Stofbleer – De bedste stofbleer 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Pippi Snuttefilt Mineral Yellow 8-pack
TESTVINDER

Pippi Snuttefilt Mineral Yellow 8-pack

Disse stofbleer fra Pippi kommer i fire flotte designs og er i en lækker dobbeltvævet kvalitet. Lækkert dobbeltvævet bomuld Fire flotte designs og farver Bløde mod huden Disse fine stofbleer kommer i en 8-pak, som…

Pippi Snuttefilt Mineral Yellow 8-pack 1
bedst i test

Pippi Snuttefilt Mineral Yellow 8-pack

Cam Cam Muslin Cloth Aurora 2-pack 2
bedste billige

Cam Cam Muslin Cloth Aurora 2-pack

Liewood Hannah Muslin Cloth Rabbit 2-pack 4
bedste design

Liewood Hannah Muslin Cloth Rabbit 2-pack

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Stofbleer er ganske enkelt uundværlige, når man har små børn i hjemmet. De kan bruges til næsten alt – som gylpeklud, nusseklud, på puslebordet og til at tørre mælk eller madrester af baby.

Som nybagt mor eller far vil man hurtigt opdage, at man faktisk næsten ikke kan få nok stofbleer. De skal nemlig ofte vaskes, og man kan snildt bruge op til 10 stofbleer om dagen.

For at undgå at løbe tør for stofbleer, mens de ligger til vask, kan det derfor være smart at anskaffe sig en større mængde. Men hvilke stofbleer kan det bedst betale sig at investere i? Hvilken størrelse skal de være, hvilket materiale er bedst, og skal de være hårde eller bløde?

Vi har samlet alt vores viden om stofbleer i denne købsguide og sammenligningsmodel, så du kan finde de bedste stofbleer på markedet til dig og din baby.

Pippi Snuttefilt Mineral Yellow 8-pack

bedst i test

Pippi Snuttefilt Mineral Yellow 8-pack
Fordele
 • pros-icon.svg Lækkert dobbeltvævet bomuld
 • pros-icon.svg Fire flotte designs og farver
 • pros-icon.svg Bløde mod huden

Detaljeret gennemgang

Disse stofbleer fra Pippi kommer i fire flotte designs og er i en lækker dobbeltvævet kvalitet.

 • Lækkert dobbeltvævet bomuld
 • Fire flotte designs og farver
 • Bløde mod huden

Derfor skal du vælge Pippi Snuttefilt Mineral Yellow 8-pack

Disse fine stofbleer kommer i en 8-pak, som består af fire flotte designs og forskellige farver. I pakken får du således to stofbleer i ensfarvet koksgrå, to i ensfarvet hvid, to i karrygul med sorte og hvide prikker og to i hvid med allover mønster af æbler og pærer i karrygul og grå.

Stofbleerne er fremstillet i 100% bomuld i lækker dobbeltvævet kvalitet, og de føles utroligt bløde mod huden. De er i kvadratisk form og måler 70 x 70 cm.

Inden den første vask kan stofbleerne fra Pippi føles en smule ru, men fortvivl ikke – efter vask bliver de nemlig dejligt bløde, så du kan roligt bruge dem på din babys bløde hud.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 100% økologisk GOTS-certificeret muslin bomuld
 • pros-icon.svg Tåler maskinvask ved 60 grader og kan tørretumbles og stryges
 • pros-icon.svg Yderst fair pris

Detaljeret gennemgang

Stofbleerne fra Cam Cam er utroligt bløde og har det fineste motiv. De er fremstillet i 100% økologisk bomuld.

Derfor skal du vælge Cam Cam Muslin Cloth Aurora 2-pack

Det populære danske mærke Cam Cam står bag disse fine stofbleer, som er utroligt bløde og fremstillet i 100% økologisk GOTS-certificeret muslin bomuld.

I denne pakke får man to lækre stofbleer, som måler 70×70 cm hver, og som tåler maskinvask ved 60 grader. De er egnet til tørretumbling og kan stryges på medium varme, så de hurtigt er klar til brug igen. Derudover er de lavet i en yderst slidstærk kvalitet, så de holder længe. Her får du virkelig meget kvalitet for pengene!

