Navnesutter – De bedste navnesutter 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Maxibaby Sutter 2
Bedste billige

Maxibaby Sutter

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne navnesutte test undersøger vi fire af, hvad vi anser som værende de bedste sutter med navn på markedet. Udover at sammenligne væsentlige egenskaber som form og materialer, så vil vi også fremhæve andre funktioner og fordele ved alle sutterne og opstille deres fordele og ulemper.

Børns sutter har det med at forsvinde, både derhjemme i institutionen eller på besøg hos andre. Når de så bliver fundet igen, kan det være svært at se om det er dit barns egen sut eller en andens. Sutter med navn gør det meget nemmere at holde styr på de drilske sutter. Du gør det også lettere for de pædagoger, som tager sig af dit barn i vuggestuen eller dagplejen, at sørge for han eller hun kun bruger sin egen sut.

Vi har samlet alt vores viden om navnesutter i vores købsguide, så du ved hvad du skal være opmærksom på, når du bestiller sutter med personlig skrift. Du kan også se de fire modeller i vores sammenligningstabel, så du har et godt overblik over de væsentligste egenskaber for hvert mærke.

Bibs Colour

Bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Suttedel i naturgummi
 • pros-icon.svg God til ammebørn
 • pros-icon.svg Mange farvevalg
 • pros-icon.svg Graveret tekst

Detaljeret gennemgang

Bibs flotte design, mange farvemuligheder og gode materialer gør den til en favorit hos både forældre og børn. Tilføj din egen tekst og få de sødeste personlige sutter som gør det endnu lettere at holde styr på sutterne.

Derfor skal du vælge Bibs sutter

De populære sutter fra Bibs kommer i en 3-pak og kan fås i tre forskellige størrelser. Sutten kan bruges af børn fra 6 til omkring 18 måneder.

Materialerne brugt til Bibs sutter er 100% fri for skadelige stoffer som PVC, BPA, phthalater.

Suttedelen er 100% naturgummi og har en rund udformning, hvilket gør den velegnet til babyer, som bliver ammet.

Sutten er udformet, så skjoldet buer ud af, for at sikre at der er lufttilførsel til huden omkring barnets mund, på den måde formindskes risikoen for irritation på den følsomme babyhud.

Bibs Colour har et flot design og kan fås i et væld af forskellige farver. Du kan gøre sutten mere personlig ved at få lavet din egen tekst på. For at sikre at teksten forbliver permanent på sutten og ikke falder af med tiden, er bogstaverne graveret i materialet.

Maxibaby Sutter

Bedste billige

Maxibaby Sutter
Fordele
 • pros-icon.svg Forebygger suttebid
 • pros-icon.svg Stjernedesign
 • pros-icon.svg Lufthuller
 • pros-icon.svg Fås i to størrelser

Detaljeret gennemgang

Sutterne fra Maxibaby kommer med et sødt og anderledes stjernemotiv, som kan fås i flere farver og i to størrelser. Suttedelen er i silikone og er udformet til at forebygge suttebid.

Derfor skal du vælge Maxibaby

Denne sut er lavet i silikone, som er et godt valg til børn, som har latexallergi. Suttedelen er derudover lavet som en ventilsut. Det vil sige, at der presses luft ud, når barnet bruger sutten, hvilket skåner barnets gummer og gane. På den måde forebygger det udviklingen af suttebid.

Suttens skjold har lufthuller for at sikre luftcirkulation, så barnets sensitive hud skånes for irritation ved længere tids brug af sut.

Sutten har et sødt stjernedesign og kommer i en pakke med tre sutter. Du kan derudover få designet i flere farvevalg. Vælger du denne model får du nogle rigtig søde navnesutter til dit barn.

Philips Avent ultra air

Bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Tilegnet sensitiv hud
 • pros-icon.svg To størrelser
 • pros-icon.svg Fås i flere farver

Detaljeret gennemgang

Philips avent leverer sutter i højeste kvalitet, som er populære verden over. Denne Ultra Air sut fås i flere farver og specielt designet til at tilgodese børn med sensitiv hud.

