Voksipose – Bedste voksipose 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En voksipose er guld værd, når man skal ud og trille med sit barn i kulden. Takket være denne smarte kørepose kan de mindste nemlig ligge trygt og varmt i al slags vejr.

Den norske producent Voksi har fremstillet prisvindende voksiposer til børn i mere end 30 år, og deres filosofi er ret enkel: at benytte naturlige kvalitetsmaterialer og producere praktiske, brugbare løsninger til vores børns hverdag – og naturligvis holde barnet varmt på kolde dage.

Der findes mange typer voksiposer, som retter sig mod forskellige situationer og behov, og det kan være vanskeligt at finde lige præcis den, der er mest velegnet. I denne test undersøger vi, hvilken voksipose er bedst, så du kan vælge den helt rigtige til at holde baby varm.

Vi har samlet alt vores viden om de forskellige voksiposer i vores købsguide og sammenligningsmodel, så du kan se de bedste voksiposer på markedet ud fra deres materialer, funktioner og design.

Voksi Classic+

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Temperaturregulerende naturlig uld
 • pros-icon.svg Fungerer også som lift
 • pros-icon.svg Kan bruges hele året

Detaljeret gennemgang

Voksi Classic+ er den perfekte løsning til dig, der leder efter en kørepose i rigtig god kvalitet, og som kan bruges året rundt. Den kan samtidig bruges som babylift ved tilkøb af en bæreplade.

Derfor skal du vælge Voksi Classic+

Voksi Classic+ er den oprindelige kørepose fra Voksi, som kan bruges fra nyfødt til 3-års alderen, og den er foret med uld, som fungerer temperaturregulerende. Den svøbes om barnet som en dyne, hvilket gør turen ekstra komfortabel, og måske hjælper søvnen på vej.

Betrækket er lavet i ØkoTex 100 certificeret bomuld, og det er naturligvis både vind- og vandtæt. Posen åbnes og lukkes ved hjælp af snore og knapper, som kan tilpasses alt afhængig af, hvad den skal bruges til.

Man kan tilkøbe en bæreplade, så posen kan bruges som en smart babylift, og man kan ligeledes tilkøbe en lækker sommerdyne i bomuld, så den kan bruges året rundt. Begge dyner transporterer fugt væk fra barnet, så huden får mulighed for at ånde frit under hele køreturen. Køreposen kan desuden foldes helt ud, så den kan bruges som legetæppe.

Her får man en kørepose i rigtig lækker kvalitet og de bedste materialer. Den kan bruges til både barnevogn og klapvogn, og der er praktiske huller til barnevognsselen, så posen bliver, hvor den skal.

Voksi Move Kørepose

bedste billige voksipose

Fordele
 • pros-icon.svg Budgetvenlig
 • pros-icon.svg Praktisk lynlås skaber ekstra ventilation
 • pros-icon.svg Passer til de fleste seler
 • pros-icon.svg Vandafvisende og vindtæt

Detaljeret gennemgang

Voksi Move er skabt til at holde det helt lille barn varmt i autostolen, barnevognen eller klapvognen. Her får du rigtig meget kvalitet uden at skulle have den helt store pengepung frem.

Derfor skal du vælge Voksi Move Kørepose

Voksi Move er perfekt til dig, der har brug for en budgetvenlig kørepose til autostolen eller barnevognen, idet den passer til langt de fleste autostole og kan anvendes i liften i barnevognen. Dette er simpelthen det oplagte valg som barnets kørepose i de første 12 måneder.

Voksi Move køreposen er vand- og vindtæt og er udført i kvalitetsmaterialer som bomuld, uld og dun, som sørger for, at din baby ligger varmt, blødt og tørt under hele turen i de kolde måneder uden at du skal pakke barnet ind i tæpper eller alt for meget tøj. Køreposen har desuden en praktisk lynlås, som kan lynes ned for at skabe ventilation, eller lynes helt op, når vejret kræver det.

Her er kælet for de små detaljer, og hovedstykket kan f.eks. tilpasses barnet, eller toppen kan strammes ind, når vinden blæser. Kort sagt får du altså her en yderst lækker kørepose til en meget fair pris.

Voksi Urban

bedste premium voksipose

Fordele
 • pros-icon.svg Kan bruges i mange år (0-4,5 år)
 • pros-icon.svg 100% uld i rygdelen
 • pros-icon.svg Forlængerstykke medfølger

Detaljeret gennemgang

Denne voksipose er utrolig slidstærk, og barnet kan have glæde af den i mange år takket være det smarte forlængerstykke. Posen er en af de varmeste og mest funktionelle på markedet.

Derfor skal du vælge Voksi Urban

Det er ikke uden årsag, at netop denne pose er en af forbrugernes favoritter! Voksi Urban er simpelthen en lækker og komfortabel voksipose i de allerbedste materialer (dun, uld og bomuld) og som samtidig er utroligt slidstærk, hvilket gør den til en rigtig fornuftig langtidsinvestering.

