Tvillingeklapvogn – Den bedste tvillingeklapvogn 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

britax b agile
TESTVINDER

Britax B-Agile Double tvillingeklapvogn

Britax B-Agile Double er en kompakt tvillingeklapvogn med et strømlinet design, der byder på god plads til to babyer eller børn. En af de store fordele ved Britax B-Agile Double tvillingeklapvogn er kombinationen mellem en…

britax b agile 1
bedst i test

Britax B-Agile Double tvillingeklapvogn

Beemoo Twin Shopper 4
den simple tvillingeklapvogn

Beemoo Twin Shopper

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Den bedste tvillingeklapvogn gør din hverdag som tvillingeforælder nemmere!

De fleste vordende eller nybagte forældre har på den ene eller anden måde oplevet eller set en barnevogn og har måske gået og drømt om, hvilken vogn, de en dag kunne tænke sig. Men hvad gør man den dag man finder ud af, at man ikke blot venter ét, men to små børn? Heldigvis findes der klapvogne, netop udviklet til tvillinger– nemlig søskendevogne. I en tvillingeklapvogn kan der enten sidde eller ligge to børn ved siden af hinanden eller bagved hinanden. Nogle kan bruges fra fødslen, mens andre kan bruges, så snart børnene kan sidde selv.

Vi har undersøgt de 5 bedste tvillingeklapvogne på markedet og udarbejdet en detaljeret gennemgang af dem, samt oplistet de fordele og ulemper, der er ved de forskellige modeller. I vores sammenligningstabel kan du få overblik over modellerne og i vores købsguide kan du blive klogere på alt det du skal overveje inden køb.

Herved kan du nemmere få et overblik over, hvilken tvillingeklapvogn, der passer bedst til jeres behov, og finde den rigtige klapvogn.

Britax B-Agile Double tvillingeklapvogn

bedst i test

britax b agile
Fordele
 • pros-icon.svg Gode sæder til begge børn
 • pros-icon.svg Flot og enkelt design
 • pros-icon.svg Justerbare ryglæn samt flad liggeposition
 • pros-icon.svg Drejbare og punkterfrie forhjul, der ved behov kan låses fast
 • pros-icon.svg Regnslag som tilbehør er inkluderet

Detaljeret gennemgang

Britax B-Agile Double er en kompakt tvillingeklapvogn med et strømlinet design, der byder på god plads til to babyer eller børn.

Derfor skal du vælge Britax B-Agile Double tvillingeklapvogn

En af de store fordele ved Britax B-Agile Double tvillingeklapvogn er kombinationen mellem en kompakt og forholdsvis let klapvogn samt en god komfort. Børnene har rigtig fin plads i hver deres sæde, de bliver spændt fast med en polstret 5-punktssele og affjedringen på forhjulene gør, at klapvognen er god at skubbe på mange forskellige underlag.

Begge ryglæn kan lægges ned, således at børnene under deres middagslur kan ligge næsten vandret og dermed indtage en ergonomisk liggeposition. Den store kaleche beskytter børnene mod for meget sol, men hjælper ligeledes med at afskærme dem fra vind og regn. Det integrerede myggenet i hovedenden sørger for, at luften har god mulighed for at cirkulere i barnevognen, når der bliver sovet lur.

Indkøbskurven er rummelig og har en høj vægtkapacitet, hvilket gør, at man sagtens kan bruge klapvognen til indkøb eller som opbevaring til tur-madpakker, legetøj eller vuggestue-rygsække.

Britax tilbyder desuden praktisk tilbehør til klapvognen. Det er blandt andet muligt at tilkøbe adaptere, hvormed man kan anbringe en enkelt autostol til en nyfødt på klapvognen.

BabyTrold Moon

bedste billige tvillingeklapvogn

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Budgetvenlig tvillingeklapvogn
 • pros-icon.svg Lav vægt
 • pros-icon.svg Justerbare ryglæn

Detaljeret gennemgang

BabyTrold Moon er en tvillingeklapvogn, der ligger i et prisleje, hvor så godt som alle kan være med. Den vejer kun 11 kg og den er nem og hurtig at klappe sammen, hvilket gør den perfekt til at tage med på rejser.

Derfor skal du vælge BabyTrold Moon tvillingeklapvogn

BabyTrold Moon er en let tvillingeklapvogn, der tilmed er hurtig at klappe sammen. Det gør den til en perfekt klapvogn til bilen. Den er så kompakt, at den sagtens vil kunne ligge i de fleste bagagerum uden at forstyrre for meget. Den skal bare løftes ud af bilen, klappes op og er klar til at køre afsted. Det gør det nemmere hurtigt at komme afsted på tur.

