Strækvikle – Bedste strækvikle 2022

1
Moonboon Strækvikle

Moonboon imponerer med sin brugervenlighed og smarte funktioner. Her får du kvalitet kombineret med flot moderne design, som du vil elske at gå rundt med. Derfor skal du vælge Moonboon strækvikle God strækvikle med fokus på bevægelsesfrihed og brugervenlighed. Viklen fra Moonboon er nem at binde og giver god bærekomfort som støtter babys nakke optimalt. Denne vikle kan bruges fra din baby er 3 måneder og kan klare en belastning på op til 10 kg.…

Læs mere →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Moonboon Strækvikle 495 kr. HaloKids
Moby Wrap Classic 200 kr. Coop.dk
Najell Wrap 384,30 kr. BabySam
Je Porte Mon Bebe Original strækvikle##

I denne strækvikle test undersøger vi fire af, hvad vi anser som værende de bedste strækvikler på markedet. Udover at sammenligne væsentlige egenskaber som materialer og brugervenlighed, så vil vi også fremhæve andre funktioner og fordele ved hver model. Derudover afvejer vi, hvor let hver model er at have med på tur og opstiller dens fordele og ulemper.

Brugen af vikler til at bære rundt på sin baby er blevet mere og mere udbredt med årene. At ligge tæt op af mor eller far er noget af det vigtigste for det lille barn. Det er nemt og ligetil at opfylde dette behov med brugen af en vikle.
Strækviklen blevet særligt populær, fordi den er let at binde og kan bruges fra babyen er helt lille.

Vi har samlet alt vores viden om strækvikler i denne vikle guide, så du ved hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge den bedste strækvikle til dine behov. Du kan også se de fire modeller i vores sammenligningstabel, så du har et godt overblik over de væsentligste egenskaber for hvert mærke.

Moonboon Strækvikle – Bedst i test

Moonboon imponerer med sin brugervenlighed og smarte funktioner. Her får du kvalitet kombineret med flot moderne design, som du vil elske at gå rundt med.

Derfor skal du vælge Moonboon strækvikle

God strækvikle med fokus på bevægelsesfrihed og brugervenlighed. Viklen fra Moonboon er nem at binde og giver god bærekomfort som støtter babys nakke optimalt.

Denne vikle kan bruges fra din baby er 3 måneder og kan klare en belastning på op til 10 kg.

Viklen kommer i to størrelser og er lavet af økologisk bomuld, som er behageligt for dit barns hud. Stoffet er elastisk men har også tilstrækkelig fasthed, så du kan vikle dit barn tæt, sikkert og stadig behageligt. Elasticiteten i stoffet gør også, at det er let at sætte barnet i og ud igen uden at binde viklen helt op. Der er virkelig tænkt over detaljerne med den lille lomme i den ene ende af denne strækvikle, hvor du kan små effekter som sut, mobil eller nøgler. Så kan du nemt smutte ud ad døren med din baby i viklen.

Det kan vi lide:
 • Let at binde
 • Vaskbar
 • blødt materiale
 • Fås i to størrelser
Det skal du være opmærksom på:
 • Er bedst i det først halve år

Moby Wrap Classic – Bedste billige

Praktisk strækvikle i bomuld, som giver god støtte til dig og din baby. Den lette bindemetode og slidstærke materiale gør det til en rigtig god investering.

Derfor skal du vælge Moby Wrap

Strækviklen fra Moby kommer i en lækker slidstærk kvalitet i 100 % bomuld, som er både blødt og slidstærkt.

Denne vikle kan bruges lige fra nyfødt, så du kan give dit barn den vigtige hud til hud kontakt fra starten. Derudover tåler strækviklen en vægtbelastning på op til 15,5 kg, du kan derfor bruge viklen i lang tid som et hjælpemiddel til at bære og skabe tryghed for dit barn.

Viklen er nem at binde på egen hånd. Du binder stoffet om hofterne og med kryds på ryggen, på den måde vil den fordele vægten jævnt, så du kan bære barnet komfortabelt i lang tid uden ubehag.

Du kan nemt tage babyen ned og ud efter behov, når viklen sidder på, uden at skulle binde den hele tiden.

Viklen fås derudover flere farver, og for at gøre rengøring let, kan strækviklen komme i vaskemaskinen på 30 grader.

Det kan vi lide:
 • Bæreevne på 15,5 kg
 • Kan bruges fra nyfødt
 • Komfortabel støtte
 • Let at binde
Det skal du være opmærksom på:
 • Kommer kun i en str.

Najell Wrap – Premium

Super brugervenlig strækvikle som er god til dig, der synes det kan være lidt indviklet med de traditionelle vikler, men stadig ønsker at bære dit barn på denne måde.

