Sengerand – Den bedste sengerand 2022

Af Nethe Ganderup BAdge
Nethe Ganderup

Hej! Nethe er 36 år gammel. Bosiddende ved Hølken Strand, syd for Odder. Med både familie og arbejdsliv derhjemme, har hun en gammel nedlagt gård og en stor have. Det...

Done By Deer Sengerand Sea Friends
TESTVINDER

Done By Deer Sengerand Sea Friends

Sengeranden fra Done By Deer med betræk i 100% økologisk bomuld er fremstillet i en fantastisk blød kvalitet. En perfekt sengerand til den nyfødte baby. Done By Deer Sengerand Sea Friends er en utrolig sød…

Done By Deer Sengerand Sea Friends 1
bedst i test

Done By Deer Sengerand Sea Friends

Konges Sløjd Sengerand Blue Blossom Mist 3
bedste premium

Konges Sløjd Sengerand Blue Blossom Mist

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med en god sengerand kan du skabe tryghed for din baby. En sengerand giver god beskyttelse mod indersiden af tremmerne på dit barns tremmeseng så dit barn ikke kommer til skade. Tremmesengen kombineret med den rigtige sengerand skaber rammen for en god søvn.

Det er en stor omvæltning at skulle vænne sig til verden udenfor mors mave. Baby har været vant til mørke og varme samt meget lidt plads og det har ekstra behov for trygge omgivelser.
Du kan skabe trygge omgivelser ved at lave et sovemiljø der minder lidt om tiden i mors mave. En sengerand kan være med til at give det lille barn en følelse af tryghed og beskyttelse.

I vores købsguide kan du læse mere om hvordan du finder den rigtige sengerand til din babys tremmeseng. Vi har udvalgt 5 af de bedste sengerande på markedet og vurderet dem ud fra kvalitet, funktion og pris. I vores sammenligningstabel kan du desuden få et klart overblik over de udvalgte modeller.

Done By Deer Sengerand Sea Friends

bedst i test

Done By Deer Sengerand Sea Friends
Fordele
 • pros-icon.svg Dejlig blød kvalitet
 • pros-icon.svg Let at montere
 • pros-icon.svg Oeko tex bomuldsbetrækket har skjult lynlås
 • pros-icon.svg Søde motiver

Detaljeret gennemgang

Sengeranden fra Done By Deer med betræk i 100% økologisk bomuld er fremstillet i en fantastisk blød kvalitet. En perfekt sengerand til den nyfødte baby.

Derfor skal du vælge Done By Deer Sengerand Sea Friends

Done By Deer Sengerand Sea Friends er en utrolig sød hvid sengerand med betræk fremstillet i 100% økologisk bomuld. De søde motiver af blandt andet søstjerner og konkylier er med til at skabe en dejlig stemning når dit barn skal puttes i seng.

Sengeranden beskytter dit barn mod at komme til skade på tremmerne i tremmesengen. Sengeranden med betrækket i bomuld dekoreret med de søde sea friends vil endvidere skabe nysgerrighed blandt småfolk. Sengeranden kan foruden at skabe tryghed også fungere fint som dekoration i børnesenge og på børneværelset hos det større barn. Ofte findes modellerne til at matche sengetøjet.

Betrækket kan maskinvaskes ved 40 grader. Polstringen er lavet af 100% PU skum og testet fri for skadelige stoffer. Materialet er endvidere oeko tex certificeret.

Betrækket har en praktisk lynlås så det nemt kan tages af og vaskes i vaskemaskinen.

Sengeranden passer til en tremmeseng med målene 60x120cm. Sengeranden skal ikke fastgøres men blot placeres mellem tremmerne på sengen og madrassen.

Med sengeranden følger en matchende opbevaringspose i 100% bomuld.

Fordele
 • pros-icon.svg Betrækket er slidstærkt
 • pros-icon.svg Holdbar form
 • pros-icon.svg Betræk i bomuld

Detaljeret gennemgang

Sengeranden fra Filibabba er let at montere med sine velcrostropper. Den er lidt tyndere og mindre end de fleste sengerande. Fin til både sideseng og almindelige tremmesenge.

