Tvillinge barnevogn – Bedste barnevogn til tvillinger 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Beemoo Maxi 4 Twin (Travel system) 2
bedste billige søskendevogn

Beemoo Maxi 4 Twin (Travel system)

TFK Duo Combi 3
bedste premium tvillinge-duovogn

TFK Duo Combi

Britax B-Agile Double Søskendevogn 4
bedste kompakte og lette tvillingevogn

Britax B-Agile Double Søskendevogn

Trille Twin 5
bedste barnevogn til tvillinger

Trille Twin

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Er dobbelt lykke lig med dobbelt så mange bekymringer om, hvilken tvillingebarnevogn du skal købe? Nej da! For vi har sammensat en nemt overskuelig oversigt over de fem bedste barnevogne til tvillinger og/eller pseudotvillinger.

Vi kigger blandt andet på barnevognens forskellige funktioner, såsom opbevaringsplads, om den har solskærm, maksimale vægtbelastning, hvilken type bremse, den er udstyret med og meget mere, så du finder det helt rigtige transportmiddel til dine små pus.

Og fordi vi godt ved, hvor træt man er i denne tid, har vi også lavet en praktisk købsguide, så du får styr på alt, hvad du skal vide om søskendevogne. Vores sammenligningstabel her, giver dig et lynhurtigt overblik over de vigtigste egenskaber.

Baby Jogger City Mini GT2 Double

bedste tvillingebarnevogn i test

Fordele
 • pros-icon.svg Justerbart håndtag
 • pros-icon.svg Kan bruges med autostol
 • pros-icon.svg Opbevaringsplads
 • pros-icon.svg Udtrækkelig sol- og vindskærm
 • pros-icon.svg Egnet fra fødslen

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Baby Jogger City Mini GT2 Double

Tag de kære små pus med på løbeturen! Baby Jogger-duovognens udtrækkelige solskærm beskytter børnene mod sol, mens vindskærmen beskytter mod vind. Øverst sidder der to små kighuller, så du til hver en tid kan kigge ind til børnene. Kalechen kan desuden justeres i højden. Sæderne er polstrede og derfor ekstra behagelige at sidde i, og så kan de ovenikøbet indstilles til en praktisk liggeposition.

Hjulene er punkteringsfri, og affjedringen i alle fire hjul gør, at det er nemt at skubbe den i al slags terræn. De drejelige forhjul kan låses, og i højre side af denne Baby Jogger sidder der en let tilgængelig håndbremse. På baghjulet er der tilmed en parkeringsbremse. Modellen er udstyret med en opbevaringskurv, der kan bære op til 4,5 kg. Hvert sæde er godkendt til at bære op til 22,5 kg. En dejlig kompakt og let vogn, der kan foldes sammen i en enkelt håndevending!

Beemoo Maxi 4 Twin (Travel system)

bedste billige søskendevogn

Beemoo Maxi 4 Twin (Travel system)
Fordele
 • pros-icon.svg 2 klapvognsdele
 • pros-icon.svg 1 barnevognsdel
 • pros-icon.svg Kan også bruges til tvillinger
 • pros-icon.svg Egnet fra fødslen
 • pros-icon.svg Justerbar kaleche og ryglæn

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Beemoo Maxi 4 Twin

En fleksibel duovogn til to børn, der også er egnet til nyfødte. Du får to polstrede klapvognssæder og en barnevognskasse med, så du selv kan sammensætte den efter behov. Har du tvillinger, kan den også bruges som tvillingevogn ved tilkøb af yderligere dele. Sæderne kan vendes, så du selv bestemmer, hvilken vej børnene vender (men hvor hyggeligt at kunne sidde og kigge på sin tvilling!), og kan også indstilles til liggeleje.

Modellen er udstyret med justerbar fempunktssele og en aftagelig sikkerhedsbøjle. Både fodstøtten og ryglænet kan justeres. Kalechen kan indstilles, så den beskytter dig barn bedst muligt, men kan også tages helt af. Den er desuden udstyret med et smart kighul. Under sæderne er der god plads til ting eller varer. Du får også en autostoladapter, et regncover og en rejsetaske med. Du får i denne model en alsidig og smart søskendevogn for få penge.