Derfor skal du vælge Najell Wrap

Dette er en rigtig god og nem strækvikle til baby, som du kan bruge fra nyfødt og indtil dit barn vejer 9 kg.

Viklen fra Najell Wrap er usædvanlig med sin t-shirt udformning, som gør det super enkelt at tage strækviklen på uden komplicerede viklinger og knuder. På denne måde er du også sikret, at dit barn altid sidder ergonomisk korrekt. Viklen er lavet så du let kan tage barnet ind og ud af viklen, og er enorm praktisk til amning, mens din baby sidder i viklen.

Denne vikle er lavet af oeko tex jersey, som er både blødt og strækbart i stoffet, som er åndbart og behageligt for din og dit barns hud. Viklen kan vaskes i maskinen på 40 grader, så den er nem at holde ren og pæn.

Med t-shirt designet er hele ryggen dækket, så du kan være hud til hud med din baby uden at føle dig bar.

Det kan vi lide:
 • Let at amme i
 • Enkel at tage på
 • Praktisk til hud mod hud kontakt
 • Kan vaskes på 40 grader
 • Flere størrelser
Det skal du være opmærksom på:
 • Bruges til maks 9 kg.

Je Porte Mon Bebe Original strækvikle – Bedste til større børn

Je Porte Mon Bebe strækvikle giver dig mange muligheder for at bære dit barn på den måde, som passer dig. De særlige materialer gør at viklen er både blød og slidstærk.

Derfor skal du vælge Je Porte Mon Bebe

Viklen fra det franske mærke Love Radius giver dig mange bæremuligheder, så du kan bruge viklen sådan, som det passer dig og dit barn. Det er nemlig muligt at bære barnet både foran, på ryggen og på siden.

Du får her en vikle, som kan bruges direkte fra fødslen og indtil dit barn vejer 14 kg. Afhængig af dit barns størrelse, kan du således bruge denne vikle i lang tid.

Det er let at bruge viklen, og du behøver ikke at binde den hver gang, at du tager barnet ind og ud af strækviklen.

Denne Love Radius strækvikle er produceret med en særlig strikkemetode, som sikre at stoffet har meget stræk og holder sin elasticitet over tid. På den måde opnår du altid den gode tæthed, som man ønsker med vikler, og stabil bæreevne i lang tid, også når barnet vokser.

Som en ekstra detaljer har strækviklen en praktisk lomme til de vigtigste ting, når du er på farten med dit barn.

Det kan vi lide:
 • Mange bærestillinger
 • Holder sin elasticitet
 • Videoguides til vikling på Youtube
 • Kan bruges fra nyfødt
Det skal du være opmærksom på:
 • Kun én størrelse

Fordele ved en strækvikle

At bære børn på ryggen eller maven har været en naturlig del af børneopdragelsen i blandt andet afrikanske og sydamerikanske kulturer i lang tid. De mange fordele ved en vikle til at binde barnet på sig er blevet mere udbredt herhjemme i de sidste år, og mange ser nu viklen som et uundværligt hjælpemiddel i hverdagen til både at bære barnet på en måde, så hænderne er frie, men også på grund af den nærhed og kropskontakt, som du og dit barn får.

Strækvikler er særligt populære på grund af det strækbare stof, som former sig efter både barnet og forældrenes krop. Dette giver den helt rette støtte til barnets nakke og bærens ryg. De er også meget brugervenlige, når først man har øvet sig i at vikle barnet et par gange.

Nærkontakt

Når du har barnet i strækviklen, giver du det nærhed og kropskontakt, som er med til at berolige og gøre babyen tryg. Denne fysiske kontakt styrker også tilknytningen mellem babyen og forældren. Denne nære kontakt er afgørende for dit barns trivsel og udvikling. Viklen gør det ubesværet og let at opfylde dette behov.

Det er også en hjælp, hvis du har flere mindre børn, at du kan give omsorg på en bekvem måde til din baby og samtidig være til rådighed for søskende.

Aflastning af ryggen

Når du bære dit barn i en vikle i stedet for i armene eller på hoften, undgår du skævvridninger og overbelastning af din ryg og skuldre. Viklen er nemlig med til at fordele vægten ligeligt på kroppen, så du hele tiden har en stabil og symmetrisk kropsstilling, når du bære babyen.

Da babyens vægt vil blive fordelt ind på de store muskelgrupper i overkroppen, vil det at bære barnet være med til at træne disse muskelgrupper, og hjælpe til at overkroppen bliver stærkere. På den måde vil du heller ikke føle det så tungt at dit barn vokser.

Frie hænder

En af de helt store fordele ved at bruge en vikle til baby er, at du kan bære barnet helt tæt på dig, og samtidig have begge dine hænder frie. På den måde kan du ordne praktiske ting i hjemmet eller indkøb, og samtidig opfylde barnets behov for at være tæt på dig. Det er også let at tage barnet med dig på en hurtig tur, fx. indkøb, uden at have den store vogn og oppakning med.

