Skråstol

Af Nethe Ganderup BAdge
Nethe Ganderup

Hej! Nethe er 36 år gammel. Bosiddende ved Hølken Strand, syd for Odder. Med både familie og arbejdsliv derhjemme, har hun en gammel nedlagt gård og en stor have. Det...

Tiny Love 3-i-1 Rocker 3
Bedste kombinationsløsning

Tiny Love 3-i-1 Rocker

Safety 1st Koala 4
Bedste prisvenlige skråstol

Safety 1st Koala

Moweo Lite 5
Bedste automatiske skråstol

Moweo Lite

4moms Mamaroo 4.0 6
Bedste højteknologiske skråstol

4moms Mamaroo 4.0

Baby Trold Reclining Chair 7
Bedste traditionelle og prisvenlige

Baby Trold Reclining Chair

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Når din lille baby ankommer, er det helt naturligt at føle, at du som forælder skal holde ham eller hende tæt på dig i døgnets 24 timer. Men tro mig, ligegyldigt, hvor mange timer du har brugt på at træne din krop og arme op til at bære på den lille guldklump, så kommer der et tidspunkt hvor du er nødt til – og gerne vil, sætte din baby fra dig.

Når man tager sig af en baby, tilsidesættes ens egne behov, selv de helt basale som at gå i bad, spise og tisse, og så er det altså en lang dag med et lille menneske hængende på armen. Alle fortjener en pause, og her komme en god skråstol ind i billedet.

En god skråstol, kan stimulere din baby og lade dig placere ham eller hende et sikkert sted, mens du tager dig af dig selv et øjeblik. De fleste babyer elsker at sidde i en skråstol, men der findes mange forskellige skråstole på markedet, så det kan være svært at finde rundt i.

For at hjælpe dig med at vælge den bedste skråstol til din families behov, har vi skitseret fordelene ved skråstole generelt, og hvordan de bedste skråstole bruges i hverdagen, til glæde for alle. Og så får du vores udvalg af de bedste skråstole på markedet, samt vores vurdering af hvorfor de er de mest populære skråstole, vurderet ud fra uafhængige eksperter og brugeres bedømmelser.

Babybjörn Balance Soft Cotton

Den bedste skråstol

Fordele
 • pros-icon.svg Babybjörn er simpel og gynges fortrinligt af babyens egne bevægelser
 • pros-icon.svg Skråstolen kan foldes sammen helt fladt, så den er nem at tage med og let kan gemmes af vejen når den ikke bruges.
 • pros-icon.svg Babybjörns skråstol kan indstilles i 3 forskellige positioner
 • pros-icon.svg Når dit barn er blevet for stor til en skråstol, kan sædet vendes så den bruges som barnestol.

Detaljeret gennemgang

Babybjörn Balance Soft er en mobil, simpelt udformet og helt traditionel skråstol, som er med til at gøre den til en af de mest populære skråstole på markedet.
Den er ergonomisk korrekt designet og sættes i bevægelse af barnet selv.
Når barnet har lært at sidde op selv, kan stolen laves om til en almindelig barnestol. Babybjörn balance soft stolen kan nemt foldes helt fladt sammen og er nem at tage med.

Derfor skal du vælge Babybjörn Balance Soft Cotton

Babybjørn er en gammel traver på det store marked af babyudstyr, og de kan altså deres kram.

Balance soft er kåret som de bedste skråstole af flere uafhængige brugerpaneler, samt af mange eksperter.

Det er til dig der ønsker en klassisk og god skråstol som ikke optager en masse plads, men som har alle de funktioner du kan ønske dig.

Når dit lille barn er placeret i skråstolen, vil de små benspjæt sætte gang i stolens vippende bevægelser, og lade den vugge frem og tilbage. Babybjörn balance lever op til kravene for moderne skråstole om ergonomi og sikkerhed.

Stoffet er desuden produceret i allergivenligt materiale, fri for skadelige stoffer.

Ergonomisk udformning der styrker motorikken

Når barnet sidder for sig selv er det essentielt at du kan stole på at det støttes allerbedst, specielt i de første måneder.

