Bedste søskendevogn

Af Heidi BAdge
Heidi
Emmaljunga NXT Twin Duo 3
Den flexible søskendevogn

Emmaljunga NXT Twin Duo

Bugaboo Donkey 3 Twin 5
Bedste justerbare og alsidige søskendevogn

Bugaboo Donkey 3 Twin

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Når man bliver forældre til barn nummer to, og familien nu er endnu større, er der mange tanker der rumsterer og mange overvejelser at gøre sig. En af disse overvejelser er den helt praktiske transport af dine nu, to små vidundere. Hvordan skal du nu komme rundt med hele to børn?

En søskendevogn, eller tvillingevogn er rigtig praktisk når du skal transportere flere børn, for det er stort set umuligt at køre med to vogne på én gang. Og så er det hyggeligt for de små søskende at sidde sammen, mens mor eller far triller afsted.

En søskendevogn er praktisk, selv med børn i forskellige aldre, da den ofte kan kombineres og bruges både som barnevogn og klapvogn.
Det er altså muligt at bruge vognen i flere år frem.

Der findes imidlertid mange forskellige modeller på markedet og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i hvilken der er den bedste søskendevogn til netop jeres behov.

Vi har derfor gennemgået en række søskendevogn test af de mest populære og bedste modeller på markedet, så det er nemmere for dig at vælge.

Fordele
 • pros-icon.svg Gennemtestet søskendevogn. Du er sikret kvalitet, holdbarhed og sikkerhed
 • pros-icon.svg Britax kan klappes helt sammen så den er nem at transportere og tage med i bilen.
 • pros-icon.svg Forhjulene som kan dreje 360 grader samt aluminiumstellet giver en klapvogn der er utrolig let at styre.
 • pros-icon.svg Søskendevognen passer helt fra nyfødt og op til 4 års alderen.

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Britax B Agile Double

Britax står bag de populære Rømer autostole, som er kendt for deres høje sikkerhed og komfort. B Agile Double er en let og meget foldbar side-by-side søskendevogn, der kan bruges fra nyfødt og helt op til 3-4 års alderen. Du kan altså have din helt lille baby liggende ned, mens dit børnehavebarn kan sidde komfortabelt, i den samme klapvogn.

Britax B Agile har hverken sparet på komfort eller detaljer, til trods for den lave pris. Du får her både opbevaringsplads og mulighed for at montere autostol på klapvognen.

Gode sæder

De to sæder er udstyret med mesh net i ryggen, der tager en del af varmen på en hed sommerdag, og så kan de justeres fra siddende stilling og helt ned i liggeposition så den lille nyfødte også kan komme med på tur. Både det større og mindre barn vil sidde komfortabelt og sikkert med en velpolstret 5.punktssele og en blød frontbøjle – som i øvrigt er testet for sin modstand mod bidemærker!

Praktisk størrelse og nem at styre

Det er svært at forestille sig at en klapvogn med plads til to børn, kan være smal nok til at komme igennem en døråbning, men det er faktisk hvad Britax kan.

Desuden gør de 360 grader drejelige forhjul med affjedring det både behageligt for dit barn, uanset terrænet, men det er også let at styre B Agile takket være konstruktionen i letvægtsaluminium. Holdet bag Britax ved desuden at man som forælder ofte kun har een hånd at gøre godt med, så det er indsat et smart ekstra håndtag i midten af håndtaget, så du nemt kan styre din klapvogn.

Kan klappes helt sammen

Med et såkaldt Click and Go system kan du med bare ét klik og med kun én hånd, klappe Britax fuldstændig sammen og den vil passe ind i de fleste bagagerum. Der er en lås der sikrer at du ikke kommer til at folde vognen ud igen ved et uheld. Smarte kliklåse på hver hjul, gør dem nemme at tage af, så vognen fylder endnu mindre i bagagerummet, ligesom der er en aftagelig kaleche der også betyder at den optager mindre plads når den skal transporteres.

