Bedste sansegynge

1
Uniflex original sansegynge udendørs

Derfor skal du vælge Uniflex original udendørs sansegynge Hæng Uniflex original sansegynge til udendørs leg op i haven f.eks i gyngestativet, så den rigtigt kan invitere til leg ude i det fri. Med en maks belastning på 200 kg kan du selv nyde en tur med dit lille barn liggende hos dig, eller være helt rolig, når børnene invitere deres venner med til leg på den originale sansegynge, da den sagtens kan bære flere børn.…

Læs mere →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Uniflex original sansegynge udendørs##
Krea sansegynge 1.061,25 kr. Nikostine
Nordic Play active sansegynge 402 kr. Frishop.dk
EXIT sansegynge##
Uniflex kant til sansegynge##
Uniflex telt til sansegynge##
Uniflex pude til Sansegynge##

Forestil dig en dejlig sommerdag, hvor solen skinner og fuglene synger, du ligger dejlig tæt med dit barn i jeres nye sansegynge og læser en hyggelig bog, mens i får lidt frisk vind på jer, ved at gynge frem og tilbage.
Lyder det ikke bare skønt?

En sansegynge indbyder ikke kun til hyggestunder som ovenstående, men er også et godt stykke legetøj, der byder op til leg og bevægelse, der stimulere og understøtter barnets udvikling og motorik.

Børn i alle aldre har godt af at gynge, da en gyngetur bl.a. stimulere vestibulærsansen, der i daglige tale også er kendt under labyrintsansen.
Det er denne sans mange voksne ikke får stimuleret, og derfor bliver vi f.eks. hurtigt rundtosset hvis vi drejer rundt.
Så hop du bare en tur med op på jeres sansegynge med dit barn.

Der er som udgangspunkt ingen nedre aldersgrænse, for hvornår et barn er stort nok til at få glæde af en sansegynge, forældrene skal dog selvfølgelig altid holde opsyn med de helt små børn, når de skal gynge en tur.

Uniflex original sansegynge udendørs – Bedste sansegynge

Derfor skal du vælge Uniflex original udendørs sansegynge

Hæng Uniflex original sansegynge til udendørs leg op i haven f.eks i gyngestativet, så den rigtigt kan invitere til leg ude i det fri.
Med en maks belastning på 200 kg kan du selv nyde en tur med dit lille barn liggende hos dig, eller være helt rolig, når børnene invitere deres venner med til leg på den originale sansegynge, da den sagtens kan bære flere børn.

Den originale sansegynge fra Uniflex er samlet i et punkt, så den skal hænges i en krog.
Dette design gør det muligt både at gynge frem og tilbage, fra side til side, men vigtigst af alt, kan den også snurre rundt, så man kan lege man er i tivoli og prøver en tur i karrusellen.

Du kan lade din originale sansegynge fra Uniform hænge ude hele året i al slags vejr.
Gyngen er produceret i galvaniseret rør, hvor nettet hænger på.
Hvis du ønsker at hænge gyngen inde i stuen i vinterhalvåret, kan der tilkøbes forlængerstykker på 50 cm, 70 cm eller 140 cm, til brug af ophæng indendørs.
Forskellen på den indendørs og udendørs model er udelukkende længden på snorene, så hvis du tilkøber forlænger stykkerne, har du altså en 2 i 1 model.

Hvis du ved du ikke ønsker at hænge sansegyngen udenfor, kan du også købe Uniflex indendørs sansegynge, der har alle de samme kvaliteter som den udendørs, men som en ekstra bonus kan den indendørs sansegynge fra Uniflex købes i flere forskellige farver end den sorte farve som den udendørs kommer i.
Den indendørs gynge, kan bl.a også købes i en frisk sol gul farve, man kun kan blive glad af at kigge på, eller hvis du er til det mere diskrete, kan gyngen også købes i en fin hvid.