Babybjørn skråstolens udformning er designet så den er ergonomisk korrekt og støtter ryg, nakke og hovede på det lille spædbarn uanset hvilken af de 3 positioner han eller hun placeres i.

Desuden er sædet udformet med en tydelig fordybning til bagdelen, så vægten fordeles korrekt og din baby ikke belaster kroppen uhensigtsmæssigt.

Det styrker desuden både motorikken og balancen, og er samtidig sjovt for den lille at han eller hun selv kan få sin skråstol til at bevæge sig. Bliv ikke overrasket hvis du hører små frydefulde hvin når det kilder i maven.

Ikke kun til den lille baby

Når din baby selv kan sidde op, kan du godt forvente at skråstolen ikke længere er et sjovt sted at opholde sig ret længe ad gangen. Babybjörn har lavet deres skråstol super funktionel idet sædet kan vendes om så den lille kan bruge den som en almindelig barnestol. Så får din investering også lidt længere levetid.

Som skråstol er den maksimale vægtbelastning 9 kg, og som barnestol kan den bruges indtil dit barn vejer 13 kg.

Sammenklappelig skråstol med tilbehør

Skråstolen kan med et enkelt greb klappes helt sammen til den ligger fladt.

Det gør den virkelig praktisk når du vil tage stolen med dig på besøg hos venner og familie, eller du skal flytte rundt på den i hjemmet.

Ekstra underholdning kan tilkøbes

Du kan tilkøbe en aktivitetsbøjle til skråstolen der let klipses af og på, og hvor du kan sætte forskelligt legetøj som din baby kan lege med. Det er vældig populært hos alle babyer og giver dig som forælder lidt mere frihed når du kan lade din baby sidde velstimuleret og underholdt i sin skråstol.

Certificerede udskiftelige tekstiler som er nemme at vaske

Oekotex certificeringen betyder at alle tekstiler som er i kontakt med din baby, er allergivenlige og fri for skadelige stoffer.

Skråstolens fåes i forskellige typer af aftageligt betræk – Mesh gør stolen mere åndbar om sommeren, og 100% blødt bomuldsjersey gør skråstolen blød og lækker.

Betrækket kan vaskes i vaskemaskinen når det bliver nusset og tilsavlet.

Stokke Steps Bouncer

Den bedste som pakkeløsning

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kan kombineres med Stokke højstol for en ultimativ pakkeløsning
 • pros-icon.svg Ergonomisk indsats til nyfødte babyer
 • pros-icon.svg Babyen kan selv få skråstolen til at gynge
 • pros-icon.svg Kan foldes fladt til rejsen eller når den ikke er brug

Detaljeret gennemgang

Stokke Steps Bouncer skråstol med spædbarnsindsats kan kombineres med Stokke Steps højstol. Skråstolen kan stå for sig selv eller monteres på skråstolen så den kommer op i højden.
Det er muligt at indstille stolen i 4 forskellige positioner, og den kommer med 5 punktssele, aftageligt betræk og kan foldes helt fladt.

Derfor skal du vælge Stokke Steps Bouncer

Stokke Steps skråstol er en lækker skråstol, designet til at efterligne følelsen af ​​at blive vugget i armene. Men det der virkelig adskiller Stokke fra tilsvarende højstole, er den medfølgende spædbarnsindsats der kan fastgøres til Stokke Steps højstolen, så den kommer op i højden, og tilføjer den til kategorien under rigtig praktiske skråstole, og er alle pengene værd.

Stokke Steps Bouncer foldes desuden fladt for nem opbevaring, og er god til at tage med på turen.

Kombiner med stokke steps højstol

Stokke Steps Bouncer skråstolen, kan stå frit på gulvet som enhver anden skråstol, men kan også monteres på Stokke steps højstolen. Når den monteres på højstolen, betyder det at du får dit barn op i bordhøjde, så din lille bitte babý ikke bliver efterladt i sin skråstol på gulvet når resten af familien går til bords, men i stedet sidder med som en del af familien.

Støttepuder for ergonomien

Stokke er gode til at gøre det rigtigt komfortabelt og sikkert for babyer og børn når de placeres i stole og andet udstyr. Med hjælp fra en pædiatrisk fysioterapeut har Stokke udviklet en indsats til de nyfødte babyer i form af aftagelige støttepuder.