Kaleche med opbevaring

Begge sæder har hver deres kaleche med 50spf solbeskyttelse, og et lille mesh vindue så du kan have et kig ind til dit lille barn. Begge kalcher har også et større mesh net som kan lynes op eller i, alt efter vejret, og som giver luft på de varme sommerdage. På bagsiden af hver kaleche findes der desuden en lomme med lynlås hvor du kan opbevare en hel del småting, mens der er plads til de større ting, såsom indkøb eller pusletaske under sæderne.

Kan kombineres med autostol

Det er muligt med en adapter at montere en autostol på den højre side af Britax Agile søskendevogn. Det er ganske praktisk hvis den lille er faldet i søvn, at du bare kan klikke autostolen herpå.

Baby Jogger City Mini GT2 Double

Den bedste løbevogn til søskende

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg City Mini 2 kan bruges i mange år da det er en rummelig søskendevogn med god plads til to børn.
 • pros-icon.svg Det er virkelig nemt at folde vognen sammen.
 • pros-icon.svg Baby Jogger City Mini 2 kører let og er behageligt affjedret for dit barn.
 • pros-icon.svg Sæderne har trinløs justering og kan komme ned i flad liggestilling

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Baby Jogger City Mini GT2 Double

Jogger Mini GT2  er en opdateret version af den originale Baby Jogger Mini GT2 og er kåret som Bedst i test i forbrugermagasinet TÆNK i 2016.

Denne søskendevogn tilbyder dine børn en hyggelig tur i et side-by-side-design – to sæder ved siden af hinanden. Den er kompakt nok til at komme gennem døråbninger og butikker, og der er samtidig plads til at to børn kan bruge klapvognen i mange år frem.

Ryglænet kan justeres til liggestilling, og hele vognen kan foldes sammen i et enkelt trin.

Der er en god kurv til opbevaring under sæderne og så kan der med en adapter monteres en autostol.

Kan bruges længe

Baby jogger City Mini er et populært valg. De rummelige sæder og den høje maksimal vægt giver jer mulighed for at få glæde af klapvogn i mange år.

Den store bue på kalechen skygger godt når solen står højt, og har et fint kighul, men betyder også at den kommer i vejen i højden når dit barn er større, selv hvis du justerer den.

Med trinløs justering af ryglænet, kan du få dit barn ned i en behagelig liggestilling, så der er mulighed for en lur uanset dine børns alder. Benstøtten er lidt hård at bakse med, men børnene vil ligge komfortabelt når du først får den helt på plads.

Ikke til de nyfødte

Skal Baby joggeren bruges fra nyfødt skal man tilkøbe en lift, eller selve barnevognsdelen. Det er muligt at montere autostole på søskendevognen, men der kan kun være én ad gangen, hvilket ikke gør det til den ideelle tvillinge klapvogn før de er lidt større.

Kører rigtig godt

Som det skal være med en Baby Jogger er den god både til naturen og på almindelige veje.

De skumfyldte hjul gør det rigtig let at trille med vognen uanset hvor tunge dine børn er og hvor meget du har fyldt i kurven. Det er lavet god affjedring så dine børn vil sidde behageligt selv i hullet terræn.

Nem at folde

Denne rummelige søskendevogn foldes virkelig nemt sammen. Ved at løfte i remmen i midten af sædet foldes den på midten og låser automatisk fast så den ikke springer ud igen. Du kan nemt tage Baby Jogger City Mini 2 med i bagagerummet og ud i det blå, eller opbevare derhjemme.

Emmaljunga NXT Twin Duo

Den flexible søskendevogn

Emmaljunga NXT Twin Duo
Fordele
 • pros-icon.svg Emmaljunga NXT Duo er en fleksibel søskendevogn med lang anvendelsestid.
 • pros-icon.svg Liggedelen kan bruges som babylift.
 • pros-icon.svg Til trods for vognens størrelse kan det hele klappes sammen og foldes så den er nem at transportere.

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Emmaljunga NXT Twin Duo 

Emmaljungaer en flot side-by-side søskendevogn der gør det godt på både vej og i ujævnt terræn. Den er lækkert designet med gode detaljer, og kan kombineres som du ønsker og med sæder der kan drejes i forskellige vinkler.

Du kan folde hele stellet sammen, og der er god plads til opbevaring under vognen.

