Bedste Vugge

Af Pernille BAdge
Pernille

Hej! Pernille er 27 år gammel, og bor på stevns med sin familie, hund, kaniner og høns. Hvor hun også hjemmepasser sin datter. Efter at være blevet mor, savnede hun...

Baby Dan Sofie vugge
TESTVINDER

Baby Dan Sofie vugge

Her er der lagt mange timer i at skabe en sikker vugge, der passer ind i de fleste danske hjem, og resultatet er blevet en super fin vugge, hvor du trygt kan lægge dit nyfødte…

Baby Dan Sofie vugge 1
Bedste vugge

Baby Dan Sofie vugge

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det falder os som forældre helt naturligt at berolige og trøste vores nyfødte babyer ved at vugge dem tæt i vores trygge arme.
En vugge, er en god første seng for baby, da I kan berolige baby ved let at vugge sengen blidt fra side til side med et lille skub.
Mange små babyer finder ro i de vuggende bevægelser, der ud over er det også godt for baby med en lille seng den første tid, da verdenen omkring den lille ny, kan blive meget stor og overvældende.

Der findes flere vugger på markedet, både den helt klassiske vugge og de mere nytænkende designs, vi har lavet en bedst i test, med et godt udvalg af de bedste vugger i en høj kvalitet, fra mærker der er meget populære i de danske børnefamiliers hjem.
Vi ved sikkerheden er vigtig når det omhandler vores børn, derfor er der stor fokus på sikkerhed og kvaliteten på produkterne i denne artikel.

Baby Dan Sofie vugge

Bedste vugge

Baby Dan Sofie vugge
Fordele
 • pros-icon.svg Har en smart vugge funktion, der giver en god stabil vugge.
 • pros-icon.svg Godkendt til hele 20 kg.
 • pros-icon.svg Mulighed for tilkøb af hjul, så vuggen kan flyttes rundt i huset og du kan have din bay tæt på dig hele tiden.

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Baby dan Sofie Vugge

Her er der lagt mange timer i at skabe en sikker vugge, der passer ind i de fleste danske hjem, og resultatet er blevet en super fin vugge, hvor du trygt kan lægge dit nyfødte barn til at sove.

Baby Dan har designet en vugge med et nyt og anderledes vugge system, hvor det er sove delen på selve sengen der vugger, mens stellet stadig står fast med to ben på gulvet.
Denne vugge funktion giver en meget stabil og god vugge.
Dette giver dig også mulighed for helt at slå vugge funktionen fra, ved nemt at låse den øverste del, hvilket kan være meget rart, hvis du f.eks. skal flytte vuggen, eller har en storebror eller storesøster der kan finde på at vugge baby, når den og har brug for ro.

Vuggen er produceret i hvid malet bøgetræ i en høj kvalitet, denne vugge er godkendt og testet efter europæiske standard EN 1130.

Vuggen har en godkendt belastning på hele 20 kg. Din baby når altså ikke at blive for tung til vuggen, inden I var færdige med at sove i den.
Da en vugge ikke har så høje sider anbefales det af sikkerhedsmæssige årsager, ikke at børn der selv kan sætte sig op, sover i en vugge, af fare for de vil læne sig frem og falder ud over siden.
Normalt vil dette være når baby er omkring seks måneder. gammel.

Vuggen kommer med en sengehimmel pind, men selve sengehimmelen skal købes ved siden af, hvis du ikke ønsker en sengehimmel, kan pinden tages helt af vuggen.

Hvis du er faldet for BabyDan sofie vuggen, men ønsker dig en vugge med hjul, så kan du tilkøbe hjul der passer til vuggen, så du får en god multifunktionel vugge, du let kan flytte med dig rundt i huset.

Specifikationer:

Mål: H: 74 cm x B: 40 cm x L: 84 cm
Liggemål: B: 40 cm x L: 84 cm
Bære evne: 20 kg.