Hvis I vælger at købe den originale sansegynge, skal du ikke bekymre dig om sikkerheden, den originale sansegynge er designet og produceret i Danmark, med stor fokus på kvalitet og sikkerhed.
Sansegyngen er desuden godkendt af ForbrugerLaboratoriet ud fra kravene i EN 71-1, EN 71-2, EN 71-3 og EN 71-8

Specifikationer:

Maks belastning: 200 kg
Diameter: 96 cm
Længde på snorre: 130 cm – 170 cm

Det kan vi lide:
 • Gyngens ophæng gør det muligt at gynge i alle retninger
 • Gyngen er i en god kvalitet, gyngen kan bruges både til indendørs brug og udendørs brug, da gyngen kan hænge ude hele året.
 • Kan bære hele 200 kg
Det skal du være opmærksom på:
 • Kroge til ophængning af gyngen skal købes separat

Krea sansegynge – Bedste sansegynge med en blød flade

Derfor skal du vælge Krea sansegynge

Denne gynge er populær blandt forbrugerne, så vi tør næsten godt love du vil ikke vil fortryde dit køb, hvis du køber en sansegynge fra Krea.

De fleste sansegynger kommer med et maske flettet net, her skiller krea sansegyngen sig ud, da den kommer med en tildækket bund i et fast betræk, så barnet ikke ligger direkte på nettet, hvilket er mere behageligt, og sikre jer at arme og ben ikke ryger igennem hullerne i nettet.

Gyngen er designet med en blød og stødabsorberende kant der højner sikkerheden på sansegyngen.
Krea har mærket deres gynge med CE mærket.

Krea sansegynge er designet til ophæng i to kroge, hvilket betyder den kan gynge frem og tilbage, men ikke rundt som en karrusel, dette gør dog ikke gyngen til et dårligt køb.
Med din diameter på hele 100 cm kan gyngen bruges til både leg af de større børn og til en afslappende stund med de mindre børn.

Krea sansegyngen kan du godt bruge udenfor i det gode sommervejr, men den er primært designet til indendørs brug, det anbefales derfor ikke at I lader gyngen hænge ude hele året, da det vil forringe gyngens holdbarhed og levetid.

Specifikationer:

Maks belastning: 100 kg
Diameter: 100 cm
Længde på snorre: 200 cm

Det kan vi lide:
 • Dejlig stor gynge på hele 100 cm i diameter, der er fint med plads til to skønne unger.
 • Blødt underlag, med stødabsorberende kant.
Det skal du være opmærksom på:
 • Kroge til ophængning skal købes separat
 • Det anbefales ikke at have Krea sansegyngen til at hænge ude hele året.

Nordic Play active sansegynge – Bedste sansegynge til en god pris

Derfor skal du vælge Nordic Play active sansegynge

Sansegyngen fra Nordic play kommer usamlet, men det er nemt og hurtigt at samle gyngen, der kommer i 4 dele.

Ringen til sansegyngen er lavet af en hul metalring, der er polstret med en skumkant, det er denne ring du selv skal samle. Rebet til sansegyngen er lavet af polyethylen.

Valget af materialer til sansegyngen, gør at det er hårdfør mod vind og vejr, sansegyngen fra Nordic play, kan du derfor lade være ude hele året rundt, hvilket er en stor bonus, når vi bor i Danmark.
Gyngen kan selvfølgelig også sagtens hænge inde i stuen eller hvad med at give dit barn en sansegynge inde på børneværelset, så gyngen bruges aktivt i lege i hverdagen.
Designet på sansegyngen er meget diskret og den passer derfor fint ind i alle hjem.

Børn nyder at kunne gynge med deres venner, så når det kommer til sansegynger, er det en god ide at gå efter en sansegynge med plads til en ven også, og det må man altså sige der er på denne sansegynge, der har en diameter på 100 cm.

