Strandtelt – De bedste strandtelte 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Tectake Pop-Up strandtelt Anna
TESTVINDER

Tectake Pop-Up strandtelt Anna

Tectake har lavet et pop-up strandtelt, der er rummeligt og som beskytter både børn og voksne mod sol og vind. Det kan sættes op i løbet af ganske få sekunder. Strandteltet fra Tectake er det…

Tectake Pop-Up strandtelt Anna 1
bedst i test

Tectake Pop-Up strandtelt Anna

Swimpy Ventilation strandtelt 4
strandtelt med ventilation

Swimpy Ventilation strandtelt

Swimpy Bamse strandtelt 5
strandteltet til de mindste

Swimpy Bamse strandtelt

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

På en fyldt strand er der en masse ting, du skal være opmærksom på. Du skal holde styr på dine børn, du skal have plads til al jeres oppakning og i skal alle beskyttes mod solens stråler. Et strandtelt er den helt rigtige ledsager på stranden, især for børnefamilier. Strandteltet både sørger for at give jer alle en kort pause når solen bager, og samtidig fungerer det som beskyttelse for stærk blæst på stranden. Man kan lægge sine ting derind, når man går i vandet og teltet agerer som base og pejlepunkt på stranden for hele familien.

I vores test har vi sammensat en række produkter til jer og vi har beskrevet disse udførligt, så I hurtigt kan finde ud af, hvilket strandtelt der passer bedst til jeres behov. Vores sammenligningstabel oplister de forskellige strandteltes funktioner og specifikationer og i vores købsguide kan I få et overblik over alt det I skal overveje inden køb.

Tectake Pop-Up strandtelt Anna

bedst i test

Tectake Pop-Up strandtelt Anna
Fordele
 • pros-icon.svg Nemt at sætte op
 • pros-icon.svg Opbevaringslommer
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg God luftcirkulation

Detaljeret gennemgang

Tectake har lavet et pop-up strandtelt, der er rummeligt og som beskytter både børn og voksne mod sol og vind. Det kan sættes op i løbet af ganske få sekunder.

Derfor skal du vælge et Tectake Pop-Up Anna strandtelt

Strandteltet fra Tectake er det perfekte strandtelt for en familietur til stranden. Teltet vejer ikke mere end 1,2 kg og man kan derfor nemt bære rundt på det på vejen ned til stranden. Den smarte pop up funktion gør det nemt at sætte teltet op. Pop-up strandteltet er udstyret med indbyggede mesh-vinduer, således at der er god ventilation i teltet, selv når det er varmt udenfor.

Teltet danner base for familien og sørger for skyggeplads og læ til både store og små. Desuden så giver teltet fra Tectake læ for nysgerrige blikke, således at man kan slappe af eller tage en lur i ro og fred. Du får et produkt, der giver god beskyttelse mod solens skadelige uv stråler og som fungerer som samlingspunkt på familiens strandtur.

Swimpy UV XL strandtelt

bedste billige strandtelt

Fordele
 • pros-icon.svg Rigtig god pris
 • pros-icon.svg Simpelt udseende
 • pros-icon.svg 4 pløkker er inkuderet i prisen

Detaljeret gennemgang

Du får her et simpelt strandtelt med uv beskyttelse, der kan købes til en særdeles fordelagtig pris. Swimpys UV XL strandtelt er lavet med en uv beskyttelse på 30+.

Derfor skal du vælge et Swimpy UV XL strandtelt

Det kan tage lang tid at finde ud af hvilket der er det bedste strandtelt for ens familie. Nogle gange er det rart bare at kunne købe et produkt, fordi man har lyst til det eller brug for det, uden at skulle bruge lang tid på at researche eller undersøge det i lang tid. Ved Swimpy UV XL får du et strandtelt til så god en pris, at du ikke kan gøre noget forkert.

Teltet bliver sat op med tre teltstænger og kan desuden sikres yderligere til bunden med fire pløkker. Typisk vil et strandtelt med teltstænger tage lidt længere tid at sætte op end et pop-up telt. Vi taler her dog om en forskel på et par minutter, så mere dramatisk er det ikke. Strandteltet leveres med en tilhørende bærepose.

