Rejseseng – Den bedste rejseseng 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Hauck Dream'n Play Plus 2
bedste billige rejseseng

Hauck Dream'n Play Plus

tectake Travel Cot Dog with Changing Mat & Play Bar 4
bedste tilbehør

tectake Travel Cot Dog with Changing Mat & Play Bar

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En rejseseng er uundværlig, når man skal på ferie eller overnatte ude med sin baby. Den giver forældrene frihed til at komme ud og opleve lidt mere end hjemmets fire vægge og trygheden ved at vide, at baby kan få en behagelig og sikker nattesøvn. Kort sagt giver rejsesengen din baby trygge rammer ved sengetid og er samtidig nem og bekvem for dig at tage med på tur.

Der findes imidlertid mange rejsesenge, og det kan være svært at gennemskue, hvilken man skal investere i. Der kan være for eksempel være forskel på, hvor nemt det er at folde sengen, om der følger madras med, og hvilke praktiske funktioner de tilbyder.

Vi har undersøgt de bedste rejsesenge på markedet og giver dig med denne købsguide og sammenligningstabel et overblik over, hvilken model du med fordel kan tage med på farten, næste gang du skal sove ude med dit barn.

Fordele
 • pros-icon.svg Masser af plads til baby
 • pros-icon.svg Pænt design og bløde materialer
 • pros-icon.svg Praktisk, medfølgende taske

Detaljeret gennemgang

Denne rejseseng fra BabyTrold er lavet i lækre bløde materialer, fylder meget lidt og giver god plads til barnet, så den kan bruges i mange år.

Derfor skal du vælge BabyTrold Rejseseng/Weekendseng med Åbning

Babytrold rejsesengen er et godt køb, hvis du søger en rejseseng, der er nem at transportere, samtidig med at den giver masser af plads til baby. Du kan således bruge rejsesengen i flere år, da der går længere tid, før dit barn vokser ud af den.

Her får du en praktisk seng, som er lavet i bløde og lækre materialer og har et pænt design. Desuden er det nemt at folde den ud ud og pakke rejsesengen sammen igen. Når sengen er pakket sammen, fylder den utrolig lidt. Den medfølgende transporttaske er super praktisk, da den har en ekstra lang hank, der gør det muligt at bære den over skulderen.

Der er to låsbare hjul på rejsesengen, så den er nem at flytte rundt, og god luftcirkulation takket være nettene i siderne. For enden af sengen er der en smart lomme med lynlås i bunden, så den lille kan kravle ind og ud.

Det eneste minus ved Babytrold weekendseng er, at den medfølgende madras desværre er ret hård og tynd. Man kan derfor med fordel anskaffe sig en ekstra madras, så baby ligger behageligt.

Hauck Dream'n Play Plus

bedste billige rejseseng

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kan bruges i mange år
 • pros-icon.svg Materialerne er nemme at rengøre
 • pros-icon.svg Budgetvenlig

Detaljeret gennemgang

Her får du en rummelig og enkel rejseseng til små penge. Den fylder utroligt lidt, er nem at gøre ren og kan åbnes, så barnet selv kan kravle ud.

Derfor skal du vælge Hauck Dream’n Play Plus

Rejsesengen fra Hauck er yderst budgetvenlig, så alle kan være med. Her får du en billig seng, der kan, hvad den skal: transporteres rundt og pakkes sammen, så den fylder utrolig lidt. Den virker god og stabil, og den er rummelig, så der er plads til barnet i længere tid. Den kan holde til en vægt på op til 15 kg.

Denne rejseseng har ikke måske ikke det mest spændende design og de bedste materialer, men til gengæld er den modstandsdygtig og nem at rengøre med en våd klud takket være de syntetiske materialer.

Der følger en tynd madras med, som desværre ikke er ret god. Det anbefales derfor at købe en ekstra madras, så baby kan ligge komfortabelt på turen. Til gengæld får du en billig rejseseng, som kan det vigtigste.

AeroMoov Pop-up Rejseseng

bedste premium rejseseng

Fordele
 • pros-icon.svg Kan fungere som kravlegård
 • pros-icon.svg Har justerbar højde
 • pros-icon.svg Utrolig nem at folde ud

Detaljeret gennemgang

Her får du en supersmart pop up seng, som kan foldes ud på ingen tid eller bruges som kravlegård. Den har justerbar højde, så den kan tilpasses det enkelte barn.

Derfor skal du vælge AeroMoov Pop-up Rejseseng

Denne moderne rejseseng fra AeroMoov har et innovativt design, som gør, at den skiller sig ud fra de øvrige modeller.

Rejsesengen ligner måske mest af alt et lille telt, og den er da også skabt til at kunne komme med ud i naturen. Her er nemlig tale om et produkt, som også kan bruges som kravlegård takket være de smarte net på siderne og de slidstærke materialer. Derudover tilbyder den UV-beskyttelse, så barnet ikke risikere at blive forbrændt under hverken leg eller lur.

