Legetelt – Det bedste legetelt 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Kids Concept Play Tent Star New
TESTVINDER

Kids Concept Play Tent Star New

Dette runde legetelt fra Kids Concept er et helt lille stjerneslot. Det er nemt at sætte op og at pakke ned igen, og det kan opbevares i den medfølgende opbevaringstaske. Er dit barn fra 3…

Kids Concept Play Tent Star New 1
bedst i test

Kids Concept Play Tent Star New

Tectake legetelt med 100 bolde 4
Bedste med bolde

Tectake legetelt med 100 bolde

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Et legetelt kan give dit barn mange flere muligheder for at udfolde sin fantasi. Teltet kan fungere som en hule og et gemmested. Det kan være et hjem, et slot eller noget helt tredje. Det kan hjælpe fantasien på vej og give nye rammer for legen.

Ethvert barn elsker huler og telte, og de kan have mange timers sjov i dem. Det behøver heller ikke at koste dig en formue at skaffe et telt til dit barn. Det kan til gengæld være svært at finde ud af, hvilket legetelt du skal vælge. Der er nemlig mange forskellige at vælge imellem.

Vi har samlet 5 af de bedste legetelte på markedet og sammenlignet deres fordele og ulemper. I vores købsguide deler vi al vores viden om legetelte, så du ved hvad du skal være opmærksom på. Hvis du ønsker et hurtigt overblik over modellerne kan du gå til vores sammenligningsmodel.

Kids Concept Play Tent Star New

bedst i test

Kids Concept Play Tent Star New
Fordele
 • pros-icon.svg Nemt at sætte op og pakke ned
 • pros-icon.svg Nemt at gøre rent
 • pros-icon.svg Fås i flere farver
 • pros-icon.svg Med dør, der kan lukkes
 • pros-icon.svg God kvalitet

Detaljeret gennemgang

Dette runde legetelt fra Kids Concept er et helt lille stjerneslot. Det er nemt at sætte op og at pakke ned igen, og det kan opbevares i den medfølgende opbevaringstaske.

Derfor skal du vælge Kids Concept Play Tent Star New

Er dit barn fra 3 år og op, er dette legetelt fra Kids Concept et godt valg. Dit barn vil elske det, og det er nemt at have med at gøre. Du kan hurtigt og nemt pakke det ud og lige så hurtigt pakke det væk igen. Hvis der kommer en plet på det, er det også nemt at tørre den af med en fugtig klud.

Stofteltet fra Kids Concept måler 130 cm i højden og 100 cm i diameter. Der er altså rigeligt med plads til leg med både legetøj, venner og bøger. Der kan gå mange timer med lege, hygge, læsning og måske endda søvn i dette legetelt.

Søger du et rundt telt, er et legetelt fra Kids Concept et oplagt valg. Det har både et vindue og et forhæng, der kan trækkes for døråbningen. Teltet er af god kvalitet og kan bruges både i haven, i stuen og på børneværelset. Barnet kan altså tage på telttur både udenfor og indenfor.

Teltets design gør, at det ligner et stjernespækket slot. Det gør det hyggeligt, men det sætter også gang i fantasien. Det kan både bruges til hygge med bamser og bøger samt til ridder- og prinsesselege.

Worlds Apart Gurli Gris legetelt

bedste billige legetelt

Fordele
 • pros-icon.svg Lynhurtigt at slå op
 • pros-icon.svg Ingen teltstænger
 • pros-icon.svg Kan bruges inde og ude
 • pros-icon.svg Også sjovt for de helt små børn

Detaljeret gennemgang

Legetelte med kendte motiver er populære, og med dette Gurli Gris-telt kan børnene dele hus med deres favorit gris. Sæt det op på børneværelset eller i haven, og der er gjort klar til mange timers leg.

Derfor skal du vælge Worlds Apart Gurli Gris legetelt

Med dette pop up legetelt får du to store fordele: Teltet er interessant for det helt lille barn, fordi det er udsmykket med en af deres venner fra tegnefilm: Gurli Gris. Samtidig er det super nemt og super hurtigt at slå op.

Dette pop up telt egner sig til alle børn fra 2 år. De små kan kravle ind i huset og lukke døren efter sig. Herinde kan de være Gurli og Gustav Gris, eller de kan være Mor Gris og Far Gris eller bare gæster, der er på besøg.

Teltet kan også sættes op i haven. Så har børnene kig til himlen gennem tagvinduet. Når det skal ind igen, er det nemt at pakke sammen. Der er ingen teltstænger at holde styr på. Det kan derefter gemmes væk, eller det kan på få sekunder sættes op i børneværelse eller stue.

Kids Concept Tipi legetelt

bedste premium legetelt

Fordele
 • pros-icon.svg God plads
 • pros-icon.svg Let at samle
 • pros-icon.svg Teltdugen af bomuld kan vaskes i maskine

Detaljeret gennemgang

Skal det være ekstra lækkert, og skal der være god plads, så er dette tipi legetelt fra Kids concept perfekt. Det har en god størrelse og er et robust telt af godt materiale.

Derfor skal du vælge Kids Concept Tipi legetelt

Med en Kids Concept tipi er det oplagt at lege indianer, men dette telt lægger også op til mange andre fantasifulde lege. Det er en hyggelig, men rummelig hule for alle fra 3 år.