TFK Duo Combi

bedste premium tvillinge-duovogn

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Punkterfrie hjul
 • pros-icon.svg Justerbar kaleche med UV-beskyttelse
 • pros-icon.svg Egnet fra fødslen
 • pros-icon.svg God affjedring
 • pros-icon.svg Hånd- og skivebremse

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge TFK Duo Combi

En lækker søskendevogn, der kan bruges helt fra fødslen af både to børn i forskellige aldre og af tvillinger, da den både har en klapvognsdel og en barnevognsdel, så du får begge dele i én. Klapvognen er beklædt med åndbare tekstiler, der dog giver en betryggende UV-beskyttelse på 50+.

Da ryglænet, fempunktsselen og frontbøjlen kan justeres, er du sikker på, at både den ene og den anden tvilling altid sidder godt. Desuden har de punkterfrie hjul god affjedring, så turen er behagelig, uanset hvilket terræn du bevæger dig ud i. Håndtaget kan ligeledes justeres og er desuden udstyret med en håndbremse, så det er nemt og hurtigt at bremse, og kørslen bliver en leg. Under sæderne er der en praktisk opbevaringsplads, og på den ene side sidder der en lille opbevaringspose.

Britax B-Agile Double Søskendevogn

bedste kompakte og lette tvillingevogn

Britax B-Agile Double Søskendevogn
Fordele
 • pros-icon.svg Kan komme igennem normal døråbning
 • pros-icon.svg Let
 • pros-icon.svg Egnet til nyfødt
 • pros-icon.svg Punkteringsfrie hjul
 • pros-icon.svg Justerbar rygstøtte (liggeposition mulig)

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Britax B-Agile Double Søskendevogn

En alsidig og smart søskendevogn til to børn på samme eller forskellig alder. Den ligner mest en klapvogn, og der er da heller ingen barnevognsdel til denne søskendevogn, men sæderne kan til gengæld indstilles til fuld liggeposition – langt fra en almindelig klapvogn! Vognen er desuden egnet til, at du kan montere en autostol på den.

Takket være de drejelige forhjul og vognens lette vægt kan vognen nemt styres med én enkelt hånd. Forhjulene kan låses, og alle hjul er takket være et nemt kliksystem aftagelige. Vognen har desuden en god affjedring, så den kan køres i forskelligt terræn. Kalechen er rummelig og justerbar. Der følger også en solskærm og et regnslag med, så du er forberedt på al slags vejr. Under sæderne er der en praktisk opbevaringsplads. De polstrede fempunktsseler sørger for, at dine børn altid er spændt godt fast.

Trille Twin

bedste barnevogn til tvillinger

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Vaskbart betræk
 • pros-icon.svg 2 babylifte
 • pros-icon.svg XL-pusletaske og madrasser
 • pros-icon.svg Ergonomisk og justerbart styr
 • pros-icon.svg Yderstof vind- og vandtæt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Trille Twin-barnevogn

En dobbelt barnevogn er et ideelt transportmiddel til tvillinger, og denne model lever op til de strenge standarder for barnevogne i Danmark. Den har et liggemål på hele 94 cm, så også større børn op til 3 år kan ligge i barnevognen. Derudover har den seleringe, så man kan indsætte godkendte barnevognsseler, der gør det muligt for børnene at sidde i barnevognen. Det ergonomiske styr er justerbart i højden og kan på den måde tilpasses den person, der skubber. Takket være en belægning er yderstoffet på denne barnevogn både vind- og vandtæt, hvilket er særlig praktisk i det omskiftelige danske vejr. En solid dobbelt støttefodsbremse, sørger for, at den står sikkert og solidt. Hjulene er støddæmpende og solide. Der er ingen klapvognsdel til denne vogn, men hvor hyggeligt og beroligende det er at sove ved siden af sin tvilling!

