Trappegitter – Bedste trappegitter 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Et trappegitter foran trappen øger sikkerheden og giver ro i maven.

Stejle trapper og små børn, der kan kravle og gå i huset er noget der kan få de fleste forældre til at gyse. Men med et såkaldt trappegitter eller sikkerhedsgitter ovenfor trappen, der sikrer at de små ikke kan komme op eller ned af trappen uden en voksen, behøver trapperne ikke at være et problem.

Der findes naturligvis forskellige trappegitre og hvilket skal man så vælge?
Vi har gransket markedet og fundet frem til de tre bedste trappegitre på markedet lige nu. Vi har sammenlignet deres funktioner og egenskaber, som du kan få overblik over i vores sammenligningsmodel. I vores købsguide kan du blive meget klogere på alt det du bør overveje inden du køber et nyt trappegitter.

Fordele
 • pros-icon.svg Foldbart
 • pros-icon.svg Diskret når det ikke bruges
 • pros-icon.svg Automatisk lås
 • pros-icon.svg Forlænger kan tilkøbes

Detaljeret gennemgang

Praktisk trappegitter fra Baby dan. Det er fleksibelt og foldbart og passer til stort set alle åbninger. Nem åbning med bare en hånd.

Derfor skal du vælge BabyDan Guard me trappegitter

Babydan trappegitter er nemt at montere og passer til flere åbninger. Det kan monteres på både inder- og yderside af dørkarmen med forskellige mål.

Da det det er foldbart optager det nærmest ingen plads når det ikke er i brug. Derfor er det også et trappegitter som passer rigtig godt til mindre lejligheder og smalle trapper.

Gitteret er meget sikkert grundet den automatiske låsemekanisme. Så snart du sætter lågen over låsen, så spændes låsen fast og gitteret låser af sig selv. Samtidig kan gitteret både åbnes og lukkes med bare én hånd.

Dette sikkerhedsgitter fra Baby dan passer til åbninger på 64,5 cm og 89 cm, hvis du monterer det på indersiden af dørkarmen og til 55 cm og 79,5 cm på ydersiden af dørkarmen. Det er desuden muligt at tilkøbe en forlænger, så det kan passe til åbninger på helt op til 113,5 cm. Højde er 72,5 cm.

Fordele
 • pros-icon.svg Passer til flere åbninger
 • pros-icon.svg Kan åbnes til begge sider

Detaljeret gennemgang

Et stabilt og klassisk trappegitter i metal fra Babydan. Gitteret passer til de fleste åbninger og kan åbnes med én hånd.

Derfor skal du vælge BabyDan FlexiFit metal

Dette trappegitter fra danske BabyDan giver mulighed for fleksible montering, da det passer til de fleste døråbninger og vægge. Trappegitteret kommer med vægbeslag der kan vinkles. Derfor kan de nemt skrues fast både inde i og uden på dørkarmen, samt mellem to vægge. Denne fleksible monteringsløsning er guld værd, hvis ens hus har ukurante mål.

Som sikkerhedsgitter er det nemt at betjene og det kan åbnes med bare én hånd. Som småbørnsforældre har man tit hænderne fulde, så det er virkelig også noget der kan gøre hverdagen lettere.

En anden praktisk funktion er ‘quick release’, der betyder at gitteret hurtigt kan fjernes fra beslagene, hvis man har behov for det.

Dette sikkerhedsgitter kommer i et stilrent design i hvid metal, som passer ind i de fleste hjem.

Monteret inde i en døråbning passer gitteret til åbninger mellem 69cm og 106,5 cm. Uden på er åbningen 5 cm mindre og passer således til 64 cm – 102,5 cm. Højde 74 cm. Alt i alt er der tale om et rigtig godt og robust sikkerhedsgitter fra BabyDan.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Nemt at rulle sammen
 • pros-icon.svg Ingen minimumsbredde
 • pros-icon.svg Lås med timer – børnesikring
 • pros-icon.svg Gennemsigtigt
 • pros-icon.svg Fås i både hvid og sort

Detaljeret gennemgang

Et anderledes men ikke desto mindre meget praktisk og pænt sikkerhedsgitter fra Lascal. Gitteret er lavet med tekstilvæv og kan nemt rulles sammen når det ikke er i brug.

Derfor skal du vælge Lascal Kiddyguard Avant dør- og trappegitter

Dette sikkerhedsgitter adskiller sig fra de andre modeller ved sit flotte og praktiske design.

Ikke nok med at det er pænt at se på, så er det utroligt let at rulle sammen og pakke væk når det ikke er i brug. .

Gitteret fra Lascal er udført i flot tekstilvæv. Vævet er gennemsigtigt, så både baby og forældre kan se, hvad der foregår på den anden side.

Gitteret åbnes ved at dreje på en vrider, hvorefter man så trækker den vævede skærm ud og sætter det fast i beslaget i den modsatte side. Selvom det er muligt at gøre med en hånd, så er rullemekanismen ret kraftig, og det kan derfor kræve lidt øvelse inden man mestrer det til fulde. Det er det eneste minus ved dette ellers fremragende sikkerhedsgitter til trappen.

En af de største fordele ved dette sikkerhedsgitter er, at det har en lås med timer, så du som forælder kan sikre at barnet ikke selv finder ud af at åbne denne afskærmning. Denne funktion giver en bedre sikkerhed. En anden praktisk fordel er, at dette sikkerhedsgitter ikke har nogen minimumsbredde. Det er derfor mere fleksibelt end de andre modeller i testen. 