Dens hjul er ikke egnede til lange ture i ujævnt terræn. Den er derimod god til ture på asfalterede veje, i byen og især på rejser.

Begge ryglæn på sæderne kan lægges ned, så børnene kan sove lur i deres tvillingeklapvogn. Kalechen kan indstilles, så børnene skærmes bedst muligt mod sol og regn. Ud over selen er tvillingerne i klapvognen yderligere sikret med hver deres bøjle. Disse øger ikke blot sikkerheden i klapvognen, men kan også bruges til at fastgøre legetøj, så de to små børn ikke keder sig undervejs.

Du får ved køb af BabyTrold Moon en funktionel tvillingeklapvogn, der er nem at håndtere. Den har ikke en masse vilde funktioner, men den kan det den skal – nemlig at fungere som transportmiddel for tvillinger. Klapvognen er billigere end mange andre modeller og den særdeles gode pris opvejer den simple udførelse.

Baby Jogger City Mini GT2 Double

bedste premium tvillingeklapvogn

Fordele
 • pros-icon.svg Rummeligt sæde til hvert barn
 • pros-icon.svg Hjulene og fjedringen gør vognen egnet til ture i groft terræn
 • pros-icon.svg Stof og konstruktion af høj kvalitet
 • pros-icon.svg Gode funktioner til børn og forælder

Detaljeret gennemgang

Baby Jogger City Mini GT2 Double er en tvillingeklapvogn i topklassen. Her får du en vogn, der både kombinerer funktionalitet med et flot design og som ligger højt på skalaen i forhold til stabilitet.

Derfor skal du vælge Baby Jogger City Mini GT2 Double tvillingeklapvogn

Baby Jogger City Mini GT2 Double står for kvalitet. Funktionerne er gennemtænkte, både for børn og voksne. Vognen kan klappes sammen med blot én hånd. Og når man har to små børn at skulle holde styr på imens, er det en kæmpestor fordel – virkelig smart!

Hjulene og fjedringen gør, at tvillingevognen kan bruges fleksibelt mange forskellige steder. Den er minimalt tungere end andre modeller, men dens tyngde gør, at dens sikkerhed i forhold til at vælte er helt i top.

Kalechen har kighuller og udluftningsmuligheder og kan indstilles alt efter vind og vejr. Og også sædet kan indstilles individuelt efter barnets behov. Styret kan indstilles i højden, så den, der kører klapvognen, kan tilpasse det optimalt og de drejbare hjul gør, at det er nemt at håndtere tvillingevognen. Man kan derfor trille roligt afsted med vognen.

Baby Jogger City Mini GT2 Double ligger i den øverste del af prisskalaen, men du får rigtig god kvalitet for pengene

Beemoo Twin Shopper

den simple tvillingeklapvogn

Beemoo Twin Shopper
Fordele
 • pros-icon.svg Meget budgetvenlig klapvogn
 • pros-icon.svg Nem at bruge
 • pros-icon.svg Sikkerhedsbøjle foran begge sæder

Detaljeret gennemgang

Beemoo Twin Shopper er en simpel tvillingeklapvogn, der er lige til at gå til. Du får her dét, du ser. En klapvogn med plads til tvillinger til en rigtig god pris.

Derfor skal du vælge BeeMoo Twin Shopper tvillingeklapvogn

Du får ved køb af BeeMoo Twin Shopper en tvillingeklapvogn, der er dejlig ligetil. Den er nem at overskue, for der findes ikke en masse skjulte funktioner. Det er på sin vis ret befriende, blot at kunne sætte sine to små børn i klapvognen og køre afsted uden først skulle indstille diverse ting.

Vognen har en varekurv per sæde. Det lyder i første omgang måske lidt mærkeligt, men har den fordel, at man kan dele sine varer eller sine tasker op. Eksempelvis skiftetøj i den ene side og snacks og drikkevarer i den anden. Det gennemgående håndtag gør det behageligt at trille klapvognen.

BeeMoo Twin Shopper vil også være godt egnet som en ekstra klapvogn – måske til at ligge i bilen eller til at stå hjemme ved bedsteforældrene, når man er på besøg hos dem. Man får her en tvillingeklapvogn, der har justerbare ryglæn med liggeposition og en kaleche, der beskytter med sol. Det helt sorte design ser flot ud og giver vognen et meget stilrent udtryk.

