Bedste puslepude – Se top 10 puslepuder i denne test

Af Heidi BAdge
Heidi
Baby dan soft puslehynde 4
Bedste puslehynde

Baby dan soft puslehynde

Sebra puslepude quilted 5
Bedste quiltede puslepude

Sebra puslepude quilted

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Puslepuder, en lille ting som man bare bruger ufattelig mange timer på med sit barn, gennem dets liv. Der er så mange hyggelige stunder og sjove historier der kommer til, på den puslepude. Ting man snakker om også når det lille spædbarn der slet ikke kunne gå, er blevet stor og voksen. “Så var der lige den gang” og så kører historierne helt selv. Derfor skal puslepuden også kunne varetage at skabe de minder sammen med jer. Så hvordan skal man egentlig finde den perfekte puslepude som er den helt rette til sin guldklump. Den skal passe til alle jeres behov, og hjælpe jer med dagens strabadser uden i får sved på panden. Dertil skal den også holde i mange år, så i står med en puslepude der holder hele jeres hyggelige pusle øjeblikke.

Leander matty puslepude

Bedste puslepude i testen

Fordele
 • pros-icon.svg Utrolig nem puslepude at holde ren efter bleskift
 • pros-icon.svg Formstøbt skum
 • pros-icon.svg Lavet dejligt PUR-skum der giver en behagelig oplevelse til dit barn
 • pros-icon.svg Kan tørres af med sprit
 • pros-icon.svg Puslepuden er skridsikker
 • pros-icon.svg Uden skadelig kemi og stoffer
 • pros-icon.svg Meget holdbar
 • pros-icon.svg Sødt design
 • pros-icon.svg Kommer i flere flotte farver

Detaljeret gennemgang

Leanders Matty puslepude, er en sindssyg god puslepude, som let rengøres med en våd klud, og er vandafvisende. Matty puslepuden er sat i verden, for at gøre din hverdag nemmere. Noget som også er virkelig rart når man står og skifter en baby mange gange om dagen. Dertil giver den også barnet tryghed ved sine skrå kanter der er i en god højde og det bløde PUR- skum uden blødgører, når der skal hygge skiftes. Samtidig med det, står rigtig godt fast lige hvor du sætter den. derfor har den også vundet German design awards 2019.

Derfor skal du vælge Leander matty puslepude

Designet er noget anderledes end det man måske ville tænke om en normal puslepude. Men Matty, er noget helt for sig. Skabt til at give den bedste tid mellem barn og forældre. En tid som kan være så hyggelig og speciel især i den første tid. Her sker det også at der kommer en del uheld, som i sær med babyer kan være nogle uheld som bare ikke kan vaskes væk. Det kan ske så mange gange om dagen, men det smarte er at Leanders Matty, kan det vaskes direkte af, uden overhovedet at blive plask våd, eller skulle vaskes i vaskemaskinen og først være klar dagen efter. Matty vaskes nemt af da den er vandafvisende og lavet af en formstøbt skum som gør at din puslepude kan bruges igen med det samme. Den tørres simpelthen bare af med en fugtig klud eller sprit, og får skabt en god hygiejne ved puslebordet.

Det er sindssyg rart når, man som nybagt mor og far tit står og mangler tid og hænder med en nyfødt baby. Samtidig er materialet så lækkert at det føles som babys egen hud, der gør hele puslepuden virkelig rar for barnet at ligge på. Hertil er funktionaliteten også gennemtænkt. Den er støbt med en laminatplade i bunden som gør Matty ekstra stabil. Derfor kan den stilles, hvor det lige passer i ens hjem, da selve puden er skridsikker, og derfor ikke skal  skal være nervøs for at den kan glide ned eller andet. Det samme gælder for et hurtigt lille barn der lige har lært at rulle, her bliver man som forældre glad for de  høje kanter, som også skaber ekstra tryghed for en nyfødt på en puslepude. Hvilket gør Leanders puslepude til den en af bedste puslepuder på markedet, og vil holde i mange år.

Cam Cam Changing Mat Quilted

Bedste transportable pusleunderlag

Fordele
 • pros-icon.svg Pusleunderlaget kan foldes sammen
 • pros-icon.svg Vaskes nemt i vaskemaskinen
 • pros-icon.svg Nem altid at have med på tur, til når baby skal skiftes
 • pros-icon.svg Uden skadelige stoffer
 • pros-icon.svg Har en god lomme til bleer og andet der skal ligge samlet
 • pros-icon.svg Virkelig lækkert lavet, i økologisk bomuld
 • pros-icon.svg Kommer i flere forskellige søde farver

Detaljeret gennemgang

Cam Cams puslepude, er en sammenfoldeligt pusleunderlag, i økologisk bomuld der er nem altid at have med på farten. Når den åbnes kan man nemt i et lille rum både have bleer og renseservietter, så man altid ved hvor det er. Dertil kan den bruges som en pusleunderlag for sig selv, eller som et underlag som man ligger oven på en anden puslepude, når man er på cafe eller andet. Den er virkelig handy og også i et utroligt sødt design.

