Regntøj til børn – Det bedste regntøj til børn 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med et godt sæt regntøj til børn er dit barn klædt på til at kunne tilbringe mange timer udendørs i regnvejr. Når dit barn er godt klædt på til vejret er det muligt at være aktiv og lege udenfor.

Vi ved som forældre at der er mange overvejelser når du skal vælge nyt regntøj til dit barn. Der er for eksempel forskel på, hvilken slags du skal vælge afhængig af barnets alder og aktiviteter.

I vores købsguide kan du læse mere om, hvilke overvejelser du skal gøre dig inden du køber nyt regntøj til dit barn. Vi har valgt 5 af de bedste regnsæt på markedet og giver en vurdering af hver i forhold til funktion, kvalitet og pris, så det er lettere for dig at vælge det rette regnsæt til dit barn.

Hvis du ønsker at få et hurtigt overblik over de udvalgte modeller kan du gå til vores sammenligningstabel.

Fordele
 • pros-icon.svg 100% vind- og vandtæt
 • pros-icon.svg Aftagelig hætte
 • pros-icon.svg Justerbare seler i bukserne
 • pros-icon.svg Elastik i revers og benåbning
 • pros-icon.svg Med fodstropper

Detaljeret gennemgang

Her får du regnsættet som er bedst i test. Helly Hansen er kendt for høj kvalitet. Med et sæt regntøj fra Helly Hansen kan dit barn sikkert holde sig tørt uanset aktivitet.

Derfor skal du vælge Helly Hansen Kid’s Bergen 2.0 Pu Rainset

Du skal vælge Helly Hansen Kid’s Bergen 2.0 Pu Rainset fordi det med garanti vil holde dit barn tørt i timevis, når det leger udenfor i regnvejr. Sættet fra Helly Hansen er 100% vind- og vandtæt og syet med svejsede sømme, som forhindrer vandet i at trænge ind.

Helly Hansen Kid’s Bergen er ideelt til børnehaven, hvor børnene ofte leger udenfor i mange timer uanset vejrforhold. Selve regnjakken har en elastisk aftagelig hætte og bukserne har justerbare seler. Der er elastik i revers og benåbning, samt en elastikstrop ved foden, som kan holde gummistøvler på plads.

Regnsættet passer perfekt til det danske vejr og børn i børnehavealderen, som har brug for at være klædt på i slidstærke materialer. Helly Hansen Kid’s Bergen har et vandsøjletryk på minimum 20.000mm og lynlås med stormklap for ekstra beskyttelse.

Med regnsættet fra Helly Hansen giver du dit barn de bedste forudsætninger for at holde sig varmt og tørt så der er mulighed for at lege helt uforstyrret. Regntøjet har den ekstra fordel at det har reflekser som er praktisk i de kolde vintermåneder, når man skal afsted tidlig morgen og der allerede bliver mørkt om eftermiddagen når man skal hjem igen.

Reima Tihku Regntøj

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Vand- og vindtæt
 • pros-icon.svg 100% PVC fri
 • pros-icon.svg Høj komfort

Detaljeret gennemgang

Med Reima Tihku får du det bedste regnsæt til prisen. Reima Tihku regnsættet er vand- og vindtæt og 100% fri for PVC. Det har desuden elastiske kanter i ærmer og ben.

Derfor skal du vælge Reima Tihku

Reima Tihku er kvalitets regntøj til en rimelig pris. Det er et regnsæt som har de samme fordele og funktioner som de fleste velkendte mærker og modeller på markedet. Regntøjet er velegnet til de lidt større børn som for eksempel skal bruge et sæt regntøj til og fra skolen så de undgår at få vådt tøj inden de når frem.

Sættet er ideelt til kølige efterårsdage og kan med et underlag af for eksempel termotøj også bruges til vinteren. Reima Tihku er fremstillet i elastisk materiale og giver god frihed til bevægelse. Med de svejsede/tapede sømme og vandsøjletrykket på ca. 8.000mm holder sættet dig fint tørt undervejs.

Reima Tihku regntøjet har reflekterende detaljer, som er en fordel i trafikken i den mørke tid. Regnjakken har en hætte som let kan tages af. Hætten har desuden elastiske kanter, så den kan justeres. Regnjakken lukkes med lynlås og har beskyttende stolpe som knappes fast med trykknapper. Bukserne har aftagelige seler og fodstropper som kan justeres.

Reima Joki Regnställ Regntøj

bedste premium

Reima Joki Regnställ Regntøj
Fordele
 • pros-icon.svg Vand- og vindtæt
 • pros-icon.svg Høj komfort
 • pros-icon.svg Meget funktionelt

Detaljeret gennemgang

Med Reima Joki Regntøj får du det bedste premium som kan modstå al slags vejr. Det lækre regnsæt findes i størrelser fra ca. 1 til 7 års alderen.

Derfor skal du vælge Reima Joki Regnställ

Når regntøjet skal leve op til de højeste standarder hvad angår design, funktion og kvalitet skal du vælge regntøjet fra Reima Joki. Reima laver regntøj ud fra princippet at det skal kunne bruges af børn og børnene skal have mulighed for at lege i al slags vejr. Mudder, sne, vandpytter og is er ingen forhindring, men en udfordring.

