Pigenavne – De mest populære pigenavne i Danmark 2023

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Som vordende forældre har i sikkert spekuleret en del på, hvad den lille ny skal hedde. At finde et passende fornavn er slet ikke nogen nem beslutning, for med valget danner man basis for barnets identitet gennem hele livet. Vil det søde navn, du faldt for under graviditeten kunne fungere, når din lille pige er voksen og måske selv er blevet mor? Og er navnet for svært at stave? Der findes mange ting, der skal tages hensyn til, og det er måske heller ikke altid lige nemt at blive enige om det samme navn.

Der findes i Danmark ca. 26.000 godkendte navne til piger, så der er rig mulighed for at finde netop det navn, der passer til jeres familie og jeres lille nyfødte. Dyk ned i jeres slægtshistorie og find inspiration i de navne I finder dér, og sørg for at notere det hele på en liste, så I har et overblik over, hvilke navne der kommer på tale.

Guide

De 50 mest populære pigenavne i Danmark i 2023

Kilde: Danmarks Statistik  (Første halvår 2023)

 1.     Ella
 2.     Alma
 3.     Nora
 4.     Ida
 5.     Freja
 6.     Sofia
 7.     Luna
 8.     Olivia
 9.     Agnes
 10.   Asta
 11.   Clara
 12.   Emma
 13.   Frida
 14.   Alberte
 15.   Anna
 16.   Karla
 17.   Ellen
 1.   Lily
 2.   Ellie
 3.   Esther
 4.   Lærke
 5.   Astrid
 6.   Josefine
 7.   Isabella
 8.   Saga
 9.   Laura
 10.   Mathilde
 11.   Aya
 12.   Emily
 13.   Maja
 14.   Victoria
 15.   Mille
 16.   Vera
 17.   Leonora
 1.   Lea
 2.   Merle
 3.   Marie
 4.   Hannah
 5.   Molly
 6.   Liva
 7.   Elina
 8.   Gry
 9.   Liv
 10.   Emilie
 11.   Eva
 12.   Rosa
 13.   Johanne
 14.   Ingrid
 15.   Sofie
 16.   Andrea

Oversigten stammer fra Danmarks Statistik, der hvert eneste år udgiver en liste over de navne, der er blevet valgt til de små nyfødte børn i Danmark i det pågældende tidsrum. Her finder du ikke blot statistik for de senere år, men du kan gå helt tilbage til 1985 og se på, hvilke fornavne, der lå på listen for over 35 år siden.

I din eller jeres jagt på det perfekte navn til den nyfødte pige er den ovenstående liste et rigtig godt startpunkt. Man får her en fornemmelse for, hvilke navne man godt kan lide og får derved pejlet sig lidt ind på, hvilken type navn man er mest til. Det hjælper med at snævre ind om i er på udkig efter et specielt pigenavn, unikke pigenavne eller nordiske navne til den lille ny. Der findes mange flotte pigenavne, uanset om I leder efter korte pigenavne, stærke pigenavne eller måske franske pigenavne.

Danske pigenavne

På listen finder man en række flotte, danske pigenavne, og det kan vi godt forstå. Det er ikke blot flotte, men søde navne, der for mange gemmer på en form for historie. Gamle navne såsom Alma, Astrid, Clara, Johanne og Ellen er ikke blot fine navne, men det er måske navnet på en kær person i familien, der vækker gode minder ved tanken om dem. Og tanken om at vælge samme navn til den lille baby som oldemor har eller havde, er for mange meget følelsesladet. Fordelen ved disse gamle, danske pigenavne er desuden, at de ofte vil være nemme at stave og udtale, idet de fleste på en eller anden måde har kendskab til denne type navne.

Det mest populære pigenavn i 2022 er Ella, og dette populære pigenavn lå også i top 5 i både 2021 og 2020. Men også populære navne såsom Alma har ligget fast i top 5 de sidste par år. Dette siger en hel del om, hvor tendensen i forhold til navngivning går hen ad, idet ikke blot de gamle, danske navne har fundet indtog på listen, men ligeledes mere moderne navne såsom Ella, Lily og Aya. En anden interessant tendens ses ved at kigge på navnenes slutbogstav. Blandt de 10 mest populære navne på listen ender 9 ud af 10 på bogstavet A. Til sammenligning var der for godt og vel 20 år siden kun 3 ud af 10, der endte på bogstavet A.

Specielle pigenavne – det individuelle valg

Hvis du ikke synes du kan finde et passende navn på listen, som du har lyst til at navngive din datter med, kan det være, du skal i gang med at kigge på de mere specielle pigenavne. Inde på Familieretshusets hjemmeside finder du en oversigt over de godkendte navne i Danmark, og du har her mulighed for at søge på køn, hvilke bogstaver navnet skal indeholde og hvor langt det skal være. Du kan på denne måde finde frem til mere sjældne pigenavne, du måske ikke er stødt på andre steder og dermed målrette din søgning i jagten på det rette navn.

I øjeblikket findes der omtrent 26.000 godkendte danske navne til piger, herunder også de mere specielle pigenavne. Det er dog altid en mulighed at søge om at få godkendt et helt eget navn eller et internationalt navn, der ikke befinder sig på listen endnu. For at du har mulighed for at få dit barn navngivet med det ønskede navn, skal det godkendes hos Ankestyrelsen. Hvis navnet bliver godkendt, optages det på listen over godkendte navne, så du har mulighed for at vælge navnet til den lille baby. Du skal dog være opmærksom på, at navnet ved optagelsen på listen over godkendte navne også fremover kan benyttes af andre forældre til deres nyfødte børn.

Søg

Nordiske pigenavne

På listen finder vi ligeledes en række nordiske pigenavne, som ikke blot er flotte navne, men som har en masse betydning. Navne som Freja, Saga, Ingrid og Gry hører til de mere populære pigenavne, men mere ukendte navne såsom Vilja, Runa og Estrid er ligeledes enormt smukke og har alle en rigtig flot betydning og historie. Er man til de mere specielle pigenavne kan man med fordel gå på jagt blandt de nordiske pigenavne, idet mange af disse endnu ikke er så udbredte. Tilmed så er alle de nordiske gamle pigenavne godkendt, så man ikke skal bruge krudt og energi på at ansøge om at få sit ønskenavn optaget på listen.

Hvad er de fem mest populære pigenavne i Danmark?

De fem mest populære pigenavne i Danmark var i 1. halvår af 2023 de følgende: 1. Ella 2. Alma 3. Nora 4. Ida 5. Freja

Findes der navne, der er godkendt til både piger og drenge?

Ja, inde på Familieretshusets hjemmeside er det muligt at søge efter unisex-navne og der er ca. 1400 godkendte navne på listen. Alle disse kan altså bruges til navngivning af både piger og drenge.

Må man finde på sit eget navn?

Ja, det må man gerne. Navnet skal dog, såfremt det ikke allerede findes inde på listen over godkendte navne, først godkendes af Ankestyrelsen før det kan tages i brug. Ansøgning foregår via borger.dk.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×