VidaXL Tandem Tvillingeklapvogn

den smalle klapvogn til tvillinger

Fordele
 • pros-icon.svg Vognen er smallere end andre modeller
 • pros-icon.svg Prisen er god

Detaljeret gennemgang

Hos VidaXL Tandem drejer det sig om en type tvillingeklapvogn, der adskiller sig fra de andre. Her sidder de to tvillinger nemlig ikke ved siden af hinanden, men bagved hinanden.

Derfor skal du vælge VidaXL Tandem tvillingeklapvogn

Denne tvillingeklapvogn er måske noget for dig, hvis du tit gør brug af offentlig transport og har brug for en klapvogn til tvillinger, hvormed du nemt kan komme ind og ud af både bus og tog. Dens bredde gør det nemt at styre den undervejs, men også i byen, i butikker og supermarkeder er den smalle bredde et plus.

Sæderne kan ikke justeres, men begge sæder har en kaleche, der kan trækkes frem, så de to små børn er beskyttet mod sol. For at det bagerste barn skal kunne se noget, er kalechen på den forreste plads til dels lavet af net, således at der er frit udsyn fortil.

Vognen har en varekurv, der giver plads til både og indkøb og alle de tasker der følger med to små søskende.

Guide

Sådan vælger du den rigtige tvillingeklapvogn

Udover den traditionelle barnevogn eller klapvogn, der typisk er til ét barn, findes der ligeledes vogne, der er designet til ikke kun ét, men to børn – det er en såkaldt tvillingeklapvogn, tvillingekombivogn eller søskendevogn. Disse findes i to varianter.

 1. I den ene sidder børnene placeret ved siden af hinanden, mens de ved den anden variant sidder bagved hinanden. Fordelen ved den slags tvillingeklapvogn, hvor tvillingerne sidder ved siden af hinanden er, at de her kan nyde hinandens selskab. De kan snakke sammen og underholde hinanden – og selvfølgelig også drille hinanden. Ulempen ved denne type er, at vognen typisk vil være rimelig bred. Det kan byde på udfordringer i forhold til transport, især i bus eller tog.
 2. Fordelen ved den variant, hvor sæderne er anbragt bagved hinanden, er, at bredden her typisk vil være identisk med en almindelig barnevogns. Den er derfor nemmere at skubbe gennem supermarkedets smalle gangen. Vognene er dog ofte lidt tungere at navigere med. Her kan de små tvillinger ikke nyde hinandens selskab på samme måde som ved varianten, hvor de to søskende sidder ved siden af hinanden. De små børn synes nogle gange, at det er lidt kedeligt at være placeret bagved hinanden og barnet i det bagerste sæde vil typisk ikke kunne se helt så meget som det forreste barn.

Brugervenlige funktioner for forældre

Som ny forælder kan det være svært at vide, hvilke funktioner der er gode at have, og det er da også typisk en smagssag, hvad man prioriterer. Hvor den ene familie synes det er rart med store hjul, vil en anden familie måske synes, at det gør tvillingevognen for stor og klodset. Hvilke funktioner, man altså har brug for, afhænger af, hvad man vil bruge vognen til.

Justerbart håndtag

En god ting at kigge på, er forældrenes højde. Hvis begge forældre har samme højde, er det måske ikke nødvendigt med et håndtag, der kan justeres i højden. For langt de fleste vil det dog være mere komfortabelt med et håndtag, der kan justeres. Det er en stor fordel, at man kan indstille håndtaget til en højde, der passer til den forælder, der kører klapvognen. Denne komfort mærkes især, når man skal køre med vognen i lang tid ad gangen.

Varekurven

En rummelig varekurv er en god ting at have. En varekurv bruges nemlig ikke kun til varer, som navnet antyder, men ligeledes til alt det, der følger med, når man er på tur med to børn. Rygsække, snacks, drikkedunke, skiftetøj og mere kan lægges heri.

Gode funktioner for de små børn

Udover sædet og den funktion, der helt åbenlyst hører sig til, nemlig de seler, der sikrer de to små børn i vognen, så har mange tvillingeklapvogne en masse andre funktioner at byde på.

Kalechen, der ved de fleste modeller kan klappes op og ned, har ofte inkluderet en form for net, så temperaturen kan udlignes under den. Mange vogne har en justerbar fodstøtte, der kan reguleres individuelt for de to små tvillinger, hvis fødder har brug for støtte.

Liggemål og søvn

En særlig funktion findes ved sædernes ryglæn. Disse kan nemlig i langt de fleste tilfælde justeres, således at de to tvillinger enten kan sidde op, hvile sig eller ligge helt ned. Fordelen ved at ryglænet kan ligges ned er, at børnene kan bruge klapvognen til deres middagslur. Et langt liggemål og et langt ryglæn gør desuden, at klapvognen vil kunne bruges i lang tid. Nogle vogne har tre eller fire faste indstillinger, som man kan flytte ryglænet til, mens andre har helt fleksible indstillinger.