BabyDan

BabyDan er et dansk brand der har eksisteret siden 1947, med mere end 70 år i branchen kan du være sikker på de produkter du køber fra BabyDan er i en god kvalitet, de har været på markedet længe og udvikler sig fortsat med tiden.
BabyDan udvikler og producere sikkerhedsudstyr og møbler til børn i alderen 0 år til 3 år, hos dem finder du altså alt fra sikkerhedsgitter til trappen til pusleborde og fine vugger.

De har vundet flere awards og priser for deres gode produkter både nationalt og internationalt.
BabyDan har deres eget testcenter, hvor de tester ud fra de Europæiske, Britiske og Amerikanske standarder.

Nonomo slyngevugge

Bedste alternativ til en vugge

Fordele
 • pros-icon.svg Nemt at have med rundt i huset eller med ud af huset.
 • pros-icon.svg Ergonomisk korrekt, anbefales af jordemødre og terapeuter.
 • pros-icon.svg Forhindre baby i at få et fladt baghovede.
 • pros-icon.svg Økologisk slyngevugge, der simulere bevægelser fra mors mave

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nonomo slyngevugge

Inde i mors mave er der dejlig trygt for den lille baby, den finder ro i lydene fra mors mave og hendes bevægelser, der vugger baby blidt.

Disse beroligende bevægelser kan I forsøge

at genskabe, ved at købe denne Nonomo slyngevugge til når jeres nye guldklump kommer ud til jer.

Slyngevugge fra NONOMO er blevet et populært valg, hængevuggen giver tryghed til den lille nyfødte, Hængevuggen er nemlig skab til at omfavne den lille guldklump, de vuggende bevægelser slyngevuggen har, giver baby en sikker og rolig søvn, da den får fornemmelsen af at være tilbage inde i mors trygge mave.

Det smarte ved vuggen er også at baby selv holder vuggen i gang, Nonomo hængevugge sætter gang i sine bløde bevægelser, når baby baby selv bevæger sig, og der skal altså ikke store og voldsomme bevægelser til fra baby før hængevuggen begynder at bevæge sig og berolige den lille ny.

Vuggen bliver anbefalet af jordemødre og terapeuter, da vuggen er ergonomisk korrekt så babys vægt fordeles jævnt og giver ryggen er sund og naturlig buet form, så presset på halebenet bliver aflastet, denne vugge forhindre også baby i at få et fladt baghovede.
Forældre til børn med kolik oplever en stor forbedring på barnets søvn kvalitet efter købet af en slyngevugge.

Hvis man ikke har meget plads, kan man købe et karmbeslag, så vuggen kan hænge i døråbningen og let flyttes rundt i huset, så vuggen hænger der hvor I er.
Hvis dørkarme og lofter ikke er en mulighed, er der mærker der producere stativer til slyngevugger, I kan derfor også undersøge om der er et stativ til jeres behov.

Nonomo hængevugge er produceret i 100 % økologisk bomuld og kan vaskes på 30 grader i maskinen, Nonomo hængevugge kommer i et væld af farver, samt en helt neutral ubleget bomuld, der er derfor til enhver smag og mulighed for at finde en vugge der passer ind i hjemmet.
Denne økologisk slyngevugge kommer med en blød madras, du sætter mellem to lag stof, så madrassen ikke skøjter rundt i vuggen, madrassen måler 85 cm x 30 cm og er fyldt med et lækker fyld af Kapok, selve madrassen må ikke komme i vaskemaskinen.

Specifikationer:

Liggemål: B: 30  cm x L: 85 cm

Bære evne: 15 kg.

Oliver Furniture

Bedste vugge med bedside crib funktion

Fordele
 • pros-icon.svg Multifunktionel vugge, der både fungere som vugge og bedside crib, og senere også som bænk.
 • pros-icon.svg Fsc certificeret træ.
 • pros-icon.svg Fri for unødvendig og skadelig kemi
 • pros-icon.svg Trinløs højdejustering, så vuggen kan tilpasses i højden lige efter jeres ønske.

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Oliver Furniture

Denne vugge fra Oliver furniture trender lige nu, den rammer perfekt med sit design ind i nutidens trend og tendenser, hvor det massive eg trækker naturen ind i børneværelset.

Resten af sengen er produceret i birk, der er lakeret med en miljøvenlig vandbaseret lak, der er fri for unødvendige og skadelige kemikalier.