Her får du en rigtig god rejseseng, hvor der er tænkt over det hele. Sengen er yderst nem og hurtig at folde ud – nogle siger, at det ikke tager mere end fem sekunder – og den har justerbar højde, så du kan tilpasse rejsesengen til dit barns alder. Til de mindste babyer bruges den øverste indstilling, og til de lidt større børn, som kan kravle op over kanten og falde ned, bruges den nederste indstilling.

Denne babyseng kan bruges helt op til 3 års-alderen. Der medfølger en 3 cm tyk madras.

tectake Travel Cot Dog with Changing Mat & Play Bar

bedste tilbehør

tectake Travel Cot Dog with Changing Mat & Play Bar
Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget puslebord
 • pros-icon.svg Låsbare hjul
 • pros-icon.svg Uro med bamser

Detaljeret gennemgang

Rejsesengen fra tectake kan hurtigt sættes op og pakkes ned igen. Den kommer med smart tilbehør som puslebord, lynlåsåbning så barnet selv kan klatre ud, låsbare hjul og madrasindsats.

Derfor skal du vælge tectake Travel Cot Dog with Changing Mat & Play Bar

Denne rejseseng kommer med en masse tilbehør, som gør det ekstra nemt at rejse med baby. F.eks. kommer den med et puslebord, som kan fastgøres til rejsesengen med en klipsemekanisme.

Der følger desuden en madras med, som man kan indstille til forskellige højder ved hjælp af lynlås, og hovedenden kan ligeledes åbnes med lynlås, så barnet kan kravle ind og ud. Rejsesengen kommer samtidig med to hjul, så den nemt kan flyttes, og der følger en uro med bamser med, så baby har noget sjovt at kigge på.

Her får man en god weekendseng med en god holdbarhed, som er nem at rengøre takket være nylonbetrækket. Denne seng er perfekt, når man skal overnatte ude med sin baby eller som ekstraseng til at have stående hos bedsteforældrene.

Rejsesengen fra tectake er velegnet til børn op til 36 måneder, og puslebordet kan bruges af babyer op til 12 måneder og en vægt op til 11 kg. Dette er en supersmart rejseseng med madras, men desværre skriver nogle brugere, at madrassen er hård og tynd, så det er en god ide at køve en ekstra madras.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Moderne og stilrent design
 • pros-icon.svg Behagelig madras for god søvn
 • pros-icon.svg Kan hæves og sænkes

Detaljeret gennemgang

Denne to-i-én babyseng og rejseseng fra Maxi-Cosi kommer i et lækkert design, har god ventilation og kommer ikke med en yderst behagelig madras, så baby kan sove dejligt om natten.

Derfor skal du vælge Maxi-Cosi Iris 2-in-1 Compact

Her får man en babyseng i et ualmindeligt smukt design. Den har flotte træben og elegante farver, hvilket gør den til en af de pæneste rejsesenge på markedet. Samtidig kan den nemt og hurtigt pakkes sammen, og man kan transportere rejsesengen i den medfølgende rejsetaske. Den vejer under 6 kg, når den er foldet sammen.

Rejsesengen er både velegnet til små babyer og lidt større børn takket være den justerbare højde. I den høje position (0-9 kg) kan man nemt tage sin baby op, og i den lave position (0-15) er man sikker på, at ens tumling ikke kan falde nogen steder. Sengen er desuden udstyret med net, så man nemt kan holde øje med sit barn hele tiden.

Der medfølger en behagelig skummadras, som sikrer, at baby kan sove godt både om natten eller til middagslur.

Guide

Babytrold Hauck Dreamin AeroMoov Tectake Maxi-cosi
Medfølgende madras Ja Ja Ja Ja Ja
Låsbare hjul Ja Nej Nej Ja Nej
Justerbar højde Nej Nej Ja Ja Ja

Sådan vælger du den rigtige rejseseng

Når du skal købe en rejseseng, skal den naturligvis passe til dine behov. De bedste rejsesenge gør forældrenes liv lettere og sikrer, at barnet sover godt og sikkert om natten ligesom traditionelle tremmesenge.

Derudover er det en god ide at gøre klar med sig selv, hvor ofte og hvordan rejsesengen skal bruges. Skal den bruges på en lang ferie med flere forskellige destinationer undervejs, eller skal den stå hos bedsteforældrene?

Skal man pakke rejsesengen ud og ind ofte? Dette kan gøre en forskel i, hvor meget man ønsker at investere, og hvilke funktioner man har behov for. Hvis sengen blot skal stå hos bedsteforældrene, og det ikke gør noget, at det tager lidt tid at pakke rejsesengen ud, kan du overveje at købe en billig rejseseng, mens du kan investere lidt mere, hvis du ofte skal have sengen med på farten og har travlt med at slå sengen ud.

