Navnemærker til tøj

Af Pernille BAdge
Pernille

Hej! Pernille er 27 år gammel, og bor på stevns med sin familie, hund, kaniner og høns. Hvor hun også hjemmepasser sin datter. Efter at være blevet mor, savnede hun...

Navnemærker
TESTVINDER

Ikast Etiket Navnemærker

Disse strygefri navnemærker er super brugervenligt, da det fungere ligesom klistermærker, der blot skal klistres på den ønskede overflade. Navnemærket kan både tåle at komme i opvaskemaskine og i vaskemaskine, det anbefales dog ikke at…

Navnemærker 1
Bedste navnemærker

Ikast Etiket Navnemærker

Ikast Etiket strygemærker 2
Bedste strygemærker

Ikast Etiket strygemærker

Ikast Etiket Navnestempel 3
bedste navnemærker til hurtigt at sætte navn i tøjet

Ikast Etiket Navnestempel

4-stk-navnemaerke-pa-velcro-oliven-med-sort-tekst 5
Bedste navnemærker der skal holde længe

Velcro navnemærker

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Du kender det helt sikkert; du henter dit skønne barn i institution, de har været udenfor og hoppe i vandpytter, nu mangler du dit barns gummistøvler, så er det bare igang med at tjekke i glemmekassen og lede rundt i garderoben efter den manglende støvler, som forresten er magen til et par af de andre børns gummistøvler.

Med navnemærker i tøjet, kan du nemmere finde frem til dit barns tøj, madkasse osv.
Det er også en stor hjælp for personalet i institutionen, hvis der er navnemærker i tøjet, så når de finder et par støvler på gulvet midt i garderoben, kan de se hvor de hører til, og hjælpe barnet med at sætte dem på plads, så kan du måske være heldig, at du ikke skal lede efter dem næste gang.

Der findes forskellige navnemærker til tøj, i denne test har vi valgt 5 meget forskellige typer navnemærker og et par alternativer til de klassiske navnemærker, så du kan finde de navnelapper til jeres tøj, der opfylder dine krav, så du kan komme i gang med at bruge navnemærker i alt tøj og måske også på jeres madkasser?

Ikast Etiket Navnemærker

Bedste navnemærker

Navnemærker
Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenligt og kan tilføjes til flere overflader som tøj, madkasser og legetøj grundet det smarte klistermærke funktion.
 • pros-icon.svg Mulighed for at få et billede egne børn på navnemærket.
 • pros-icon.svg 100 % tilfredshedsgaranti hos producenten.

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge navnemærker fra Ikast Etiket

Disse strygefri navnemærker er super brugervenligt, da det fungere ligesom klistermærker, der blot skal klistres på den ønskede overflade.

Navnemærket kan både tåle at komme i opvaskemaskine og i vaskemaskine, det anbefales dog ikke at kogevaske tøj med selvklæbende navnemærker i, da det vil forkorte levetiden på navnemærkerne.
Navnemærkerne har gennemgået en vasketest, der sikre at mærkerne kan vaskes min 30 vaske i maskinen på 40 grader, inden mærket bliver slidt.

Placer navnemærket i vaskeanvisningen i tøjet, så forlænger du mærkets levetid.
Hvis du placere det i nakken direkte på et stykke tøjet, kan du opleve det falder af, særligt på elastisk stof der giver sig.
Desuden vil det kunne korte mærket levetid, hvis det kommer i kontakt med solcreme.

Hvis du vil bruge navnemærker på legetøj eller en madkasse, er det vigtig overfladen hvor klistermærket skal sidde er rent og tørt, inden navnemærket bliver sat fast.

Da disse strygefri navnemærker kan klistre på de fleste overflader og kan tåle at blive vasket, kan du altså bruge dem både til dit tøj, sko, flyverdragten og madkassen så barnet nemt kan finde den i køleskabet, samt lignende overflader.

