Løbehjul børn – Det bedste løbehjul til børn 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Med det bedste løbehjul til børn er der lagt op til mange timers aktivitet, motion og underholdning. Et løbehjul er et populært legetøj til alle aldre.

Der findes modeller til både børn og voksne og især et stort udvalg af løbehjul til børn. Valget afhænger både af barnets alder og personlighed. Det klassiske med tre hjul til nybegyndere og tohjulede til transport, stunts og tricks.

Vi ved som forældre at det til tider kan virke uoverskueligt med det store udvalg der findes og derfor har vi allerede gjort beslutningsprocessen lettere for dig, ved at udvælge 5 af de bedste på markedet.

I vores købsguide vil vi guide dig igennem de vigtigste overvejelser så du får mulighed for at vælge det som passer til dit barn og dine forventninger.

Hvis du gerne vil have et hurtigt overblik over de forskellige modeller kan du gå til vores sammenligningstabel.

Puky R 1 Løbehjul

bedste i test

Fordele
 • pros-icon.svg CE godkendt
 • pros-icon.svg Høj kvalitet
 • pros-icon.svg Børnevenligt design
 • pros-icon.svg Skridsikker fodplade
 • pros-icon.svg Polstrede håndtag
 • pros-icon.svg Styr med kuglelejer, kan justeres i højden

Detaljeret gennemgang

Løbehjulet Puky R 1 er et klassisk trehjulet løbehjul og perfekt som barnets første løbehjul. Puky er kendt for deres gode kvalitet og design indenfor løbecykel.

Derfor skal du vælge Puky R 1 Løbehjul

Puky R 1 løbehjul til børn er det helt rigtige valg når dit barn skal lære at stå på løbehjul.

Et trehjulet løbehjul sikrer god stabilitet og øger dermed sikkerheden. Løbehjulet fra Puky er et af de mest sikre løbehjul til mindre børn.

Selve designet med tre hjul, et stort hjul foran to små side om side bagpå giver større stabilitet og gør det dermed lettere for det mindre barn at holde balancen i starten hvor det skal lære at bruge løbehjulet.

Styret på løbehjulet har sikkerhedshåndtag og er polstret for at give et godt greb. Trinbrættet er skridsikkert, og styret er med kuglelejer, som sikrer gnidningsfri bevægelse og optimal funktion.

Løbehjulet hjælper med at træne dit barns motorik og balance. Dit barn vil sikkert nyde friheden og den nye mobilitet der følger med at stå på løbehjul. Løbehjulet gør det ekstra sjovt at lege og bevæge kroppen.

Fordele
 • pros-icon.svg Kan foldes sammen
 • pros-icon.svg Styr kan justeres i højden
 • pros-icon.svg Med bremse
 • pros-icon.svg Polstret styr

Detaljeret gennemgang

Løbehjulet My Hood Stunt er et løbehjul med store hjul. My Hood Stunt løbehjul har en maksimal belastning på 100 kg og kan bruges af både børn og voksne.

Derfor skal du vælge My Hood Stunt Løbehjul 200

Løbehjulet fra My Hood er i en klasse helt for sig selv og kort sagt ikke et almindeligt løbehjul.

My Hood løbehjul adskiller sig ved at være det bedste til stunts og tricks.

Hjulene med ABEC 5 kuglelejer giver en gnidningsfri funktion af hjulene, så du let kan øve tricks.

My Hood løbehjulet har en lav vægt og er velegnet til ramper og hop. Med My Hood løbehjulet får du en type løbehjul som er enormt robust.

My Hood fodplade er fremstillet af kraftig aluminium og forgaffel og bar af stål. På baghjulet sidder desuden en kraftig bremse.

Hjulene er PU hjul (punkterfri hjul) som i mange tilfælde er at foretrække frem for lufthjul når man øver trick og kommer op i farten.

Her får du et løbehjul i høj kvalitet som kan holde mange år. Hvis du sammenligner med forskellige løbehjul er My Hood løbehjulet som kan bruges til det meste som børneløbehjul og til voksne. Styret justeres i højden.

Løbehjulet har en max belastning på 100 kg, og du kan folde løbehjulet så det er let at have med.

Fordele
 • pros-icon.svg Justerbart styr
 • pros-icon.svg Med bremse på bagerste hjul
 • pros-icon.svg Flot design
 • pros-icon.svg God til nybegyndere

Detaljeret gennemgang

Løbehjulet Micro Mini Deluxe Led er et trehjulet løbehjul med lys i LED på de to forreste hjul og et almindeligt hjul bagpå.

