Toilettræner – De bedste toilettrænere til børn 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Men en toilettræner kan dit barn øve sig i at sidde på toilettet.
Man siger altid, at især mødre aldrig kan få ro fra deres børn – selv ikke på toilettet. Og selvom man måske ofte kan have brug for et pusterum, så er det, at have en lille gæst med ud på toilettet slet ikke så dårlig en ide. De små børn ser, hvad et toilet skal bruges til, og vil på et tidspunkt gerne selv prøve at sætte sig op på et toiletsæde. Her er det en toilettræner kommer ind i billedet. Det er et børnevenligt toiletsæde, for det meste med en indbygget trappe, så barnet selvstændigt kan øve sig i at komme op og sidde på et wc.

Vi har i vores toilettræner test sammensat og beskrevet en række modeller for jer, og har udarbejdet en sammenligningstabel, hvor I kan se, hvad de forskellige toilettrænere kan. I vores købsguide kan du blive meget klogere på alt det, du bør overveje inden køb.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Enkelt, neutralt design
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Kan foldes sammen
 • pros-icon.svg Toiletsæde med ergonomiske håndtag

Detaljeret gennemgang

Thermobaby Kiddyloo er en toilettræner til børn bestående af et toiletsæde i forbindelse med en lille trappe. Den er udført i en størrelse og tykkelse, så selv små børn kan kravle op ad trinnet.

Derfor skal du vælge et Thermobaby Kiddyloo toiletsæde

Thermobaby Kiddyloo toilettræner med trin er et rigtig godt redskab at have ved hånden, når man skal øve at gå på wc. Det består af et toiletsæde, forbundet med en lille trappe. Ved hjælp af trappen kan den lille selv klatre op på toiletsædet. Håndtagene sørger for, at de små børnefingre kan holde sig fast og derved føle sig tryg.

Toilettræneren kan klappes sammen og stilles væk når den ikke bruges. Højden på trinnet kan justeres, så det passer til barnets højde. Du får her et funktionelt toiletsæde, en moderne form for potte, der kan justeres efter dine behov og købes til en rigtig god pris. Tilmed er det muligt at vælge mellem tre farvevarianter. Et enkelt design og en god pris gør denne til vores favorit.

BabyDan toilettræner

bedste billige toiletsæde

Fordele
 • pros-icon.svg Rigtig god pris
 • pros-icon.svg Neutralt design passer til de fleste
 • pros-icon.svg Toiletsæde med trin der kan justeres

Detaljeret gennemgang

Ved toilettræneren fra Baby Dan får du et toiletsæde, der er forbundet med en trappe. Dets design er meget enkelt i hvid og sort, og derved passer produktet til langt de fleste badeværelser.

Derfor skal du vælge et BabyDan toiletsæde

Håndtagene på BabyDans toiletsæde er med til at give børnene tryghed når de sidder på toilettet. Det er helt nyt for barnet at skulle sætte sig op på et rigtigt wc, ja på et rigtigt toiletsæde, så derfor er det rart, at det kan holde fast i noget. Håndgrebene hjælper desuden når der klatres op og ned af trappen.

Trappetrinnet er justerbart, så det kan indstilles til de helt små børn, men ligeledes passer til de lidt ældre børn. Modsat en potte kan børnene her efterligne deres forældre ved at sidde på et rigtigt toiletsæde og de vil typisk være rigtig stolte, de første par gange de selv sidder på toilettet. Man kan med dette toiletsæde være med til at skabe en god oplevelse for sine børn til en rigtig god pris.

Babytrold toilettræner

bedste premium toiletsæde

Fordele
 • pros-icon.svg To stigetrin – det ene kan justeres
 • pros-icon.svg Sæde i skum
 • pros-icon.svg Håndtag ved siden af toiletsæde
 • pros-icon.svg Kan foldes sammen

Detaljeret gennemgang

BabyTrold har udviklet en toilettræner til børn, der kan nogenlunde det samme, som de andre produkter, men som er en tand mere lækkert i udførelsen.

Derfor skal du vælge et BabyTrold toiletsæde

Når du skal igang med toilettræning er det vigtigt at vælge et toiletsæde, som dit barn kan lide at sidde på. Det er en rimelig vigtig forudsætning for, at i alle får en succesoplevelse. Ved denne model er toiletsædet udført i en slags blød skum, der sørger for at sædet ikke er koldt at være på og at sædet ligeledes ikke er for hårdt.

Trinnet kan justeres i højden så det passer til dit barn, og designet er holdt i neutrale farver. Dette er en toilettræner til børn, der prismæssigt ligger lidt højere end andre modeller, men som alt i alt byder på en god kvalitet og et godt funktionsomfang i forhold til prisen.