Med Reima Joki får du det bedste regntøj der findes på markedet. Reima Joki er valgt som bedste premium af den gode grund at regntøjet lever op til de højeste krav og funktioner.

Regnsættet er lavet i stretch som giver den bedste bevægelsesfrihed og en god pasform. Det er foret med et lag og utrolig blød og varm fleece som passer perfekt til de kolde vintermåneder.

Fordele
 • pros-icon.svg Vind- og vandtæt
 • pros-icon.svg Foret overdel
 • pros-icon.svg Med reflekser
 • pros-icon.svg Seler kan justeres
 • pros-icon.svg Hætte er aftagelig

Detaljeret gennemgang

Med Didriksons Boardman Kid’s Set Galon får du et regnsæt med regnjakke og regnbukser med overdel i fleece. Sættet er vind- og vandtæt med svejsede sømme ideelt til kolde temperaturer.

Derfor skal du vælge Didriksons Boardman Kid’s Set Galon

Didriksons Boardman Kid’s Set Galon er regntøj til børn i topklassen som kan bruges under de mest barske vejrforhold. Med Didriksons Boardman Kid’s Set Galon er du sikker på at få kvalitets regntøj som kan holde rigtig længe. Boardman er en rigtig klassiker til børn og fremstillet af Didrikson Galon®.

Hele regnsættet er foret med et blødt og behageligt fleece foer så dit barn kan holde sig varmt og tørt. Regnjakken har en hætte med justerbare velcrolukninger og knapper som gør den aftagelig. Den har lynlås med dækkende stolpe til ekstra beskyttelse mod regnen. Jakke og bukser har elastiske manchetter og kanter som er foret med Galon® for ekstra vandbeskyttelse.

Der er navneskilt i jakken med plads til flere navne. Bukserne har forstærkning på knæene og påsat fleece vest som giver varme og holder bukserne behageligt på plads. Buksebenene har udskiftelige fodstropper lavet i silikone.

Regnsættet fra Didrikson er beregnet til at blive brugt udenfor i al slags vejr og til aktiv leg. Med Didriksons Boardman Kid’s Set Galon får du et regnsæt i højeste kvalitet som kan bruges igen og igen, også når storebror eller storesøster er vokset fra det.

CeLaVi Basic Regntøj

bedste multifunktionelle

Fordele
 • pros-icon.svg Foret i kraven med blød fleece
 • pros-icon.svg Tapede sømme
 • pros-icon.svg Vand- og vindtæt og samtidig åndbart

Detaljeret gennemgang

CeLaVi Basic Regntøj findes i mange størrelser og forskellige styles. CeLaVi Basic Regntøj har regnjakker og bukser i stort set alle regnbuens farver.

Derfor skal du vælge CeLaVi Basic Regntøj

De flotte farver gør det let at finde regntøj til børn fra CeLaVi i dit barns yndlingsfarve. Når du køber regntøj fra CeLaVi kan du have god samvittighed velvidende, at hovedparten af materialet er fremstillet af 100% genanvendt polyester. Ydersiden af regnsættet er fremstillet af 100% polyurethan med et vandsøjletryk på 10.000mm, som gør det 100% vand- og vindtæt.

Sættet fra CeLaVi er et lækkert regnsæt i en let og behagelig kvalitet som giver god bevægelsesfrihed og de bedste forudsætninger for at være udendørs i det danske vejr. Det er fremstillet i slidstærk kvalitet, beregnet til at lege ude i timevis og stadig holde dit barn tørt.

CeLaVi Basic Regntøj til børn har alle de praktiske funktioner man kan forvente af et regnsæt. Det har en god pasform, justerbare stropper og tapede sømme samt reflekser fra 3M. CeLaVi Basic Regntøj er det eneste regnsæt som både er vand- og vindtæt, samtidig med at være åndbart.

Guide

Sådan vælger du det bedste regntøj til børn

Når du skal købe regntøj til børn er det vigtigt at overveje, hvilket formål det skal bruges til. Det er selvfølgelig også muligt at vælge modeller med forskellige ekstra  funktioner.

Hvilken alder skal regntøjet bruges til?

Der er forskel på hvilken slags regntøj du skal vælge afhængig af barnets alder. Hvis du for eksempel skal finde det rette regntøj til baby er det en god ide at vælge regntøj med åndbare egenskaber, da åndbarheden er vigtig, så baby ikke får det for varmt. Hvis du vælger regnbukser til baby er det en god ide at vælge regnbukserne uden seler.

Når du køber regntøj til børn som er lidt større og skal bruge regntøjet i al slags vejr kan du med fordel købe et sæt regntøj som er 100% vand- og vindafvisende. Det er altid en fordel at regntøjet kan vaskes i vaskemaskinen, især når det bruges til at lege udendørs.