Indsatsen sikrer at dit barn får præcis den ergonomiske støtte der er nødvendig når du placerer dit barn i en skråstol, og blandt andet undgår et fladt baghoved.

Indsatsen kan tages af når din baby har vokset sig lidt større og ikke længere har brug for støtten, men i stedet har godt af lidt mere bevægelsesfrihed.

Forskellige positioner

Stolen kan indstilles i 4 forskellige positioner, hvor den mest tilbagelænede er rigtig god til den helt lille baby, hvor han eller hun sammen med spædbarnsindsatsen vil sidde komfortabelt og ergonomisk korrekt så den lille ryg ikke belastes. Når du vil ændre position, klares det med et greb på undersiden. Den mest oprette position giver den større baby mulighed for selv at vugge skråstolen fortrinligt ved hjælp af små spark og ryk.

Aftagelig bøjle

Når det er tid til lidt underholdning, kan en bøjle til flere stykker legetøj klikkes på i hver side af skråstolen. Det er nemt at skifte legetøjet ud så der altid er nye og spændende sager for den lille at gribe ud efter og lege med.

Meget nem at rengøre

Betrækket på Stokke Steps skråstolen er lige til at tage af og vaske i vaskemaskine på 30 grader. Det anbefales at lade det lufttørre, så det ikke krymper.

Tiny Love 3-i-1 Rocker

Bedste kombinationsløsning

Tiny Love 3-i-1 Rocker
Fordele
 • pros-icon.svg 3-i-1 løsning der minimere behovet for ekstra udstyr
 • pros-icon.svg Din baby kan godt tage en lur i Tiny Love 3-i-1
 • pros-icon.svg Indbygget aktivitetscenter og legetøj medfølger
 • pros-icon.svg Skråstolen kan bruges helt til dit barn vejer 18 kg

Detaljeret gennemgang

Tiny love 3-i-1 Rocker er både en skråstol, en vugge og et aktivitetscenter, og kan bruges til både små og store børn. Tiny Love kommer med underholdning i form af legetøj og kan også afspille musik, samt vibration i der kan berolige selv det mest urolige barn. Der er 3 positioner at vælge imellem og vuggen gynges manuelt.

Derfor skal du vælge Tine Love 3-i-1 Rocker

Tiny Love er en lidt anderledes skråstol der kan mange ting for en lille pris i forhold til andre gode skråstole på markedet.

Det er ikke en lille petit skråstol som barnet selv kan sidde og rokke i, men tilgengæld får du en solid skråstol med indbygget underholdning, der kan trylles om til en vugge og som stadig er lille nok til at rykke med på badeværelset.

En stor skråstol

Tiny Love er en lidt stor model, så det er ikke den slag skråstol du skal vælge hvis du vil have den med til bords. Den er dog stadig kompakt nok til at du kan trække den rundt og tage den med på badeværelset når du selv skal i bad. Selve sædet er også en anelse stort til en nyfødt baby, så du får lyst til at lægge et blødt tæppe eller andet i, til at støtte op om den lille krop, men er ellers betrukket med blødt og hyggeligt betræk.

Tid til lur

Når den lille blunder hen i stolen, kan du med bare én hånd og et enkelt greb, ændre position så baby ligger ned. De høje kanter udgør en sikkerhed så hele skråstolen bliver til en vugge som dit barn kan tage en middagslur i. Hynden i bunden kan tages ud og vaskes når behovet opstår, men den er ikke ret tyk, så det anbefales ikke at den bruges som en decideret seng.

Der kan desuden monteres en skygge på vuggen, så din baby kan sove helt afskærmet.

God til at aktivere barnet

Når din baby er vågen og opmærksom, kan han eller hun let have behov for ekstra underholdning – og dét er der i Tiny Love 3-i-1. Hvad enten sædet er oprejst eller helt tilbagelænet kan den aftagelige bøjle med legetøj, lyd og lys, drejes så den er inden for rækkevidde for de små buttede babyfingre. Lad dit barn vælge mellem forskellige stykker legetøj, og fornøje af musikafspilleren som indeholder 9 melodier og også kan vibrere.