God kombiløsning

Emmaljunga NXT Twin Duo kommer som en løsning med en klapvognsdel samt en liggedel og er derfor ideel til en nyfødt samt et større barn, hvor mange modeller ellers som udgangspunkt er bygget til to børn i samme alder. Emmaljunga er generelt rigtig gode til at lave barne- og klapvogne af god kvalitet og med solide detaljer. NXT Duo Twin har robuste og drejelige forhjul, der giver en sublim køreoplevelse.

Hvis behovet opstår for 2 klapvognsdele, kan der tilkøbes en sådan, ligesom du kan tilkøbe en ekstra liggedel hvis du har to små børn på samme alder.

Liggedelen til den nyfødte er også en lift

Liggedelen til Emmaljunga har integreret rygstøtte i bunden som er lavet af træ og har ventilationshuller så der ikke bliver for varmt for den lille. På indersiden er der en lomme der kan indeholde en hele del småting, så som babyalarm og nøgler. Ganske praktisk.

Der følger en fibervat madras med, og foret er aftageligt og nemt at vaske ved 30 grader.

Liggedelen kan afmonteres ved et greb i fodenden, og kan bruges som babylift alene med et håndtag indbygget i kalechen. Det er virkelig praktisk, og du behøver ikke at købe endnu mere babyudstyr.

Et flexibelt klapvognssæde

Emmaljunga er beregnet til at blive brugt i flere år med et klapvognssæde med høj max vægt, det kan ligges helt ned i vandret position, og også er vendbart.

Som dit barn vokser, er der flere gode muligheder for justeringer; Den indbyggede 5-punktssele kan flyttes højere op, fodstøtten justeres efter behov, og frontbøjlen kan tages helt af, så dit barn selv kan komme ind og ud.

Der medfølger en stor kaleche, som med lynlåsen kan gøres endnu større, så du kan skærme helt af for dit barn.

Det hele kan klappes sammen

Hele stellet på Emmaljunga NXT Duo kan klappes sammen, og det er muligt at klappe liggedelen sammen også, så det hele fylder mindst muligt.

Både de to små, samt de store hjul kan alle tages så vognen fylder mindst muligt og kan passe ind i de fleste biler.

Thule Urban Glide 2 Double

Perfekt til den aktive familie

Fordele
 • pros-icon.svg Ergonomisk korrekt for forældrene at gå og løbe med.
 • pros-icon.svg Mange justeringsmuligheder der giver en lang anvendelsestid.
 • pros-icon.svg Rummelige sæder der giver god komfort til to børn.

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Thule Urban Glide 2 Double

En baby jogger er designet til den aktive familie og Thule Urban Glide 2 er perfekt til netop det. Du får her en stabil side-by-side søskendevogn med specialdesignet styr, stor kaleche med magnet lukninger, trinløs justering af ryglænet som kan komme ned i liggestilling samt reflekser så i kan ses i mørket.

Der er desuden stor og virkelig praktisk opbevaringsplads under sæderne.

En god løbetur

Det kan nemt blive ustabilt at løbe med en vogn med to børn, men Thule er en stabil vogn med god balance. Styret er ergonomisk designet så det er komfortabelt at gå og løbe både korte og lange ture, hvor man af og til skal holde godt fast. Håndbremsen er praktisk placeret og kan drejes så du har et godt greb om den uanset hvor du løber, samt en fodbremse, der sørger for at vognen er låst når i holder stille. En håndledsstrop gør desuden at vognen ikke kan stikke af fra dig, og en 5-punktssele der sikrer at dit barn sidder godt fastspændt under løbeturen.

Gennemtænkt opbevaringsplads

Kurven under denne søskendevogn er rent ud sagt formidabel. Med en stor kurv til opbevaring kan tingene let forsvinde når det hele går stærkt, så det er godt tænkt at der er lavet inddeling af rummene. Derudover er der top på som kan lukkes, så intet bliver vådt når i fræser gennem vandpytterne.

Sæderne er behagelige

Som det oftest er med babyjoggere kan sæderne kun være fremadvendt.