Specifikationer:

Maks belastning: 100 kg
Diameter: 100 cm

Det kan vi lide:
 • Slidstærkt materiale der kan tåle at være udendørs hele året.
 • God sansegynge til en fair pris, hvor alle kan være med.
 • Dejlig stor gynge med diameter på 100 cm
Det skal du være opmærksom på:
 • Vær OBS på at gyngen kun må bruges mens børnene ligger ned eller sidder ned, ikke stående.

EXIT sansegynge – Bedste aflange sansegynge

Derfor skal du vælge den aflange redegynge fra EXIT

Man får helt lyst til at sige “ Splitte mine bramsejl “ når man ser på denne sansegynge, der virkelig byder op til en sjov leg, hvor børnene leger de er ude på det åbne hav.

De runde sansegynger, er nok de mest udprægede sansegynger, men alle sansegynger er ikke nødvendigvis runde, du kan også købe et alternativ til den klassiske sansegynge i form af denne aflange sansegynge.

Da sansegyngen måler 170 cm og kan bære op til 150 kg, kan man sagtens invitere venner med en tur ombord, eller måske ens moster eller onkel vil med på tur.
Kun fantasien sætter grænser for hvor turen går hen.

Sansegyngens aflange form invitere til at udfordre motorikken og øve sig i, i fællesskab at holde gyngen i gang.

Sansegyngen kan købes i Sort og i en lidt vildere udgave med lime og pinke farver.

Specifikationer:

Maks belastning: 150 kg
Dimensioner: 70 cm x 170 cm

Det kan vi lide:
 • God plads til flere børn, gyngen kan bærer op til 150 kg
 • Byder op til leg med sin båd lignende form
 • Kommer i 2 forskellige farvevalg
Det skal du være opmærksom på:
 • Sansegyngen kræver 2 kroge til at hænge gyngen op med, som skal tilkøbes ved siden af.

Sådan vælger du den bedste sansegynge

Fugleredegynge, rund gynge, sansegynge, kært barn har mange navne.
Sansegynger er et fantastisk stykke legetøj, mange børn har glæde af i mange år, da legen på gyngen kan udvikle sig efter barnets alder.
De helt små børn kan nyde deres første gyngetur, de mindre børn vil kunne skabe bånd med deres venner, når de sidder sammen på gyngen, de større børn, vil måske gerne bruge gyngen som et sørøver skib, i en leg hvor de skal ud og finde skatte fyldt med guld, eller til at  udvikle deres egen motorik, ved at øve sig i selv at få gyngen i gang, og gynge gyngen selv, i fællesskab med venner eller alene.
En ting er sikkert, en sansegynge er sjov for børn i alle aldre.

Hvor skal din sansegynge hænge

Du kan hænge din sansegynge både udendørs og indendørs, husk blot at vælge en sansegynge der er beregnet til udendørs brug, der skal holde til at være ude i dårligt vejr.

Hvis I ønsker at bruge gyngen i al slags vejr, er det oplagt at hænge jeres nye sansegynge indendørs.

Gynger er et fantastisk stykke legetøj, med helt små børn i huset, kan det være rart med gyngen i stuen,  med lidt større børn i hjemmet, kan gyngen hænge på deres værelse, hvis I er så heldige at have plads til det.

Sikkerheden skal være i top

Det har desværre været historier, om at læger har oplevet forældre komme ind med deres små børn, der har fået splinter i øjet efter at have ligget i deres sansegynge, dette skyldes at hverken krog eller ring har været beklædt med f.eks. en belægning af silikone eller lignende, bløde materiale.

Når to metal til med vægt glider mod hinanden, vil der med tiden, blive ridset små metalsplinter af.
Vi kan derfor ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at ringen på din sansegynge eller krogen til ophæng af gyngen, er beklædt med et andet materiale.

Vælg den rigtige krog til at hænge sansegyngen i

En solid forankring af din sansegynge er meget vigtigt, så gyngen ikke falder ned.

Hvis ikke der følger en krog med til din sansegynge, er det en god ide at tage ned i dit lokale byggemarked og spørge om hjælp, til at finde en krog der kan bære gyngen og den vægt selve gyngen kan bære.