Maxbredden er  op til 120 cm, og så har det en højde på 79 cm.

Guide

Sådan vælger du det bedste trappegitter

Når du skal vælge det bedste gitter til dit behov er der naturligvis forskellige ting du bør være opmærksom på, inden du træffer dit valg. I følgende købsguide vil vi forsøge at give dig svar på dine spørgsmål omkring trappesikring.

Sikkerhed

Den allervigtigste ting du bør være opmærksom på ved køb af et trappegitter er selvfølgelig sikkerheden. Undersøg derfor altid om det børnegitter du ønsker at købe lever op til de europæiske sikkerhedsstandarder.

Det er vigtigt at dit gitter er både robust og stabilt, da de fleste børn når de begynder at gå vil forsøge at åbne gitteret selv.

Derfor er det også vigtigt at låsen er børnesikret og sidder i en højde, hvor barnet ikke kan nå.

Højden på dit gitter er også en vigtig overvejelse. Et gitter skal have en højde, der gør at dit barn ikke kan kravle over det.

Nogle gitre kommer med en bjælke under selv gitteret. Dette kan være farligt, hvis du monterer gitteret ovenfor en trappe, da du kan falde over den. Derfor anbefaler vi ikke at bruge denne type gitter ved trapper.

Til sidst er det selvfølgelig vigtigt at installere gitteret korrekt. Følg altid vejledningen og sørg for at målene er korrekte og skruerne er skruet godt ind i væggen, så dit gitter ikke kan rokkes.

Hvor skal et børnegitter bruges?

Inden du investere i en nyt trappegitter bør du overveje, hvad det er du ønsker at afskærme med en sikkerhedslåge.

Er det afskærmning af en trappe, bestemte værelser eller måske en varm brændeovn dit barn ikke skal have adgang til?

Dette er vigtigt at overveje i forhold til de nødvendige mål på gitteret, så du kommer hjem med den rigtige størrelse.

Nogle gitre kan forlænges med en tilkøbt forlænger og nogle gitre har en minimumsbredde. Her er det særligt vigtigt at være opmærksom og måle, hvis ens dørkarme er smallere end standarden.

Nogle gitre er mere fleksible i forhold til monteringen end andre, så hvis det er vigtigt for dig at kunne flytte gitteret rundt, bør du også overveje denne funktion.

Hvornår skal man bruge et trappegitter i hjemmet?

Så snart dit barn er gammelt nok til at bevæge sig rundt ved egen kraft bør du montere et trappegitter ved alle husets trapper og åbninger man ikke ønsker at barnet skal igennem. For de fleste vil det være omkring 9 måneders alderen. Når først babyen kan kravle og komme rundt selv er det uhyre vigtigt at sikre hjemmet på alle tænkelige måder, så man forhindrer ens barn i at komme slemt til skade.

Som regel vil et trappegitter være nødvendigt indtil barnet selv forstår faren ved trapperne. Dette vil typisk være omkring 5-6 års alderen men foretag altid en realistisk vurdering af dit eget barn inden du fjerner jeres gitter.

Hvordan monterer man et trappegitter?

De fleste trappegitre er ganske nemme at montere. Enten sættes de i spænd i en væg eller en dørkarm eller også skrues de fast. Sidstnævnte er de mest sikre. Det drejer sig blot om et par skruer i top og bund og så sættet gitteret fast i beslagene. Du behøver altså ikke at bekymre dig om store huller i væggen eller dørkarmen efter brug.

Med små børn i huset bør der monteres trappegitter ved alle trapper i huset og alle arealer, hvor barnet ikke må færdes uden opsyn.

Nogle vælger at have et gitter både nedenfor og ovenfor trappen for den mest optimale sikkerhedsløsning. De færreste trappegitre er direkte pæne at se på men i dag er de fleste diskrete i designet og lavet til at optage mindst muligt plads i hjemmet.

Praktiske funktioner

Som forælder vil man ofte skulle åbne og lukke sit børnegitter mange gange om dagen og det er derfor en stor hjælp at investere i et praktisk gitter med en nem åbne- og lukkemekanisme. De fleste modeller kan åbnes og lukkes med én hånd, hvilket uundgåeligt gør hverdagen med et barn på armen lettere.

En anden praktisk funktion der er værd at overveje er, om gitteret kan tages af beslagene når det ikke bruges. Denne funktion er pladsbesparende, hvis man i en periode ikke har brug for gitteret uden man behøver at fikse huller i væggen.

Design og materiale

Selvom et trappegitter primært er til af praktiske og sikkerhedsmæssige årsager, så vil det være en del af ens hjem i flere år, og det gør derfor ikke noget, hvis designet også er pænt at se på. Her kan du bl.a. overveje om du foretrækker et gitter i metal, træ eller tekstil. Dertil kommer naturligvis den farve, der vil passe bedst ind i den øvrige indretning.

Du bør også overveje om du foretrækker et gitter, hvor både du og dit barn kan se igennem og om du ønsker et foldbart gitter, der let kan gemmes væk når det ikke er i brug.

FAQ

Hvilket trappegitter er bedst i test?

Det bedste trappegitter i test er BabyDan Guard me. Dette trappegitter udmærker sig ved sin automatiske låsemekanisme, samtidig med at det er foldbart og diskret. Læs resten af testen for flere detaljer om testvinderen og de andre anmeldte modeller.

Hvorfor bruge trappegitter?

Hvis du har små børn og trapper i dit hjem, så vil et trappegitter give øget sikkerhed for dit barn.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×