Fordele
 • pros-icon.svg Lækkert dobbeltvævet, økologisk bomuld
 • pros-icon.svg Fire flotte designs og farver
 • pros-icon.svg 100% økologisk bomuld

Detaljeret gennemgang

Disse skønne stofbleer fra Pippi er fremstillet i økologisk bomuld og kommer i fire søde designs.

Derfor skal du vælge Pippi Stofbleer Grey Mist 8-pack

De flotte stofbleer fra Pippi kommer i en 8-pak, som består af fire designs og forskellige farver. I denne pakke får du to stofbleer i ensfarvet mørkegrøn, to i ensfarvet navy, to i lyseblå med traktorer og to i rosa med helikoptere. Et perfekt valg, hvis du eller dit barn er vilde med traktorer eller helikoptere!

Stofbleerne er fremstillet i 100% økologisk bomuld i lækker dobbeltvævet kvalitet. De har derfor en blød overflade og en god absorberingsevne, samtidig med at de føles bløde mod huden. De er i kvadratisk form og måler 65 x 65 cm.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Nuttet design i form af kaninører
 • pros-icon.svg 100% økologisk bomuld
 • pros-icon.svg Lækker, blød kvalitet

Detaljeret gennemgang

Stofbleerne fra Liewood er i lækker, blød kvalitet og fremstillet i 100% økologisk bomuld. De kommer med nuttede kaninører, som det ikke er til at stå for.

Derfor skal du vælge Liewood Hannah Muslin Cloth Rabbit 2-pack

Disse lækre stofbleer fra Liewood kommer i en 2-pack og har det fineste design i form af en kanin med nuttede kaninører.

Stofbleerne er i en lækker, blød kvalitet af 100 % økologisk bomuld og kommer i en fin pakke med to stk. med bindebånd. De måler 70 x 70 cm.

Liewoods stofbleer anbefales at vaskes på max. 40 grader.

Fordele
 • pros-icon.svg Flotte farver og motiver med havdyr og planter
 • pros-icon.svg 100% økologisk GOTS-certificeret bomuld
 • pros-icon.svg Bløde på huden

Detaljeret gennemgang

Stofbleerne fra det danske brand Done By Deer kommer i et flot design og er fremstillet i en blød bomuldskvalitet med muslinstruktur.

Derfor skal du vælge Done By Deer Stofbleer Sea Friends 3-pack

Her får du tre forskellige stofbleer fra serien Sea Friends fra Done by Deer i fine designs: én stofble i beige forskellige havdyr og planter i grønne, blå, brune og lilla nuancer, én i ensfarvet grøn og én i ensfarvet brun.

Stofbleerne har et dobbelt lag stof, der er blødt og åndbart. De bliver blødere efter vask og kan bruges til alle mulige formål eller som en fin gave til nybagte forældre.

Done by Deers stofbleer er kvadratiske, måler 70 x 70 cm og er fremstillet i en blød bomuldskvalitet med muslinstruktur.

Guide

Sådan vælger du de rigtige stofbleer

Stofbleer kommer i et væld af fine prints, og det kan være svært at gennemskue, hvad man skal være opmærksom på, når man er på jagt efter den perfekte model, hvadenten det er til ens egen baby eller eventuelt som barselsgave.

Så hvad skal man egentlig være opmærksom på, når man skal vælge de bedste den bedste stofble?

Hvad bruger man en stofble til?

Stofbleer er et must have, når man har en baby eller et lille barn i hjemmet. Man kan bruge stofbleer i utallige situationer, som f.eks. til at tørre baby om munden, når man ammer eller giver flaske. De kan også bruges, når den lille guldklump skal bøvse eller gylpe eller til at lægge baby på og under bleskift. Man vil ofte have glæde af at have en stofble med i pusletasken, så man er forberedt på de fleste situationer.

En af de situationer, hvor man ofte vil få brug for stofbleer, er på puslebordet. Man kan med fordel have en stofble liggende på puslepuden, så den nemt kan smides til vask, hvis der sker et lille eller stort uheld (og det gør der!).