Hvis du hænger din gynge i et andet materiale end den medfølgende krog er godkendt til, vil det grundet sikkerheden, være vigtigt at undersøge om der er en krog der kan bære gyngen, i det materiale den skal hænge i.

Brug aldrig blot en krog du har liggende ude i skuret, da du desværre ikke kan være sikker på, den er godkendt til ophæng af en sansegynge, samt hvor meget vægt den kan bære.

Højden på sansegyngen

Det anbefales at du hænger din sansegynge, så der ikke er mere en 40 cm fra bunden af sansegyngen ned til underlaget, her menes f.eks. gulvet eller græsset, hvis den hænger i haven.

Desuden anbefales det også at man overholder sikkerheds anbefalingerne på en faldhøjde på max 46 cm.
Det er derfor vigtigt du læser op på lænden på snorene der medfølger den gynge du gerne vil købe, så du er sikker på den passer til højden på loftet i jeres hus.
De fleste sansegynger kommer med snore der passer til standard lofthøjde.

Hvis du gerne vil være ekstra sikker, kan du placere et blødt underlag i form at et skumgulv eller lignende, så dit barn falder blødt hvis uheldet skulle ske at være ude.

Hvad er labyrintsansen

Sansegynger er gode for barnets udvikling, da det styrker barnets motorik og labyrintsansen, men hvad er labyrintsansen egentlig?

Labyrintsansen er vores balancesans, hvis den ikke bliver stimuleret vil man nemt blive svimmel.

Når vi hopper, løber, drejer rundt og gynger mm. sender nervetråde besked til hjernen om hvilken vej hovedet vender, samt hvilken retning og hastighed vi bevæger os, på den måde kan kroppen hele tiden tilpasse sig, så vi holder vores balance og undgår at vi vælter rundt.
Labyrintsansen er derfor også en væsentlig del af barnets udvikling.

Tilbehør til sansegynge

Sansegynger burde hænge i alle hjem, med et par ekstra tilkøb, kan du få endnu mere ud af din sansegynge, og lade gyngen byde op til andre former for lege.

Uniflex kant til sansegynge

Vil du gerne bruge sansegyngen til din baby, kan du købe en sansegynge kant til din sansegynge. Kanten giver sansegyngen lukket sider, så det lille barn kan få en tryg gyngetur.

For nogle små børn, kan det være en overvældende oplevelse med deres første tur på gyngen, her kan kanten også være en dejlig tryghed, da den skærmer for verden omkring barnet, og barnet dermed ikke bliver overstimuleret med indtryk alle vegne fra.

Betrækket på kanten er i en vejrbestandig kvalitet af  PU oeko tex, så kanten både kan bruges indendørs eller udendørs.
Betrækkes kan vaskes i maskinen på 40 grader, det anbefales ikke at tørre betrækket i tørretumbleren.

Det kan vi lide:
 • Giver en god sikkerhed og tryghed til din lille baby, på dens første gyngeture.
 • Kan både bruges indenfor og udenfor.
 • God kvalitet i oeko tex PU
Det skal du være opmærksom på:
 • Passer kun til den Originale sansegynge, eller sansegynge med samme mål som den Originale sansegynge.
 • Kanten til sansegyngen, kræver tilkøb af en pude, da puden skal lægge oven på velcroen, så det lukker, og holder sansegynge kanten udspændt.

Uniflex telt til sansegynge

Vil I gerne kunne bruge sansegyngen som en lille hyggekrog, hvor man kan lukke sig lidt inde og læse i en hyggelig bog, kan I købe et telt til jeres sansegynge, for at skabe en hulestemning.

Hænger gyngen i solen? og vil dit barn gerne bare gynge, i stedet for at lege i skyggen, kan I sætte teltet fast på gyngen, telstest tekstil, beskytter nemlig mod solens uv stråler.