Vaskbart materiale

Den polstrede hynde i bunden, kan tages ud og smides i vaskemaskinen ved 30 grader.

Safety 1st Koala

Bedste prisvenlige skråstol

Safety 1st Koala
Fordele
 • pros-icon.svg Let og kompakt skråstol der er nem at klappe sammen og tage med.
 • pros-icon.svg Medfølgende legetøj på bøjlen.
 • pros-icon.svg Tykt polstret stof
 • pros-icon.svg Lav pris

Detaljeret gennemgang

Safety 1st Koala er en simpelt designet skråstol, med låsesystem som lader lader dig bestemme om stolen skal være i vuggende funktion eller stå fast. Den kommer med en bøjle med legetøj, samt to håndtag til at bære stolen. Skråstolen kan indstilles i 3 forskellige positioner og klappes sammen.

Derfor skal du vælge Safety 1st Koala

Safety 1st er et amerikansk mærke der høster fine internationale brugeranmeldelser for alle deres produkter. Det er ikke af allerhøjeste kvalitet, men hvis du ønsker dig en almindelig skråstol der ikke koster alverden, er simpel i brug og nem at tage med så er Koala fra safety1st et stærkt valg.

Nem at tage med

Når du ikke bruger skråstolen, kan du nemt klappe den sammen og pakke den væk. Den lave vægt, samt de lange strophåndtag i hver side gør at du nemt kan bære den med dig rundt og ovenikøbet tage den på ryggen som en rygsæk, så du har hænderne fri til at bære din baby. Den er på denne måde den perfekte skråstol til ferie eller familiebesøg.

Undgå for alt i verden at bære stolen mens dit barn sidder i. Det kan den slet ikke holde til.

God til at vugge

En skråstol skal kunne vugge og gynge godt, og det kan Koala fra Safety 1st. Med undtagelse af den liggende position hvor modvægten fra babyen bliver for stor, kan din baby selv sætte bevægelse i skråstolen ved at vugge frem og tilbage.

Bøjle med legetøj

Bøjlen, hvortil der medfølger legetøj, sørger for underholdningen når din baby er vågen og opmærksom. Desværre er den placeret lidt dumt når babyen sidder i den mest oprejste position, hvor han eller hun næsten får legetøjet i hovedet.

Legetøjsbøjlen kan heller ikke fjernes så den er lidt i vejen hvis du vil made dit barn mens han eller hun sidder i skråstolen. Når din baby er placeret liggende i stolen, er der perfekte muligheder for underholdning for ham eller hende, mens du får læst et kapitel i din bog.

Besværlig at vaske

Små børn er lig med snavs, så alt hvad dit barn er i kontakt med skal helst kunne vaskes. Betrækket på Safety 1st Koala skråstolen kan ikke tages af og smides i vaskemaskinen med alt det andet, men må nøjes med en fugtig klud.

Moweo Lite

Bedste automatiske skråstol

Moweo Lite
Fordele
 • pros-icon.svg Kan automatisk vibrere let og gynge fra side til side
 • pros-icon.svg Aftagelig bøjle til legetøj medfølger
 • pros-icon.svg Moweo Lite kan også afspille musik

Detaljeret gennemgang

Moweo er en moderne skråstol der giver dig god mulighed for at lade dit barn gynges automatisk og lytte til sød musik mens du tager dig af andre ting. Der er indbygget timer, og 2 positioner at vælge imellem.

Derfor skal du vælge Moweo Lite

Moweo er en af den slags babyudstyr der kan føles som en ekstra hånd i hjemmet, og kommer til en overraskende lav pris, til trods for sine mange funktioner.

Der er automatisk vugge funktion med timer, musik til at berolige og legetøj til at underholde og udfordre. Skråstolen er ikke designet til at tage med på tur og kan ikke klappes sammen.

Automatisk vuggefunktion

Det er virkelig praktisk med en skråstol der selv kan gynge, og Moweo Lite kan både indstilles til automatisk at vibrere, samt gynge blidt fra side til side i to forskellige hastigheder.

Stolen kan både vibrere og gynge hver for sig, eller samtidig. Når din baby har behov for at blive beroliget og dine arme ikke orker mere, er det en kæmpe hjælp, og din baby vil elske det!