Alle møbler fra Oliver Furniture er produceret i fsc certificeret træ.
Vuggen er produceret i Europa og lever op til de strenge EU krav om sikkerhed og sundhed.
Vuggen har heller ingen farlige skarpe kanter, i stedet er den designet med dejlige afrundet hjørner.

Her får du en brugervenlig vugge, der både kan fungere som fritstående vugge, eller stå op af jeres seng som en bedside crib.

Vuggen er udstyret med to større træhjul

belagt med gummi lister, så du let kan køre vuggen lydløst rundt fra rum til rum,

det giver dig muligheden for at bruge vuggen som en lille kravlegård, eller stå

og lægge tøj sammen mens du nyder synes af din sovende baby.

Vuggen kommer med en smart og simplelt trinløst højdejustering funktion, det gør det muligt for jer at få vuggen i en højde der passer til jeres seng.

Når dit lille barn skal videre fra vuggen og over i en tremmeseng, kan vuggen fra Oliver furniture laves om til en lille sød bænk, der kan stå inde på børneværelset.
Som ekstraudstyr er der mulighed for at tilkøbe deres wood holder, hvor du kan hænge en sengehimmel eller uro, for at skabe et hyggeligt miljø omkring vuggen.

Specifikationer:

Mål: L: 94 cm x B: 49 cm x H: 55 cm – 74 cm
Liggemål: B: 42 cm x L: 84 cm

Oliver Furniture

Oliver Furniture har et stort fokus på det bæredygtige aspekt i fremstilling af børnemøbler. De bruger derfor udelukkende træ fra europæiske skove, lige så vel som deres møbler bliver produceret inden for EUs grænser.

De har to kollektioner wood collection og seaside collection, der begge taler meget til de skandinaviske hjem.
Kvaliteten er altid i top og der bliver kælet for detaljen på møblerne fra Oliver Furniture.
Det betyder f.eks. også at deres møbler ikke har synlige skruer, designet for derfor lov til at stå forrest og de skjulte skruer fuldender følelsen af et godt kvalitetsprodukt.

HoppeKids

Bedste klassiske vugge

Fordele
 • pros-icon.svg Fleksible vugge der kan laves om til en sød lille bænk.
 • pros-icon.svg miljøvenlig vandbaseret hvid lak, der er fri for unødvendig og skadelig kemi.
 • pros-icon.svg God kvalitets træ med fsc mærkning.

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge HoppeKids

HoppeKids vugge er en smuk klassisk vugge, med buede gyngestols ben så vuggen nemt vippes fra side til side.
Den lille vugge vipper med blide bevægelser så barnet sover.

Vuggen kan laves om til en lille bænk, når baby ikke længere skal sove i den, de to buede gyngestols ben kan nemt skrues af, så der i stedet kommer 4 almindelig ben. Bænken har en perfekt højde til børn og vil være så fin ind til børneværelset.

Hoppekids vuggen er produceret i FSC certificeret fyrretræ og MDF.
Den hvide vandbaseret lak er selvfølgelig uden skadelig kemi, så du trygt kan lægge din baby til at sove i den fine Hoppekids vugge.

Tremmerne på hoppekids vuggen er efter sikkerheds målene og kravene for produktet, men hvis du ønsker at dække af for tremmerne, så sutten ikke falder ud kan der tilkøbes sengerande der er formsyet til hoppekids vuggen.

HoppeKids vuggen kan nemt rengøres med en opvredet klud, når du alligevel er igang med at aftørre resten af rummet.
Det er vigtigt at møbler til små børn er nemme at rengøre særligt deres senge, hvor der kan ske uheld, derudover er der oftest meget støv i soveværelset, så en vugge der nemt kan tørres over er et stort plus.

Specifikationer:

Mål: L: 86 cm x B: 47 cm x H: 62 cm
Liggemål: B: 40 cm x L: 80 cm

HoppeKids

Hoppekids har deres egen fabrik og systue. Det er derfor Hoppekids selv der kontrollere produkter og materialer nøje, det gør du som kunde er sikker på dit produkt lever op til forventningerne.