Swimpy Ventilation strandtelt

strandtelt med ventilation

Swimpy Ventilation strandtelt
Fordele
 • pros-icon.svg God luftcirkulation gennem mesh-vinduer
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Simpelt og enkelt udseende

Detaljeret gennemgang

Dette strandtelt fra Swimpy er det perfekte soltelt til særligt de rigtig varme dage eller til rejsen sydpå. Det er udstyret med mesh-vinduer, hvilket sørger for god luftcirkulation i teltet.

Derfor skal du vælge et Swimpy Ventilation strandtelt

Fordi dette strandtelt fra Swimpy er konciperet med indbyggede mesh-vinduer, er teltet særdeles egnet til helt varme sommerdage eller til rejser sydpå. Vil man benytte teltet til rejser er det ligeledes en klar fordel, at det fås til en rigtig fornuftig pris. På den måde vil ærgrelsen ikke være helt så stor, hvis teltet skulle blive beskadiget under rejsen eller hvis teltet tager anden skade.

Teltet har en rummelig bund, hvorpå man kan lægge sit håndklæde eller tæppe, så også små børn, der helst skal blive i skyggen for ikke at blive solskoldet, har god plads til at lege på. Hvad enten man vil benytte sit strandtelt til leg, til at hvile sig eller blot som skygge for solen, får man her en god allrounder til de varme dage.

Swimpy Bamse strandtelt

strandteltet til de mindste

Swimpy Bamse strandtelt
Fordele
 • pros-icon.svg Sjovt design
 • pros-icon.svg Pop-up design
 • pros-icon.svg God pris

Detaljeret gennemgang

De fleste telte er holdt i et ganske enkelt design. En stil, som langt de fleste voksne vil elske. Men vi glemmer nogle gange, at det er de små børn, der primært kommer til at benytte sig af et strandtelt. Swimpy Bamse er et strandtelt med høj uv beskyttelse, der har et barnligt udseende og design.

Derfor skal du vælge et Swimpy Bamse strandtelt

Teltet er ikke så stort, så derfor er det nemt at tage teltet med i parken til en picnic eller med til stranden. Det er ligeledes egnet til brug hjemme i ens egen have eller sågar på campingpladsen. Man kan med fordel bruge dette telt til en lille baby, så den lille kan være med sine forældre ude i haven og ligge i skygge på et tæppe med sit legetøj. Det kan ligeledes bruges til vandlege med en lille spand og plastikdyr.

Når solen brænder er det essentielt med uv beskyttelse, og dette Swimpy Bamse telt byder på en uv beskyttelse på 50+. Dets pop up funktion gør, at det er hurtigt at slå op. Den gode pris gør teltet optimalt til familier med små børn.

Guide

Sådan vælger du det rigtige strandtelt til dit barn

Der findes mange forskellige strandtelte. Fælles for dem alle er, at det er en afskærmning for sol, men også vind og vejr, der er let at have med og hurtig at sætte op. Er man glad for ture til stranden er et strandtelt en god investering. Der findes her to forskellige typer strandtelte.

Pop up strandtelte

Et pop up strandtelt er det telt, der skal foldes og pakkes på en bestemt måde og

sikres med bånd eller i en transporttaske. Når disse bånd eller tasken fjernes, vil teltet folde sig ud helt af sig selv. Disse telte er nemme at have med og er rigtig nemme at sætte op. Efter brug skal teltet foldes sammen igen og enten fixeres med et bindebånd eller i en opbevaringstaske.

Strandtelte med stænger

Et strandtelt med stænger minder en smule om et klassisk telt. Der er her oftest tale om en teltdug, der rejses og spændes op ved hjælp af teltstænger. Det vil typisk tage en smule længere at sætte et sådant telt op i forhold til et pop up strandtelt, men i og med at strandtelte med stænger oftest ikke vil have mere en 3-4 teltstænger, er det ikke mere en et enkelt minut mere eller to, det drejer sig om.

Funktioner ved dit strandtelt

Helt basalt skal et strandtelt ikke kunne andet end at beskytte din familie mod solens stråler. Der findes dog alligevel mange strandtelte, som udover at have UV beskyttelse også har andre indbyggede funktioner. Disse er ofte ikke nødvendige, men gør produkterne en smule mere lækre!