Derfor skal du vælge Cam Cam Changing Mat Quilted

Det første der springer en i øjnene ved Cam Cams quiltede pusleunderlag er det flotte fine design. Det ses ved den store guldknap og den økologiske bomuld, som er quilted. Den er lavet utrolig lækkert og er i god kvalitet.

Pusleunderlaget er klart lavet til når man skal ud og hygge sig med sit barn, i byen, hos familie osv, hvor der ikke altid er en puslepude tilgængelig. Det quiltede stof gør det også rart for barnet at ligge på pusleunderlaget, når bleen hurtigt skal skiftes. Da det er lidt blødt og dejligt at ligge på. Der er en tilhørende lomme, som er for enden på Cam Cam’s underlag, når det åbnes. Den er virkelig smart, så man altid har det man skal bruge, inden for rækkevidde når det er tid til bleskift. Dog kunne lommen måske godt være lavet lidt større så der var plads til en smule flere bleer, når man er afsted en hel dag med et barn.

Det er bare virkelig altid lækkert fra Cam Cam, og at vide man lægger sit barn på et underlag i økologisk bomuld, kan bare også noget. Hvis den nu i kampens hede bliver lidt beskidt, smider man den bare nemt til vask, og så er den klar til en ny tur i byen dagen efter.

Cam Cams quiltede pusleunderlag passer også super godt ned i barnevognen eller i pusletasken, hvor den passer godt ned sammen med alt det andet babyudstyr.

Sebra pusle pur puslepude

Bedste vandafvisende puslepude

Fordele
 • pros-icon.svg Den har en god vandafvisende overflade der er nem at tørre af
 • pros-icon.svg Lavet uden nogen skadelige stoffer
 • pros-icon.svg Formstøbt pur som gør puslepuden ekstra holdbar
 • pros-icon.svg Den har en god pris for en pur puslepude
 • pros-icon.svg Kommer i mange flotte designs af forskellige farver

Detaljeret gennemgang

En skøn og flot puslepude i PUR- skum fra Sebra der er utrolig pæn med sine runde kanter og dejlige bløde overflade, som er vandafvisende. Den tørres nemt af med en fugtig klud og så er den klar til et nyt bleskift. Samtidig giver den bløde overflade af formstøbt skum også baby en følelse af at ligge hud mod hud. Hertil har den en god højde på kanterne, som gør at barnet føler sig trygt og godt sammen med sine forældre.

Derfor skal du vælge Sebra pusle pur puslepude

Sebras pusle pur, er lavet af bløde matrialer som skaber et dejligt puslemiljø for din nyfødte baby. Hertil er den lavet i en fint design med bløde høje kanter, der sikre at din baby altid ligger trygt når i skal skiftes. Det er også en puslepude der kan bruges, uden man skal være nervøs for de forskellige små uheld der sker med alle børn, når det er tid til en ren ble, på grund af den vandafvisende pur overflade. Hertil kommer den også i nogle forskellige søde farver, så den passer perfekt ind i indretningen. Sebras Pusle Pur er også lavet i formstøbt pur som sørger for at formen på puslepuden bliver holdt ved.  Det er en af de dyrer puslepuder, men man får også meget kvalitet for pengene ved at investere i Sebra Pusle Pur. Der findes utrolig mange slags puslepuder, men disse der er lavet i skum har bare en hel anden holdbarhed, end de andre i materialer har.

Det er er svært at komme uden om at puslepuder af pur-skum bare kan noget andet end de klassiske puslepuder. Både i form af sikkerhed, men også rengøringsmæssigt. Formstøbt pur gør også puden skridsikker på en helt anden måde end de fleste puslepuder.  Det er ikke særlig optimalt at skulle tage og vaske et betræk eller andet med en baby på armen, som stadig skal skiftes. Derfor er puslepuden fra Sebra i toppen af de bedste puslepuder på markedet.

Baby dan soft puslehynde

Bedste puslehynde

Baby dan soft puslehynde
Fordele
 • pros-icon.svg Dejlig blød som en pude
 • pros-icon.svg PVC-fri og uden skadelig kemi
 • pros-icon.svg Passer til de fleste pusleborde
 • pros-icon.svg Billig puslepude

Detaljeret gennemgang

En puslehynde lavet af polyester skum med bomuldsbetræk. Som giver en dejlig komfort til din baby når det ligger og bliver skiftet. Den passer til de fleste pusleborde, hvor den også stilmæssigt vil gøre sig rigtig godt. Puslehynden, vil give din baby en skøn følelse af at ligge på en dejlig blød pude når det bliver skiftet.