Du kan selv designe dit navnemærke inde på hjemmesiden, hvor der er et stort udvalg af forskellige farver til selve mærket, for at gøre det ekstra nemt for dit barn kan du udover at skrive barnets navn også tilføjet et motiv, så barnet ved det f.eks. skal kigge efter madkassen med det blå klistermærke med fodbolden på.

Som noget helt særligt kan du også uploade et billede af dit barn, som kan komme på navnemærket, så er der ingen tvivl om hvem madkassen tilhører.

Navnemærket er testet og overholder legetøjssikkerhed standard EN 71-3, hvilket betyder mærket er godkendt til at komme i kontakt med dit barns hud.

Størrelse

13 mm x 30 mm

Ikast Etiket strygemærker

Bedste strygemærker

Ikast Etiket strygemærker
Fordele
 • pros-icon.svg Kan vaskes i vaskemaskine ved høje temperaturer
 • pros-icon.svg God kvalitet fri for phthalater og PVC
 • pros-icon.svg Lang levetid, kan dog falme ved kontakt med solcreme.

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Strygemærker

Vil du gerne kunne vaske dit tøj på høje grader, er disse strygemærker måske det rette valg for dig.

Disse navnemærker stryges direkte på tøjet, og efterfølgende kan det tåle at blive vasket i maskinen helt op til 90 grader, dette kræver dog du vælger at designe dit strygemærke med hvid baggrund og sort tekst, du har også stadig mulighed for at vælge en af de sort hvide figurer producenten har på deres side.

Hvis du vælger et design med farvet baggrund eller billede af dit barn, kan disse navnemærker vaskes på 60 grader, hvilket stadig er højere end mange af de andre navnemærker, desuden tåler det også at komme en tur i tørretumbleren.

Grundet den høje temperatur ved vask, kan dette strygemærke også sættes på barnets legetøj, hvis det nu har en sovebamse, der skal med i børnehave, er det rart med et navnemærke så I får den rigtige bamse med hjem igen fra børnehave, men det er også rart at kunne smide barnets sovebamse i vaskemaskinen.

Sådan sætter du strygemærker på tøjet

For at opnå den bedste levetid på dine strygemærker, er det vigtigt de bliver påført korrekt på tøjet, ellers kan du opleve de vil falde af igen kort tid efter.

Først skal du undersøge det tøj du ønsker et navnemærke i, hvor høj varme tøjet tåler strygning ved, det anbefales nemlig at du stryger strygemærket i ved den højeste temperatur tøjet kan tåle.

Når du stryger dit navnemærke på, skal du tage et stykke bagepapir og lægge det mellem strygemærket og strygejernet.
Du må gerne kunne fornemme stoffets struktur gennem navnemærket, men vær opmærksom på du ikke holder strygejernet forlænge oven på tøjet, stryg hellere en ekstra gang, hvis det ikke sidder godt nok fast.

Størrelse

10 mm x 30 mm

Ikast Etiket Navnestempel

bedste navnemærker til hurtigt at sætte navn i tøjet

Ikast Etiket Navnestempel
Fordele
 • pros-icon.svg Kan købes med en fast tekst, eller mulighed for at skifte teksten ud.
 • pros-icon.svg Kan have op til 3 linier tekst

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge et navnestempel

Et sjovt alternativ til navnemærker til tøj er dette navnestempel, der ud over at kunne bruges i tøjet også kan bruges på papir og bøger, hvilket er smart, hvis dit barn har nået skolealderen.

Hvis du har flere børn, kan du købe muligheden, for at kunne skifte stempel pladen ud, så I nemt og hurtigt kan få navne i børnenes tøj eller på deres skolebøger.