Derfor skal du vælge Filibabba Sengerand Soft Quilt

Betrækket er fremstillet i 100% økologisk bomuld og kan vaskes ved 30 grader i vaskemaskinen. Fyldet er 100% polyester. Fordelen ved quiltning er at syningerne holder fyldet i sengeranden på plads, så det forbliver jævnt fordelt og ikke klumper sig sammen.

En tynd sengerand i bomuld gør det muligt at sikre en god ventilation i tremmesengen så dit barn ikke får det for varmt. Selvom sengeranden er tynd giver den stadig beskyttelse og tryghed til dit barn i tremmesengen så det kan sove roligt hele natten. Sengeranden beskytter desuden dit barn mod træk i tremmesengen. Filibabba sengeranden i bomuld findes i et udvalg af flotte dybe farver. Sengeranden fastgøres til tremmerne på sengen med velcrostropper.

Hvis du er på udkig efter en billig sengerand i god kvalitet har du her den bedste til prisen.

Konges Sløjd Sengerand Blue Blossom Mist

bedste premium

Konges Sløjd Sengerand Blue Blossom Mist
Fordele
 • pros-icon.svg Skum i høj kvalitet
 • pros-icon.svg Betræk med lynlås
 • pros-icon.svg Betræk 100% Oeko-Tex®-certificeret økologisk bomuld

Detaljeret gennemgang

Sengeranden i førsteklasses kvalitet. Adskiller sig blandt mange sengerande med hensyn til kvalitet og design. Med sine farver og mønstre vil den pynte enhver tremmeseng og på børneværelset.

Derfor skal du vælge Konges Sløjd Sengerand Blue Blossom Mist

En førsteklasses tyk sengerand til tremmeseng. Her får du luksusudgaven af en sengerand. Betrækket er fremstillet af 100% oeko tex certificeret økologisk bomuld. Fyldet er lavet af 4 cm tykt fast skum dækket af en membran som beskytter og forlænger holdbarheden.

Kongens sløjd sengerand i tyk kvalitet er sengeranden med det tykkeste lag skum hvis du ønsker at afdække tremmerne på tremmesengen fuldstændigt. Kongens Sløjd sengerand fungerer nærmest som en “babynest” der giver dit barn fornemmelsen af at sove i en “rede” selvom dit barn reelt sover i en tremmeseng.

Der er lynlås i betrækket så det er let at tage af og vaskes. Det anbefales at maskinvaske ved 30 grader skånevask. Selve skummet bør ikke vaskes, men kan luftes udendørs.

Sengeranden fastgøres til sengen med bindebånd.

Opbevaringstaske medfølger.

Cam Cam Harlequin Sengerand

bedste funktionelle

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Betræk i blødt økologisk bomuld
 • pros-icon.svg Sengerandens længde passer også til senge med større mål evt juniorseng
 • pros-icon.svg Sengeranden kan overlappe, hvis den er for lang

Detaljeret gennemgang

Cam cam sengerand med Harlekin mønster er en forholdsvis lang sengerand. Sengeranden kan derfor også bruges til tremmesenge som er lidt større end målene på 60 cm x 120 cm.

Derfor skal du vælge Cam Cam Harlequin Sengerand

Skab ro og tryghed for dit barn med cam cam sengeranden dekoreret med det kendte Harlekin mønster. Harlequin sengerand er fremstillet i 100% økologisk bomuld med fyld af 100% oeko tex certificeret polyester. Kvaliteten af sengeranden er utrolig blød og lækker.

Sengeranden er rigtig fin og med sine smukke farver og mønstre i slidstærk kvalitet vil cam cam sengerand beskytte dit barn og de små arme og indbyde dit barn til en dejlig og rolig nattesøvn. Harlekin er en tidløs klassiker som passer til indretningen i ethvert hjem.

Designet er simpelt og den er let at montere.

Sengeranden fastgøres med bindebånd. Den kan maskinvaskes ved 30 grader skånevask.

Sengeranden passer til standard målene for babysenge på 60 cm x 120 cm og eventuelt større børnesenge.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Dejlig blød kvalitet
 • pros-icon.svg Flot design

Detaljeret gennemgang

Sebra serien er kendt for design som inspirerer fantasi og kreativitet. Sengeranden er et godt eksempel med de sjove print af skovens dyr som indbyder på eventyr.

