Smartwatch til børn – Det bedste smartwatch til børn 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Forever Look Me KW-500 4
bedste tracking

Forever Look Me KW-500

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Et smartwatch til børn er utrolig populært blandt børn og forældre. Med et godt smartwatch til børn får I flere nyttige funktioner, som både er til glæde for barnet og for dig som forælder.
Et smartwatch er et godt alternativ til mobiltelefonen, da du med et smartwatch har mulighed for at tage kontakt til dit barn uden behov for mobilen.

Der findes et stort udvalg af smartwatches med mange forskellige funktioner, nogle mere eller mindre nyttige, så der er flere overvejelser du skal gøre dig som forælder før du køber et smartwatch til dit barn.

I vores købsguide kan du læse mere om hvilke overvejelser du skal gøre dig inden du køber et smartwatch til dit barn. Vi har valgt 5 af de bedste smartwatches på markedet og vurderet dem ud fra blandt andet kvalitet, funktioner, design og pris.

For et hurtigt overblik kan du gå til vores sammenligningstabel.

Vtech KidiZoom DX2

bedst i test

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Dobbeltkamera / indbygget kamera
 • pros-icon.svg Brugervenlig
 • pros-icon.svg Bluetooth
 • pros-icon.svg App med mulighed for at lære klokken
 • pros-icon.svg Aktivitetstracker
 • pros-icon.svg Touch skærm
 • pros-icon.svg Mulighed for “tidsbegrænsning” på apps

Detaljeret gennemgang

Med Vtech KidiZoom DX2 får du smarturet som er det bedste i test. Vtech KidiZoom DX2 har dobbeltkamera, aktivitetstracker og et monster- reality spil. Uret har touchscreen og er vandafvisende.

Derfor skal du vælge Vtech KidiZoom DX2

Du skal vælge Vtech Kidizoom DX2 hvis du gerne vil have det bedste i test af smart ure til børn. Vtech KidiZoom DX2 er lavet i et rigtig godt og børnevenligt design.

Uret anbefales til børn fra alderen 4 – 12 år.

Uret har en Time Master app som giver barnet mulighed for at lære klokken på en sjov måde. Det har vækkeur/alarm, timer og stopur m.m. Under ur funktionen kan barnet vælge mellem mange flotte animerede baggrunde.

Den mest populære funktion blandt børnene er kamera med mulighed for at tage fotos og lave videoer og tilføje sjove effekter. Der er blandt andet mulighed for at personliggøre din app til uret med egne fotos.

De øvrige funktioner er skridttæller, bevægelsessensor, stemmeoptager, et Monster – Reality spil til underholdning, adskillige apps til læring med mulighed for at downloade flere på “Learning Lodge” portalen.

Selve designet af Vtech Kidizoom DX2 er brugervenligt og funktionerne er simple og ligetil at anvende, også for de mindste. Funktionen til læring af klokken er både sjov og nyttig og mange børn synes at det er underholdende at tiden bliver sagt højt fra selve uret. Appen til stemmeoptagelse er også blandt børnenes favoritter.

Forever JW-200

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Vandtæt
 • pros-icon.svg Modstandsdygtigt / robust
 • pros-icon.svg Velegnet til sport
 • pros-icon.svg Tracking af helbred
 • pros-icon.svg Mulighed for personalisering
 • pros-icon.svg Har kraftigere batteri end gennemsnittet

Detaljeret gennemgang

Med Forever JW-200 får du det bedste smart ur til prisen i et flot og moderne design. Forever JW-200 er et af de lidt billigere smartwatch med mange funktioner.

Derfor skal du vælge Forever JW-200

Når du vælger Forever JW-200 får du det bedste smartwatch til prisen. Uret er ideelt til de lidt større børn og teenagere som forventer mere af uret.

Forever JW-200 er lavet i et moderne design og leveres med 2 forskellige urremme, den ene i sort og den anden med grafisk mønster. Med Forever JW-200 har du mulighed for at vælge mellem hundredvis af temaer til en personlig baggrund.

Med Forever JW-200 får du et vandtæt ur i højere klassificering, som er modstandsdygtigt overfor slid og skader. Det er perfekt til at bruge til svømning og sport.

I det hele taget velegnet til aktiviteter. Uret har nemlig pulsometer, skridttæller, kalorietæller og søvnovervågning for blot at nævne et par af de funktioner uret har inden for tracking af dit barns helbred.

Ved at bruge en tilhørende app med Forever JW-200 er det muligt at bruge uret til at styre din mobiltelefon, læse tekstbeskeder og afspille musik. 

Med mulighed for tilslutning til Bluetooth 5 og et batteri som kan holde strøm længe (standby op til 10 dage) får du et af de bedst funktionelle smartwatches til prisen.

Xplora X5 Play

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Google Maps
 • pros-icon.svg Geografisk afgrænsning
 • pros-icon.svg Track and alert
 • pros-icon.svg Børneur med gps
 • pros-icon.svg Vandtæt
 • pros-icon.svg Mange forskellige farver at vælge mellem
 • pros-icon.svg Bedre chip end de fleste smartwatches

Detaljeret gennemgang

Med Xplora X5 Play får du det bedste premium af børneure. Xplora X5 Play smartwatch gør det let og enkelt at holde kontakt til sit barn.