Derfor skal du vælge Baby dan soft puslehynde

En klassisk puslehynde som er blød og rar for din baby at ligge på. Den er lavet af bomuld og polyester skum, som giver din baby en dejlig oplevelse når det ligger på hynden. Mange puslepuder er ikke lavet som en hynde, men fordelen ved at vælge en puslehynde, er at din baby ligger dejligt blødt og trygt. Denne hynde fra Baby Dan er meget enkel og pæn, og passer til næsten alle pusleborde på markedet. Det er dog vigtig at måle sit puslebord og se hvordan målene passer. Så dit barn kan ligge dejligt blødt når tiden til en ny ble skal på.

Rengøringen kan være en smule besværlig, da puslehynden ikke har et betræk som kan tages af, eller kan vaskes. Det gør det svært at redde, de små uheld der kommer når man har et spædbarn. Derfor vil man være nødt til at beskytte den med et betræk eller andet som gør at den kan holde sig ren og uden bakterier. Hynden kan dog godt tåle at blive kørt over med en våd klud eller lidt sprit. Dog skal den nok ikke tage imod en kæmpe tissetår. Ellers er den god i brug, og skaber et dejligt miljø for dit barn at ligge i. Og kan sagtens være den rette puslehynde for dig som evt har et væghængt puslebord. Måske du gerne vil have skal kunne lukkes med puslehynden i eller måske bare passe ved puslebordet. En rigtig fin hynde, dit barn helt sikkert vil sætte pris på. En puslehynde der er et godt valg som babyudstyr. 

Sebra puslepude quilted

Bedste quiltede puslepude

Sebra puslepude quilted
Fordele
 • pros-icon.svg Coated overflade som sikre at vand ikke ryger lige igennem puden
 • pros-icon.svg Fremstillet i blød bomuld og polyester
 • pros-icon.svg Den har et vaskbart og aftageligt betræk og kan vaskes ved 40 grader

Detaljeret gennemgang

Forestil dig at lægge din baby på en dejlig blød bomulds pude og blive skiftet af sine forældre på puslebordet. Noget man tit kan bruge flere timer på om dagen, sammen med især sit spædbarn. Puslepuden fra Sebra vil med det bløde betræk og pude helt sikkert give jer en hyggelig pusletid sammen. Når man så har brugt puden og der er sket et lille uheld, kan man nemt at tage betrækket i vaskemaskinen, og så er den klar igen dagen efter.

Derfor skal du vælge Sebra puslepude quilted

Denne quiltede puslepude fra Sebra, er et godt alternativ til den klassiske puslepude, som måske mere henvender sig til nogle der søger noget lidt andet. Denne puslepude er lavet af lækkert bomuld med polyester fyld, der skaber et dejligt blødt miljø for barnet at ligge på når skiftetiden er. Hvis der sker et lille uheld kan det aftagelige betræk nemt vaskes så det er klar til nye pusle tider dagen efter. De bløde materialer kan skabe et trygt område for barnet helt når i skal skifte ble. Hvorfor rengøringen er gjort en del nemmere end hvis betrækket ikke var aftageligt. Utrolig smart og enkelt, da puslepuden med sin coatede overflade, der sørger for at vand ikke går igennem puden. Det skulle også gerne sørge for, at det ikke er det store vaskemaskine show man skal have gang i. Da puslepuden ved små uheld nemt bare kan tørres over med en våd klud.

Puden kommer i forskellige farver, der sammen med det quiltede giver en rigtig hyggelig stemning når man ser på puslepuden. Samtidig med de sarte farve og hele designet ikke ligner andre puslepuder. Det er bare hyggeligt, en puslepude man vil kunne bruge mange dejlige timer ved sammen med sit nyfødte barn.

Done By Deer puslepude dreamy dots

Bedste gammeldags puslepude

Fordele
 • pros-icon.svg øko tex betræk
 • pros-icon.svg Søde forskellige motiver på puslepuden
 • pros-icon.svg Billig puslepude
 • pros-icon.svg Dejlig blød pude

Detaljeret gennemgang

Done by Deers puslepude er i et klassisk puslepude design, som man kender det. Den fungerer godt i det fleste pusleborde, og har et rigtigt sødt mønster på, som baby helt sikkert vil være helt vild med på sit puslebord. Barnet ligger godt på selve puslepuden, og den fungerer rigtig godt til de bleskift der kommer på en dag. Samtidig er den lavet uden skadelig kemi. I vil helt klart have en god oplevelse som familie.