Tvillingeklapvogn til rejser

Det kan være stressende at rejse med tvillinger, men heldigvis bliver det en hel del nemmere, hvis man vælger at tage sin tvillingeklapvogn med. Ved flyrejser kan den både bruges før, under og efter check-in og muligvis endda checkes ind som håndbagage, så de to børn kan være i den, indtil de skal op i flyet. På bilrejser er den god, så de to børn kan sikres på den trafikerede rasteplads. Hvis man primært vil bruge sin tvillingeklapvogn til rejser, så er det smart at gå efter en vogn, der er forholdsvist let og kompakt.

Nogle forældre vælger at beholde deres dyre klapvogn hjemme og købe en billigere model til rejser. De har altså flere vogne, som de bruger i forskellige situationer. En anden fordel ved at medbringe sin egen klapvogn fremfor at leje en på feriedestinationen er, at de to tvillinger nemt kan få sig en lur eller blot en pause fra de mange indtryk i klapvognens trygge og kendte omgivelser.

Transport i bilen

Bilen er en ting, der ofte bliver glemt, når man kigger på klapvogne. Man tjekker funktioner, tester, hvordan den kører og vælger det design, man bedst kan lide. Men mange glemmer, at tvillingevogne ligeså skal transporteres fra A til B i bilen, sammen med resten af familien. Man skal altså sørge for at købe en tvillingeklapvogn, der passer til bilens bagagerum, er nem at klappe sammen, og som kan ligge i bilen ved siden af resten af ens bagage. Hvis man køber en klapvogn, der skal bruges fra fødslen af, så skal man derudover medtænke, at der ligeledes skal være plads til lifte samt resten af ens tilbehør i bilen.

Tilbehør til din tvillingeklapvogn

Du kan købe masser af tilbehør til din tvillingeklapvogn. Noget er dog mere relevant end andet, og det handler især om det praktiske udstyr til turen.

Regnslag

Noget af det tilbehør, vi altid vil anbefale at tilkøbe, såfremt det ikke er inkluderet, er et regnslag. Selvom mange af vognene har store kalecher, der kan trækkes godt ned omkring børnene, så vil de to små børn få våde ben. Hvad endnu værre er, er at de ikke kan se ud så snart kalechen trækkes ned og de søde børn vil begynde at brokke sig.

Myggenet

Ved helt små børn og babyer vil vi ligeledes anbefale at købe et myggenet som tilbehør. Her skal man være obs på, at vognen ikke må placeres i solen, når dette er sat på, da temperaturen ellers vil bliver for høj under kalechen. Men det er rart at kunne lade dem ligge uden at skulle bekymre sig om hvepse og lignende.

Lift

Hvis man vil transportere nyfødte tvillinger i vognen, så skal man først og fremmest tjekke om den er egnet til brug under 6 mdr. Hvis dette er tilfældet vil man oftest kunne tilkøbe en lift som tilbehør, passende til vognen. De to lifte bliver for det meste anbragt direkte på rammen eller på adaptere, som klikkes fast på rammen. Især ved nyfødte babyer er det rart at kunne løfte hele liftkassen af klapvognen og bære dem ind, i stedet for at skulle vække dem ved at løfte dem op på armen.

Kopholder

Et andet tilbehør, som ikke er super vigtigt, men meget rart at have, er en kopholder. Dette udstyr er rigtig praktisk, så man kan anbringe tvillingernes drikkedunk i rækkevidde. Det er dog vigtigt at huske, at det kan være farligt at anbringe sin egen varme drik heri, medmindre, man er sikker på, at ens kop holder tæt.

FAQ

Hvilken tvillingeklapvogn er bedst i test?

Den bedste tvillingeklapvogn i test er Britax B-Agile Double. Det er en smart og kompakt tvillingeklapvogn til to små børn. Hjulene er drejbare, men kan ved behov låses fast. Dens sæder er rummelig og håndtaget er justerbart, hvilket gør det nemmere at håndtere klapvognen.

Hvilke funktioner skal min tvillingeklapvogn have?

Det er en god ide at vælge en tvillingeklapvogn, hvor sæderne kan justeres, således at de to små børn kan tage en lur, hvis de vil. Det er nemlig ærgerligt at investere i en klapvogn, de ikke kan ligge i. Ligeledes er det vigtigt at sørge for, at din tvillingeklapvogn kan være i bilen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×