Her er tale om en varm pose, som kan klare selv de koldeste vintre, samtidig med at den er åndbar og transporterer fugten væk fra barnet. Denne Voksi model kommer med nogle rigtig smarte detaljer såsom en to-vejs lynlås langs siderne samt muligheden for at lyne fodenden op, hvilket gør det nemt at regulere temperaturen, mens man er på farten (det er f.eks. brugbart, hvis man skal med tog eller bus). Voksiposens øverste del kan derudover lynes af og bruges som legetæppe eller underlag.

Denne voksipose kan bruges helt op til 4,5 års alderen, men nogle forbrugere fortæller, at de har brugt den endnu længere. Det er ikke en af de billigste modeller på markedet, men hvis du leder efter en pose, du kan bruge i rigtig lang tid, er dette et oplagt valg.

Voksi City kørepose

bedst til den smalle vogn

Fordele
 • pros-icon.svg Perfekt til den smalle vogn, f.eks. en løbevogn
 • pros-icon.svg Praktisk lomme til opbevaring
 • pros-icon.svg Forlængerstykke medfølger

Detaljeret gennemgang

Her er voksiposen til bymennesket på farten. Posen er smallere end mange andre modeller, hvilket gør den perfekt til løbevognen, og den vokser med barnet takket været det forlængende stykke.

Derfor skal du vælge Voksi City kørepose

Hvis du leder efter en yderst funktionel kørepose, som er designet specifikt  til brug i byen, er Voksi City et godt valg med sin smalle udformning og smarte detaljer. Posen har et smukt og moderne ydre, samtidig med at den er udstyret med de bedste materialer i form af dun, fjer og bomuld. Den er naturligvis også lavet i vind- og vandafvisende materiale.

Posen har lynlås foran, hvilket giver nem og hurtig tilgang, og den kommer med en praktiske lomme, så man kan opbevare vigtige genstande, mens man er på tur. Man kan ligeledes folde posen ud og bruge den som legetæppe eller underlag.

Man kan justere hovedområdet med snører og dermed tilpasse barnets behov i forhold til vind og vejr, og man kan knappe stormklappen fast, så den lukkes endnu tættere om barnet.

Voksi City kan udvides takket være det medfølgende forlængerstykke, således at den kan bruges helt op til 4,5 års alderen. Når barnet er nyfødt, kan man med fordel placere et tæppe i fodenden for at sikre ekstra komfort.

Voksi Classic Mini

bedst til de mindste

Fordele
 • pros-icon.svg Temperaturregulerende naturlig uld
 • pros-icon.svg Fungerer også som lift
 • pros-icon.svg Kan bruges hele året

Detaljeret gennemgang

Voksi Classic Mini er en mindre version af den klassiske voksipose, der svøber sig varmt og behageligt om barnet og udelukkende består af naturlige materialer i uld og bomuld.

Derfor skal du vælge Voksi Classic Mini

Voksi Classic Mini har kort sagt alle de samme gode egenskaber som den klassiske model: den svøber sig behageligt rundt om barnet, og dynen består af 100% temperaturregulerende uld, som sikrer at barnet holder sig tørt og varmt ved at lede fugten væk fra kroppen.

Selvom dynen er temperaturregulerende, kan den godt blive for varm om sommeren. Derfor er det praktisk, at man kan tilkøbe en sommerdyne, som gør, at posen passer til alle årstider. Man kan ligeledes bruge voksiposen som lift ved tilkøb af et bærebræt, og man kan folde posen ud og benytte den som legetæppe. Posens selehuller og skridsikre materiale på bagsiden sikrer, at barnet ikke glider ned i klapvognen.

Denne model er praktisk, da den fylder mindre end den klassiske voksipose og derfor passer særligt godt til små barnevogne eller kombivogne. Dette betyder dog også, at Voksi Classic Mini kun passer til børn op til ca. 1,5 år.

Guide

Hvorfor er voksiposen så smart?

Du har måske lige investeret i en dyr barnevogn og overvejer, om en voksipose virkelig er nødvendig. Babyudstyr er nemlig bekosteligt, og der er mange udgifter i et barns første leveår. Så hvad er det, der gør voksiposen så smart og eftertragtet blandt forældre?

Søvn og tryghed

Voksiposen er genial, fordi den svøber sig blødt og tæt om barnet – lidt ligesom da det lå trygt og varmt i mors mave. Dette giver de bedste forudsætninger for god søvn, hvilket de fleste forældre sætter pris på.

Posen gør det derudover nemt at transportere barnet videre, når først det er faldet i søvn. Det kan være næsten umuligt at tage et sovende barn op fra en barnevogn og bære det ind i huset uden at vække det, men med en voksipose opdages overgangen fra barnevognen til sengen næsten ikke, og man kan derfor nemmere få barnet op fra barnevognen eller klapvognen og bære det ind i huset uden at risikere at vække det.