Derfor skal du vælge Xplora X5 Play

Med Xplora X5Play smartwatch kan du trygt sende dit barn ud på egen hånd velvidende hvor dit barn befinder sig.

Uret giver mange muligheder for at være i kontakt med og se hvor dit barn befinder sig når det ikke er hjemme.

Selve uret har Android styresystem, er vandtæt og har indbygget kamera.

Med Xplora X5Play får du et ur med gps og kamera.

Med den indbyggede kamerafunktion kan du modtage videoopkald.

Foruden videoopkald kan du foretage almindelige telefonopkald og sende beskeder med uret. Med Xplora X5 Play får du så meget mere end blot et ur der kan ringe.

Xplora X5 Play er et af de smartwatches der giver dig den bedste mulighed for at være i kontakt med dit barn.

Med gps funktionen kan du lokalisere hvor dit barn befinder sig og opsætte en sikker zone, som er en afgrænsning af et geografisk område. Forlader barnet den geografiske afgrænsning registreres det i en chip i uret så du automatisk bliver informeret.

Xplora X5 Play smartwatch til børn er et af de få børneure som har Google Maps.

Med Google Maps lærer dit barn at orientere sig geografisk og du kan holde dig orienteret om dit barns færden.

Forever Look Me KW-500

bedste tracking

Forever Look Me KW-500
Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget kamera
 • pros-icon.svg Præcis lokalisering
 • pros-icon.svg Gps funktionen giver høj præcisering af hvor dit barn befinder sig
 • pros-icon.svg Vandtæt
 • pros-icon.svg Kan oversætte sprog

Detaljeret gennemgang

Med Forever Look Me KW-500 får du et smartwatch til børn med de mange funktioner som de fleste forældre efterspørger for at give tryghed når barnet bevæger sig udenfor hjemmet.

Derfor skal du vælge Forever Look Me KW-500

Forever Look Me KW-500 er et af de mest nyttige og praktiske smartwatch til børn hvis dit hovedformål som forælder er at kunne komme i kontakt med dit barn, og se hvor dit barn befinder sig.

Dit barn får til gengæld et smartwatch hvorfra det kan foretage videoopkald, modtage opkald, sende tekstbeskeder og chatte.

Blandt de mange praktiske funktioner der følger med dette smartwatch til børn er blandt andet en alarm. Alarmen er en knap på uret hvor barnet kan komme i direkte kontakt med dig i nødsituationer.

Det kan give en form for tryghed at vide, at barnet har nem adgang til en alarm, i tilfælde af en nødsituation.

Her får du et smartwatch med høj lokalitets præcision med tre forskellige lokaliseringssystemer: LBS, GPS og Wifi. Skulle dit barn fare vild er det altså muligt at præcisere hvor barnet befinder sig.

Der findes ikke mange gps ure med en så præcis gps lokalisering som dette.

Er gps funktionen ikke tilstrækkelig, er der mulighed for at lave en geografisk afgrænsning som giver dig besked, hvis dit barn går udenfor “sikkerhedszonen”.

Fordele
 • pros-icon.svg Højt funktionsniveau
 • pros-icon.svg Diktafon
 • pros-icon.svg Spil
 • pros-icon.svg Kamera

Detaljeret gennemgang

Med Minecraft Accutime Kids Smart Watch får du et smartwatch som er virkelig cool og populært blandt rigtig mange børn. Her får du et kvalitets smartwatch til “den lille gamer”.

Derfor skal du vælge Minecraft Accutime Kids Smart Watch

Minecraft er populært blandt rigtig mange børn og det gør Minecraft Accutime Kids Smart Watch til et af de mest eftertragtede børneure blandt de små Minecraft fans.

Uret anbefales til børn fra 6 år og opefter.

Funktionerne ved Minecraft Accutime Kids Smart Watch er temmelig simple og brugervenlige og de fungerer rigtig godt. Det er et ideelt valg for dem der er på udkig efter et af de mange børneure, der er lavet til at glæde barnet, og ikke har så meget fokus på funktionerne beregnet til at overvåge dit barn.

Selve designet af uret er lavet i ægte Minecraftstil med den grønne urskive og rem med mønster. Uret har indbygget kamera, diktafon, skridttæller og 6 forskellige spil. 

Med Minecraft Accutime Kids Smart Watch får du det officielle smartwatch til børn fra Minecraft. 

Uret leveres i en flot autentisk Minecraft indpakning med micro usb – oplader og brugermanual. Minecraft Accutime er et af de børneure, som er utrolig populært som gave.

Guide

Sådan vælger du det bedste smartwatch til børn

Når du vælger et smartwatch til børn skal du overveje, hvilke funktioner du som forælder har brug for eller synes kan være nyttige for dit barn.

Du skal tage hensyn til dit barns alder, behov og forventninger til hvad uret skal kunne.

