Tremmeseng – Den bedste tremmeseng 2022.

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Done By Deer Tremmeseng 60x120cm
TESTVINDER

Done By Deer Tremmeseng 60x120cm

Done by Deer er en serie af danskproduceret kvalitetsdesign. Her får du en af de bedste tremmesenge på markedet. En tremmeseng er det foretrukne valg når baby skal sove trygt. Her får du en praktisk…

Done By Deer Tremmeseng 60x120cm 1
bedst i test

Done By Deer Tremmeseng 60x120cm

Sebra Tremmeseng Baby & Junior 3
bedste premium

Sebra Tremmeseng Baby & Junior

Leander Linea Tremmeseng i bøg 4
bedste funktioner

Leander Linea Tremmeseng i bøg

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med en god tremmeseng skaber du rammen for en god søvn. Vi ved alle hvor vigtigt det er at sove godt. Det er nok grunden til, at mange kommende forældre bruger allermest tid og ressourcer på, at finde en god seng til deres baby.

En god søvn giver sundhed og velvære. Som forælder vil man altid forsøge at gøre det bedste for sit barns trivsel. Det at finde den bedste babyseng er en stor beslutning og der er mange ting at tage stilling til og overveje før man køber.
Vi ved af erfaring at man især som nybagte forældre har mange ting at tage stilling til og det kan være betryggende at få vejledning fra andre som i forvejen har erfaring med børn og alt hvad der følger med undervejs.

I vores købsguide kan du læse mere om hvordan du vælger den bedste seng til dit barn. Vi guider dig gennem de vigtigste overvejelser før købet af den bedste seng til din baby. For et hurtigt overblik over de forskellige modeller kan du gå til vores sammenligningstabel.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg flot moderne design
 • pros-icon.svg god kvalitet
 • pros-icon.svg funktionel og brugervenlig

Detaljeret gennemgang

Done by Deer er en serie af danskproduceret kvalitetsdesign. Her får du en af de bedste tremmesenge på markedet.

Derfor skal du vælge Done By Deer Tremmeseng 60x120cm

En tremmeseng er det foretrukne valg når baby skal sove trygt. Her får du en praktisk tremmeseng med aftagelig side som både er en god babyseng og senere kan forvandles til en juniorseng.

Sengen fås i størrelsen 60 cm x 120 cm, kan indstilles i højden og har aftagelig side.

En god ventilation gør det muligt at regulere temperaturen så baby ikke får det for varmt i sengen. Tremmesengen har afrundede kanter og selve sengen er en moderne tremmeseng lavet i retro design.

Den bedste tremmeseng er først og fremmest sikker, funktionel og praktisk, det er sengen som opfylder babys behov og samtidig følger med funktionelt når barnet vokser.

Udover at justere højden er det med Done by Deer tremmesengen muligt at fjerne tremmerne i den ene side af sengen, og på den måde tilpasse sengen til dit barns behov for selv at kunne kravle ind og ud af sengen, som især er praktisk på børneværelset.

Efterhånden som barnet vokser kan babysengen forvandles til en juniorseng ved at de midterste tremmer fjernes. Sidst men ikke mindst kan sengen anvendes som en hyggelig sofa som helt sikkert vil være populært på ethvert børneværelse.

Madras medfølger ikke.

Fordele
 • pros-icon.svg bedste kvalitet til prisen
 • pros-icon.svg Svanemærket
 • pros-icon.svg Let at justere i højden
 • pros-icon.svg Materiale: FSC-certificeret fyrretræ, vandbaseret lakering

Detaljeret gennemgang

HoppeKids Anton tremmesengen er lavet i massivt hvidt fyrretræ med justerbar lamelbund i to forskellige højder som kan “vokse” med barnet og senere forvandles til en børnebænk.

Derfor skal du vælge HoppeKids Anton Tremmeseng

Sengen er helt i top med sine funktionelle egenskaber og når dit barn vokser fra tremmesengen kan tremmerne fjernes og sengen bruges som en barneseng eller som bænk i børneværelset.

HoppeKids Anton tremmeseng er sengen som udskiller sig fra andre tremmesenge ved at være “Svanemærket”. “Svanemærket” er din garanti som forbruger for at sengen er uden skadelige stoffer og blandt andet lakeringen som er anvendt på tremmesengen er uden skadelige kemikalier.

Med HoppeKids Anton tremmesengen får du både en flot tremmeseng og en af de enkelte tremmesenge som er garanteret “Svanemærket”.

Desuden er det praktisk når baby vokser at have en seng med justerbar bund. Den justerbare bund gør det muligt at hæve bunden, så det er ergonomisk forsvarligt for dig at løfte og lægge barnet i seng uden at skulle bøje dig langt forover. Det gør det også lettere at lægge baby i seng uden at han/hun vågner op.