Hoppekids har et bæredygtigt øje med i deres produktion, træet de bruger i deres produktion er fra bæredygtigt skovbrug og computere udregner hvordan træet skal skæres for at der kommer mindst muligt spild fra produktionen.

Så går du op i miljøet og ønsker du at afspejle det i din indretning er Hoppekids vugge måske lige den helt rigtige vugge for jer og jeres lille nye baby.
Desuden er HoppeKids Basic og Premium senge svanemærket, som de eneste i landet.

Leander

Bedste vugge der kan hænge

Fordele
 • pros-icon.svg Stimulere barnets motorik
 • pros-icon.svg Kan hænges i loftet eller på stativ der kan tilkøbes ved siden af.
 • pros-icon.svg Koldskums madras der er tilpasset vuggens ovale form medfølger

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Leander vuggen

Da stig Leanders svigerinde ventede tvillinger, satte det gang i hans tanker om man kunne designe en vugge der både beroliger baby på samme tid med den stimulere barnets udvikling.

Stig Leanders ide var at skabe et simpelt design, der var til for et formål, og dette formål var at berolige den ene tvilling, men mor ammer den anden tvilling.

Ca. 12 måneder efter, var den første udgave af den nu meget populære Leander vugge i Danmarks førende butikker, i dag bliver Leander vuggen solgt i mere end 30 forskellige lande.

Da denne Leander vugge kom på markedet vandt den hurtigt forældrenes hjerte. Det er efterhånden nogle år siden leander vuggen kom på markedet, og det faktum at den stadig sælges i flere butikker, er et tegn på det er et produkt der holder og lever op til kundernes forventninger.

Leander vugge får gode tilbagemeldinger fra kunderne og flere steder modtager leander vugge topkarakter.

Vuggen hænger i et enkelt punkt enten fra loftet eller på det stativ I kan tilkøbe ved siden af, stativet kan bruges i rum med loftshøjde på 242 cm – 175 cm, når stativet ikke er i brug, kan det nemt foldes sammen og gemmes væk, eller tages med ind i et andet rum, vuggen kan derfor stå i stuen om dagen og inde på soveværelset om natten, hvis det er det I ønsker.

Det en punkts system leander vuggen kommer med, gør at vuggen kan svæve og vugge i alle retninger, næsten ligesom en lille sansegynge.
Disse bevægelser stimulere og udvikler babys sanser og motorik.

Vuggen er lavet i 100 % bomuld, der kan vaskes ved 60 grader i maskinen, betrækket kan ikke tørretumbles. Desuden kan den bløde koldskums madras der medfølger vuggen, også vaskes på 60 grader, I kan derfor sikre jer et godt og sundt sovemiljø, for  jeres lille nyfødte baby.

Ekstra madras og en sengehimmel der passer til leander vuggen kan tilkøbes ved siden af, sengehimlen kan både købes i hvid, lyserød og lyseblå, samt sort og leander vuggen kan købes i hvid eller sort, med stativ i matchende farver.

Specifikationer:

Mål: L: 80  cm x B: 50 cm x H: 30 cm
Liggemål: B:  cm x L:  cm
Maks belastning: 10 kg

Leander

Leander startede i 1998 og er nu et meget anerkendt brand blandt familier med børn, der er nok ikke nogle der kan sige de ikke har haft noget fra Leander i deres hus med børn, de producere alt fra vugger til puslepuder.
Leanders hovedkontor ligger i Silkeborg, her bliver de fine designs skabt, samt huser administrationen og lager.
Selve produktionen af produkter foregår hos faste samarbejdspartnere rundt i EU.

Guide

Sådan vælger du den bedste vugge

Det er rart at have de basale ting som vugge, puslebord og barnevogn klar inden baby melder sin ankomst.
En gammel regel er at vuggen ikke må komme ind, inden baby er født, hvis du ønsker at holde på traditionen kan du spørge om de kommende bedsteforældre vil opbevare vuggen for jer ind til den store dag, hvor baby kommer til verdenen.

