Regnslag barnevogn – De bedste regnslag til barnevogn 2022

Af Heidi BAdge
Heidi
Tullsa Raincover Single
TESTVINDER

Tullsa Raincover Single

Ved Tullsa Raincover Single er der tale om et regnslag, der passer til barnevogne med liftkasse. Det lægges henover kassen og sørger for, at liftkassen ikke bliver våd i regnvejr. Regnslaget er udført i en…

Tullsa Raincover Single 1
bedst i test

Tullsa Raincover Single

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med et regnslag til barnevognen kan du trygt gå tur med den lille velvidende, at han eller hun ligger tørt og godt i vogne.

Nogle hader at skulle begive sig ud i regnvejr, mens andre synes det er hyggeligt at gå en tur pakket ind i varmt tøj og regntøj fra top til tå. Småbørnsforældre har ofte ikke et valg, for ens barns søvn vægter oftest højere end det dårlige vejr. Det betyder, at ikke kun mor eller far skal rustes til vejret, men også barnevognen skal udstyres, så den kan modstå alle typer vejr.

Vi har sammensat en test til jer, hvori vi præsenterer en række regnslag, som vil beskytte dit barn og barnevogn mod regn og blæst.
For at hjælpe dig til at finde ud af, hvilken model der passer bedst til dig, har vi sammensat en købsguide og sammenligningsmodel. Her deler vi al vores viden om regnslag og sammenligner modellernes unikke egenskaber.

Tullsa Raincover Single

bedst i test

Tullsa Raincover Single
Fordele
 • pros-icon.svg Taske medfølger
 • pros-icon.svg Reflekser sørger for bedre sigtbarhed
 • pros-icon.svg Enkelt design
 • pros-icon.svg God pris

Detaljeret gennemgang

Ved Tullsa Raincover Single er der tale om et regnslag, der passer til barnevogne med liftkasse. Det lægges henover kassen og sørger for, at liftkassen ikke bliver våd i regnvejr. Regnslaget er udført i en flot sort farve og kan købes til en god pris.

Derfor skal du vælge et Tullsa Raincover Single regnslag

Det flotte regnslag i vandafvisende polyester er udstyret med reflekser langs siden, hvilket er med til at øge sikkerheden ved gåture i mørkt vejr. Reflekserne sørger for, at barnevognen bliver set, så snart billygter eller cykellygter lyser på dem. Med regnslaget følger der en lille taske, som kan hænges på vognen. Her kan regnslaget placeres i når det ikke er i brug. Fordelen ved den lille taske er, at man er forberedt og ikke risikerer at glemme sit regnslag derhjemme.

Langs regnslagets side er der en lynlås, hvormed man kan åbne regnslaget. Det er især praktisk når man skal åbne op ind til barnet men ikke gider fjerne hele regnslaget for at berolige babyen eller give den lille en sut. Der er en åbning ved kalechen, hvilket sørger for at luften kan cirkulere under det beskyttende materiale. Regnslaget fås til en rigtig god pris og er et vigtigt tilbehør ved gåture i det danske vejr.

Reer Peva Regnslag

bedste billige regnslag

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Regnslaget er gennemsigtigt
 • pros-icon.svg Prisen er meget god
 • pros-icon.svg Elastik i bunden
 • pros-icon.svg Passer til både barnevogne og klapvogne

Detaljeret gennemgang

Regnslaget fra Reer er et godt regnslag, der er udført i gennemsigtig plastik. Det kan benyttes til både barnevogne og klapvogne og den særdeles gode pris, gør dette til et godt køb.

Derfor skal du vælge et Reer Peva regnslag

Der findes mange forskellige regnslag, og det kan være svært at finde ud af, hvilket regnslag du skal købe til din barnevogn. Ved regnslaget Peva fra Reer får du et regnslag, der kan bruges både til mindre liftkasser, men ligeledes benyttes til de fleste klapvogne. Det praktiske regnslag har altså en lang levetid idet det kan bruges i flere år.

Regnslaget er konstrueret med en elastik i bunden. Derved er det nemt at anbringe og fjerne regnslaget igen, idet det blot lægges hen over selve vognen. Har du en kombivogn, der leveres med både liftkasse og et klapvognssæde, kan du med fordel gå efter et universal regnslag som Peva fra Reer, idet det kan bruges under hele kombivognens levetid. Det kan tilmed købes til en super pris.

Regnslaget vil særligt vække glæde hos større børn, der stadig kan se ud gennem regnslagets gennemsigtige plastik, selv når det regner.

