Sammenklappeligt puslebord – De bedste pladsbesparende pusleborde 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

BeeMoo Care Puslebord 2
bedste billige puslebord

BeeMoo Care Puslebord

Fillikid Changing table 3
bedste premium puslebord

Fillikid Changing table

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Et sammenklappeligt puslebord er både fleksibelt og praktisk i hjemmet. En lille nyfødt baby skal skiftes mange gange på et døgn og i løbet af barnets første år, vil det sammenlagt tilbringe rigtig mange timer liggende på dets puslebord. Hertil findes der blandt andet smarte, pladsbesparende pusleborde, der kan klappes sammen. De har mange fordele, for de er både fleksible i forhold til placering og de kan klappes sammen, så det fylder minimalt. De kan flyttes let og de indeholder plads til opbevaring af både bleer, vådservietter og skiftetøj.

Vi har sammensat en købsguide til jer, så i kan få et bedre overblik over, hvilke funktioner, der er vigtige og vi guider jer til at finde det bedste sammenklappelige puslebord, der passer bedst til jeres behov. I vores sammenligningstabel har vi lavet en oversigt over, hvad de forskellige modeller kan, så i hurtigt kan få et overblik over, hvad der findes af muligheder i forhold til at finde det rigtige, fleksible puslebord.

Fordele
 • pros-icon.svg Puslebordet har en hylde og en rummelig 3-delt holder
 • pros-icon.svg Puslebordet vejer kun 4,9 kg og kan derfor nemt flyttes
 • pros-icon.svg Det fylder minimalt, når det er sammenklappet
 • pros-icon.svg Designet er enkelt og stilrent
 • pros-icon.svg Prisen er meget fornuftig

Detaljeret gennemgang

BabyTrold har med deres Vera Changing Table udviklet et sammenklappeligt puslebord, der både byder på god opbevaring og samtidigt byder på god plads til babyen. Det praktisk og pladsbesparende puslebord findes i grå eller sort og byder på et enkelt design, med en fin funktionalitet. Dens vægtbelastning ligger på 14 kg.

Derfor skal du vælge et BabyTrold Vera Changing Table sammenklappeligt puslebord

Det lette BabyTrold Vera puslebord vejer kun omkring 5 kg og kan klappes næsten fladt sammen. Det gør, at man nemt kan gemme puslebordet væk, når det ikke bruges. Man kan hurtigt tage sit BabyTrold Vera bord i hånden og sætte det op, selv med en baby på armen. Dens lave vægt gør det ligeledes egnet til at tage med i bilen, når man skal på rejser eller blot hjem for at besøge bedsteforældrene.

BabyTrold Vera sammenklappeligt puslebord har en hylde, der er spændt op mellem de fire ben. Den er ikke stor, men der er plads nok til, at man kan lægge skiftetøj og stofbleer parat. Den nok smarteste funktioner er en smart holder, der er fastgjort på puslebordets højre side. Denne holder er 3-delt og man har her mulighed for at lægge de mest essentielle ting såsom vådservietter, bleer, bleposer, cremer og mere herned i. Holderen behøver ikke at blive tømt når puslebordet klappes sammen, hvilket er rigtig praktisk.

BeeMoo Care Puslebord

bedste billige puslebord

BeeMoo Care Puslebord
Fordele
 • pros-icon.svg Det gode pris
 • pros-icon.svg Det simple og elegante udseende
 • pros-icon.svg Smart holder ved hånden til de vigtigste pusleting
 • pros-icon.svg Fylder minimalt når den er sammenklappet

Detaljeret gennemgang

Du får her et praktisk og pladsbesparende puslebord i et simpelt og elegant design, til en yderst fornuftigt pris. Dets funktioner er simple, men puslebordet fungerer og kan klappes sammen så det fylder minimalt, når det ikke er i brug. Bordets vægtbelastning ligger på 15 kg.

Derfor skal du vælge BeeMoo Care sammenklappeligt puslebord

Har du en baby, eller et større barn, der stadig bruger ble, så vil du også have brug for en pusleplads på rejser, til når du pusler dit barn. Det er barnets trygge base og du er sikker på, at du vil kunne pusle dit barn uanset hvor du er. Puslebordet har en hylde, som man kan lægge sit barns lille toilettaske op på og bordet kan klappes sammen så det fylder minimalt.

Når man skal skifte barn har man ikke blot brug for et pladsbesparende puslebord, der kan ligge et barn på. Man har også brug for sine pusleting. Hos BeeMoo Cares pusleplads er der en smart holder integreret på venstre side. Her har man alle vigtige ting lige ved hånden, når der skal skiftes ble

Fillikid Changing table

bedste premium puslebord

Fillikid Changing table
Fordele
 • pros-icon.svg Det smalleste bord (50 cm) i vores test
 • pros-icon.svg To hylder til opbevaring
 • pros-icon.svg Højdejusterbar
 • pros-icon.svg Længdeangivelse på puslepladsen
 • pros-icon.svg Hjul, så puslebordet kan skubbes rundt

Detaljeret gennemgang

Her får du et sammenklappeligt puslebord, der ligner et helt klassisk puslebord. Fillikid puslestativets form gør, at man ikke ved første blik kan se, at det drejer sig om et pladsbesparende møbel, der kan klappes sammen så det fylder minimalt. Bordets vægtbelastning ligger på 15.kg.

Derfor skal du vælge et Fillikid Chaning Table sammenklappeligt puslebord

Bordet kan justeres til 3 højder. Det er en virkelig smart funktion, der gør, at hverken lave eller høje personer får ondt i ryggen af at pusle sit barn. Derudover er det udstyret med hjul under de fire fødder. Dette er ikke blot smart til at rulle bordet fra a til b i lejligheden eller ens hus. Det er også smart når ens puslebord er sammenklappet. Her kan det nemlig også trilles, så man kan rydde det væk med hånden, mens man holder sin baby på den anden arm.