Er det nødvendigt med en vugge

Vuggen er oftest kun i brug i en kort periode af babys liv, og nogle forældre overvejer derfor om vuggen er et nødvendigt valg.
Vi skal ikke afgøre, om du skal købe en vugge eller ej, men der er mange fordele ved en vugge, som at du kan have din baby tæt på dig når I sover.
En tremmeseng kan oftest virke meget stor for et lille nyfødt barn, så en mindre seng vil være godt for baby i den første tid.

Hvor skal vuggen stå

Det anbefales ikke man sover med de helt små børn i forældrenes seng, en vugge kan derfor give baby sin egen seng tæt på mor og far.

Sundhedsmyndighederne anbefalinger går på at baby sover på samme værelse som forældrene, de første 6 måneder af barnets levetid.
Disse anbefalinger skyldes dels at barnet har brug for meget nærhed og dels fordi der er størst risiko for vuggedød, de første 6 måneder af babys levetid.
Eksperter mener at baby har godt af at høre vejrtrækningen fra forældrene, og det hermed mindsker risikoen.

Husk dog altid, dette er anbefalinger, og I skal finde den løsning der passer bedst til jeres og babys søvnbehov.

Køb din vugge brugt

Da en vugge ikke bruges meget mere end de første 6 måneder af babys tid udenfor mors mave, kan du godt være heldig at finde en næsten ny vugge til salg på de forskellige salgs sider der findes, og efterfølgende kan du, hvis du ønsker det, selv sælge den videre til et nyt hold forældre.

Tilbehør til din vugge

Ønsker du at indrette et trygt og afslappende sovemiljø, der giver baby den samme ro, som inde i mors mave, kan du tilkøbe lidt forskellige ting til vuggen, som giver baby en genkendelighed og sørger for baby sover godt og behageligt.

En god madras

Det er forskelligt fra vugge til vugge om der medfølger en madras til, de fleste vugger kommer dog uden en medfølgende madras.
Læs meget gerne op på de forskellige former for madrasser der findes på markedet, så du kan vælge den type madras, der passer bedst til jeres behov.

Der findes også madrasser, der er udviklet til børn med allergi, der er fyldt med allergivenligt fyld.
Disse er klart at anbefale også selvom dit barn ikke har allergi.

Husk at tjekke selve liggemålende på vuggen, så du er sikker på, madrassen du køber passer præcis ned i, det er vigtigt madrassen ikke er hverken for stor eller for lille.

Hvis du har arvet en gammel vugge, kan det være svært at finde en madras der passer i målene, men fortvivl ikke, du kan helt sikkert få en skum forretningen til at skære en god madras der passer i målene, så din nyfødte baby ligger dejligt i sin nye lille vugge.

Sengerand

De fleste vugger kommer med tremme sider ligesom en almindelig tremmeseng, dette er bl.a. med til at skabe en god ventilation, ulempen ved tremmerne er dog at baby kan få hånden igennem, ved sikkerhedsgodkendte vugger, vil mellemrummet mellem tremmerne dog være med korrekt sikkerhedsafstand, så babyer ikke kan sidde fast i tremmerne.

Sutten eller nat bamsen kan også nemmere blive skubbet ud mellem tremmerne i søvne.
Her kan en tynd sengerand være god at sætte på vuggen, da det skærmer af for tremmerne.
Det er vigtigt at vælge en tynd sengerand til vuggen, så der fortsat er en god ventilation i vuggen når baby sover.

Uro

En uro med lidt stille musik med de kendte vuggeviser, kan hjælpe dit barn med at falde i søvn.
Børn finder ofte ro og tryghed i det genkendelige, derfor kan du allerede mens baby er inde i maven, spille musik og sange du ønsker at spille for baby når den kommer ud af maven, da den vil kunne genkende og finde tryghed i musikken uden for maven.

Sengehimmel

For mange babyer kan det være overvældende når deres små øjne begynder at kunne se lidt mere af verdenen.
En sengehimmel omkring vuggen, kan lukke af for omverdenen og hjælpe din baby til at finde ro.