Derfor skal du vælge et smartwatch til børn

Med et smartwatch til børn er det muligt at kombinere de bedste funktioner fra henholdsvis et af de traditionelle børneure og mobiltelefonen.

Det er desuden muligt ved de fleste forskellige ure at lave indstillinger til begrænsninger for både brug af funktioner, forbrug og afgrænsede zoner for, hvor dit barn må opholde sig.

Hvad kan et smartwatch til børn?

Et smartwatch til børn kan have rigtig mange funktioner. Først og fremmest kan det bruges som et ur så dit barn kan se klokken.

Derudover er der et utal af muligheder for at vælge mellem forskellige funktioner. Her nævner vi blot nogle få så du kan få en ide om mulighederne for anvendelse.

Der er blandt andet mulighed for:

 • Kamera
 • Video
 • SMS beskeder
 • Opkald
 • Nødalarm
 • Historisk sporing
 • Opsætte geografiske afgrænsninger / tracker alert
 • Spil / Underholdning
 • Diktafon
 • Vandtæt
 • Simkort

Hvorfor skal du vælge et smartwatch til børn frem for mobiltelefon?

En af de praktiske ting ved et smartwatch, er at det sidder fast på håndleddet af barnet. Det er derfor sværere at miste et smartwatch end det er at miste en mobiltelefon.

Med et smartwatch er det muligt at begrænse funktionerne som barnet har mulighed for at anvende. Med traditionelle børneure er formålet selvfølgelig at have et ur så barnet kan se klokken.

Med et smartwatch har barnet den samme mulighed for at se klokken kombineret med flere andre funktioner, som for eksempel vækkeur, skridttæller, underholdning og ikke mindst kontakten til sine forældre, hvis du vælger et med mulighed for simkort.

Hvilke funktioner skal et smartwatch til børn have?

Det er et helt individuelt valg, hvilke funktioner man som forælder eller barn synes, at et smartwatch skal have. Her vil vi nævne nogle af dem, som vi synes er relevante, og som mange forældre vælger med i købet til et nyt smartwatch til børn.

Opkald

Muligheden for at foretage og modtage opkald til og fra et antal udvalgte kontakter. På den måde er det altid let at komme i kontakt med sit barn samtidig med at man undgår at barnet kan ringe til kontakter som man ikke selv på forhånd har godkendt.

Muligheden for at sende og modtage beskeder er også en praktisk måde at kontakte hinanden på. Husk at du skal bruge et sim kort til disse funktioner.

Vandtæt

Rent praktisk kan det være en stor fordel at vælge et ur som er vandtæt eller som kan modstå temmelig meget vand. Det vil i de fleste tilfælde forlænge urets holdbarhed og forhindre den uheldige oplevelse at uret stopper med at fungere fordi det er kommet i kontakt med vand. Vælger du et smartwatch der skal bruge sim kort er det vigtigt at det er vandtæt.

Robust design

Uret skal i det hele taget være temmelig robust og kunne modstå eventuelle slag eller at blive tabt uden at gå i stykker. Heldigvis er der taget hensyn til ved de fleste smartwatches at de skal kunne holde til lidt af hvert.

Skal du vælge ur til børn med gps?

Gps funktionen i smartwatches til børn er nok et af de mest omdiskuterede emner når det kommer til valget af smartur.

Nogle forældre synes at det er helt essentielt at vælge et ur med mulighed for gps lokalisering i tilfælde af at deres barn skulle fare vild eller blive væk. Nogle forældre synes det giver en form for tryghed at vide, hvor deres barn befinder sig.

Andre forældre synes at det er for meget overvågning og nogle sammenligner gps og sikkerhedszoner med elektrisk hegn som mindsker barnets frihed.

Det er selvfølgelig individuelt hvilke synspunkter man har som forælder, om man associerer de såkaldte “safe zones” med elektronisk hegn eller ej. Der er fordele og ulemper ved gps funktionen som man kan vælge til eller fra.

Praktiske anbefalinger

 • måle dit barns håndled inden du køber uret (specielt hvis du køber online)
 • det kan være en fordel at vælge et af de vandtætte ure – specielt hvis det har sim kort
 • husk opladning – ellers er uret til ingen nytte uanset hvor mange funktioner:)

Skal du bruge gsm simkort til et smartwatch til børn?

Hvis I som forældre gerne vil have et smartwatch til jeres barn med mulighed for at foretage opkald og for eksempel videochatte er svaret, ja. Med funktioner som opkald, chat og sms skal der bruges et gsm simkort.

FAQ

Hvilket smartwatch til børn er bedst i test?

Det bedste smartwatch til børn i test er Vtech KidiZoom DX2. Med Vtech Kidizoom DX2 får du et smartwatch til børn i god kvalitet med de mest anvendelige og praktiske funktioner.

Hvornår skal børn have det første smartwatch?

Der findes smartwatch til børn helt ned til 18 måneders alderen som helt klart ikke kan anbefales. Den anbefalede ideelle alder for smartwatch til børn er fra 5 - 11 år. I denne alder kan barnet have mest gavn af uret.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×