Mange babyer kan derudover let blive overstimuleret, og stofbleen kan derfor være den perfekte måde lige at afskærme baby fra omverden et øjeblik. Dette kan være i barnevognen eller under amning, hvor det kan være svært for den lille at koncentrere sig, når der sker en masse rundt omkring.

En stofble kan også hjælpe med at skærme for den skarpe sol, eller den kan bruges til at lægge over babys øjne, hvis baby har svært ved at lukke øjnene og falde i søvn.

Endelig vil mange børn have glæde af en stofble som nusseklud. Eftersom de bruges så meget i starten af et barns liv, vil mange børn hurtigt opfatte stofbleen som noget trygt og beroligende. Hvis stofbleen har været i tæt kontakt med mor, vil den dufte dejligt og velkendt, hvilket også kan hjælpe baby med at finde ro og hvile.

Når babyen er lidt større og skal til at spise grød og mos, er stofbleen genial til at tørre baby om munden eller tørre diverse griserier op fra bordet, højstolen eller gulvet.

Hvor mange stofbleer skal man bruge?

Som nybagt forældre vil man hurtigt opdage, at man faktisk ikke kan få nok stofbleer. Det er derfor en god idé at sørge for at have en mange stofbleer klar på hylden, allerede inden baby kommer til verden.

Med en lille ny på armen hober vasketøjet sig hurtigt op, og det kan være vanskeligt at finde til at vaske. Alt afhængig af hvor mange situationer, man vil få brug for stofbleer, kan det være fornuftigt at anskaffe sig 30-50 stykker.

Et lille tip er at sørge for at købe stofbleer i forskellige farver og mønstre. Således kan man lave en regel om at bruge bestemte farver til bleskift og andre til øvrige formål. På den måde kan man holde stofbleerne adskilt og sørge for god hygiejne.

Størrelse

Gå gerne efter de store stofbleer på ca. 70 x 70 cm, da de er egnet til stort set alt. Man kan også få ekstra store stofbleer på ca. 120 x 120 cm, men de er bedre egnet som svøb.

Materiale

En stofble i bomuld er oftest dejlig blød, hvilket er vigtigt, da den ofte bruges på babys sarte og tynde hud. Man skal kunne tørre sin baby om munden og på kroppen, uden at det kradser, og hvis man bruger stofbleer til at pusle sin baby, skal man være opmærksom på, at bleområdet er meget sensitivt. Gå derfor efter de blødeste af slagsen.

Sørg endelig også for at finde en stofble, som suger godt, eftersom den skal bruges til at fjerne diverse griserier.

Overvej også, om du ønsker økologiske stofbleer. En stofble kommer uundgåeligt i tæt kontakt med din baby, så hvis du går op i økologi og miljøet, kan økologiske stofbleer være et godt valg.

De fleste stofbleer er utroligt slidstærke og kan holde til at blive vasket rigtig mange gange. Dette betyder også, at du kan bruge dem i mange år ud i fremtiden og til de forskellige situationer, der efterhånden opstår.

Vask af stofbleer

Husk altid at vaske stofbleerne inden brug. På den måde sørger du for at vaske eventuelle kemikalier væk, som du ikke ønsker i nærheden af din baby. Samtidig bliver stofbleerne endnu blødere og suger bedre efter vask.

De fleste stofbleer kan vaskes ved 60 grader, hvilket også anbefales, så diverse bakterier kan fjernes. Stofbleerne kan godt trække sig lidt sammen og blive rynket efter vask.

FAQ

Hvilke stofbleer er bedst i test?

De bedste stofbleer i test er Pippi Snuttefilt Mineral Yellow 8-pack. De er fremstillet i lækkert dobbeltvævet bomuld og kommer i fire flotte designs og farver, samtidig med at de er bløde mod huden.

Hvad bruger man stofbleer til?

Stofbleer kan bruges til forskellige formål såsom til at tørre baby i forbindelse med amning/flaskemadning, når baby skal bøvses af eller gylper, på puslepladsen eller som nusseklud.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×