Desuden holder teltet også vind og regnen ude, så man kan gynge i tørvejr selvom det regner, det er en kæmpe bonus i det danske vejr, hvor vi ikke kommer uden om flere dage om året med regn.

Selvom i lukker teltet helt til, vil der aldrig blive mørkt og uhyggeligt inde i hulen, da lyset vil komme ind, under gyngens net.

Det kan vi lide:
 • Gør din sansegynge mere multifunktionel.
 • Kan også bruges udendørs selvom det regner eller er høj solskin.
 • Kan købes i tre farver: Sort, Sand og Rød
Det skal du være opmærksom på:
 • Tjek altid op på om teltet passer i målene, på den sansegynge du har hængende

Uniflex pude til Sansegynge –

Det smarte ved nettet på sansegynger er at barnet altid har et sted og holde fast, men hvis gyngen skal bruges til afslapning, hvor man gerne vil lægge ekstra behageligt, eller til mindre børn der ikke kan sidde selv endnu, er det en god ide at investere i en pude til gyngen.

Puden er produceret i oeko tex PU så den er let at rengøre med en fugtig klud.

Hvis puden er blevet meget beskidt, kan den også komme en tur i vaskemaskinen på 40 grader.

Hvis du sidder og undre dig over hvad PU er kan vi fortælle, PU er det samme tekstil som børnenes regntøj er produceret i.
Grundet dette valg af tekstil kan man også sagtens bruge puden udenfor på græsset, uden at skulle bekymre sig om grønne græspletter, der ikke kan komme af igen.

Puden fra Uniflex kan købes i farverne: Sort, Hvid, Rød, Grå og blå
Så der er stor chance for at finde en farve man kan lide.

Det kan vi lide:
 • Giver en god komfort, særlig til baby der skal ligge på gyngen.
 • Hurtig og nem at rengøre
Det skal du være opmærksom på:
 • Passer kun til sansegynger med en diameter på 89 cm
Uniflex Original sansegynge Krea Sansegynge Nordic Play Active Sansegynge Exit sansegynge
Diameter 96 cm 100 kg 100 cm 70 cm x 170 cm
Maks vægt 200 kg 100 kg 100 kg 150 kg
Udendørs hele året Ja Nej Ja Ja

Gode aktiviteter på sansegyngen

Det er ikke helt uden grund, de fleste institutioner har en sansegynge på legepladsen, sansegyngen bruges også til andre tiltag end at udvikle motorikken, og flere af dem kan du også gøre brug af i hjemmet.

Titte bøh

En god klassisk gemmeleg som udvikler de mindre børns forståelse for og lærer barnet at selvom noget er væk lige nu, kan det godt stadig eksistere og komme tilbage.

Til denne leg kan i også købe et silkeklæde, som du kan gemme barnet under, eller som du kilder baby med, når gyngen kommer tilbage til dig.
Et silkeklæde er et dejlig tyndt klæde, som barnet stadig kan se igennem.

Styrker fællesskabet

Intet styrker fællesskabet mere end når man lykkedes med noget sammen.
Et godt søskendebånd kan hjælpes på vej på sansegyngen, hvor den store måske passer på den lille, og viser at det faktisk ikke er så farligt at sidde på gyngen, som det kan virke for et lille barn første gang det kommer op på en gynge.

Da sansegyngen er så alsidig i sin leg, er den et super go to legetøj, hvis to børn har svært ved at finde en fælles leg.

Øve barnets ordforråd

Selv de lidt større børn, synes det er sjovt at få en gyngetur af mor og far en gang imellem.

Nyd tiden sammen, når muligheden byder sig.
De fleste børn synes det er hyggeligt at synge en sang, så  hvorfor ikke øve ordforrådet ved at synge lidt fagte sange?
De ældre børn ville sikkert synes godt om at synge vi sejler op ad åen, det indbyder gyngeturen i hvert fald til.
Hvis I gynger udenfor på sansegyngen kan i udnytte muligheden for højt til himmelen og virkelig skråle igennem