Beskyttelse mod kulde og vind

Hovedformålet med en voksipose er naturligvis at beskytte vores guldklump mod den bidende skandinaviske kulde og den ruskende vind. Og lad os da sige det, som det er: det gør voksiposen som ingen anden kørepose!

Voksiposen laves med så gode materialer, at du kan tage dit barn med ud i al slags vejr, og når det kommer til det danske vintervejr, er det nu engang vigtigt at være på forkant. Takket være de naturlige materialer som uld, dun og bomuld kan man være sikker på, at barnet hverken fryser eller sveder, og at fugten ledes bort fra kroppen.

Sådan vælger du den rigtige voksipose

Der findes mange modeller af voksiposer, og det gælder sådan set for dem alle, at de er lækre poser, som er udført i kvalitetsmaterialer. Alligevel er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige model, da de er skabt til forskellige formål og behov. Derfor er der flere overvejelser, du bør gøre dig, når du skal vælge den rigtige voksipose til dig og dit barn.

Hvad skal du bruge voksiposen til?

Overvej først og fremmest, hvilken vogn voksiposen skal bruges til. Selvom de fleste voksiposer er skabt til at kunne tilpasses forskellige typer vogne, har de hver deres fordele og egenskaber, som gør, at nogle egner sig bedre til visse typer vogne.

Skal voksiposen bruges til autostol, er Voksi Move et oplagt valg, mens Voksi Classic passer fortrinligt til barnevogn og klapvogn. Voksi Classic Mini er rigtig smart, hvis du har en kombivogn eller en lille barnevogn, og Voksi Urban passer til den smallere vogn.

Overvej også, om du ønsker en pose, som kan bruges som babylift. Dette er yderst praktisk i den første tid med baby.

Hvilket vejr skal voksiposen bruges til?

Det er vigtigt at overveje, hvor varm posen skal være, da et barn hverken må have det for varmt eller koldt i vognen. Voksi har en temperaturguide, som kan være nyttig at læse, inden man vælger sin voksipose.

Vi ved alle, at det danske vejr er utilregneligt, men prøv alligevel at gøre dig en idé om, hvilken temperatur dit barn skal sove i, og om der er læ eller meget vind, der hvor vognen kommer til at stå. Du kan naturligvis derefter give dit barn mere eller mindre tøj på alt afhængig af dagen, og de fleste poser gør det også muligt at lyne op eller ned for at regulere temperaturen yderligere.

I forbindelse med temperaturen bør du også tage dit barns vogn i betragtning – hvis dit barn ligger i en åben klapvogn, har det brug for en varmere pose end i en barnevogn, som beskytter mod vind og er bedre isoleret.

Overvej også gerne, om din voksipose vil blive udsat for vand. De fleste modeller er vandafvisende og kan tåle en smule regn, mens andre er produceret i helt vandtæt materiale.

Hvor længe skal voksiposen bruges?

Voksiposerne kommer i forskellige størrelser, så du bør tænke over, hvor længe du har planer om at bruge voksiposen. Børn vokser som bekendt hurtigt, så hvis du ønsker, at din voksipose skal kunne bruges i lang tid, kan det betale sig at købe en model med forlængerstykke, så du kan tilpasse den til dit barns størrelse uden at skulle købe en ny.

Budget

Kvalitet koster som bekendt penge, og voksiposer er da heller ikke just billige. Heldigvis tilbyder Voksi alligevel køreposer i forskellige prislejer, så det forhåbentlig er muligt for de fleste at finde én, der passer til deres budget.

Eftersom mange faktorer skal tages i betragtning ved valget af kørepose, bør man dog ikke alene tænke på prisen. Det er som nævnt tidligere yderst vigtigt, at dit barn hverken har det for varmt eller for koldt i vognen, og der er forskel på, hvilken vogn de forskellige modeller passer bedst til.

Overvej også, at det kan være en bedre langtidsinvestering at købe en model, der kan bruges i flere år, så du kan nøjes med at købe én pose. Voksiposerne er i øvrigt i så god kvalitet, at de ofte kan sælges videre brugt eller bruges til flere børn i familien.

FAQ

Hvilken voksipose er bedst i test?

Den bedste voksipose i test er Voksi Classic+. Denne voksipose er lavet i kvalitetsmaterialer, svøber sig varmt om dit barn, kan bruges året rundt og om babylift ved ved tilkøb af en bæreplade.

Hvornår skal man bruge voksipose?

Man bruger en voksipose i klapvogn eller barnevogn, når vejret er koldt (under ca. 10 grader). Takket være voksiposens materialer og udforming kan baby sove varmt og behageligt uden at fryse.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×