BabyDan Regnslag

bedste premium regnslag

Fordele
 • pros-icon.svg Klimakontrol
 • pros-icon.svg Lynlås hele vejen rundt
 • pros-icon.svg Transporttaske
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Indbygget insektnet ved åbning

Detaljeret gennemgang

Et regnslag er ikke blot et regnslag – det er regnslaget fra BabyDan bevis på. Der er her tale om et regnslag, der ikke blot sørger for at holde barnevognen tør, men samtidig byder på smarte funktioner og komfort.

Derfor skal du vælge et BabyDan regnslag

Regnslaget fra BabyDan er er lavet med klimakontrol. Det betyder, at det er lavet i et åndbart materiale, hvor al fugt indefra kan undvige gennem regnslagets stof. Samtidig kan regnen ikke trænge ind udefra. Det gør, at klimaet forbliver behageligt for den lille guldklump i barnevognen på trods af at regnslaget er sat på. Åbningen er dækket af et insektnet, så man ligeledes sikrer, at der ikke flyver insekter ind til den sovende baby.

Når regnslaget ikke er i brug, kan det lægges i den tilhørende transporttaske. Denne kan placeres på barnevognens side eller på selve styret. Dette er rigtig praktisk, for man risikerer nemlig ikke at glemme sit regnslag derhjemme, men har det altid ved hånden, når man skal bruge det. Det er vigtigt at tørre regnslaget grundigt før det bliver lagt i tasken. Regnslaget har en lang reflekskant hele vejen rundt, så barnevognen også kan ses i skumringen eller i mørke. Regnslaget fås til en rigtig fin pris og passer til de fleste barnevogne og kombivogne.

Baby Jogger City Tour 2

figursyet regnslag

Fordele
 • pros-icon.svg Passer 100 % til City Tour 2 klapvognen
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Smarte lufthuller
 • pros-icon.svg Flot design

Detaljeret gennemgang

Regnslaget til Baby Joggers klapvogn City Tour 2 er udført til både at være funktionelt, men ligeledes se rigtig flot ud!

Derfor skal du vælge et Baby Jogger City Tour 2 regnslag

Udover de universale regnslag, der kan bruges på næsten hvilken som helst barnevogn, vil vi gerne fremhæve et regnslag, der er blevet lavet til en helt specifik klapvogn. Regnslaget er blevet konstrueret netop til denne klapvogn – og det ses både på pasformen men også på måden, hvorpå regnslaget fastgøres. Mens mange regnslag gør brug af en elastisk bund, for at kunne passe til fleste barnevogne, er der her tale om et slags figursyet regnslag. Det er udført i klar plast og  bliver spændt fast rundt omkring de to hjul samt stellet og passer 100 % til City Tour 2 klapvognen. Den nederste del af regnslaget er holdt i en mat sort hvorpå Baby Joggers logo er placeret.

Endnu en klar fordel er lufthullerne i regnslaget. Det lyder som en mærkelig konstruktion, men i stedet for at satse på et helt åbent kighul, har Baby Jogger valgt at udstyre sit regnslag med lufthuller i siderne på regnslaget. Disse sørger for at luften kan cirkulere, så det hverken bliver for varmt eller fugtigt inde under regnslaget. Samtidig er hullerne så små, at det ikke kan regne ind. Alt i alt er der her tale om et virkelig veludviklet regnslag, som vi kun kan anbefale.

Thule Urban Glide

maksimal beskyttelse til Thule

Fordele
 • pros-icon.svg Designet til maksimal beskyttelse
 • pros-icon.svg Let at anbringe
 • pros-icon.svg God pris

Detaljeret gennemgang

Ved regnslaget Thule Urban Glide er der tale om et high performance regnslag, der er designet til maksimal beskyttelse.

Derfor skal du vælge et Thule Urban Glide regnslag

Udfordringen ved løbevogne eller vogne, der er lavet til hurtige gåture er, at regnen her ikke blot falder blidt ned på barnevognen. I og med at barnevognen bevæges hurtigt, vil dråber her lande med et hårdere tryk og føles voldsommere end ved en normal gåtur. Thule har kreeret et regnslag, der kan modstå de hårde regndråber, og som sørger for, at regndråberne kan glide ned af regnslaget uden af barnets fødder eller indkøbskurven nedenunder bliver våd.