Guide

Sådan vælger du den rigtige toilettræner til børn

Man vil typisk begynde at se på en toilettræner, fordi ens barn begynder at vise interesse for toilettet og det at komme op på et toiletsæde. Mange forældre bliver helt euforiske og tænker, at nu er det nu. Det er dog vigtigt altid at huske på, at det at gå fra ble til at benytte et wc er en møjsommelig proces, der kan tage rigtig lang tid. Der vil ske uheld og den lille gider måske ikke gå på wc i perioder.

Hvis alle dog bibeholder et positivt mindset, vil hele processen blive nemmere, for både børn og forældre.

Den rigtige alder

Det er meget forskelligt hvornår børn begynder at interessere sig for at gå på toilet. Små børn vil typisk have set deres forældre gå på wc hundreder af gange og på et tidspunkt kommer dagen, hvor de selv vil op og prøve at sætte sig på et toiletsæde.

Typisk vil dette ske fra omkring 2-års alderen. De begynder at blive bevidste om, at de går med ble, og bleen vil måske begynde at irritere, når den er tung og er fyldt op med tis. At de begynder at vise interesse for og bruge et toiletsæde er dog ikke ensbetydende med, at de vil smide deres ble i løbet af et par uger. Det kræver tålmodighed og en positiv indstilling fra forældrenes side, at gå i gang med toilettræning.

Fra ble til toiletsæde

I og med, at barnet har set sine forældre gå på toilet og sætte sig på et toiletsæde, vil det have en hel naturlig tiltrækningskraft for dem. De ved, hvad der skal ske på toilettet og de begynder måske selv at få en fornemmelse af, hvad det er, der sker i deres egen ble. En toilettræner kan hjælpe den lille med at få en fornemmelse for, hvad det vil betyde at være på et toilet. De er vant til at kunne gøre i bleen, lige når det passer dem, så de skal nu langsomt vænnes til at vente, til de kan opsøge et wc.

Et godt tip til toilet træningen er at sørge for, at ens wc har et toiletsæde med soft close. Barnet vil gå ind og ud på toilettet mange gange på en dag, og skal helst ikke risikere at kunne få de små fingre i klemme.

Forskellige modeller

Hvor man tidligere benyttede sig af en potte, findes der i dag flere varianter. Der findes helt grundlæggende to forskellige former for toilettrænere.

Toiletsæder med skammel

Der findes et toiletbræt til børn, der kan lægges ovenpå det normale toiletsæde. Det er et fleksibelt barnesæde til toiletter, der kan sættes på, når det skal bruges, men lige så hurtigt tages ned igen, når det ikke er i brug. Fordelen er her, at det er forholdsvist billigt og kan bruges fleksibelt. Ulempen er, at man skal bruge en skammel for at barnet selv kan komme op og der ingen greb at holde fast i. Alternativt skal barnet løftes op og ned fra toiletsædet ved hvert eneste toiletbesøg.

Toilettræner med trappe

En mere komfortabel model er toilettræneren med trin. Det er et toiletsæde med trin, hvorpå barnet selv kan gå op, og sætte sig på toilettet. Modellen er større og fylder mere, men til gengæld vil dit barn kunne bruge dette toiletsæde mere selvstændigt. Det er ergonomisk for den lille, da det kan holde sig fast, mens det sidder på toilettet og den lille dreng eller pige vil selv kunne kravle op og ned af de små trappetrin. Håndgrebene på siden af brættet vil sørge for tryghed og stabilitet, mens den lille sidder på toiletbrættet.

Pladsbehov

Når du skal vælge den rigtige toilettræner, så sørg for at tjekke, om du har nok plads på dit badeværelse til at sætte toilettræneren op, og ligeledes om du har plads til at have den stående på badeværelset, når den ikke er i brug. En ting, du også skal sørge for at tjekke er, om døren kan åbnes og lukkes når den er påsat. Det lyder banalt, men det er virkelig irriterende, ikke at kunne lukke for døren, mens barnet + ledsager sidder på det mobile toiletsæde.

FAQ

Hvilken toilettræner er bedst i test?

Den bedste toilettræner i test er Thermobaby Kiddyloo. Her er der tale om et toiletsæde med medfølgende trin, hvorpå børn selvstændigt kan klatre op og øve at gå på toilet. Prisen er rigtig god, og funktionerne samt udførelsen virker gennemtænkte. Denne bedste toilettræner fås desuden i tre farver.

Passer alle toilettrænere til alle wc-typer?

De fleste toilettrænere vil passe til langt de fleste standard toiletter. Dog kan det være problematisk at installere et toiletsæde med trappestige på en firkantet model. Ved særligt høje toiletter kan det ligeledes være svært at finde en passende model toiletsæde med indbyggede trin. Her kunne det være en ide at vælge et fleksibelt toiletsæde i stedet for og kombinere det med en skammel.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×