Derfor skal du vælge Micro Mini Deluxe LED Løbehjul

Med Micro Mini Deluxe LED får du deluxe udgaven af et lille løbehjul. Dit barn vil helt sikkert tiltrække opmærksomhed med sit løbehjul med de flotte LED lys.

Løbehjulet har et justerbart styr og bremser på det bagerste hjul. Barnet kan selv justere styret ved hjælp af en simpel åbne/lukke mekanisme. Dermed er det er let at betjene, selv for de mindste.

Her får dit barn et af de bedste for nybegyndere. Løbehjulet med de tre hjul styres ved at læne sig til siden og er rigtig god til at træne motorikken.

Hjulene er PU (punkterfri) og udstyret med ABEC 9 kuglelejer. Kuglelejerne sikrer en gnidningsfri funktion.

Her får du løbehjulet der fanger opmærksomheden. Det er beregnet til børn som kan lide at bruge benene på farten og som samtidig elsker festligt legetøj.

Micro Speed Scooter Løbehjul

bedst til større børn

Fordele
 • pros-icon.svg Høj maksimal belastning
 • pros-icon.svg Justerbart styr
 • pros-icon.svg Til tricks og transport
 • pros-icon.svg Hjul med affjedring
 • pros-icon.svg Let at folde sammen

Detaljeret gennemgang

Med Micro Speed Scooter får du et løbehjul til børn og unge i et smart design. Micro Speed Scooter løbehjul til børn kan bruges til både transport og tricks.

Derfor skal du vælge Micro Speed Scooter Løbehjul

Med Micro Speed får du et løbehjul som skiller sig ud fra mængden med sit elegante design. Den tilhører løbehjulene i letvægtsklassen med sine 3,8 kg. Micro Speed Scooter prioriterer design og funktion.

Hjulene har som noget helt specielt kuglelejer indlejret i silikone. Indlejringen i silikone giver en god stødabsorbering, der gør løbehjulet velegnet til brug i storbyen.

Micro Speed er det rigtige valg af løbehjul til børn som ikke kun vil have et stykke legetøj.

Det er velegnet til børn og teenagere som kan lide at lave tricks og desuden gerne vil have et komfortabelt transportmiddel.

Micro Speed løbehjul til børn og teenagere kan foldes sammen. Styret er polstret for et god greb og kan justeres i højden.

Løbehjulet har en skridsikker fodplade som gør det til et af de sikre løbehjul til at lave tricks. Det lille forhjul giver god frihed til bevægelse.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Bremse i stål
 • pros-icon.svg Let i vægt
 • pros-icon.svg Meget robust
 • pros-icon.svg Aluminium i flykvalitet

Detaljeret gennemgang

Razor Grom Scooter er et løbehjul til børn som elsker stunt. Når du laver tricks med Razor Grom er du sikret en flyvende start som nybegynder i trick og stunt.

Derfor skal du vælge Razor Grom Scooter Løbehjul

Du skal vælge Razor Grom Scooter hvis du er nybegynder og vil have det optimale løbehjul til børn som er beregnet til trick og stunt.

Razor Grom er fremstillet af stål og aluminium og gør det til et løbehjul i letvægtsklassen.

Razor Grom er takket være sin lette vægt på kun 3 kg let at medbringe. På trods af sin lette vægt er Razor Grom løbehjul robust i kvaliteten.

Det er beregnet til at blive brugt på ramper og til hop. Det lille forhjul giver gode bevægelsesmuligheder for at lave stunts.

Designet af dette løbehjul er helt sikkert det bedste til nybegyndere som vil øve sig i at bruge det til stunt. Det gælder både funktionen og det visuelle aspekt.

Med sin stærke gule farve på fodpladen og de polstrede håndtag kombineret med det seje sorte stel er “racer looket” enhver lille “stuntman” og “stuntwoman” værdig.

Guide

Sådan vælger du det bedste løbehjul til børn

I nedenstående købsguide kan du blive meget klogere på hvilke overvejelser der er værd at gøre sig, når du skal ud og købe et nyt løbehjul til dit barn.

Vi giver dig svar på de vigtigste spørgsmål så det er lettere for dig som forælder at træffe det bedste valg.

