Bedste ståbræt til barnevogn 2022 – Når alle skal med på vognen

Af Heidi BAdge
Heidi

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med et ståbræt på barnevognen kan du have storebror eller søster med, mens din lille ny baby ligger i sin barnevogn.

Når barn nummer to ankommer, er det ikke sikkert du har lyst, eller råd til at skifte barnevognen ud med en helt ny søskendevogn med plads til begge børn.

Her er det super praktisk med et ståbræt, også kaldet et søskendebræt, som du kan montere på barnevognen, eller klapvognen.

Små børn kan hurtigt blive trætte i benene, og selv på korte strækninger have brug for mange stop – eller måske oven i købet nægte at gå videre, og du ser dig nødsaget til at bære. Med et ståbræt til barnevogn kan den større søskende hoppe op på sit ståbræt og være med på vognen, og vil både finde det sjovt og behageligt.

Vi har gennemgået en række anmeldelser, og test af de bedste ståbræt til barnevogn så du kan finde det der passer bedst til jer.

Hvad er et ståbræt til barnevogn?

Et ståbræt er helt konkret et bræt med hjul som monteres på barnevognen, som barnet kan stå på, mens din baby ligger i barnevognen, så du let kan transportere begge dine børn.

Der findes forskellige modeller – Nogle kommer med sæder og håndtag, mens andre er mere simple. Fælles for dem er at de monteres mellem baghjulene så barnet er placeret mellem dig og vognen og brættet ikke er i vejen.

Bumprider Ståbræt

Det bedste ståbræt til alle vogne

Fordele
 • pros-icon.svg Bumprider er et universelt ståbræt der passer til alle barnevogne og klapvogne
 • pros-icon.svg Maximal belastning op til 30 kg
 • pros-icon.svg Affjedret ståbræt der giver en behagelig køretur
 • pros-icon.svg Ståbrættet kan klappes op og ned

Detaljeret gennemgang

Bumprider ståbræt har vundet flere forskellige priser, og roses hos flere anmeldere, hvor det det uanfægtet menes at være pengene værd.

Bumprider er et universelt ståbræt, der kan bruges til alle typer af barnevogne og klapvogne, med fleksible og nemme monteringsmuligheder, der ikke kræver noget værktøj overhovedet.

Endnu en fordel, er at dette bræt egner sig til børn op til 30 kg. uden at blive mindre stabilt. Du kan således få gavn af dit ståbræt i mange år frem.

Bumprider ståbræt har god affjedring der gør det behageligt for barnet hvad enten du kører på lige vej eller mere ujævnt terræn, og der er faktisk plads til både at sidde i skrædderstilling eller stå to små børn på brættet på én gang.

Når ståbrættet ikke er i brug kan det klappes op og hvile op ad varekurven under din barnevogn eller klapvogn, så du kan gå helt uhindret, uden du behøver at afmontere ståbrættet. Det er virkelig praktisk, når den lille skifter mening og vil op på sit ståbræt igen efter 3 minutter, eller du skal parkere barnevognen i cykelskuret til brug igen næste morgen.

Bugaboo Comfort Wheeled Board

Bedste til Bugaboo med sæde

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Sædet der kan klappes op eller tages helt af
 • pros-icon.svg God affjedring
 • pros-icon.svg Ståbrættet kan rykkes til siderne så du ikke gå ind i det.

Detaljeret gennemgang

Bugaboo Comfort ståbræt er et kompakt ståbræt hvor sædet er indbygget, der er god plads til at gå, og monteringen simpel. Ståbrættet passer til Bugaboos egne barnevogne og klapvogne Bee 5 samt Fox, og kan monteres på de resterende modeller fra Bugaboo med en adapter.
Sædet kan tages af og på så let som ingenting, så barnet selv kan vælge om det vil sidde eller stå op på turen. Desuden kan sædet på Bugaboo ståbræt klappes helt op når det ikke bruges så det ikke er vejen. Der er sikret god affjedring i hjulene så det ikke bumper og føles behageligt for barnet at sidde eller stå på brættet hvad enten i kører på grussti eller fortov.

Ståbrætter har ry for at være lidt i vejen når man går med barne- eller klapvogn. Bugaboo har imødekommet denne problemstilling ved at give dig mulighed for at rykke ståbrættet til højre eller venstre side så du får mere plads at gå på, og undgår at banke skinnebenene ind i brættet.

Bumprider Ståbræt med sæde

Bedste ståbræt med sæde til alle vogne

Fordele
 • pros-icon.svg Universelt ståbræt der passer til alle barnevogne og klapvogne
 • pros-icon.svg Sæde og håndtag
 • pros-icon.svg God affjedring

Detaljeret gennemgang

Bumprider er et populært ståbræt blandt mange bruger anmeldere, og har vundet flere priser for sin brugervenlighed og fleksible montering. Bumprider med sæde kan bruges til alle barnevogne og klapvogne, og er nemt at tilpasse uden brug af værktøj.

Denne model har både sæde og håndtag, så de trætte ben kan få et ekstra hvil. Sædet kan drejes, så det vender enten fremad eller bagud, eller det kan tages helt af, så den lille storesøskende selv kan bestemme om det er tid til at sidde eller stå. Desuden kan højden justeres i 3 forskellige trin, så det kan følge barnet som det vokser.

Bumprider ståbræt har affjedring, der sikrer en behagelig og stabil køretur for barnet, uanset om terrænet er jævnt eller ujævnt.