Derfor skal du vælge Philips avent sutter

Philips Avent sutter er elsket af børn i hele verden. Du går derfor ikke galt i byen, når du vælger en sut af dette mærke.

Ultra Air sutten her er størrelse 1, og kan derfor bruges fra nyfødt og til baby er omkring 6 måneder gammel. Disse sutter er udviklet særligt til sensitiv hud ved at være mere åndbare og skånsomme end andre sutter. Du kan derfor være sikker på at din babys hud kan ånde, når han eller hun bruger sutten.

Suttedele er lavet af silikone, som naturligvis er 100 % fri for skadelige stoffer som phthalater, PVC og BPA. Derudover er den udformet, så sutten er skånsom for gummerne og tænderne samt giver plads til at ganen og dit barns mund kan udvikle sig hensigtsmæssigt.

Hos ByhappyMe bliver navnet graveret i sutten, for at sikre at det ikke slides af.

Mininor Sutter

Bedste klassiske

Fordele
 • pros-icon.svg God til børn der bliver ammet
 • pros-icon.svg Udadvendt skjold

Detaljeret gennemgang

Flot sut i dansk design uden skadelig stoffer, som er god til at give dit barn trøst og tryghed. Mininors fine sutter er både god, hvis du selv køber navnesutter eller leder efter den perfekte gave.

Derfor skal du vælge Mininor sutter

Her får du en kvalitets sut med den klassiske runde udformning. Runde sutter minder mest om moderens bryst og giver den bedste tryghed og trøst. Den runde form er også med til at stimulere barnets sutterefleks, så der ikke opstår forvirring i forbindelse med amning.

Sutten har udadvendt skjold for at sikre luftcirkulation og forebygge hudirritation, når barnet bruger sutten meget.

Skjoldet er lavet af polypropylen, som er både slidstærkt og let. Derudover indeholder det ingen phtalater, PVC eller BPA.

Denne sut er størrelse 1, som kan bruges fra nyfødt og indtil 6 måneder. Det er også muligt at få samme model i latex, hvis du foretrækker dette til din baby.

Guide

Derfor skal du vælge Mininor sutter

Her får du en kvalitets sut med den klassiske runde udformning. Runde sutter minder mest om moderens bryst og giver den bedste tryghed og trøst. Den runde form er også med til at stimulere barnets sutterefleks, så der ikke opstår forvirring i forbindelse med amning.

Sutten har udadvendt skjold for at sikre luftcirkulation og forebygge hudirritation, når barnet bruger sutten meget.

Skjoldet er lavet af polypropylen, som er både slidstærkt og let. Derudover indeholder det ingen phtalater, PVC eller BPA.

Denne sut er størrelse 1, som kan bruges fra nyfødt og indtil 6 måneder. Det er også muligt at få samme model i latex, hvis du foretrækker dette til din baby.

Derfor skal du vælge sutter med navn

Der er mange gode grunde til at få lavet navnesutter. Først og fremmest er det altid sødt med barnets eget navn på de fine sutter. Derudover gør det hverdagen langt nemmere. sutter er sådan noget, som hele tiden forsvinder, og det gør det lettere, når du altid kan kende dit barns sutter. Kommer den med hjem til et andet barn, kan de let se hvor den skal afleveres og den er let at genkende, hvis den er endt i en glemmekasse et sted.

Godt i institutionen

Hvis dit barn går i vuggestue eller dagplejer, er det især nødvendigt med navn på sutten. På den måde hjælper du pædagogerne med at holde styr på hvert barns sutter. Det gør det lettere at finde sutterne og du sikre at de rigtige sutter bliver brugt i løbet af dagen og kommer med hjem igen. Når der er navn på sutten, kan de også hjælpe dit barn med at genkende sin sut.

Den sjov gaveide

Udover at skrive barnets navn, er der mulighed for at lave sutter med sjove tekster og personlige tekster, som f. eks.“fars dreng”, “Mors guldklump”, “boss baby” eller “Shhh.. jeg sover”. Kun fantasien sætter grænser.