Størrelse

Sørg for at finde en kompakt rejseseng, der ikke vejer for meget. Sengen skal helst kunne være i bilen, selv med et par kufferter i bagagerummet. Det er et plus, hvis der følger en god og praktisk transporttaske med til sengen, som er nem at bære. Hvis der er plads til lidt ekstra udstyr i tasken, såsom et tæppe eller en bamse, er det også en fordel.

Brugervenlig

Hvis du er meget på farten, så vælg en seng, der ikke vejer så meget. Det vil din ryg takke dig for! En seng, der ikke vejer så meget, og som eventuelt har hjul, er i øvrigt også perfekt til hjemmebrug. Hvis du har besøg, og I ender med at sidde ude på terrassen, kan du nemt tage sengen med derud.

Når rejsesengen skal slås ud eller pakkes sammen igen, er det derudover et stort plus, hvis man ikke skal bruge for meget energi og kræfter på det. Find derfor gerne en praktisk rejseseng, der er nem at håndtere.

Til babyer og småbørn

Nogle senge har en praktisk justerbar bund, der sørger for, at du ikke skal bøje dig for langt for at lægge din baby ned eller tage ham eller hende op. Endnu engang vil din ryg takke dig. Når din baby er stor nok til selv at rejse sig op, kan du sænke sengen, så der ikke er nogen risiko for, at baby falder ned. På denne måde kan sengen ‘vokse’ sammen med din baby, hvilket er fantastisk for dig, dit barn og din pengepung!

Det er også tilrådeligt at vælge en weekendseng med gennemsigtige sider i form af net. Så føler din baby sig ikke isoleret, og det er nemmere for dig at holde øje med ham eller hende.

Stabil og robust

Det lyder indlysende, men sørg for at vælge en rejseseng, der er stabil og robust nok. Dit barn skal kunne rejse sig, uden at sengen vælter. En robust weekendseng sikrer ikke kun god søvn og sikkerhed for din baby, den sørger også for, at du kan slappe af og sove godt om natten.

Madras af høj kvalitet

Du bør overveje at købe en rejseseng med en fast madras, der giver god støtte til din babys ryg. De fleste rejsesenge har en eller anden form for medfølgende madras, men netop dette er et af de punkter, som rigtig mange brugere klager over, når de skal bedømme kvaliteten på rejsesenge. Ofte er de medfølgende madrasser simpelthen tynde og hårde.

Tjek derfor altid, om den indbyggede madras er god nok til, at din baby kan sove behageligt på den. Du ønsker en fast, men blød madras, som samtidig ikke fylder for meget til at den kan være i bilen. Undersøg gerne tykkelsen og materialet på madrassen, inden du køber sengen. Det er muligt at købe en ekstra madras, men så koster det naturligvis lidt mere.

Hvis rejsesengen skal benyttes i mange år, eller hvis den er købt brugt, er det desuden vigtigt at huske at udskifte madrassen af hygiejniske årsager. Madrasser udsættes nemlig for snavs, husstøvmider og sved, og ikke alle madrasser har aftageligt betræk, som kan vaskes i maskinen.

Tilbehør

Der findes masser af sjovt og praktisk tilbehør til rejsesenge! For eksempel kan man få senge, der gør det muligt at montere en parasol eller et myggenet. Andre kommer med UV-beskyttelse, så de er egnede til udendørs brug i form af telt eller kravlegård.

Den medfølgende taske er også vigtig, når du skal vælge en transportabel seng. Sørg for, at den er let og praktisk at bære, og at den har gode, lange hanke.

Design

Man kan få rejsesenge i flere forskellige designs og materialer. Det er måske vigtigere for forældrene, at sengen er pæn at se på, men for nogle børn kan det også være vigtigt, at de har en hyggelig rejseseng, som minder om deres velkendte seng, så de ikke føler, at de er et helt fremmed sted. En rejseseng, som er robust, komfortabel og i god kvalitet, kan meget vel blive en velkendt og beroligende krog, hvor dit barn kan sove trygt og dejligt.

Overvej, hvilke materialer du foretrækker. Materialer såsom kraftig nylon kan være praktiske, da de gør det nemt at rengøre sengen, og gør den egnet til udendørs brug.

Det er vigtigt, at din babys soveplads er helt sikker. Sørg derfor for, at sengen ikke har nogen skarpe kanter, og at produktet er uden nogle former for sundhedsskadelige stoffer.

FAQ

Hvilken rejseseng er bedst i test?

Den bedste rejseseng i test er BabyTrold rejseseng. Sengen er lavet i bløde materialer, nem at transportere takket være den praktiske, medfølgende taske og er rummelig, så den kan bruges af barnet i mange år.

Hvilken rejseseng skal jeg vælge?

Når du skal vælge en rejseseng, bør du overveje, hvor tit du skal bruge den, hvor nem rejsesengen skal være at samle, og om du har brug for justerbar højde, og om madrassen er behagelig nok til dit barn.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×