Den trinløse justering er nem at have med at gøre og ryglænet kan komme helt fladt ned i liggestilling. Når sædet er i sidestilling, er det let lænet tilbage, så barnets hoved støttes bedst mens du løber, og du undgår at hovedet falder forover. De rummelige sæder og en tilpas mængde justerings muligheder, betyder at du kan bruge stolen til dit barn er over 4 års alderen, og med de rette adaptere kan du montere babyautostole og lifte.

Bugaboo Donkey 3 Twin

Bedste justerbare og alsidige søskendevogn

Bugaboo Donkey 3 Twin
Fordele
 • pros-icon.svg Bugaboo kan omdannes til enkeltvogn og bruges af op til 3 børn på én gang
 • pros-icon.svg God som tvillingevogn
 • pros-icon.svg Der findes et væld af praktisk tilbehør til Bugaboo
 • pros-icon.svg Vendbare sæder med justerbart ryglæn
 • pros-icon.svg Har du brug for at montere autostolen på vognen kan det lade sig gøre ved hjælp af en adapter.
 • pros-icon.svg Ruller rigtig godt, og kan vende på meget lidt plads

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Bugaboo Donkey 3 Twin

Bugaboo Donkey 3 twin er en side by side søskendevogn som meget let kan omdannes til enkeltvogn, og med et trinbræt kan benyttes til hele tre små børn. Der er god opbevaringsplads, vendbare sæder, vognen er overraskende smal, og så er det en af de måske letteste søskendevogne at køre med. Det er ikke overraskende at den er kåret bedst i test af Pricerunner. Det eneste kritikpunkt er den høje pris, som egentlig bliver forsvaret af kvalitet og muligheder. En skøn søskendevogn!

Fra enkeltvogn til søskendevogn

Donkey 3 Twin er en fantastisk alsidig søskendevogn der udover at kunne gå fra enkeltvogn til søskendevogn med bare 3 klik, også kan kombineres på mange andre måder.

Donkey kan bruges med to liggedele inklusive madras og bøjler der kan bære op til 9 kg, eller med to klapvognsdele med integreret 5-punktssele. Du kan også bruge den med én af hver. Med et trinbræt får du også plads til at stort barn kan stå foran.

Det er gjort rigtig nemt at omdanne vognen mellem de forskellige muligheder.

Rigtig god klapvognsdel

Sæderne på Bugaboo Donkeys klapvognsdel er med deres mange funktioner og justeringsmuligheder, virkelig gennemtænkte. Ergonomiske sæder der kan vendes helt rundt, og ved bagudvendt stilling, indstilles i 3 positioner, mens fremadvendt må nøjes med kun to positioner og ikke kan ligges helt ned.

Kalechen til klapvognsdelen er den samme som til liggedelen og er stor nok til at afskærme fuldstændig, da den nemt udvides ved hjælp af lynlåsen. Der er ventilationshul med kig, så du kan have et øje på dit sovende barn uden at forstyrre.

God størrelse

Det er let at komme til at fylde i landskabet når man er på tur med børn, så det er rart at denne søskendevogn ikke fylder mere end nødvendigt. Den kan, selv i duo tilstand komme igennem en standard døråbning, og den vil ikke genere i offentlig transport. Hele vognen kan foldes sammen og passe ind i et normalt størrelsebagagerum. Dog skal man også finde et sted til lift og klapvognsdel. Donkey er lavere end en gængs barnevogn, hvilket man lige skal overveje hvis man er mere end almindelig høj.

Let manøvrering

Når man skal trille afsted med flere små børn, er det altså rart at vognen er nem at manøvrere. Bugaboo Donkey er forbløffende god til netop det.

De 360 grader drejelige hjul triller let afsted, og vognen er nem at styre med bare en enkelt hånd selvom du har 2 børn liggende og en tredje stående. Donkey vender rundt på en meget lille akse, og du glemmer let at at du har at gøre med en søskendevogn. 

Guide

Hvad er en søskendevogn?

En søskendevogn er en klap/barnevogn der kan rumme mere end ét barn ved enten to sæder eller med ét sæde og en barnevognsdel. De er specielt praktiske hvis du har fået tvillinger eller har børn der er tæt på hinanden aldersmæssigt.