Derfor skal du vælge Done By Deer puslepude dreamy dots

Du skal vælge denne Done By Deer puslepude, hvis du vil have en puslepude i et billigt prisleje med gode funktioner. Man kan kalde denne form for den rigtige puslepude som er den klassiske man kender. Det klassiske design skaber dejlige rammer ved pusletid, hvor barnet ligger og er helt tryg med det let buede design, puslepuden har. Samtidig kan barnet hygge sig med det søde Done By Deer mønster der er på, som taler meget til små børn. Størrelsen på puslepuden passer også rigtig godt til de fleste pusleborde. Måske mest de ikke væghængte pusleborde. Men det er en god puslepude med akrylbelagt bomuld, som gør at den også ved meget små uheld kan tørres over med en klud og sprit. Dette gælder dog kun ved meget små uheld. Mange børn har igennem tiden fået skiftet ble på en klassisk puslepude, som har fungeret rigtig godt. Så du skal vælge denne puslepude, hvis du vil have en klassisk puslepude der fungerer til sit formål, så skal du vælge en puslepude fra Done By Deer.

Guide

Sådan vælger du den bedste puslepude

Størrelse

Gå efter en størrelse der passer godt til puslebordet du har. De har tit mange forskellige sjove størrelser, så det er vigtigt at have for øje, så puslebord og puslepude kan passe perfekt sammen. Det er både bredde og længde der er interessant, især i forhold til, hvor lang tid din guldklump kan bruge puslepuden. Alle produkter der findes har noget specielt som gør dem, til det rette puslepude for jer.

Materialer

Der er så mange forskellige puslepuder i så utroligt mange forskellige materialer. Her er det vigtigt at tænke på, hvilke materialer puslepuden er lavet af. Materialer har stor betydning for hele funktionaliteten af puslepuden og den måde den fungerer på. Med tanke på komfort for baby og eventuel let rengøring af selve puden. Det kan være fordi det ikke er et vandafvisende eller vandtæt materiale, eller at det er utrolig nemt at gøre rent og nemt kan aftørres. Men det kommer igen an på hvad man er til af materialevalg. Pur skum er et meget blødt skum materiale og meget holdbart, hvor bomuld nemt bliver vådt og beskidt og skal derfor vaskes i vaskemaskinen. Dog kommer nogle puslepuder med vandafvisende betræk. Det er også en god ide at holde øje med om det er et aftageligt og vaskbart betræk.

Rengøring

I forlængelse af det med aftageligt betræk, er det bare vigtigt at vide hvordan man kan rengøre sin puslepude. Det er helt klart noget man vil gøre hver dag, og det er helt sikkert rart på forhånd at vide hvor meget tid man har lyst til at ligge i det. Det kan man i princippet styre lidt selv, ud fra hvilke materialer puslepuden er lavet af. Som gør den til en praktisk puslepude, hvis man fx vælger en af PUR-skum, hvor en hurtig aftørring med en klud fjerner det hele og puden er klar til brug igen. Men det behøver ikke gøre den til den rigtige puslepude for dig. For de er også i et andet prisleje end en normal klassisk puslepude.

Budget

Der er mange forskellige prislejer på puslepuder, hvilket også har en stor betydning for det valg man tager. Hvor meget vil man reelt set give for en puslepude ens barn bliver skiftet på? Det kan være svært at regne helt ud, men man kan sige at prisen og materialerne går hånd i hånd. Så vælg ud fra dine behov og budget for en puslepude.

Uden dårlig kemi

Der findes flere puslepuder som ikke lever op til forskellige standarder inden for dårlig kemi, hvilket man skal være en smule opmærksom på. Det skal man fordi ens barn bruger utrolig lang tid på puslepuden og tit uden så meget tøj på. Som betyder at de nemt kan få de skadelige stoffer ind i kroppen.  Derfor er det vigtigt at sørge for at der ikke er brugt dårlig kemi i fx coating på stoffet, eller det PUR-skum den er lavet af. Pur skummet gør også at puslepuden har en vandafvisende overflade. Hvis man ikke er til pur skum kunne man også vælge en økologisk puslepude måske i økologisk bomuld med en vandafvisende overflade. Her kan man med fordel sætte sig en smule ind i certificeringer på børneprodukter. Derudover står der også tit hvis en puslepude har de certificeringer der skal være. Så der er med at holde et vågent øje og spare vores børn for den kemi vi kan.

Forskellige mønstre og farver

En sidste sjov ting, at kigge på er alle de mange forskellige farver og skønne mønstre man kan få på puslepuder. De er så skønne og sjove motiver, og man kan helt selv vælge det som passer ind til pusle-hjørnet. Måske baby også synes at et sjovt mønster eller noget andet giver et ekstra pift til når der skal skiftes en rød numse. Der er i hvert fald ikke nogen fantasi der sætter grænser, da der er så meget fint derude, som passer lige til jer.

FAQ

Hvilken er bedste puslepude i test?

Leanders Matty puslepude er den bedste da, den giver den bedste komfort til barnet og er utrolig nem at rengøre samt meget holdbar.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×