Sovepose baby – Den bedste sovepose til baby 2022

1
Easygrow Night Sleeping Bag 100cm

Denne populære og lækre sovepose i bambus er lun og blød og sikrer en stabil temperatur og behagelig søvn hele natten. Soveposen fås i flere forskellige farver og størrelser. Derfor skal du vælge Easygrow Night Sleeping Bag Det er det norske mærke Easygrow, der står bag denne flotte og praktiske sovepose i rigtig god kvalitet. Her er kælet for detaljerne, både når det kommer til materialerne og designet. Soveposens indre består 100% viskose af bambus,…

Læs mere →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Easygrow Night Sleeping Bag 100cm 549 kr. BabyGear.dk
Ergobaby Original Swaddler Sheep 197,49 kr. TradeInn
Sleepbag Babysovepose 2.099 kr. Pixizoo
Voksi Classic Mini 1.199 kr. Arvingen.dk
Done By Deer Sleepy Bag Tog 1.0 Sleepy White 90cm##

En sovepose kan være genial, hvis du har en baby, der ofte sparker dynen af i løbet af natten eller har svært ved at finde ro. Mange forældre oplever nemlig at vågne ofte blot for at opdage, at baby simpelthen ikke kan finde fred med dynen. Samtidig ønsker vi jo ikke, at vores lille barn fryser, og her er en sovepose til baby en smart løsning.

Soveposen giver nemlig tryghed og lidt mindre plads, og det kan mange babyer godt lide, eftersom de kommer direkte fra mors mave og ikke er vant til fornemmelsen af en stor seng. I en sovepose kan baby sparke løs i den bløde og lune stofpose, og det giver tryghed, når barnet sover.

Der findes mange typer soveposer til baby, og de er ofte beregnet til forskellige formål. I denne købsguide med tilhørende sammenligningsmodel har vi samlet alt vores viden om soveposer, så du er klædt på til at finde lige præcis den model, der passer til dig og dit lille barn.

Easygrow Night Sleeping Bag 100cm – bedst i test

Easygrow Night Sleeping Bag 100cm

Denne populære og lækre sovepose i bambus er lun og blød og sikrer en stabil temperatur og behagelig søvn hele natten. Soveposen fås i flere forskellige farver og størrelser.

Derfor skal du vælge Easygrow Night Sleeping Bag

Det er det norske mærke Easygrow, der står bag denne flotte og praktiske sovepose i rigtig god kvalitet. Her er kælet for detaljerne, både når det kommer til materialerne og designet.

Soveposens indre består 100% viskose af bambus, hvilket gør den utroligt blød og behagelig for barnet. På ydersiden er der brugt viskose og polyester. Tekstilerne er Oeko-Tex 100 certificerede, så man kan være helt sikker på at undgå skadelig kemi. Samtidig sikrer de, at barnet har en stabil temperatur hele natten.

Easygrows sovepose til baby har to smarte lynlåse foran, som gør det rigtig nemt at skifte ble om natten, da man ikke behøver tage hele soveposen af. På bagsiden har posen en praktisk lynlås, så den kan blive til en 5-punktssele. Det er ret genialt, fordi den passer perfekt til f.eks. bilsæder eller spisestole med seler.

Soveposen har en TOG-værdi på 1,96, som er tilpasset nordiske forhold. Den anbefalede stuetemperatur er 16-25 grader. Denne sovepose er egnet til små børn fra 12-36 måneder, men soveposen kan også fås i andre størrelser, så man kan bruge den helt fra fødslen.

Det kan vi lide:
 • Materialer af god kvalitet
 • Passer til 5-punkts bilsæder
 • Giver stabil temperatur
Det skal du være opmærksom på:
 • Stoffet kan blive lidt fnulret

Ergobaby Original Swaddler Sheep – bedste billige sovepose

Ergobaby Original Swaddler Sheep

Denne smarte swaddler fra Ergobaby omslutter barnet og giver derfor optimal tryghed til de babyer, der ellers sover utroligt. Samtidig sikrer soveposen, at barnet ligger ergonomisk korrekt.

