Bedste slyngevugge

Af Pernille BAdge
Pernille

Hej! Pernille er 27 år gammel, og bor på stevns med sin familie, hund, kaniner og høns. Hvor hun også hjemmepasser sin datter. Efter at være blevet mor, savnede hun...

Natures sway slyngevugge 2
Bedste Originale slyngevugge

Natures sway slyngevugge

Nonomo slyngevugge til tvillinger 3
Bedste tvillinge slyngevugge

Nonomo slyngevugge til tvillinger

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Du kender det måske, det er svært at få baby til at sove, og når baby endelig sover, vågner det lille barn efter kort tid med et stort skrig.
Flere forældre, der er blevet forældre til et barn med kolik eller ørebørn, kan næsten ikke hænge sammen mere, da det lille barn har brug for trøst og trygge arme dagen lang.

En slyngevugge har været en stor redning for trætte forældre, da slyngevuggen omslutter barnet og bevæger sig med bløde blide bevægelser, som giver baby en tryghed som den kender det inde fra mors mave.

Slyngevuggen består i alt sin enkelthed, af et formet stykke stof, en fast madras og en tværpind, denne lille rede bliver monteret på en fjeder, når fjederen bliver sat i gang med et let skub, vil vuggen blidt begynde at vugge i rolige bevægelser, bevægelserne minder baby om tiden i mors mave, og baby får en rolig søvn.

Slyngevuggen bevæger sig når barnet bevæger sig, slyngevuggen bliver derfor holdt i gang, og mange forældre oplever det forlænger babys søvn.

Vi er sikre på nybagte og kommende forældre vil få stor glæde af en slyngevugge, så vi har samlet en test med slyngevugger fra de mest populære slyngevugge producenter, forhåbentlig kan den hjælpe jer på vej til bedre at finde den rette slyngevugge til jeres babys søvn.

Moonboon

Bedste slyngevugge

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Økologisk slyngevugge i en god kvalitet
 • pros-icon.svg Mulighed for tilkøb af motor
 • pros-icon.svg Kapok madras i 100 % økologisk kapok.

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Moonboon slyngevugge

Moonboons slyngevugge er fremstillet i 100 % økologisk bomuld, det sikre dig mod brugen af farlig kemikalier, den medfølgende madras er fyldt med 100% GOTS certificeret økologisk kapok, Kapok er et naturmateriale, der både er antibakterielt og allergivenligt.
Den CE mærket moonboon fjeder med sikkerhedsstrop, giver og sikre en god blød vugning, der hjælper baby til at finde ro.

Slyngevuggen bliver samlet omkring en tværpind i lækkert valnøddetræ, der har altså virkelig værket fokus på at finde materialer i en god og lækker kvalitet ved denne slyngevugge.

Slyngevuggen kan købes i flere flotte og nutidige farver: Naturlig beige, Brændt orange, Støvet grøn og Dueblå.

Slyngevuggen kan vaskes i hånden op til 40 grader, men madrassen tåler ikke at blive vasket, det anbefales at madrassen hænges ud og bliver luftet igennem 1 gang om måneden, for at sikre et godt sovemiljø til baby.

Hænger din moonboon skævt?

Nogle forældre oplever de synes deres nye moonboon slyngevugge hænger skævt, det kan skyldes at madrassen der er i et naturmateriale, har taget lidt facon efter hvordan den ligger i kassen under transporten, dette kan dog nemt løses, du skal blot tage kapok madrassen ud af slyngevuggen og massere fyldet, så den bliver jævn igen, hav gerne ekstra fokus på at få masseret fyldet, den side som i synes falder ned og gør slyngevuggen skæv.

Mulighed for tilkøb

Det er muligt at tilkøbe en motor til jeres moonboon slyngevugge,
Derudover kan der også tilkøbes enten et karmbeslag, så vuggen kan hænge i døråbningen, dette er særlig smart hvis i bor på lidt plads, eller hvis I vil have slyngevuggen med ud af huset. Det giver desuden mulighed for let at flytte vuggen rundt i huset, så I kan have jeres nyfødte barn tæt på jer, hvor end i selv er i huset.

Hvis I ikke er trygge ved at have slyngevuggen hængende i dørkarmen eller i en krog i loftet, kan I også tilkøbe Moonboons slyngevugge stativ, dette stativ er diskret i designet og passer perfekt til moonboon slyngevuggen, moonboons motoren kan også bruges sammen med moonboon slyngevugge stativ.