Babysengen justeres efter dit barns behov således at blot bunden justeres i højden når baby begynder at kravle og det er nødvendigt at sænke bunden for barnets sikkerhed.

HoppeKids Anton tremmeseng er ud fra vores vurdering en af de bedste tremmesenge når man sammenligner kvalitet og pris.

Sebra Tremmeseng Baby & Junior

bedste premium

Sebra Tremmeseng Baby & Junior
Fordele
 • pros-icon.svg kan bruges fra nyfødt til junior
 • pros-icon.svg solid anerkendt kvalitet
 • pros-icon.svg følger med når dit barn vokser

Detaljeret gennemgang

Sebra tremmesengen er en kombination af en ny tremmeseng og en moderne klassiker. Ideel når man vil kombinere design med solid dansk kvalitet.

Derfor skal du vælge Sebra Tremmeseng Baby & Junior

Sebra sengen er en klassiker blandt tremmesenge og blandt andet kendt fra filmen “Lille Per”. Sebra sengen er en lille tremmeseng som kan bruges fra barnet er nyfødt.

Bunden kan hæves så det er lettere at løfte barnet op så længe det er nyfødt. Når barnet begynder at bevæge sig skal bunden sænkes for at holde barnet i sikkerhed fra at kravle over tremmerne.

Sengen har en justerbar bund som gør den let at tilpasse barnets vækst. Når sengen skal bruges til barneseng fjerner du blot siderne/tremmerne. For at justere størrelsen trækker du i den justerbare bund. Bunden har en udtrækslængde på op til 155 cm. Man trækker simpelthen bare sengen ud for at forlænge den. Det er både simpelt og praktisk.

Sebra prioriterer kvalitet og design og understreger at dette er en seng som er beregnet til at holde i flere generationer.

Sengen er fremstillet af birketræ behandlet med antibakteriel, miljøvenlig og giftfri vandbaseret lak.

Madras medfølger ikke.

Leander Linea Tremmeseng i bøg

bedste funktioner

Leander Linea Tremmeseng i bøg
Fordele
 • pros-icon.svg praktisk og funktionel, let at justere
 • pros-icon.svg robust kvalitet, bøgetræ

Detaljeret gennemgang

Leander tremmeseng er en tidløs klassiker i skandinavisk design. Babysengen med målene 60 cm x 120 cm og forvandles med tiden til barneseng og fra barneseng/åben seng til sofa.

Derfor skal du vælge Leander Linea Tremmeseng i bøg

Leander tremmesengen har en aftagelig side. Selve sengen er fremstillet i massivt bøgetræ og uden brug af giftige kemikalier. Sengen har regulerbar bund som kan justeres i højden så den følger barnets vækst og behov.

Leander sengen er den rigtige tremmeseng for dig som ønsker den bedste tremmeseng hvad angår kvalitet og design samtidig med de moderne funktioner som følger med herunder: mulighed for justering i tre forskellige højder, fra babyseng/barneseng og sidst men ikke mindst en flot sofa til børneværelset.

Det at sengen er fremstillet i massivt bøgetræ gør at kvaliteten er helt i top og tremmesengen kan holde i mange år og til flere generationer.

Brug eventuelt en aflang pude i ryggen og du har en hyggelig sofa som vil give børneværelset et møbel som dit barn vil elske at bruge mange år fremover. Kort sagt, en klassiker blandt de bedste tremmesenge som lever op til selv de højeste forventninger.

Madras medfølger ikke.

Flexa Baby Cot Bed

bedste design

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg brugervenlig
 • pros-icon.svg mange muligheder/funktioner
 • pros-icon.svg god kvalitet

Detaljeret gennemgang

Med flexa tremmeseng får du 5 muligheder i samme seng. En smuk tremmeseng lavet i hvidlakeret formspændt bøg og flot afrundet – ingen skarpe kanter her. Sengen har en justerbar bund.

Derfor skal du vælge Flexa Baby Cot Bed

Når bunden i tremmesengen er hævet, er det let at løfte barnet sikkert op og lægge barnet sikkert tilbage i sengen. En hævet bund skåner din ryg og gør det samtidig lettere for dig at undgå at vække barnet hvis det allerede sover når du putter det i seng.

Efterhånden som barnet begynder at kravle sænkes bunden for at holde barnet i sikkerhed. Når barnet er stort nok til at kravle ind og ud af sengen selv kan tremmerne fjernes i den ene side. Fjerner du alle tremmerne, får du en lille juniorseng.