Det kan være en fordel at vælge en regnjakke med en hætte, som er aftagelig, og regnbukser med seler, som kan justeres så de kan tilpasses efterhånden som barnet vokser. Det er altid en god ide med refleks på både jakken og på barnets regnbukser for den bedste sikkerhed.

Hvad skal dit barns regntøj bruges til?

Regntøj til børn skal vælges ud fra hvad det skal bruges til. Regntøj til børn i børnehaven og regntøj til sport og leg skal have en god slidstyrke, så det kan holde barnet tørt for regnen.

Hvis regntøjet skal bruges som overtøj for eksempel til og fra skolen er det måske kun nødvendigt med en regnjakke. Regnjakken kan være en let jakke som blot er vind- og vandafvisende og lavet i polyester som er åndbart.

Har du brug for specielle funktioner?

Bruger barnet sit regntøj til at cykle kan det være praktisk at have lynlås i kanten af buksebenet, så det let kan tages ud over skoen. Når man bevæger sig i trafikken er det altid en god ide med reflekser på tøjet. Regnjakker der bruges til cykling kan med fordel vælges i materialet polyester, som er effektivt til at afvise vand, og samtidig tillader kroppen at ånde, så du undgår at fugten samler sig inde i tøjet.

Det kan være en fordel at købe regntøj til børn med elastisk kant i ærmer og ben og eventuelt med strop ved foden af bukserne, for at holde gummistøvlerne på plads.

Regnbukserne kan vælges med eller uden seler. Selerne holder bukserne på plads men giver mindre frihed til bevægelse.

Hvilken årstid skal regntøjet bruges til?

Når du vælger regntøj til børn er det vigtigt at overveje om barnets regntøj skal bruges til let regn i mildt klima eller til voldsom regn i vinterperioden. I Danmark har vi i gennemsnit 171 dage med nedbør, så man kan roligt sige at et sæt godt regntøj er en god investering for alle aldre og at alle børn i princippet har brug for mindst et sæt regntøj. Med det rette regntøj er det muligt at holde sig tør og komfortabel på trods af regnen. Der findes to typer regntøj med forskellige egenskaber, som vi vil se nærmere på i næste afsnit

Hvilke egenskaber skal regntøjet have?

Når du skal finde regntøj til børn skal du være opmærksom på at der findes to typer regntøj. Den ene type regntøj er 100% vind- og vandtæt og er lavet af materialet PU, som står for polyurethan. Regntøj i materialet polyurethan er typisk ikke åndbart. Regntøj i polyurethan er også kendt som “gummi regntøj”.

Den anden type er vand- og vindafvisende og er lavet af polyester. Polyester er et tekstillignende og meget åndbart materiale.

Hvilket materiale skal du vælge?

Når du skal vælge regntøj til børn er det vigtigt at overveje til hvad og hvordan regntøjet skal bruges. Hvis det skal bruges til børnehaven eller legepladsen, hvor børnene hopper i vandpytter er det rette regntøj at vælge til formålet typen som er lavet af PU polyurethan.

Regntøj i polyurethan er beregnet til al slags dårligt vejr og har et højt vandsøjletryk. Når du vælger regntøj i polyurethan kan dit barn hoppe i vandpytter og lege i regnen og stadig holde sig tør i mange timer. For at holde varmen kan du eventuelt klæde dit barn på i termotøj inde under regnjakken og regnbukserne.

Du kan vælge at købe regntøj med foer til børn som er specielt velegnet til den kolde tid med dårligt vejr. Regntøj med fleece er et godt valg til både børn og voksne, som tilbringer lang tid udenfor i regn og kulde. Fleece er oftest fremstillet i polyester. Det har fordelen at det er elastisk og varmt, og så er det let at vaske. Fleece er desuden et materiale som er hurtigtørrende.

Skal regntøj til børn genimprægneres?

Regntøj til børn i polyester mister med tiden den sin effekt til at afvise vand, og skal derfor genimprægneres. Det er vigtigt at tage hensyn til vaskeanvisningen når du vasker dit tøj i vaskemaskinen. Regntøj i polyester skal vaskes for at fjerne snavs. Vær opmærksom på at du ikke må bruge vaskepulver med opløsningsmiddel, da det ødelægger effekten til at afvise vand. Efter vask skal du genimprægnere dit regntøj. Du kan købe forskellige midler til formålet og genimprægnere tøj i vask eller med spray.

Regntøj til børn i PU som er et vandtæt materiale kan rengøres med en fugtig klud. Det er ikke nødvendigt at hverken vaske eller genimprægnere regntøj til børn, som er lavet af polyurethan.

FAQ

Hvilket regntøj til børn er bedst i test?

Det bedste regntøj til børn i test er Helly Hansen Kid's Bergen 2.0 Pu Rainset. Helly Hansen Kid's Bergen 2.0 Pu Rainset er 100% vand- og vindtæt og vandsøjletrykket er på minimum 20.000mm.

Hvad betyder vandsøjletryk?

Vandsøjletrykket er en betegnelse for måling af hvor meget vand et givent materiale kan modstå. Et materiale hvor vandsøjletrykket er på 1.500mm anses for at være vandtæt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×