Holdbarheden på blækket afhænger af hvor mange grader tøjet vaskes på, de kan godt tåle maskinvask, men jo lavere varme jo flere vaske vil der gå, før teksten falmer.
Ved vask på 30 grader holder stemplet min. 60 vaske.
Ved en tur i vaskemaskinen på 60 grader holder stemplet min 30 vaske.
Vaskes tøjet på 90 grader, holder stemplet til ca. 10 vaske

Hvis du opbevare stempel og stempelpude i en lukket plastikpose, kan den holde 1 år eller til ca. 1000 tryk.

Størrelse

12 mm x 36 mm

Tekstilpen

Bedste alternativ til navnemærker

Fordele
 • pros-icon.svg God til brug i overtøj eller klæd ud tøj, der skal gå i arv

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge en tekstilpen

Denne tekstilpen er til dig, der hurtigt gerne vil have navne i dine børns klæd ud tøj, overtøj eller gummistøvler.
Denne tekstilpen kan selvfølgelig også bruges i barnets tøj, men skriften vil med tiden forsvinde, når du vasker tøjet et par gange, pennen kan holde til ca. 5 vaske i maskinen på 40 grader.
Holdbarheden afhænger dog af hvilket stykke stof tøjet er lavet i.

Da pennen kun kan købes i sort, kan det ikke ses på et stykke tøj, i en mørk farve, det er derfor en god ide at skrive på vaskeanvisningen i tøjet.

Størrelse

Tekstilpennen kan både købes med en tyk eller en tynd spids.

Den tynde tekstilpen, har samme spids som en kuglepen, hvilket gør det nemmere at skrive i tøjet.

Velcro navnemærker

Bedste navnemærker der skal holde længe

4-stk-navnemaerke-pa-velcro-oliven-med-sort-tekst
Fordele
 • pros-icon.svg Flot finish uden løse tråde.
 • pros-icon.svg Kan som en bonus også bruges på hundeseler.
 • pros-icon.svg Mulighed for at få eget logo indvævet.

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge navnemærker med velcro

Dette navnemærke er meget slidstærkt, da din tekst bliver vævet ind i mærket, og ikke trykt på ligesom det fleste andre navnelapper.

Disse navnemærker ikke tiltænkt til at sætte på madkasser, legetøj osv. men de er ret smarter hvis I er flere der deler om f.eks en sportstaske, fodboldtrøje eller anden uniform. Da I kan have hver jeres mærke som hurtigt kan skiftes ud med den smarte velcro læsning.

Størrelse

25 mm x 137 mm

Guide

Sådan finder du det bedste navnemærke

Der er ingen tvivl, navnemærker gør hverdagen lettere, særligt med mindre børn, der helt naturligt ikke altid har styr på deres tøj og ting.
Tag gerne dit barn med i designprocessen, så de kan være med til vælge motiv eller billede til deres navnemærker.

Hvor længe holder navnemærker

Det er forskelligt fra navnemærke til navnemærke, hvor længe de holder, men gå altid efter et navnemærke af en god og høj kvalitet, så de er mere holdbare og kan tåle at komme i vask.

Strygemærket og de strygefrie navnemærker er de to typer navnemærker der er mest egnet til hverdagsbrug, både i forhold til pris og antal af vask inden teksten på navnemærket begynder at falme.

Hvis du ønsker at kunne sælge dit brugte børnetøj eller lade det gå i arv, kan det være en ide at gå efter et navne klistermærke, så du selv kan tage det af igen.

Strygemærker kan i nogle tilfælde dæmpes af, men det er ikke en let process, hvis du ønsker at sætte navn i tøj, hvor der allerede er et strygemærke i, kan du stryge et nyt navnemærke ovenpå.

Skal der telefonnummer på navnemærke

Det er selvfølgelig en fordel, hvis der udover navn i tøjet også er et nummer, i tilfælde af barnet taber sin vante ude i byen, så folk kan komme i kontakt med dig hvis de finder den.

Det er dog en god ide at vælge de lidt bredere navnemærker med plads til 2 linjer, hvis du ønsker at få plads til både navn og nummer, så man bedre kan se hvad der står på navnemærket.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×