Der er indbygget timer, så du kan indstille stolen til at køre enten 10, 20 eller 30 min.

Underholdningen er sikret

Det er vigtigt for små børn at få lov til at sidde og lege og udforske selv af og til, og

ved hjælp af den aftagelige bøjle med legetøj får du også en rolig stund til dig selv.

Du kan udfordre dit barn ved at hænge forskellige figurer som kan opmuntre til de første på at gribe ud efter de sjove figurer.

Der følger tre stykker legetøj med som kan udskiftes.

Musik mens baby gynger

Mens stolen vibrerer og langsomt gynger den lille i søvn, kan du også afspille beroligende musik direkte fra stolen. Der kan vælges imellem flere forskellige melodier og lyden kan justeres direkte på panelet på stolen.

Betrækket kan ikke tages af

Betrækket på Moweo Lite er ikke aftageligt, men kan rengøres med en våd klud og lidt sæbe hvis det skulle blive nødvendigt.

4moms Mamaroo 4.0

Bedste højteknologiske skråstol

4moms Mamaroo 4.0
Fordele
 • pros-icon.svg Højteknologisk skråstol med automatisk vippefunktion de imiterer forældrenes bevægelser
 • pros-icon.svg Musik og lyd og leg er indbygget i Mamaroo 4.0

Detaljeret gennemgang

4moms Mamaroo 4.0 er en højteknologisk skråstol, der automatisk kan gynge, spille musik og indbyde til leg, som alt sammen kan styres via en app og bluetooth.
Stolen kan justeres trinløst fra liggende til opret siddestilling.
Betrækket kan tages af og vaskes i maskinen.

Derfor skal du vælge 4moms mamaroo 4.0

4moms Mamaroo 4.0 er bestemt en investering, men kan virkelig også være det værd.

Med alle sine mange funktioner, får du med Mamaroo 4.0 nærmest et sæt ekstra hænder i huset. Der er bevægelser og leg og lyd til at tilfredsstille ethvert utilfreds baby hjerte, og så kan den tilsluttes bluetooth og styres via en app på din telefon.

Forskellige vippefunktioner

Mamaroo skråstolen udformning udgør en slags skål som kan vippes trinløst fra liggende til siddende stilling. Mamaroo 4.0 stolens bevægelser kan indstilles i 5 forskellige bevægelsesmønstre og i 5 forskellige hastigheder som tilsammen giver hele 25 forskellige kombinationer!

Bevægelsesmønstrene imiterer; Gynge, vugge, kørsel, kænguru og bølge og det er nemt at skifte mellem de forskellige indstillinger.

Den medfølgende ledning er lang, men det er dog stadig en anelse irriterende at du skal have en stikkontakt i nærheden for at få udbytte af de tekniske funktioner.

Kan styres via en app

Alle funktionerne på Mamaroo 4.0 – Gynge, vugge musik og lys kan styres via bluetooth og en app som du downloader til din telefon eller tablet.

4moms appen er kompatibel med alle Apple-enheder, dog nyere end iPhone 4s/iOS 9. Android app’en er kompatibel med enhederne Android 4.3, og 4.4.

Musik og legetøj

I 4moms Mamaroo 4.0 stolen er der 4 indbyggede lyde i form af musik eller naturlyde, men du kan også tilslútte din egen mp3 enhed og på den måde vælge præcis den musik du har lyst til dit barn skal høre, og som du ved bedst beroliger eller opmuntrer dit lille barn.

Der medfølger desuden en aktivitetsbøjle med bolde i forskellige farver som kan rotere, og som udgør et spejl, en rangle og noget der rasler, som dit barn vil udforske med stor nysgerrighed.

Betrækket kan smides i vaskemaskinen

Når det er blevet tid til at betrækket på skråstolen skal vaskes, skal du afmontere stolen fra den roterende base, og derefter kan betrækket lynes af. Det tåler vask i maskinen ved 30 grader, og kan komme en hurtig tur i tørretumbleren ved lav varme, men bedst er det at lade det lufttørre. Hvis du ønsker et ekstra betræk, eller har brug for et helt nyt er det muligt at købe det separat.