Derfor skal du vælge Sebra Daydream Baby Sengerand

Sebra sengerand Daydream er en sengerand i fast skum og betrækket er blød økologisk oeko tex certificeret bomuld på den ene side med eventyrlige motiver af skovens dyr i flotte farver og mønstre. På den anden side af sengeranden er betrækket lavet af dejlig blød velour også fremstillet af oeko tex certificeret økologisk bomuld.

Sengeranden vil bidrage til at skabe tryghed for dit barn når det skal sove. De eventyrlige motiver er interessante for dit barn at kigge på sammen med de flotte farver og fine små mønstre. Sengeranden vil pynte på tremmesengen så dit barn forbinder sengen med at være hyggelig og tryg.

Passer til målene 60 cm x 120 cm. Der er lynlås i betrækket så det er let at tage af. Det kan maskinvaskes ved 40 grader.

Sebra sengerand fastgøres til tremmerne på sengen med bindebånd.

Sengeranden passer til tremmesenge med størrelsen 60 cm x 120 cm

Guide

Sådan vælger du den bedste sengerand

Den bedste sengerand skal skabe tryghed for både dig og dit barn. Kvaliteten skal være god og den må selvfølgelig gerne være nem at montere.

Derfor skal du vælge en sengerand

Med en sengerand i god kvalitet kan du skabe tryghed for dit barn. En sengerand skaber tryghed som især det nyfødte barn har behov for indtil det har vænnet sig til verden udenfor mors mave.

Hvornår kan du bruge en sengerand?

En sengerand kan bruges til at afdække tremmer i tremmesengen og skabe et miljø for det nyfødte barn der minder lidt om miljøet i mors mave. Der findes ikke direkte retningslinjer fra sundhedsstyrelsen om anvendelse af sengerand i tremmesenge.

Hvilke materialer skal du vælge?

Sengeranden skal helst være betrukket med bomuld, da det er et åndbart materiale. De fleste af vores udvalgte modeller er betrukket med 100% oeko tex certificeret økologisk bomuld for at give dit barn den bedste kvalitet.

Hvad skal du overveje med hensyn til sikkerhed?

 • Læg altid spædbarnet til at sove på ryggen
 • Undgå at barnet får det for varmt når det sover
 • Undgå tobaksrøg

Ovennævnte er de 3 vigtigste råd omkring spædbørn og søvn.

Det er desuden vigtigt at barnet sover på en fast madras/et fast underlag uden løse genstande i sengen.

Hvis man gerne vil bruge en sengerand er det vigtigt at sørge for at den er monteret rigtig. En sengerand skal være stabil/sidde godt fast på tremmerne i sengen og der må ikke være mellemrum mellem madrassen/sengerand og tremmer så dit barn kan trille ned og sidde fast.

Det er værd at være opmærksom på at sengeranden mere eller mindre mindsker ventilationen mellem tremmerne så det er vigtigt at gøre sig overvejelser om tykkelse og valg af materiale.

Bindebånd på sengeranden skal fastgøres forsvarligt og eventuelt afkortes i længden så de ikke udgør en risiko for barnet.

FAQ

Hvilken sengerand er bedst i test?

Den bedste sengerand i test er Done By Deer Sea Friends fremstillet i blød økologisk bomuld af fineste kvalitet. Sengeranden er super blød og fyldet er let og luftigt samtidig med at det er stabilt og holder formen.

Hvad skal du overveje før du vælger sengerand?

Det er værd at overveje hvilke fordele og ulemper der er ved at bruge en sengerand. Den største fordel er at du kan skabe en form for “rede,” hvor dit barn kan få lidt den samme fornemmelse af tryghed, som da det var beskyttet i mors mave. Det kan diskuteres hvor meget beskyttelse den giver i forhold til tremmer i barnesengen. Så længe der er den anbefalede afstand mellem tremmerne skulle de ikke udgøre nogen form for risiko. En vigtig del for at skabe et sikkert og sundt sovemiljø er at sørge for at have en fast madras som når helt ud til kanten af tremmesengen, altså ingen mellemrum hvor barnet kan komme i klemme og sidde fast. Hvis du vælger at bruge en sengerand er det vigtigt at den er godt monteret så den ikke kommer til at lægge løs i sengen. Desuden er det en god ide at afkorte lange bindebånd så de ikke udgør nogen form for risiko for dit barn

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×