Regnslaget fastgøres ved forhjulet samt omkring styret og er dermed fast forbundet med løbevognen. Den øverste del er holdt i et vandtæt sort stof, hvorimod delen, der befinder sig ud for barnet er udført i gennemsigtig plast. Derved kan barnet stadig se sine omgivelser, selvom regnslaget er monteret. Regnslaget passer til modellerne Thule Urban Glide2 og Thule Glide2, der begge er løbevogne – den ene beregnet til hurtige gåture, den anden til løb. Ved begge er det derfor vigtigt med et regnslag, der kan holde piskende regn ude.

Guide

Sådan vælger du det rigtige regnslag til din barnevogn

Når regnen trommer ned på din barnevogn er det i første omgang vigtigt, at dit barn forbliver tørt. Dette sørger et regnslag for. Der findes mange forskellige udførelser af disse, og hvad der fås af muligheder, vil vi her uddybe.

Universale eller specifikke regnslag

Der findes både universale regnslag eller regnslag lavet til specifikke barnevogne eller klapvogne. Et universalt regnslag er udført så det passer til flest mulige vogne, mens den anden slags er designet til at kunne passe en helt specifik model.

Pasformen vil typisk være bedst ved de regnslag, der er lavet til at kunne passe en enkelt vogn, mens fordelen ved de universale er, at de kan bruges til flere vogne. Har du eksempelvis både en Cybex og en Emmaljunga vogn stående hjemme, vil du kunne bruge dit universale regnslag til begge vogne.

Funktioner ved dit regnslag

Forskellige materialer

Regnslag findes i forskellige materialer. Typisk vil de være lavet i enten plast eller polyester, men der findes også regnslag lavet i imprægneret bomuld. Ens for alle er, at de alle er vandtætte. Mens nogle, såsom de regnslag der er lavet i plastik, er 100% vandtætte, vil de ikke være åndbare.

Imprægneret bomuld vil ikke kunne klare voldsom regn i lige så mange timer som et regnslag af plastik, men derimod vil der ikke være fugtdannelse på indersiden af regnslaget, da materialet er åndbart.

Ventilation

Det er vigtigt at sikre barnet mod regn, mens det ligger i sin liftkasse eller sidder i klapvogn. Det er dog ligeså vigtigt at sørge for, at luften kan cirkulere under det regntætte regnslag. Materialet vil ofte ikke vil åndbart, derfor er det vigtigt at luften kan cirkulere – enten via lufthuller eller en stor åbning i regnslaget.

Ved nogle modeller er der indbygget myggenet i regnslaget, hvorigennem luften ligeledes kan cirkulere.

Montering

Nogle regnslag er konstrueret med elastik i bunden, således at de blot skal lægges hen over barnevognen og når de er bredt ud vil elastikken sørge for, at de bliver spændt fast under vognen. Andre modeller bliver fastgjort via en lynlås. Ligeledes findes der modeller, der fastgøres via velcrobånd, hvilket fikserer regnslaget til barnevognens stel.

Udseende

Der findes regnslag i forskellige farver såsom sort, grå eller blå. Der findes ligeledes gennemsigtige regnslag eller en kombination af begge. Nogle regnslag har reflekser syet på dets sider, mens andre er udført med farvede accenter.

Når man taler om udseende skal man derudover overveje hvilken pasform man helst vil have. Vil man have et regnslag, der sidder perfekt på ens barnevogn, skal man vælge ét, der passer helt nøjagtigt til ens vogn.

Pleje af dit regnslag

Det er vigtigt at huske på, at dit vandafvisende regnslag skal tørre ordentligt før det gemmes væk eller lægges i sin pose. Er der stadig fugt på regnslaget mens det krølles sammen, vil det begynde at mugne, hvilket kan være særdeles sundhedsskadeligt for den lille guldklump. Det er en god ide at hænge det til tørre på styret, og så først gemme det væk, når det er helt tørt.

FAQ

Hvilket regnslag er bedst i test?

I vores test er det Tullsa Raincover Single, der vinder som værende bedst i test. Regnslaget beskytter dit barn perfekt i det danske vejr når det regner og sørger for at gøre gåturen rar. Dets reflekser øger sikkerheden ude i trafikken og størrelsen gør, at det passer til alle typer store liftkasser.

Hvilket regnslag passer til min klapvogn?

Der findes mange forskellige regnslag. Universal regnslag er lavet således, at de passer til mange forskellige barnevogne og klapvogne. Samtidig fås der regnslag der passer nøjagtigt til din helt specifikke barnevogn. Sidstnævnte er figursyede og passer optimalt til din klapvogn, men kan så også udelukkende bruges til denne.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×