Specifikationer:

Liggemål: B: 35 cm x L: 90 cm

Godkendt bæreevne: fra nyfødt til 15 kg
Vægt på selve slyngevuggen: 1 kg

Natures sway slyngevugge

Bedste Originale slyngevugge

Natures sway slyngevugge
Fordele
 • pros-icon.svg Uld madras der sikre baby kan varmeregulere.
 • pros-icon.svg Karmbeslag medfølger.
 • pros-icon.svg Mulighed for mange gode tilkøb og ekstra dele til slyngevuggen

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Natures Sway slyngevugge

Natures Sway er den originale slyngevugge, mange forældre beskriver denne slyngevugge som lidt mere blød i materialet frem for de andre slyngevugger på markedet.

Den originale slyngevugge fra Natures sway er produceret i 100 % bleget bomuld.
Baby lægges på en madras i lækker uld, uld har de gode egenskaber at de hjælper godt på varmereguleringen, derudover har uld også en antibakteriel effekt.

Den tværgående pind er fremstillet i New Zealandsk hårdttræ.

Natures sway slyngevugge kommer med et net og karmbeslag, vuggen kan derfor nemt tages med ud, da den intet fylder i nettet og karm beslaget gør det muligt at hænge slyngevuggen op ude hos andre, uden at ødelægge vægge eller lofter.

Mulighed for tilkøb

Hvis du synes Natures sway slyngevuggen bliver for hule og putte agtig, kan du som tilkøb, købe en afstiver madras, der skaber mere plads omkring baby i slyngevuggen.

Der ud over har du mulighed for at købe en ekstra madras i uld, lagen til din madras og et smart myggenet til slyngevuggen, så den også kan komme med ud at hænge, Hvis I selv er ude sammen med barnet.

Specifikationer:

Liggemål: B: 30 cm x L: 90 cm

Godkendt bæreevne: fra nyfødt til 15 kg. Nature Sway har desuden lavet en junior slyngevugge der er godkendt fra 13 kg – 25 kg.
Vægt på selve slyngevuggen: 2,5 kg

Nonomo slyngevugge til tvillinger

Bedste tvillinge slyngevugge

Nonomo slyngevugge til tvillinger
Fordele
 • pros-icon.svg Madrassen på Nonomo slyngevugger kan vaskes i maskinen
 • pros-icon.svg Økologisk slyngevugge i 100% økologisk bomuld
 • pros-icon.svg Mulighed for at dele slyngevuggen til to individuelle slyngevugger

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nonomo slyngevugge til tvillinger

Det kan være overvældende med tvillinger og mange kan få følelsen af hele tiden at mangle et sæt hænder, hvis mor eller far er ude af huset.

Pladsen kan også hurtigt blive trangt, når man skal have dobbelt af det hele.
Nonomo har lavet en hjælpende håndsrækning til alle nybagte eller kommende tvillinge forældre, så de kan nyde den fantastiske oplevelse at blive forældre til hele to skønne små mennesker, det er slut med dårlig samvittighed.

Når det ene barn skal skiftes, kan den anden baby ligge og rokke til bevægelser som baby kender fra mors mave.

Slyngevuggen leveres med krog til loftet samt forlænger kæde, så I selv kan bestemme hvilken højde jeres slyngevugge skal hænge i.

Nonomo slyngevugge er produceret i 100 % gots certificeret økologisk bomuld, du er derfor sikker på dit barn ikke kommer i kontakt med farlig og unødvendig kemi.

Tværpinden er fremstillet i 100 % PEFC certificeret egetræ der er din garanti for at træet udelukkende kommer fra bæredygtigt og miljøvenligt træ brug med fokus på skovene.
Denne slyngevugge har altså en super høj kvalitet, og Nonomo har tænkt over deres ansvar for miljøet i valget af materialer.
Både slyngevugge og madras kan vaskes i maskinen på 30 grader.

Tvillingevuggen kan bruges frem til at begge børn tilsammen vejer 15 kg. hvis I ikke er færdige med at bruge slyngevuggen til den tid, kan I købe et konverteringssæt til jeres vugge, som gør det muligt at omdanne tvillinge slyngevuggen til to individuelle slyngevugger, som er godkendt til en bæreevne på 15 kg.