Amning

De fleste strækvikler er designet på en måde, så det er nemt at amme, når barnet ligger i viklen. På den måde kan du diskret amme din baby, når du er ude, uden at skulle tage barnet ud og med stoffet til at skærme for de mange indtryk.

Hvornår må baby sidde i strækvikle?

Faktisk må du bruge en strækvikle til din baby lige fra fødslen. Vær her opmærksom på at den passer til dit barns vægt, særligt hvis der er tale om et for tidligt født barn. Især når barnet er helt lille, skal du sørge for at viklen støtter barnets nakke godt nok og generelt understøtter det lille barns kropsholdning optimalt.

Hvor længe må baby sidde i strækviklen?

Der er ikke nogen egentlige retningslinjer for, hvor længe din baby må sidde i en strækvikle. Er I lige gået i gang med at bruge viklen, er det dog en god ide, at starte forsigtigt ud. Så både du og din baby kan finde jer tilrette med strækviklen. Du skal også være opmærksom på, at det ikke er ubehageligt for dig, at barnet sidder i viklen. Hvis du oplever det som ubehageligt, kan du forsøge dig med andre måder at bære babyen på, hvis din vikle har flere vikle-/bindemuligheder.

Du vil også oplevet, at barnet selv siger fra og vil blive uroligt, når det ikke længere vil sidde i strækviklen. Det gælder især, når baby bliver ældre og har større behov for at udforske sine omgivelser.

Sådan vælger du den bedste strækvikle?

Det er vigtigt at finde en strækvikle, der passer til dit og din babys behov. Vi har her opridset de mest afgørende punkter at overveje, når du skal investere i en strækvikle.

Størrelse

Vikler fås i forskellige størrelser og længder. Nogle modeller fås i både lille og stor størrelse, eller flere størrelser endnu.

Det er vigtigt, at den strækvikle du vælger passer til dit barns nuværende vægt, hvis du vil bruge viklen med det samme. Særligt hvis der er tale om det nyfødte barn, da mangle strækvikler kræver at dit barn vejer ca. 3 kg. Er dit barn for tidligt født, kan det derfor være nødvendigt at se dig om efter, en vikle som målrettet disse.

De fleste strækvikler kan klare en maksimal belastning på mellem 10-15 kg, og kan derfor bruges til babyen er ca. halvandet år, afhængig af dit barns størrelse.

Ønsker du at gøre brugen af strækvikler til en livsstil og bære dit barn i flere år end det, kræver det en større størrelse med meget stof.

Materialer

De fleste vikler er lavet af elastisk bomuld eller bomuldsblanding, som er et behageligt materiale for både forælder og barnet. Det elastiske materiale sørger for, at viklen kan holde dit barn helt tæt mod kroppen samtidig med at være behagelig og give optimal støtte. Bomuld er i imidlertid varmt, og ved du at du primært skal bruge din strækvikle på varme sommerdage eller på ferie, skal du se dig om efter en mere kølig vikle i åndbart materiale.

Viklemetode

Et helt afgørende punkt for vikler er, at man skal binde strækviklen for at bære babyen. Dette er noget du kommer til at gøre hver gang, du skal bruge viklen. Derfor er det vigtigt at din strækvikle har en vikle-/ bindemåde, som er nem for dig at bruge. Nogle strækvikler har mange mere eller mindre indviklede bindemetoder, som gør at du kan bære babyen på flere forskellige måder. Dette giver alsidighed, men det kræver måske lidt øvelse. Hvis du er nybegynder ift. vikler, er det måske ikke så nødvendigt.

Det er også muligt at få en meget simpel strækvikle, hvor brugervenligheden er prioriteret, så ved du at barnet sidder rigtigt hver gang. Enkelte strækvikler kræver slet ikke vikling og kan fx. tages på som en t-shirt.

Viklens udseende

Som et sidste punkt skal du overveje udseendet på din strækvikle. Du kommer sandsynligvis til at gå med den en del, derfor er det bedst, hvis du synes om designet. Skal begge forældre bruge viklen, vil et neutral design måske være at foretrække.

Det kan heller ikke undgås, at strækviklen vil få savl og lignende på sig, så vælger du en sart farve, vil det kræve mere vask.

FAQ

Hvilken strækvikle er den bedste?

Den bedste strækvikle i test er Moonboon strækvikle. Det er en af de bedste vikler på markedet grundet det store fokus på bevægelsesfrihed, ergonomisk støtte og praktiske detaljer. Læs hele testen for flere detaljer.

Hvornår må baby sidde i strækvikle?

Egentlig må du bruge en strækvikle til dit barn lige fra nyfødt, det du skal være opmærksom på er at strækviklen passer til barnets vægt.