Cybex Kid Board

Bedste ståbræt til Cybex vogne

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Skridsikkert materiale så barnet ikke glider
 • pros-icon.svg brættet kan klappes op uden du behøver at afmontere det
 • pros-icon.svg Punkterfrie hjul
 • pros-icon.svg Stabilt at køre med over bump og kantsten

Detaljeret gennemgang

Cybex Kid Board er et ståbræt der passer til Cybexs Priam, Balios S og Talos S klapvogne.
Ståbrættet monteres med et enkelt klik i hver side af barnevognen, og er super nemt at få af og på.

En smart detalje er desuden at når barnet ikke bruger ståbrættet kan det klappes op og hvile på varekurven under vognen så det ikke er i vejen.

Du får her et rummeligt og meget stabilt Cybex ståbræt, hvor du let kan køre over bump og kantsten uden at barnet bliver usikker.

Toppen af ståbrættet er beklædt med skridsikkert underlag, der gør at barnet står fast, selv når vejret er vådt og der er mudder på støvlerne. Hjulene er punkterfrie så du skal ikke bekymre dig om hvorvidt småsten laver huller i hjulene, eller om at pumpe dem.

Cybex Kid Board er et rigtig godt ståbræt til din vogn af samme mærke.

Guide

Bumprider Ståbræt Bugaboo Comfort Wheeled Board Bumprider Ståbræt med sæde Cybex Kid Board
Pris 419-1454 kr 910-1100 kr 879-1049 kr 849-850 kr
Kampatibilitet Universelt Med Bugaboo vogne (flere modeller kræver en adapter) Universelt Med Priam, Balios S og Talos S klapvogne
Max vægtbelastning 30 kg 20 kg 20 kg 20 kg
Sæde Nej Ja Ja Nej
Antal hjul 2 1 2 1
Mål L:51.5 x B:29.7 x H:19 cm L:48,70 x B:31,70 x H:13,50 cm L:46 x B:27 × H:17 cm L:42.7 x B:‎28.5 x H:6.5 cm
Vægt 2,08 kg. 2,18 Kg. 3,75 kg. 1,36 kg

Hvornår kan jeg bruge et ståbræt?

Et ståbræt er egnet til børn fra 2 års alderen og indtil barnet er omkring 5 år hvor det sandsynligvis vil være for tungt til at ståbrættet er stabilt. De fleste ståbræt har en max vægt belastning mellem 20-30 kg.

Er et ståbræt sikkert?

På et ståbræt kan dit barn selv hoppe af og på, så det er vigtigt at dit barn kan overholde simple trafikregler når i færdes på travle gader og veje. Du kender dit barn bedst selv og ved om dit barn kan overskue at holde fast så længe turen varer.

Hvorfor skal jeg have et ståbræt?

Når familien vokser og der kommer en ny lille baby til, kan i heldigvis bruge en del af jeres gamle babyudstyr igen, men der er også en del udstyr, der nu er nødvendigt med to børn. Det gælder især ved transport af en baby samt et større barn på én gang.

To på vognen

I hverdagen skal det af og til gå stærkt, og det er ikke en god kombi med et træt børnehavebarn. Et bræt som barnet kan stå på, mens din baby ligger i sin barnevogn, giver god mulighed for at have dit ældste barn med køreturen, som måske er blevet lidt træt i benene. Her har du også mulighed for at passe godt på begge børnene på en gang.

Derudover kan det være voldsomt at blive storebror eller storesøster, og nu er barnevognen pludselig også invaderet. Et ståbræt er et sjovt og spændende alternativ for din lille, men nu ældste guldklump til at være med på vognen, og du undgår at skulle investere i en kombivogn med søskendesæder, men i stedet kan nøjes med en god almindelig barnevogn uden ekstra sæder.

Bedst til de korte ture

Hvis du mest tager på lange ture i skoven, eller i zoologisk have og egentlig ikke bruger barnevognen i hverdagen, vil et decideret søskendesæde i barnevognen måske være at foretrække, da det kan blive hårdt for små børne ben at stå op hele turen.

Hvis i derimod mest bruger jeres barne- eller klapvogn til de korte ture mellem hjemmet og institutionen og en tur på legepladsen, så kan ståbrættet være den rette løsning i denne alder.

Et ståbræt til søskendevognen

Hvis du allerede har en barnevogn med søskendesæde, og børn der ligger tæt aldersmæssigt, er det ikke sikkert at du behøver et ståbræt. Men som dit ældste barn vokser, kan der være tidspunkter hvor han eller hun ikke gider at sidde ned i sin vogn, ved siden af baby. Med et ståbræt undgår du også at skulle løfte ham eller hende op og ned fra sædet i en uendelighed, når det er en af dé dage.

Ståbræt til søskendevogn

Et ståbræt, kombineret med en barnevogn med søskendesæde er også en god mulighed hvis du har mere end to små børn, da du kan have den ældste stående, mens de to mindste sidder i deres klapvogn eller barnevogn.

En kombivogn med søskendesæde er en dyrere løsning end et ståbræt, men det kan være nødvendigt hvis der ikke er mere end et par år mellem dine børn, og i ofte går lange ture, hvor selv et hvil på ståbrættet ikke er nok. Husk at ståbræt også fås med sæder så selv det store barn kan hvile benene. Har du brug for en søskendevogn så se vores guide til de bedste her (link).

Ståbræt FAQ

Hvilket ståbræt er bedst i test?

Bumprider ståbræt er bedst i test, da det er nemt at montere og meget stabil at køre med. De kan klappes op, så de ikke er i vejen, og kan fås med sæde og håndtag til barnet.

Kan et ståbræt monteres på alle barnevogne?

Nogle ståbræt er universelle og kan monteres de fleste vogne, mens andre er produceret til et bestemt mærke, og derfor kun passer dertil. Kig nøje efter hvilke modeller der passer til det ståbræt du har kig på, da det kan være nødvendigt at tilkøbe en adapter til at montere brættet selvom det er af samme mærke.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×