Hjul til din vugge

En almindelig vugge kan vugge baby, men vi kalder det også en vugge selvom den lille seng ikke kan vugge, men i stedet har hjul.
Nogle af de almindelige vugger har hjul som et ekstra tilkøb, og det er altså hver at overveje om man ikke skulle tage sådan et par hjul med i købet, så man får sig en mere fleksibel vugge til sin baby.

Låsbare hjul er klart at foretrække, da I ikke skal være bekymret for vuggen skubbes afsted af f.eks. storebror eller storesøster.
En vugge med hjul er let at flytte med rundt i huset, du kan nemt tage vuggen med ind og lægge vasketøj sammen og bagefter kan I kører vuggen ind i børneværelset hvor baby kan finde ro og falde i søvn til en lille lur med dejlige vuggende bevægelser.

Vugge eller bedside vugge

Udover vugge og slyngevuggen, findes der også en bedside crib som en mulighed til barnets første seng. Det ene behøver selvfølgelig ikke udelukke det andet, men det kan kræve en del plads hvis baby skal have flere forskellige store møbler i huset.

Vugge

Vuggens store trækplaster, er selvfølgelig de vuggende bevægelser, der kan hjælpe baby ind i en god søvn.

Mange forældre er også glade for at have en seng med hjul, hvilket de fleste vugger kommer med, eller har mulighed for at få påsat som tilkøb.
Det kan være rart for forældrene at man kan have baby med sig rundt i huset og at du har mulighed for at få armene fri, uden at skulle gå fra baby.

Bedside crib

En bedside vugge er at foretrække hvis du ønsker at sove tæt på baby om natten.
Her sover I så tæt som muligt uden at sove i samme seng.

Bedside krybben er påsat forældrenes seng, så man har en naturlig forlængelse af forældrenes seng, hvilket er rart hvis man skal amme om natten, da du nemt kan lægge baby stille tilbage i seng, uden at skulle op af sengen.

Hvis den lille baby får brug for en beroligende hånd, kan du ligge og nusse med dit barn, uden at få ondt i skulderen i mærkelige forsøg på at ligge med armen over tremmerne.

Vugge på fast stel eller hængevugge

Hvis valget falder på en vugge kan I overveje om I ønsker en vugge der står fast på gulvet eller en hængevugge.
Når vuggen hænger i en krog, er den mere svævende og gynger mere, denne form for vugge gengiver derfor bedst bevægelserne baby kender fra mors mave.

Vugger på stel har ofte den fordel at levetiden på vuggen kan forlænges ved at den efter brug, kan laves om til f.eks. en børne bænk. Vuggen på stel er også mulig at bruge som bedside vugge.

Vugge i træ eller tekstil

Der findes både vugger i blødt materiale fremstillet i forskellige tekstiler, og så er der vugger i træ.
Det gode ved vuggerne i træ, er at de er meget nemmere at rengøre, da de blot skal tørres over med en opvredet klud.
En vugge i træ, fremstår også meget tidsløs i designet og tager ikke for meget fokus i rummet.

Vuggerne i tekstil kan for det meste vaskes i maskinen, men det er vigtigt at holde øje med, hvor høj en grad de kan vaskes på, og finde en vugge, hvor tekstilen min. kan vaskes på 60 grader, for at sikre bakterier og støv partikler kan vaskes ud af tekstilen, ulempen ved at vælge en vugge med tekstil sider er at vuggen ikke kan være i brug, mens vuggen er i vaskemaskinen, til gengæld er vuggerne i stof blødere for baby at ligge op ad siderne i.
Gå også meget gerne efter vugger i oeko tex eller økologiske tekstiler, så der ikke er unødvendig kemi i kontakt med jeres guldklump.

FSC certificeret træ

Hvis valget falder på en vugge i træ, er det en god ide at gå efter vugger der er produceret af træ med FSC mærket (Forest stewardship council).
Dette er din garanti for at træet er fremstillet på miljøvenlig vis, i FSC skove fældes der nemlig ikke flere træer end skoven kan nå at reproducere, desuden tages der forbehold for dyrelivet i skoven og de mennesker der arbejder i skoven er sikrede ordentlige forhold som sikkerhedsudstyr og en fair løn, der ud over modtager skovarbejderne også uddannelse.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×