Derfor skal du vælge Ergobaby Original Swaddler Sheep

Hvis du har en baby, der sover uroligt, er swaddleren fra Ergobaby en utrolig smart løsning! Den vikles om spædbarnet eller babyen og giver fornemmelse af at være indhyllet – lidt ligesom inde i mors mave. Dette fører til øget tryghed og en roligere søvn.

Denne sovepose har en patenteret benpose, som gør det muligt for babyen at ligge i den ergonomisk korrekte frøstilling. Det er vigtigt, at baby ligger i frøstilling for at undgå udviklingen af hofteledsdysplasi. Samtidig giver benposen barnet frihed til at kunne røre sig, mens det sover, og det er nemt at skifte ble om natten.

Her får du en rigtig lækker sovepose til baby i et nuttet print og til en yderst fair pris.

Det kan vi lide:
 • Giver omsluttende fornemmelse
 • Sikrer ergonomisk frøstilling
 • Utrolig sødt print
Det skal du være opmærksom på:
 • Velcro-lukningen larmer en smule

Sleepbag Babysovepose – bedste premium sovepose

Sleepbag Babysovepose

Babysoveposen fra Sleepbag er lavet i lækre materialer og er både vind- og vandafvisende, så den kan bruges udenfor. Man kan tilkøbe en bæreplade, så posen kan bruges som lift.

Derfor skal du vælge Sleepbag Babysovepose

Soveposen – eller måske skulle vi sige køreposen – fra det danske brand Sleepbag er utrolig praktisk, når baby skal sove ude. Posen er udført i højteknologiske materialer, som er utroligt åndbare og sikrer, at barnet har den rette temperatur i soveposen. Denne sovepose er samtidig vind- og vandafvisende takket være de stærke mikrofiber.

Indeni består soveposen af 150g Meida fiberisolering og plys, så barnet har det dejligt varmt og blødt.

En af de store fordele ved denne sovepose er muligheden for maskinvask og tørretumbling. Det betyder, at du ikke på noget tidspunkt skal undvære soveposen.

Samtidig kommer den med et bomuldslagen, som man nemt kan knappe af og på. Man kan tilkøbe en praktisk bæreplade, så soveposen kan bruges som lift,, og der er brede stropper i PU-læder, som kan knappes af, når den skal vaskes.

Posen har lommer til f.eks. sut, blekit eller personlige ejendele, og der er fem selehuller til klapvogn.

Det kan vi lide:
 • Højteknologisk, åndbart materiale
 • Kan både vaskes i maskine og tørretumbles
 • Masser af praktisk tilbehør
Det skal du være opmærksom på:
 • Knap så budgetvenlig

Voksi Classic Mini – bedste til vognen

Voksi Classic Mini

Voksi Classic Mini er en fantastisk kørepose i høj kvalitet, som holder dit barn varmt året rundt. Man kan tilkøbe en smart bæreplade, så køreposen også kan bruges som lift.

Derfor skal du vælge Voksi Classic Mini

Dette er en mindre model af den populære, klassiske voksipose. Dette er en kørepose i høj kvalitet, som har de samme egenskaber som den klassiske model, men som er særligt godt egnet, hvis man har en smal barnevogn eller en kombivogn.

Soveposen svøbes om barnet, så turen bliver ekstra komfortabel, og måske hjælper søvnen på vej til de små børn, som sover uroligt.

Takket være de naturlige materialer, uld og bomuld, fordeler denne sovepose varmen jævnt uden at overophede. Fugten føres væk fra barnets krop.

Betrækket er lavet i oeko tex 100-certificeret bomuld, og det er både vind- og vandtæt. Posen åbnes og lukkes ved hjælp af snore og trykknapper, som kan tilpasses alt afhængig af, hvad den skal bruges til. Det kan kræve lidt træning at lære at binde posen.

Man kan tage voksiposen ud af barnevognen, folde den ud og bruge den som legetæppe.

Denne sovepose kan bruges fra 0-2 år.