Specifikationer:

Liggemål: B: 60 cm x L: 85 cm
Godkendt bæreevne: fra 2,5 kg til 15 kg tilsammen på begge børn
Vægt på selve slyngevuggen: 3,3 kg

Nonomo slyngevugge

Bedste slyngevugge med stativ

Fordele
 • pros-icon.svg Madrassen på Nonomo slyngevugger kan vaskes i maskinen
 • pros-icon.svg Mulighed for tilkøb af motor fra Nonomo specielt til deres slyngevugger
 • pros-icon.svg Lækker kvalitet i 100% økologisk bomuld

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nonomo slyngevugge

Slyngevugger anbefales af jordemødre og  terapeuter, da en slyngevugge er ergonomisk korrekt og forhindre baby i at få et fladt baghovede.
Alt dette gør sig også gældende for denne lækre økologiske vugge fra Nonomo.

Slyngevuggerne minder unægteligt meget om hinanden, og det folk ofte vælger deres vugge ud fra er hvilken af de forskellige slyngevugger de synes virker blødest, hvilket vil være meget forskelligt fra person til person, et sted hvor Nonomo skiller sig ud fra de andre slyngevugger er at madrassen kan vaskes i vaskemaskinen på 30 grader, hvilket er en stor fordel, når den skal bruges af en lille baby, der godt kan have uheld i bleen.

Nonomo slyngevuggen er produceret i 100 % gots certificeret økologisk bomuld.
Madrassen er fyldt med åndbart microfiber og betrækket er i 100% bomuld.
Hele slyngevuggen må vaskes i maskinen på 30 grader.
Tværpinden på vuggen er fremstillet i lækkert PEFC certificeret egetræ, der sikre træet kommer fra bæredygtigt træproduktion.

Pakkeløsning eller enkeltvis

Slyngevuggen kan købes i en pakkeløsning hvor der medfølger et flot stativ i galvaniseret stål. Stativet er smart da man kan flytte vuggen rundt i huset og man slipper for at bore hul i loftet til krogen.
Hvis I har forelsket jer i slyngevuggen fra Nonomo, men ikke ønsker at hænge vuggen i et stativ, kan slyngevuggen også købes for sig selv, med mulighed for tilkøb af et karmbeslag.

Specifikationer:

Liggemål: B: 30 cm x L: 85 cm

Godkendt bæreevne: fra 2,5 kg til 15 kg
Vægt på selve slyngevuggen: 2,2 kg

Guide

Sådan vælger du den rette slyngevugge

Slyngevuggerne er kommet for at blive, det er blevet en uundværlig del at mange forældres hverdag.

Hvor længe kan baby sove i slyngevuggen?

Slyngevuggen kan ikke erstatte en almindelig seng, da børns ryg også har brug for at ligge på en fast madras.

Der er intet i vejen for at slyngevuggen bruges til både de korte lure og de lange lure, dit lille barn må endda også gerne sove i slyngevuggen om natten.
Da barnets rygsøjle ligger ergonomisk korrekt i vuggen kan en slyngevugge bruges til flere af dagens lure uden at barnet tager skade af det, du kan altid tage kontakt til jeres sundhedsplejerske, hvis I er i tvivl om, om jeres barn sover for meget i slyngevuggen eller om ryggen begynder at blive skæv.

Nybagte forældre skal ofte høre for at de giver deres babyer dårlige vaner, men her kan I være helt rolige, lad endelig jeres barn falde til ro i slyngevuggen og bruge en slyngevugge i jeres hverdag med god samvittighed og ro i maven, det giver babyer en tryghed at føle de er tilbage i mors mave, men med tiden skal det større barn nok vende sig af med at skulle falde i søvn ved at vugges i en slyngevugge, børn udvikler sig hele tiden, og det er op til jeres familie at finde rutiner og rytmer der passer ind i hverdagen, så alle er glade og trives.

Maks 15 kg eller til barnet selv kan rejse sig

De fleste slyngevugger er godkendt til en maks belastning på 15 kg. og slutningen for brugen af en slyngevugge kommer derfor helt naturligt på dette tidspunkt.
Når den lille baby bliver så stor at det selv kan rejse sig, anbefales det at barnet kommer over og sover i en tremmeseng, også selvom barnet endnu ikke vejer 15 kg.
Dette skyldes at tremmesenge har højere sider, som barnet ikke kan falde ud over, som det kan ved en slyngevugge eller en almindelig vugge eller bedside crib.
Hvis dit barn begynder at knækken koden til at stable ting eller klatre på tremmer, anbefales det af sikkerhedsmæssige årsager at tage siden af tremmesengen eller skifte til en junior seng.