Guide

Sådan vælger du den bedste tvillingevogn

Markedet for barnevogne er en sand jungle, og det gælder bestemt også markedet for tvillingevogne. Men I trætte forældre til to små guldklumper, fortvivl ej, hvis du ikke er helt klar over, hvad forskellen på en duovogn og en kombivogn er, og ikke er sikker på, om en søskendevogn og en tvillingevogn er det samme. Det får du alt sammen svar på lige her!

Der er flere forskellige typer barnevogne og klapvogne. Vi koncentrerer os i denne købsguide om vogne til tvillinger eller pseudotvillinger: de såkaldte tvillingebarnevogne. Men for at forstå, hvad forskellen er på nogle modeller, skal vi lige have på plads, hvad en kombivogn og en duovogn er, da princippet også gør sig gældende for tvillingevogne.

Kombivogn

Det smarte ved en kombivogn er, at den kan bruges både som klapvogn og som barnevogn, idet du kan erstatte klapvognsdelen med en blød lift. Nogle modeller er også kompatible med autostole.

Som regel kan ryglæn og fodstøtte justeres, og kombivogne kan derudover bruges sammen med en blød eller hård lift, som sættes i klapvognsdelen. På den måde kan du bruge den lige fra, barnet er født, til det er blevet for stor til liften og kan sove i klapvognsdelen.

Duovogn

En duovogn minder meget om en kombivogn. Den kan nemlig også bruges som klapvogn og som barnevogn. Her udskiftes klapvognsdelen med barnevognsdelen. Igen er mange modeller kompatible med autostole, men ikke alle, så husk at tjekke!

Forskellen på kombivogne og duovogne er, at kombinvognen kombineres med en lift, hvorimod duovognen har en separat og hård barnevognsdel. Men begge kan bruges både som barnevogn og som klapvogn og altså til din baby og dit lidt ældre barn, når det begynder at kunne sidde alene.

Er der forskel på tvillinge- og søskendevogne?

Svaret er både ja og nej.

Nogle modeller er decideres til børn på samme alder, som fx Trille Twin tvillingebarnevognen i vores test, hvor du ikkke kan kombinere en klapvognsdel med en barnevognsdel. Så ønsker du en vogn til tvillinger, er det vigtigste, at modellen har de funktioner, du ønsker, gange to.

Ønsker du dog en vogn til søskende, der ikke er jævnaldrende, eller pseudotvillinger er det en god idé at vælge en søskendevogn, hvor du kan kombinere klapvognsdel med en barnevognsdel.

Kort sagt vil det sige, at nogle søskendevogne er både til tvillinger og børn i forskellige aldre, mens tvillingevogne som regel kun er til tvillinger.

Hvad du skal være opmærksom på

Sikkerhedsstandarder i Danmark

Danmark har andre sikkerhedsstandarder end andre lande, fordi vi ofte bruger klapvogne og barnevogne på en anden måde. Det gælder naturligvis også tvillingevogne. Herhjemme lader vi fx vores børn sove ude hele året. Og mens det er hyggeligt sådan at ligge én tvilling ved siden af den anden tvilling, så er det vigtigt, at tvillingevogne overholder de særlige sikkerhedskrav, der gælder her i landet. Husk derfor altid at tjekke, om det er tilfældet.

Størrelsen

En væsentlig forskel på tvillingevogne og almindelige klapvogne er størrelsen. En klapvogn fylder generelt ikke meget, men tvillingevogne er jo selvsagt designet til to børn, så de vil helt automatisk også være bredere. Det kan gøre det besværligt at manøvrere den rundt forskellige steder, især hvis man skal ud og ind ad døre. Det er derfor en god idé at vælge en model, der stadig er smal nok til at passere en helt gennemsnitlig døråbning.

Liggemål

Liggemål er vigtigt i henhold til, hvor længe man ønsker at bruge tvillingevognen. Vil man bruge den fra barnet stadig er helt lille baby, til det er ældre og stor nok til en klapvogn, bør man sørge for at udsøge sig en model, der har et tilpas langt liggemål, så du ikke skal til at finde en ny, når dine børn er vokset.

Godt nok er der mange skønne tvillingevogne derude, men det er nu heller ikke helt billigt, hvis du skal ud og købe en ny.