Derfor skal du vælge et løbehjul til børn

Et løbehjul til børn giver mulighed for mange timer med aktivitet, sjov og motion. Barnet lærer at bruge sine evner til at koordinere bevægelser og bedømme fart. Det giver en helt ny følelse af frihed og uafhængighed. Der er mulighed for at bruge det til leg og underholdning men også som et godt supplement til transport f.eks. til skole, besøg hos venner og på vej til andre fritidsaktiviteter.

Hvordan finder du det bedste løbehjul til dit barn?

Du finder det bedste til dit barn når du tager hensyn til barnets alder og motoriske udvikling.

Overvej hvad barnet primært skal bruge løbehjulet til.

Er det til en lille nybegynder som har brug for støtte og stabilitet eller er det til en 13 – årig teenager som vil køre på to hjul på rampe i parken og lave stunts.

Hvor gammelt er barnet som skal bruge et løbehjul?

Der findes løbehjul til børn i alle aldre helt ned fra 1 års alderen. Det er selvfølgelig altid vigtigt at tage barnets alder i betragtning når du skal vælge det rette løbehjul til dit barn.

Der er retningslinjer og guides fra producenten som kan bruges til at vejlede og guide, men det er også vigtigt at tænke på at der kan være stor forskel fra det ene barn til det andet hvad angår den motoriske udvikling og f.eks. barnets højde.

Hvilket antal hjul skal et løbehjul have?

Antallet afhænger af barnets alder og motoriske udvikling.

Til den lille nybegynder anbefales det at vælge et løbehjul med tre hjul, et foran og to baghjul side om side. Denne fordeling af hjulene giver den største stabilitet som er vigtig for barnet som er nybegynder.

Der findes desuden modeller med 1 baghjul og 2 forhjul side om side. Denne fordeling er ikke den bedste til at opnå stabilitet.

De tohjulede er til de større og mere øvede børn og voksne. De fleste løbehjul har (PU) punkterfri hjul lavet af skum i modsætning til lufthjul. Små hjul giver større mulighed for bevægelse

Elektriske løbehjul må kun bruges af børn fra 15 år og opefter og hører under en anden kategori med hensyn til regler i trafikken og krav til sikkerhed. I vores udvalg fremgår ikke el løbehjul til børn.

Skal jeg vælge et løbehjul som kan foldes sammen?

Det kan være praktisk at vælge et løbehjul som kan foldes sammen hvis du har brug for at transportere det f.eks. med tog eller i bil eller generelt bare gerne vil spare plads til opbevaring.

Hvilke fordele er der ved et justerbart styr?

Et justerbart styr har den fordel at den giver løbehjulet mulighed for at “vokse sammen med barnet” Da de fleste løbehjul har en rimelig høj max belastning er det muligt for barnet at bruge løbehjulet mange år frem i kombination med et justerbart styr der kan tilpasses barnets alder og højde. Mange løbehjul har et justerbart styr som er let at betjene- også for børn.

Hvilke krav er der til sikkerhed?

Der findes ikke krav til sikkerhed ved brug af almindelige løbehjul. Det er kun påkrævet at bære cykelhjelm når man kører på elektrisk løbehjul. Du skal være fyldt 15 år for at køre på elektrisk løbehjul til børn.

Sikkerhedsudstyr

Selvom det ikke er et lovmæssigt krav kan det dog anbefales at barnet bærer cykelhjelm og eventuelt håndleds-, knæ- og albuebeskyttere. Sørg altid for at bruge godkendt udstyr i den rigtige størrelse der passer barnet.

Det er altid en rigtig god ide at bruge en cykelhjelm selv om det ikke er påkrævet. Køb godkendt kvalitet og hjælp barnet med at tjekke at cykelhjelmen passer og er justeres korrekt.

FAQ

Hvilket løbehjul til børn er bedst i test?

Det bedste løbehjul til børn i test er Puky R 1 trehjulede løbehjul til den lille nybegynder som skal lære at stå på løbehjul. Puky er kendt for at lave løbecykler og løbehjul i højeste kvalitet. Med Puky R 1 Løbehjul kan du være sikker på at få det bedste til dit barn. Puky R 1 er anerkendt på markedet gennem årtier så du kan føle dig tryg når barnet skal lære at stå på sit første løbehjul.

Hvornår kan børn brug løbehjul?

Omkring 2-års alderen kan barnet som regel begynde at bruge et trehjulet løbehjul.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×