Baby Trold Reclining Chair

Bedste traditionelle og prisvenlige

Baby Trold Reclining Chair
Fordele
 • pros-icon.svg Baby kan selv få stolen til at vippe
 • pros-icon.svg Skråstolen har bærehank for nem transport
 • pros-icon.svg Lav pris
 • pros-icon.svg Betrækket kan tages af og vaskes når det trænger

Detaljeret gennemgang

Baby Trold skråstolen er en helt klassisk skråstol med 3 punkts sele, bærehank og aktivitetsbøjle. Der er mulighed for 3 forskellige positioner og barnet kan selv få stolen til at bevæge sig.

Derfor skal du vælge Baby Trold Reclining Chair

Babytrold er en helt traditionel skråstol, hvor babyen selv kan sætte gang i gyngeriet ved at bevæge sig. Der er en aktivitetsbøjle med legetøj for underholdning og stimulering og stolen kommer til en ganske lav pris.

Ikke så mange dikkedarer

Baby trold har lavet en helt klassisk skråstol, der sættes igang ved ganske små bevægelser og gynger rigtig fint med hjælp fra enten en voksenhånd eller babys egne spjætterier.

Du kan vælge mellem 3 forskellige positioner, hvor den liggende stilling anbefales til de helt små babyer under 3 måneder for at skåne deres ryg, mens de lidt større babyer kan sidde op når det er tid til leg eller at få mad med ske.

Aftagelig bøjle til legetøj

Når din baby har brug for at blive stimuleret kan du klipse bøjlen fast på hver side af stolen. Der medfølger 3 stykker aktivitetslegetøj, og du kan snildt hænge mere når det er tid til ny underholdning. Bøjlen er også ganske praktisk at holde ved, når du vil gynge den lille.

Nem at vaske

Alle forældre ved at alt hvad baby kommer i kontakt med konstant bliver fyldt med savl, gylp eller andre lækkerier, og der er derfor virkelig praktisk når tingene er lette at rengøre.

Ved at løsne spændet kan du tage betrækket af skråstolen og vaske det i hånden eller tørre det af med en våd klud, men undgå at smide det i vaskemaskinen da det kan krympe og blive svært at få det tilbage på den pågældende skråstol igen. Materialet er en anelse smudsafvisende så det rengøres nemt.

Guide

Sådan vælger du den bedste skråstol

En skråstol er en tilbagelænet stol, med et flexibelt design så den kan vippe, gynge eller rokke, og hvor barnet kan placeres sikkert.

Der findes mange forskellige typer af skråstole

Prisniveauet spænder vidt – De helt klassiske basismodeller er naturligvis billigst, men du får heller ikke mere end en skråstol der kan vippe, hvilket også sagtens kan være rigeligt til at underholde den lille. I den dyrere ende findes der skråstole med musik, lyd og lys og som kan gynge dit barn automatisk.

De klassiske modeller sætter i bevægelser når babyen spjætter, eller du som forælder giver den et lille vip, mens de mere højteknologiske skråstole kommer med en motor så stolen vipper automatisk, hvortil nogle endda har en timer, så du kan bestemme hvor længe stolen skal bevæge sig.

Vælg en der kan vaskes

Det er almenkendt at babyer og børn sviner. De savler, gylper, spytter maden ud og tørrer fingrene i hvad som helst. Det er derfor virkelig praktisk hvis babyudstyr kan vaskes uden de store udfordringer. De fleste skråstole kommer med aftageligt betræk som kan smides i vaskemaskinen, men der er nogle hvor du må nøjes med at tørre efter med en fugtig klud.

Har vi brug for en skråstol til vores baby?

Der er meget udstyr til små babyer, der som sådan ikke er tvingende nødvendigt, men dog vil lette livet for dig og jer som familie. En skråstol går herunder. Børn er vidunderlige, men de kræver også en stor portion opmærksomhed og det kan være hårdt i længden.

Nogle perioder vil en baby overhoved ikke ligge for sig selv, og her kan en skråstol altså være guld værd. Overvej hvilke behov I har som familie inden du investerer hele arve formuen i en dyr model.