To børn, to vogne?

Med to børn er en søskendevogn så godt som uundværlig, det er nemlig ret umuligt at gå med to klapvogne på een gang. Hvis du venter tvillinger eller barn nummer to med få år imellem, så prøv at tænke jeres fremtidige hverdag igennem.

Når den mindste ligger i barnevognen hvordan skal dit større barn så transporteres?

Det er selvfølgelig muligt for et barn i 2-års alderen at gå 10 min hjem fra vuggestuen, men det er langt fra sikkert at han eller hun har lyst til det efter en lang dag med leg. Og det bliver hårdt for dig at måtte bære på den enten den lille eller store i længden. Sikkert er det dog at de små begge vil elske at sidde sammen og slappe af mens i er på indkøb eller en tur i zoologisk have. Siddende i en søskendevogn kan dine børn dele mors eller fars opmærksomhed lige, og du kan holde øje med begge dine børn på samme tid

Hvad skal jeg overveje inden jeg køber en søskendevogn?

Søskendevogne eller tvillingevogne findes i mange modeller, så det er godt at gøre sig nogle overvejelser inden du investerer i din nye søskendevogn. Her er et par gode råd til hvad der er værd at overveje

Hvilken type søskendevogn skal jeg vælge?

Vi har gennemgået flere søskendevogn test og fundet side-by-side som et helt oplagt valg til søskendevogn.

Hvad enten det er til tvillinger eller søskende med et par år imellem, er side by side modellerne klart det mest populære valg, da du her får det bedste overblik over begge dine børn samtidig. Mange side by side modeller har vendbare sæder, men uanset hvordan de vendes sidder dine børn placeret ved siden af hinanden hvilket de vil synes er rigtig hyggeligt og vil lade dem nyde turen i vognen mere.

På side by side modellerne finder du også de bedste opbevaringsmuligheder, da der er plads til en kurv under vognen.

Løbevogne – hvad er det?

Jogger modellerne er gode fordi de er lette at køre med, og giver dig bedst mulige betingelser når vognen også skal bruges til en tur i skoven. Jogger modellerne har lidt mindre opbevaringsplads da de er designet til at være så kompakte som muligt, men i får til gengæld mere ud af jeres ture i det fri, og langt bedre affjedring samt gode bremser når der rigtig kommer fart på. Jogger modellerne er bedst egnet til de større børn, selvom du kan tilkøbe en liggedel til de fleste.

Pris – er den dyreste bedst?

Som med barnevogne generelt kommer søskendevogne også i meget forskellige prisklasser. Er i en familie der bruger jeres vogn rigtig meget, kan det godt betale sig at investere i de dyrere modeller. Pris, kvalitet og fleksibilitet går som med alt andet også hånd i hånd her, og en kvalitets søskendevogn der er passet godt på, kan nemt sælges videre. De dyrere vogne har også mange gode detaljer som du vil værdsætte når du bruger din søskendevogn meget.

En kombiløsning – duo og enkeltvogn!

Det kan være rigtig praktisk med en fleksibel søskendevogn der let kan laves om til en enkelt vogn eller ihvertfald både kan bruges som både klapvogn og liggevogn.

Når den ene side kan være en liggevogn mens den anden en klapvogn, kan den mindste ligge og putte, mens dit større barn kan sidde og holde øje med lillebror eller søster og følge med i verden. Når din søskendevogn kan kombineres, giver det dig også en langt længere anvendelsestid og du får i sidste ende mest glæde for dine penge.

Søskendevogn FAQ

Hvilken søskendevogn er den bedste i test?

Vi har valgt Britax B Agile Double Søskendevogn som den bedste søskendevogn ud fra flere parametre. B Agile kan bruges fra nyfødt og flere år frem, den er let at styre, og har mange gode detaljer. Der er ikke gået på kompromis med kvaliteten selvom den kommer en favorabel lav pris.

Hvad koster en søskendevogn?

Søskendevogne, tvillingevogne, duo barnevogne - kært barn har mange navne og kommer i mange forskellige afskygninger. De søskendevogne vi har gennemgået findes til priser mellem 2999 og 14385 kr.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×