Du får her et sammenklappeligt puslebord, der byder på en række smarte funktioner. Barnet kan spændes fast på puslepladsen, så det ikke kan trille ned, mens du pusler dit barn. Derudover er der på selve puslepladen angivet centimetermål, så man løbende kan følge med i hvor meget ens barn vokser. Det er på ingen måde en nødvendig funktion at have, men en rigtig hyggelig ide. De to hylder sørger for plads til både skiftetøj, bleer, vådservietter og mere. På trods af den anderledes konstruktion i forhold til de andre modeller, lander Fillikid stadig kun på en vægt på 7,5 kg, hvilket gør at man sagtens kan tage den i hånden og bære rundt i lejligheden.

Guide

 

Sådan vælger du et praktisk og pladsbesparende puslebord

Der findes en del forskellige produkter indenfor pusle kategorien. Vi har tidligere skrevet en købsguide til helt klassiske pusleborde samt en guide til at finde et væghængt puslebord, der passer til dine behov. Disse købsguides finder du her (indsæt link). I denne artikel vil vi rådgive dig i forhold til sammenklappelige pusleborde.

Sammenklappeligt puslebord

Et sammenklappeligt puslebord hører til et de produkter, man typisk først støder på, så snart man begynder at lede efter information vedrørende pusleborde, der fylder minimalt. Bor man i en lille lejlighed, eller har man brug for en fleksibel pusleplads til over- eller underetagen, så er et praktisk og pladsbesparende puslebord guld værd. Det er barnets trygge base, når det skal have skiftet ble og klædes på, og det kan bevæges rundt i huset eller lejligheden. Det kan tilmed klappes sammen, så det fylder minimalt, når det ikke er i brug. Når puslebordet er sammenklappet kan det stilles bag en dør, lægges under sengen eller hænges op på væggen på en smart holder. Det kan selvfølgelig også blot flyttes et sted hen, hvor det ikke står i vejen.

Opbevaring i ens puslebord

En ting, der er vigtig at huske er, at man ikke blot skal kunne lægge sit barn et sted, når han eller hun skal pusles. Man skal ligeledes have plads til både bleer, vådservietter, vaskeklude, stofbleer og skiftetøj. Derudover skal den brugte ble kunne lægges et sted, mens du pusler dit barn færdig. Det er altså vigtigt, at man vælger et sammenklappeligt puslebord, der på trods af, at det kan klappes sammen, stadigvæk har en form for integreret opbevaring. Ideelt set, kan tingene forblive på puslebordet, også selvom det er sammenklappet. Det optimale er hvis ens puslebord har en hylde eller fasthængt holder, som de forskellige ting, kan lægges på eller i.

Sikkerhed og vægtbelastning

Et sammenklappeligt puslebord vil udover at fylde minimalt ligeledes veje væsentligt mindre end et puslebord, der står på sin faste plads eller et væghængt puslebord. Man må som regel nummer 1 aldrig gå fra sit barn mens det ligger på puslebordet. Dette gælder for alle slags puslepladser. Dog er det ved en pusleplads med en lav vægt især vigtigt, at man hele tiden står ved sit barn, mens det får en ny ble på. Især lidt større børn kan godt lide at ligge og sparke og slå med armene så snart de får deres ble af. Man skal derfor sørge for, at puslebordet ikke bliver sat i svingninger og tipper. Så sikkerheden ligger i, at du, mens du pusler dit barn, skal sørge for at opholde dig hos det hele tiden.

I forhold til puslebordets vægtbelastning, så er det vigtigt at være obs på, at det her ikke er blot er baby der tæller, men også alt det udstyr, man vælger at lægge ind på puslebordets hylder til opbevaring.

Hyggelig pusleplads for forældre og barn

Udover alt det praktiske omkring en pusleplads er det også vigtigt at sørge for, at det at få en ny ble på, at blive vasket eller få skiftet tøj, skal være en god oplevelse for både barnet og forældrene. Barnet kommer til at tilbringe mange timer på sit puslebord, så det er vigtigt man sørger for, at det ligger i hyggelige omgivelser. Til at starte med, er det en god ide at sørge for, at man stiller sit pladsbesparende puslebord op et sted, hvor der er en behagelig temperatur. Små babyer kommer hurtigt til at fryse, så her er det i særdeleshed praktisk med et fleksibelt og sammenklappeligt puslebord, der kan flyttes alt efter, hvor det er rarest for barnet at ligge. Et stykke legetøj og et blødt liggeunderlag vil ligeledes gøre hele oplevelsen rarere for alle, når du pusler dit barn.

FAQ

Hvilket sammenklappeligt puslebord er bedst i test?

Det bedste sammenklappelige puslebord i test er BabyTrold Vera, da det er praktisk og pladsbesparende, det vejer kun 5 kg og er dermed let at sætte op og og klappe sammen igen. Tilmed kan det købes til en særdeles fordelagtig pris.

Hvilket sammenklappeligt puslebord har mest opbevaring?

Et praktisk og pladsbesparende puslebord, der byder på meget opbevaring er for eksempel puslebordet fra Fillikid. Dette har nemlig to hylder under selve puslepladsen. Man kan her nemt sætte to kurve ind med eksempelvis skiftetøj og bleer. De to andre modeller har kun en hylde hver, men de har derimod en integreret holder, som befinder sig lige ved hånden når man skifter ble. Her kan man altså se og nå det hele uden at skulle bukke sig ned til hylderne eller tage øjnene fra sin baby. Så det er op til ens krav om mængden af opbevaring, der afgør, hvilket puslebord man er mest til.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×