UV beskyttelse

Helt grundlæggende skal alle telte kunne beskytte din familie mod UV-stråling. Strandtelte vil typisk have en UV beskyttelse på minimum 30+, helst 50+. Værdien indikerer hvor meget strandteltets materiale enten blokerer eller absorberer solens stråler. Jo højere værdi desto større beskyttelse. Selvom alle bør smøres ind i en solcreme med høj solfaktor, vil det stadig være optimalt at give huden en sol pause inde under teltet, så man undgår at blive solskoldet. Hvis man har en baby med på stranden er det særdeles vigtigt at kigge på ens strandtelts UV beskyttelse, idet spædbørn helt skal holdes væk fra solens stråler og derfor må opholde sig i strandteltets skygge.

Ventilation

Det kan hurtigt blive varmt i et strandtelt, især når solen bager direkte ned på det. Her er det en god ide, at vælge et strandtelt med indbygget ventilation. Det kan enten være i form af en bagside, der kan lynes op, så der kan komme gennemtræk gennem teltet. En anden mulighed er at vælge en model, med indbyggede mesh-vinduer. Gennem disse kan luften cirkulere og temperaturen sænkes. Ved nogle modeller kan man sågar åbne og lukke disse  vinduer efter behov, således at teltet både kan bruges i varme og som beskyttelse mod blæst.

Stabilitet

Et strandtelt kan ikke kun bruges på stranden, men ligeledes benyttes i haven, i parker og meget mere. Hvis man dog primært vil benytte sit telt ved stranden, så er det en god ide, at vælge en model, der er i en god kvalitet og som er stabil. Fordelen ved pop up strandtelte er, at de er super nemme at sætte op. De er dog ikke så formstabile, når vinden står direkte ind på siden. Hvis man altså på forhånd ved, at man ikke blot vil benytte sig af teltet ved solskin, men ligeledes bruge det som shelter ved vind, så giver det mening at vælge en mere stabil model.

Opsætning og hvordan du folder dit telt sammen

Vi har helt kort nævnt, hvorledes de to typer strandtelte sættes op og foldes sammen igen. Det er dog vigtigt at pointere, at man her skal overveje, hvilken type menneske man er. Et pop up telt er sat op i løbet af 10 sekunder, men til gengæld kræver det lidt øvelse at folde det sammen igen. Strandteltet skal nemlig foldes sammen på en helt bestemt måde, og i en helt bestemt rækkefølge, for at det kan lade sig gøre. Er man som type utålmodig eller bliver man frustreret af at skulle se på en brugsanvisning hver eneste gang teltet skal pakkes sammen, så er et pop up strandtelt måske ikke det rigtige valg.

Er man derimod ivrig efter at komme i vandet med sine børn, og gider man ikke spilde tid på at sætte sit strandtelt op, så er en model med teltstænger nok ikke det rigtige.

Udseende

Der er efterhånden rigtig mange strandtelte at finde på de danske strande. Typisk er disse holdt i flotte blålige nuancer, der passer fint til de omgivelser, de sættes op i. Ved man dog, at man kommer til at benytte sit strandtelt på en strand, hvor der er hundreder af mennesker, så kan det være en god idé at vælge et strandtelt i en farve, der skiller sig ud fra resten. Teltet er nemmere at få øje på, når man har været i vandet, og børnene kan bruge det som pejlemærke, når de leger på stranden med deres venner.

FAQ

Hvilket strandtelt er bedst i test?

Det bedste strandtelt i test, er teltet fra Tectake. Det er et telt, der med dets pop up funktion er hurtigt at slå op, og som byder på beskyttelse, så hele familien kan slappe af i skyggen. Der medfølger pløkker og barduner, så teltet kan sikres i blæsevejr og teltet kan købes til en god pris.

Hvor meget fylder et strandtelt?

De fleste strandtelte fylder meget lidt og har desuden en meget lav vægt. De er tilpas små til at kunne ligge permanent i bilen, klar til at skulle med på sommertur til stranden. De er nemme at pakke på cyklen og man kan sagtens have et strandtelt hængende over skulderen, selv når man er på farten med små børn.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×