Du kan også vælge at lave sengen til en sofa som dit barn helt sikkert vil blive glad for. Denne sofa minder lidt om en lille hyggelig legeplads. Kort sagt er der med flexa sengen mange muligheder.

Flexa lægger vægt på bæredygtighed og kvalitet. Sengen fra Flexa er skabt til at vokse med barnet og tilpasse barnets behov.

Materialet er certificeret massiv bøgetræ designet med bløde kanter for barnets sikkerhed. Lakeringen er desuden fri for opløsningsmidler og giftige farvestoffer.

Madras medfølger ikke.

Guide

Sådan vælger du den bedste tremmeseng

I vores købsguide har vi udvalgt 5 af de bedste tremmesenge på det danske marked og givet en vurdering af hver især, så du som forælder har mulighed for at finde den bedste seng som opfylder dine behov og forventninger.

Derfor skal du vælge en tremmeseng

“Det sikreste sted for et spædbarn at sove er i sin egen seng i samme rum som forældrene.”

Skriver  Sundhedsstyrelsen.

En tremmeseng i god kvalitet er både praktisk og funktionel.

Tremmesengen giver mulighed for god ventilation så barnet ikke får det for varmt og madrassen holdes godt ventileret.

I den første tid vil baby sove meget og i de første leveår har barnet brug for en sikker og god seng for at sikre en god nats søvn.

Det skaber både ro og tryghed når barnet har mulighed for at sove i egen seng men samtidig tæt på forældrenes seng. Desuden giver tremmesengen god udsigt for både dig og dit barn forstået sådan at I altid kan se hinanden.

Både du og dit barn har brug for tæt kontakt og tryghed og med en tremmeseng kan i holde øjenkontakt og endda holde i hånd selvom i sover i hver sin seng.

Hvor længe kan barnet sove i tremmeseng?

Som tommelfingerregel kan tremmesengen anvendes indtil barnet begynder at kravle. Efterhånden som dit barn bliver mere mobilt og begynder at bevæge sig mere/at kravle er det nødvendigt at være opmærksom på at barnet forbliver sikkert i sengen.

Så længe barnet er nyfødt og eksempelvis kun triller sig rundt er det fint med en tremmeseng hvor bunden er placeret højt.

Hvilke funktioner er vigtige?

Flere tremmesenge er lavet således at de kan justeres i op til tre forskellige højder så man kan sænke bunden.

Så længe barnet er nyfødt er det utrolig praktisk at have en bund som er hævet. Det gør det let at løfte barnet sikkert op samtidig med at man skåner ryggen.

Desuden gør det det også lettere at lægge barnet sikkert i seng uden at skulle bøje sig langt ned og forover, hvilket man hurtigt vil opdage er hårdt for ryggen og samtidig gør at barnet lettere vågner op.

Vi anbefaler derfor tremmesenge hvor bunden kan justeres i højden.

Efterhånden som barnet bliver mere mobilt sænkes bunden for at holde barnet i sikkerhed når det begynder at kravle og udforske sine omgivelser.

Er det muligt at tilpasse sengen til barnets alder?

Ja, mange tremmesenge kan justeres og tilpasses. Vi har lagt vægt på at vælge tremmesenge som kan tilpasses barnets behov efterhånden som det vokser. Fra tremmeseng til nyfødt og videre til baby og junior.

Som bonus er der endda mulighed for at lave nogle af de udvalgte senge til en sofa når sengen er blevet for lille.

Hvilke krav stilles til sikkerhed?

Udover der selvfølgelig er strenge krav til producenten angående sikkerhed er det også vigtigt at du som forælder følger de individuelle instruktioner som medfølger sengen.

Vær især opmærksom på justering af højden/bunden når barnet begynder at kravle.

Det er vigtigt at bunden justeres/sænkes når barnet begynder at kravle/bevæge sig rundt så det ikke kan kravle over tremmerne og falde ud af sengen.

Højden på siderne skal være mindst 60 cm når bunden er sænket og mindst 30 cm når bunden er hævet.

For at forebygge eventuelle faldulykker er det vigtigt at fjerne siden på tremmesengen, når barnet selv kan kravle over.

Anbefaling til afstanden mellem tremmerne er mellem 4,5 og 6 cm.

FAQ

Hvilken tremmeseng er bedst i test?

Den bedste tremmeseng i test er Done by Deer Tremmeseng fordi den er let at betjene og tilpasse i højden. Kvaliteten er i top og det er en sikker og robust seng som kan bruges i flere generationer.

Hvornår bør barnet flytte fra tremme- til juniorseng?

De fleste børn flytter fra tremmeseng/babyseng mellem 18 måneders- og 3 års alderen. Dog er det meget individuelt hvordan børn udvikler sig og hvornår de er klar til de forskellige “spring” i livet.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×