastning. En god tommelfingerregel er dog, at du kan bruge en rejseseng, indtil dit barn er klar til at sove i en normal seng. Det er muligt at få en rejseseng, hvor man kan indsætte en ekstra bund, så du ikke skal bukke dig for langt, når du skal have barnet op. Det er her vigtigt at være sikker på, at din baby ikke kan falde ud, så når først barnet kan sidde oprejst alene, er det derfor vigtigt, at siderne er høje nok.

På nogle weekendsenge kan siderne justeres i højden, så du kan bruge sengen over en længere periode og bare tilpasse siderne i takt med, at barnet bliver større. Det vil altså sige, du ville kunne bruge weekendsengen til din nyfødte og også til småbørn og samtidig sågar som kravlegård.

Kontrollér weekendsengens sikkerhed

For at dit barn får sig en god søvn, skal sikkerheden selvfølgelig være i top, når du køber en rejseseng. Det er ikke sjovt konstant at skulle tjekke sit sovende barn og bruge hele sin ferie på at være nervøs for, om alt er i orden. En rejseseng er en mobil soveplads, som kan klappes sammen. Det er derfor vigtigt at sikre sig, at den er sat ordentligt op, og at dit barn ikke kan få sine fingre i klemme. Sikr dig, at der er en børnesikring eller et beslag med klikfunktion på, så dette ikke kan ske. Det må heller ikke være muligt for barnet at få sit hoved eller andre kropsdele i klemme i små åbninger.

Nogle senge har en åbning med en lynlås i den ene ende. Vær sikker på, at den er lukket helt, så dit barn ikke kan falde ud og også, at dit barn ikke kan få fat på lynlåsen og sidde fast i den. Tjek også, at der ikke sidder løse dele på sengen, som din baby kan komme i munden og risikere at sluge. Gennemgå sengen og kontrollér, at der ingen skarpe kanter er, som barnet kan rive eller slå sig på.

Weekendsengen med god komfort

For at dit barn får en god søvn og ligger godt, skal sengen skal være stor nok til, at dit barn kan ligge udstrakt. Vil du gerne kunne bruge rejsesengen i lang tid, kan du altså med fordel købe en større model, så din baby ikke vokser ud af den for hurtigt. Husk derfor altid at tjekke både de udvendige og også de indvendige mål. Køber du en seng på 120 centimeter, kan du som regel bruge den, til dit barn er et par år gammel. Du bør ligeledes tjekke, hvor meget vægt sengen er fremstillet til at bære.

Madras til weekendseng

Der skal altid lægges en madras i bunden af sengen. Ofte leveres en weekendseng med madras, men gør den det ikke, kan du tilkøbe én. Her skal du være opmærksom på, at den passer i størrelsen, og hvor meget vægt madrassen er fremstillet til at bære. Det er der nemlig forskel på. Ligesom sengen er madrassen fremstillet til at kunne bære en bestemt vægt.

Glem derfor ikke at kontrollere dette, inden du køber, især, hvis du gerne vil bruge sengen i nogle år. Sørg for at vælge et trykaflastende underlag, så din baby altid ligger godt. Mange senge leveres med en tynd madras beklædt i plastik. Det fremmer måske ikke den bedste søvn. Du kan derfor med fordel bruge en rullemadras til at lægge ovenpå, og så tilføje et blødt lagen af jersey. Men for ekstra god komfort kan du også vælge at købe en god foldemadras.

Er det altid bedst at investere i en dyr weekendseng?

Det korte svar er: nej. Hvis du kun skal bruge en weekendseng få gange, er der ikke nogen grund til at bruge en masse penge på den. Skal rejsesengen fx stå som fast soveplads hos bedsteforældrene eller i sommerhuset, er der ikke nogen grund til at betale mange penge for en utrolig let rejseseng, der er nemt at transportere.

Har du dog planer om at bruge den ofte, tage den med på ferie, eller rejser I meget, kan det være en god investering at bruge lidt flere penge på rejsesengen og få en seng, der takket være en medfølgende transporttaske eller opbevaringstaske er let at have med, og som ikke fylder for meget i bilen eller måske endda i en kuffert. Det er med andre ord, dit behov, der afgør, hvor mange penge du bør bruge på en rejseseng.

FAQ

Hvilken weekendseng er bedst i test?

Den bedste weekendseng i test er BabyTrold-rejseseng/weekendseng med åbning. Den har høje kanter, er ikke for tung og er desuden holdt i et stilrent design. Derudover er den udstyret med praktiske funktioner som en åbning med lynlås og en opbevaringspose på selve sengen. Desuden leveres den med en smart transporttaske, som er lige til at smide over skulderen.

Hvor længe må et barn sove i en rejseseng?

Det afhænger af sengens størrelse og maksimale belastning. Du bør altid kontrollere producentens anbefaling. Generelt kan et barn dog trygt sove i en rejseseng, indtil det er stort og/eller gammelt nok til at sove i en normal seng.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×