Hjul

Det gør en forskel, om hjulene er drejbare eller ej. Er de ikke drejbare, kan det nemlig være besværligt at manøvrere din tvillingevogn på bestemte flader. Ved du derfor, at du gerne vil bruge din vogn i forskelligt terræn, er det en god idé at vælge en model, der har drejbare hjul.

Det er derudover også en klar fordel at anskaffe sig en model med punkteringsfrie hjul, så du ikke skal være bekymret for at stå med en punkteret vogn fuld af børn, ting og varer!

Skumfyldte hjul vs lufthjul

Et lufthjul er som navnet også antyder et hjul med luft indeni. Det gør, at det er særlig affjedrende og derfor også det mest behagelige dæk for dig og børnene. Ulempen er naturligvis, at det kan punktere, hvilket kan være virkelig ubelejligt!

Et skumhjul er et hjul fyldt med skum. Det er blødt, men dog en smule hårdere end et luftdæk, hvilket betyder, at det ikke giver helt så meget affjedring som et luftdæk. Den store fordel er til gengæld, at det ikke kan punktere.

Opbevaringsplads

Når du er afsted med de to små, er det dejligt at have noget plads i tvillingebarnevognen til opbevaring af taske, legetøj eller indkøb, så du ikke skal slæbe på en masse ekstra. Som regel er der under sæderne installeret en slags bund som ofte også ses på en klapvogn, der netop opfylder dette formål. Handler du dog altid til fods, kan det være smart at have en bund med god plads, da størrelsen varierer fra model til model.

Justerbarhed

Der er flere ting, der bør kunne justeres på en tvillingebarnevogn, så den giver maksimal tvillinge-komfort, men også gør køreturen behagelig for dig.

Ryglæn og fodstøtte

Det er rigtig smart at kunne indstille børnenes ryglæn og fodstøtte, da de jo med tiden vokser. Kan disse dele justeres, er du sikker på, børnene altid sidder behageligt og sikkert.

Kaleche

Kalechen er en vigtig del af en tvillingebarnevogn. På en klapvogn kan den som regel indstilles, og det kan den også på en tvillingevogn. På den måde er du sikker på, ungerne ikke får sol i øjnene, når I er ude at trille en tur, eller at de bliver våde, når det regner.

Styr

Det er ligeledes en kæmpe fordel at kunne indstille styret til den voksnes højde, så man ikke får ondt i skuldre og nakke af at skubbe den til tider noget tunge vogn.

Tilbehør

Regnslag

Går du ofte tur i regnvejr, kan et regnslag være en særlig god investering, så du undgår, at børnene bliver plaskvåde og stadig nyder turen.

Sol- og vindskærm

Til nogle modeller kan man tilkøbe yderligere skærme til både sol og vind, så du er godt dækket ind i al slags vejr. Nogle solskærme har endda en coating, der gør dem UV-bestandige.

Ståbræt

Har du et ældre barn, kan et ståbræt være smart. På den måde kan det ældre barn nemlig stå bagpå tvillingevognen, hvis det det bliver for træt til at gå. På den måde kan du skubbe alle tre på én gang.

Hvad betyder “Travel System”

Begrebet “Travel System” bruges til de modeller, der kan kombineres med en autostol. Nogle modeller tilbyder en autostol som del af deres serie, men er det ikke tilfældet, eller har du allerede en autostol, så husk at tjekke, om din autostol er kompatibel med den tvillingebarnevogn, du har udset dig.

FAQ

Hvilken tvillingebarnevogn er bedst i test?

Den bedste barnevogn til to børn i test er Baby Jogger City Mini GT2 Double. Den kan foldes i en håndevending, hvilket travle (og trætte) forældre vil sætte pris på. Den har desuden en masse praktiske funktioner.

Kan en tvillingebarnevogn kun bruges til tvillinger?

Det kommer an på, hvilken model du vælger. Nogle modeller egner sig til søskende i forskellige aldre, da man kan montere både en klapvognsdel og en barnevognsdel eller en lift på den, mens andre kun egner sig til tvillinger.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×