Der er dog også forældre der fortsat lader deres børn sove i slyngevuggen, og enkelte producenter, har valgt at producere en slyngevugge til junior størrelse, det er dog vigtigt at i sikre jer, jeres barn ikke kan finde på at kravle ud af slyngevuggen, det anbefales ikke at større børn sover i slyngevuggen uden opsyn.

Hvad koster en slyngevugge

Slyngevuggerne er i den dyre ende af prisskalaen i forhold til andre former for vugger, disse hængevugger, kan dog også lidt mere end en almindelig vugge og det skal man derfor også have med i sine overvejelser, når man tænker i at investere i en slyngevugge.
Priserne på slyngevugger starter typisk fra omkring 1500 kr og op efter.

Køb din slyngevugge brugt

Der findes en masse forskellige køb og sælg sider særligt med fokus på brugte børnemøbler og tøj, hvis du ikke synes jeres økonomi er til en helt ny slyngevugge, kan du holde øje med de forskellige brugte sider, ofte kan man finde rigtige flotte ting, der ser helt nye ud, til en god pris hvor alle kan være med, du skal dog ikke regne med alt for store besparelser, da de gode og populære slyngevugger har en god gensalgsværdi, til gengæld kan du også, hvis I passer godt på jeres vugge, regne med selv få penge tilbage, hvis I vælger at sælge slyngevuggen efter brug.

Motor til din slyngevugge

Det er vigtigt at være opmærksom på om den slyngevugge du vælger har designet en motor til vuggen, hvis du ønsker dig en slyngevugge med motor.
Du kan teknisk set godt benytte en anden motor fra et andet mærke, men du skal være opmærksom på at metal delene på din slyngevugge, f.eks. fjederen, vil blive mere slidt med tiden, og det ikke er dækket af din reklamationsret, da vuggen ikke er beregnet til at blive brugt med motor.

Hvis du ønsker en motor til din slyngevugge, er det derfor bedst at vælge en slyngevugge fra en producent, der selv har designet en motor til.
Det smarte med motoren er at den selv starter med at bevæge slyngevuggen og holder slyngevuggen i gang, det er særlig rart hvis man er forældre til flere mindre børn, da motoren kan hjælpe med at vugge baby, så baby falder trygt i søvn, mens du ammer eller hjælper dit andet barn.

Hvordan skal din slyngevugge hænge

Jeres slyngevugge kan hænge i en krog i loftet, på et specielt stativ til slyngevugger eller i et karmbeslag, husk altid at læse vejledningen fra producenten, da der for eksempel er forskellige krav til tykkelsen på dørkarmen ved brug af karmbeslag.

Krog til loftet

Der er store krav til valg af krog alt efter hvilken type loft du har i huset, det er ikke den samme krog der skal bruges i et loft af profilbrædder, som et loft i beton eller gipslofter skal bruge.
Nogle producenter sender en krog med, men det er vigtigt i undersøger at denne krog passer til jeres loft, hvis ikke kan I tage ned i det lokale byggemarked så kan de hjælpe jer med at finde den rette krog.

Husk også at være opmærksom på at krogen skal være godkendt til at løfte 15 kg + selve slyngevuggens vægt.
Når krogen skal op i loftet skal i også være sikker på i rammer en bjælke, dette kan I også få nærmere vejledning om i byggemarkedet, hvor I køber krogen.

Bind slyngevuggen korrekt

Det er vigtigt at slyngevuggen bindes korrekt og tværpinden placeres rigtigt, ellers kan slyngevuggen komme til at hænge skævt.

Slyngevugge vs. hængevugge

Både slyngevugger og de hængende vugger, er tænkt til at skabe vuggende bevægelser, der skal skabe tryghed for et uroligt barn og give barnet en fornemmelse af tiden i mors mave.

Slyngevugge

Slyngevuggen er med en blød bund og bliver mere hule agtigt og sammensluttet om baby, i stedet for at vugge frem og tilbage, er slyngevuggens rolige bevægelser mere op og ned, ligesom når vi har baby i armene.
Mange babyer kan bedre falde i søvn, når de bliver vugget.

Hængevugge

En hængevugge er med fast bund og mere åben, når vi taler om en hængevugge, kan det for eksempel være leander vuggen, Leander vuggen hænger i en krog i loftet eller på et stativ, da vuggen hænger i et samlet punkt, kan vuggen bevæges til alle sider, hvilket stimulere barnets sanser, mens barnet kan sove trygt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×