Navnesutter kan også bruges til andre kreative indslag. Brug det som en måde at bringe nyheden om den lille baby f. eks. “Du skal være far”, eller mormor osv.

Sutter med navn kan også bruges som bordkort til barnedåben for at tilføje en ekstra sød detalje til festen.

Sådan vælger du den bedste navnesut til dit barn

Inden du bestiller en hel masse navnesutter til dit barn, er det vigtigt at finde ud af hvilken type sut dit barn, synes om at bruge. Der findes mange forskellige sutter og nogle børn foretrækker de runde sutter frem for de flade og omvendt, mens nogle slet ikke vil bruge sut.

Derfor kan det være en god ide at købe almindelige sutter fra forskellige producenter for at teste dem af. Når du så har fundet den helt rigtige sut til dit barn, kan du købe dine personlige navnesutter.

Symmetriske sutter

Symmetriske sutter er kendetegnet ved en dråbeform og lidt fladt hoved. Disse sutter skåner barnets gane og mund ved at mindske trykket mod gummerne og ganen. Dette vil være med til at forebygge, at barnet udvikler suttebid.

Der er imidlertid den ulempe, at den flade sut påvirker barnets sutteteknik og vil kunne have en negativ effekt på amning for mor og barnet. Det tilrådes derfor først at introducere denne type sut, når dit barn ikke længere bliver lagt til brystet.

Runde sutter

Den klassiske runde sut har været upopulær grundet forekomsten af suttebid, hos børn som har brugt sut meget længe. Dette kan imidlertid undgås ved at stoppe brugen af sut inden det påvirker dit barns tænder.

Disse sutter anbefales især til babyer der ammer, fordi det er den type sut, som minder mest om moderens bryst. Barnet vil derfor ikke opleve sutteforvirring.

Anatomiske sutter

De anatomiske sutter er de mest skånsomme sutter på markedet, fordi den er formet til at matche barnets mund fuldstændig. Den er formet så den efterligner den måde, som brystvorten er i barnets mund under amning. På den måde mindskes risikoen for suttebid, samtidig med, at der er ikke nogen påvirkning af sutteteknikken.

Ingen skadelige materialer

Mange materialer kan indeholde stoffer som phthalater, PVC og BPA, hvilket ikke er godt for det lille barn. Du skal derfor være opmærksom på, at de sutter du køber ikke indeholder disse.

Tjek altid sutterne nøje, og se efter EU standard EN-1400, for at være sikker på at sutterne lever op til kravene. Vær især opmærksom, når du køber navnesutter og andre ting til dit barn over nettet.

Personlige navnesutter

By Happy Me leverer sutter med tekst fra et hav af forskellige producenter, så du kan få lige den model, som dit barn synes om i mange forskellige farver.

Det er let at indtaste en valgfri tekst i den skrifttype, du ønsker. Teksten er graveret ind i sutten, så du er helt sikker på, at bogstaverne ikke bliver slidt væk med tiden.

Husk at tjekke sutterne

Sutter bliver brugt rigtig meget og kan derfor hurtigt blive medtaget. Tjek derfor ofte dit barns sutter for slid og for at kontrollere at sutten stadig er intakt. En sut bør gerne udskiftes hver 4. til 6. uge.

Særligt ved naturgummi og latex vil materialet kunne udvide sig markant og suttedelen blive større med tiden.

Det er også en god idé at have flere sutter i rotation, så holde de længere tid og du sikre at der ikke er en så er meget medtaget og har vokset sig større end de andre.

FAQ

Hvilke navnesutter er bedst i test?

De bedste navnesutter i test er Bibs sut med navn. Den er forældre og børns favorit på grund af det søde design og ergonomiske udformning. LÆs resten af testen for flere detaljer om Bibs navnesutter.

Hvor længe bør dit barn bruge sut?

Behovet for at bruge sut er størst indtil barnet er 1 år til halvandet. Mange børn bruger sut et par år længere end det. Efter to års alderen vil risikoen for fejl i tandstillingen øge Hvis dit barn bruger sut .

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×