En skråstol giver frihed til baby og til dig

Måske er din baby endnu ikke ankommet, men du tænker allerede at en skråstol vil være et yndet aktiv i jeres hjem, når den lille bebs skal løsrives fra de trætte arme, så du får tid til de daglige gøremål. Og du har helt ret.

Du kan placere barnet i stolen og stille den op på køkkenbordet når du laver mad, så den lille er med i løjerne, men uden der er fare på færde.

Når du skal i bad og der ingen andre ledige hænder er hjemme, er det også perfekt med en skråstol på badeværelsesgulvet, hvor dit barn kan se dig mens du frit og frejdigt skummer.

Mange er også glade for skråstolen når det er tid til at baby skal have sin første skemad. Fra skråstolen er der godt udsyn til dit ansigt, mens barnet sidder i en korrekt støttet stilling, og du kan have begge hænder frie til at føre skeen og tørre op efter balladen.

Motorik og balanceøvelse i skråstolen

En skråstol er ikke kun designet til at lade den lille sidde og blomstre mens du laver andre ting. Fordi en skråstol sættes i bevægelse af babyens spark, er det en oplagt mulighed for at opmuntre barnet til at bruge sine benmuskler. De vippende fornemmelser får de fleste små babyer til at hvine af fryd, og de vil få en fornemmelse af balance allerede her.

Mange skråstole kommer med en bøjle hvorfra der kan hænges legetøj. Når barnet forsøger at gribe ud efter de sjove figurer, trænes motorik, hånd-øje koordination og underholdningen er sørget for, alt imens din baby sidder sikkert og trygt.

Opmærksomheden skærpes

En skråstol kan også være et godt udgangspunkt til at hjælpe din baby med at udvikle rumlig bevidsthed, og så vil han eller hun drage fordel af et andet perspektiv på verden. Skråstolen lader din baby noget nær en 45 graders vinkel, så babyen hverken er helt oprejst, men heller ikke lægger ned. Dette er fantastisk, fordi de både kan se dig og verden omkring sig. Babyer bruger meget tid på ryggen, så det er rart for dem at lade dem sidde oprejst et stykke tid og følge med i livet omkring sig.

Hvornår kan mit barn bruge en skråstol?

Langt de fleste skråstole er velegnede til nyfødte, og mange modeller kommer en spædbarnsindsats som kan tages ud når barnet er større og skal have mere plads.

Når de helt små børn – under 3 måneder – sidder i en skråstol, er det vigtigt at den kan lænes så langt tilbage at barnet næsten ligger ned, da det ellers vil belaste rygsøjlen, som på dette tidspunkt slet ikke er stærk nok til at barnet kan sidde op.

Sikkerhed

Vælg en anerkendt model når du skal købe en skråstol – Vi anbefaler alle modeller fra vores liste, også i forhold til sikkerheden.

En skråstol skal have en solid base så stolen ikke tipper og vælter, selv når den vipper meget.

Spænd altid dit barn fast med den tilhørende sele når han eller hun er placeret i skråstolen, og efterlad dem aldrig uden opsyn.

En skråstol er Ikke til at sove i

En skråstol er ikke sikker for barnet at sove i, medmindre den er decideret designet til det som feks, Tiny Love 3-i-1. Babyer bør ellers altid sove på ryggen på en flad madras.

Der sker ikke noget ved at din baby slumrer hen i fem minutter, mens du læser en godnathistorie for deres søskende, eller børster dine tænder, og du samtidig kan se, at han eller hun har det godt, men undgå at den lille tager sin lur i skråstolen.

Følg i øvrigt altid de sikkerhedsinstruktioner der følger med produktet, da vejledningen kan variere meget.

Skråstol FAQ

Hvilken skråstol er den bedste i test?

Der er mange skråstole at vælge imellem, men flere steder er Babybjorn kåret som bedst i test, og må siges at være blandt de bedste skråstole på markedet. Den er flot, simpel og funktionel og så kan den bruges længe da den kan laves om til en babystol.

Hvad koster en skråstol?

Med de mange skråstole af forskellige typer, er prisniveauet naturligvis også varierende. De helt traditionelle modeller vi har udvalgt starter fra 375 kr, mens de dyreste modeller der kan en hel del mere, koster op til 2595 kr.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×