Det kan vi lide:
 • Temperaturregulerende naturlig uld
 • Fungerer også som lift
 • Kan bruges hele året
Det skal du være opmærksom på:
 • Det kræver lidt træning at lære at binde posen rigtigt

Done By Deer Sleepy Bag Tog 1.0 Sleepy White 90cm – bedste til de lidt varmere nætter

Sleepy-bag-90-cm-Sleepy-White-Front-1

Denne babysovepose fra Done By Deer holder baby varm og tryg hele natten. Den kommer med en række smarte detaljer, og så er den beregnet til de lidt varmere nætter.

Derfor skal du vælge Done By Deer Sleepy Bag

Denne fine sovepose fra det danske brand Done By Deer kan bruges, når det er lidt varmere, i modsætning til mange andre soveposer til babyer på markedet takket være dens TOG værdi på 1.0.

Her behøver man ikke bekymre sig om, at baby sparker dynen af om natten, og den smarte sikkerhedslynlås gør det nemt at skifte både tøj og ble, når behovet opstår.

Der er masser af plads til benene, så barnet har god mulighed for at bevæge sig. Armåbningerne kan justeres med trykknapper, så størrelsen kan tilpasses barnet.

Soveposen er lavet i blødt jersey-for og har et fint og enkelt mønster. Den er testet og overholder den europæiske standard EN16781.

Det kan vi lide:
 • Flot dansk design
 • Armåbningerne kan justeres i størrelsen med trykknapper
 • Sikkerhedslynlås til nem påklædning og bleskift
Det skal du være opmærksom på:
 • Må ikke tørretumbles

Sådan vælger du den rigtige sovepose til baby

Soveposer til babyer bliver mere og mere populære hos mange forældre, da de er praktiske og kan give bedre søvn til baby.

Når du skal vælge en sovepose til dit barn, er der imidlertid en række faktorer, du bør være opmærksom på. Først og fremmest skal du overveje, hvor og hvornår soveposen skal bruges, og hvilken type sovepose der er behov for. Der findes nemlig flere forskellige soveposer, der passer til forskellige situationer.

Sådan vælger du den rigtige sovepose

Soveposer laves i forskellige størrelser alt afhængig af barnets alder, og det er vigtigt ikke at give en baby en for stor eller for lille sovepose på. Hvis soveposen er for stor, kan barnet nemlig ved et uheld komme til at rykke sig længere ned i soveposen og ende med at sidde fast.

Man kan købe soveposer til nyfødte babyer, men mange forældre vælger at vente, til deres baby er et par uger gammel, før de skifter dynen eller tæppet ud med en sovepose. De helt små babyer kan godt lide at føle sig trygge og indhyllet, så mange foretrækker dyner. Når en baby er omkring seks uger gammel, kan man med fordel overveje at prøve en sovepose.

Type

Når du skal vælge sovepose til baby, bør du først overveje, om du har behov for en sovepose til indendørs eller udendørs brug.

Nogle soveposer kan bruges til begge dele, mens andre primært er skabt til det ene eller det andet formål. Her kommer vejr- og vindforhold også ind i billedet, da nogle soveposer (eller køreposer) er designet til at kunne tåle det skandinaviske vintervejr og holde barnet varmt og tørt i barne- eller klapvognen.  Tjek derfor gerne, om soveposen har åbninger bagpå, hvor barnevognsselen kan komme igennem, så den kan bruges i barnevognen.

Andre soveposer er designet som et svøb, der bruges indendørs og som giver baby en tryg fornemmelse af at være behageligt indhyllet. Et svøb kan især være godt til babyer med kolik, eller til babyer som har problemer med at falde til ro om aftenen. Svøbets ærmeåbninger kan knappes sammen, så barnets arme svøbes ind i soveposen sammen med resten af kroppen.

Hvis din baby er meget glad for soveposer, kan det være en ide at anskaffe sig flere typer, som kan bruges til forskellige situationer.

Materiale

Overvej også, hvilket materiale er mest passende til dit barns sovepose. Her spiller det ligeledes en rolle, hvor og hvornår soveposen skal bruges.

Hvis du er på jagt efter en sovepose til udendørs brug og vinteren, bør du finde en model i et materiale, der kan holde regn og blæst ude, samtidig med at barnets kropstemperatur reguleres, og fugten føres væk fra kroppen.

Hvis du leder efter en sovepose til indendørs brug, som blot skal sørge for, at barnet ikke sparker dynen af om natten, kan du med fordel overveje, hvilket materiale føles blødt og rart i sengen, og du kan overveje, om du f.eks. ønsker økologisk bomuld eller bambus, og hvilket design du og dit barn bedst kan lide rent æstetisk.

Der findes soveposer til baby i et væld af forskellige farver og søde mønstre.

Overvej også, hvordan soveposen åbnes og lukkes – er det med lynlås, trykknapper eller velcro? Det skal helst være nemt at få soveposen af og på, så baby forstyrres mindst muligt, og så et eventuelt bleskift om natten kan forløbe nemt og smertefrit.

Det kan ligeledes være smart at anskaffe sig en sovepose, som nemt kan vaskes og eventuelt tørretumbles, så barnet ikke skal undvære soveposen, mens den tørrer.

TOG-værdi

TOG-værdien er en enhed som måler tekstilers isolationsværdi. Jo højere TOG-værdien er, des højere er materialets isolation og varmeværdi. TOG-værdierne går fra 0 til 4.

Ligesom mange mennesker har både sommer- og vinterdyner, kan det være fornuftigt at have et par soveposer til baby med forskellige TOG-værdier, så man er sikker på at være forberedt på forskellige temperaturer i hjemmet eller udenfor.

Den korrekte TOG-værdi afhænger af klimaet såvel som årstiden. Hold altid øje med temperaturen i det værelse, dit barn sover i, da det vil hjælpe dig med at vælge den rigtige TOG-værdi.

Se følgende vejledning:

24 grader celsius eller mere – TOG på 0.5

21 – 23 grader celsius – TOG på 1

16 – 20 grader celsius – TOG på 2.5

Sørg for at have et termometer på barnets værelse, og tjek altid temperaturen, inden du vælger, hvilken sovepose eller dyne du skal bruge om natten. Du kan tjekke din babys kropstemperatur ved at føle, hvor varm babys nakke er lige under tøjet. Alternativt kan du lægge en hånd på babyens bryst. Babyen skal hverken føles varm eller kold, når du mærker efter, men skal føles tilpas varm og tør.

​​Soveposer og sikkerhed

Babyer bevæger sig ofte meget om natten, og soveposer til babyer er designet til at forhindre dem i at dække deres hoveder ved et uheld, mens de vrider sig rundt i søvne. En anden fordel ved soveposer er, at de forhindrer babyer i at sparke dynen af om natten.

Pludselige temperaturændringer kan forstyrre en babys søvn. Samtidig skal man dog være opmærksom på, at soveposen kan forhindre barnet i at regulere sin egen temperatur, hvilket for nogle små børn kan betyde, at de får det for varmt og vågner. Derfor skal man være opmærksom på, at soveposen ikke er for varm.

Sikkerheden ved soveposer afhænger af, at de bruges korrekt. Du skal sørge for at undgå:

Overophedning – du bør aldrig bruge en dyne eller tæppe til at dække en baby i en sovepose, da barnet risikerer at blive overophedet.

Sovepose i den forkerte størrelse – det er vigtigt at sikre, at du køber den rigtige størrelse sovepose for at forhindre din baby i at glide ned i soveposen i løbet af natten. Find gerne en sovepose, som kan reguleres i størrelsen ved hjælp af trykknapper, så du kan bedre tilpasse soveposen til dit barn.

Hætter – nogle soveposer har hætter. Disse bør undgås, da de menes at øge risikoen for vuggedød.

FAQ

Hvilken sovepose til baby er bedst i test?

Den bedste sovepose til baby i test er Easygrow Night Sleeping Bag. Den er lavet i bambus og giver en stabil og behagelig nattesøvn. Den har praktiske lynlåse og soveposen fås i flere forskellige farver og størrelser.

Hvorfor er en sovepose til baby smart?

En sovepose til baby er smart, fordi den holder baby varm om natten, eller når baby skal sove lur, samtidig med at baby føler sig tryg i det tætte svøb. Dette kan være med til at give bedre søvn.