Dette Kids Concept legetelt har pæle af træ. Teltdugen er af 100% bomuld, og den kan vaskes i maskine. Det gør teltet lidt tungere at håndtere, men det er stadig ganske nemt at samle og at pakke sammen igen.

Sæt en tipi op udenfor, og lad legen begynde. Eller sæt det op indenfor på en regnvejrsdag. Så kan børnene stadigvæk lege, at de er ude i skoven og går på opdagelse i naturen. Pælene er af træ, og teltdugen er af bomuld.

Tectake legetelt med 100 bolde

Bedste med bolde

Tectake legetelt med 100 bolde
Fordele
 • pros-icon.svg Bolde
 • pros-icon.svg Gennemsigtige sider
 • pros-icon.svg Taget kan tages af

Detaljeret gennemgang

Tectake legetelt er et telt fyldt med bolde. Børnene kan svømme i et hav af bolde inde i teltet, og du kan nemt følge med, for siderne er gennemsigtige.

Derfor skal du vælge Tectake legetelt med 100 bolde

Børn elsker at svømme i bolde, og med dette telt har de mulighed for at gøre det derhjemme. I skal ikke afsted til et stort legeland, og der er ingen, der skal vente. Dette telt kan hurtigt og nemt sættes op, og så kan boldlegen begynde.

Der er fuld kontrol over teltet. Siderne er gennemsigtige, så man både kan kigge ind og ud. Indgangen kan være åben eller lukket. Taget kan endda tages af.

Det er også hurtigt og nemt at slå teltet op samt at pakke det sammen igen. Sammenpakket fylder det ikke meget og kan opbevares i et skab.

Hvilke børn vil ikke elske et telt fyldt med bolde? Det kan stå fast på børneværelset, eller det kan komme frem ved specielle anledninger. Det er nemt at folde ud og folde sammen igen.

Fordele
 • pros-icon.svg Dekorativt
 • pros-icon.svg Kan rengøres med fugtig klud
 • pros-icon.svg Lette materialer

Detaljeret gennemgang

Et Djeco orientalsk legetelt er et dekorativt telt. Det er ikke bare et godt telt til leg. Det kan også se pænt ud i stuen eller haven.

Derfor skal du vælge Djeco Oriental legetelt

Hvis det skal være lidt anderledes, er dette orientalske telt en mulighed. Det egner sig til børn fra 3 år, men voksne kan godt leve med at sidde i det også.

Teltet har hele to vinduer og en dør, der kan være åben eller lukket. Det er lavet af et materiale, der kan vaskes med en fugtig klud, hvis der kommer en plet på.

Dette Djeco legetelt har ikke pop up funktion, men kræver lidt mere, når det skal sættes op. Teltdugen skal bindes fast til stængerne. Det er dog stadig relativt nemt at slå op, så I hurtigt kan komme i gang med at lege hule.

Guide

Sådan vælger du det rigtige legetelt

Der er et hav af telte til børn at vælge imellem, og det kan være svært at vælge. De har alle sammen deres fordele og ulemper. Så du må stille dig selv nogle spørgsmål. Find ud af, hvad I skal bruge teltet til, og hvad det skal kunne. Så kan du nemmere finde frem til det helt rigtige til jer.

Hvad skal teltet bruges til?

Hvad skal legeteltet bruges til? Skal I slappe af i det og læse bøger? Skal alle bamserne med ind, så de kan sidde og slappe af? Eller skal det gå mere vildt for sig?

Du bør overveje størrelsen, og her skal du både tænke på det barn, der skal være i det, men også at der skal være plads til det i det rum, det skal stå i.

Se også på, hvor brugervenligt et telt er. De er alle relativt nemme, men kan det ikke blive nemt nok, skal du måske vælge et pop up telt.

Teltets udformning og udseende har også betydning. Det kan være formet som et slot, og det kan være dekoreret med stjerner. Eller noget helt andet.

Størrelse

Det er en god idé at overveje størrelsen – både højde og diameter.

Her skal du tænke på, hvor stort eller lille et barn, der skal være plads til inde i teltet. Eller om der skal være plads til flere.

Du bør også overveje, hvor teltet skal stå, og om der er plads nok til det.

Det kan desuden være en god idé at undersøge, hvor meget teltet fylder, når det er pakket sammen. Det kan have stor betydning, hvor meget det fylder, når det ikke er i brug.

Et legetelt til børn skal være et lille telt. Bliver det for stort, forsvinder hule-følelsen. Samtidig skal der være plads nok i det til hygge og leg.

Det er en fin balance, men heldigvis har de fleste legetelte en fin størrelse. De har lige den rette mængde plads.

Brugervenlighed

Både størrelse og brugervenlighed har en betydning for det daglige brug. Et lille telt er nemmere at håndtere og opbevare. Det betyder dog meget, hvor besværligt det er at slå op og pakke ned.

En fællesnævner ved ovenstående legetelte er, at de er relativt nemme at slå op og at pakke ned. Nogle er selvfølgelig hurtigere end andre at slå op. Et pop up telt er sat op på få sekunder. Til gengæld er det også nemt at sætte en tipi op.

Rengøring betyder også altid meget. Det skal være muligt at rengøre legetelte, men det må også gerne være nemt.

Teltet fra Kids Concept, der er formet som et indianertelt, er det eneste, der kan gå i maskinen. Det har pæle af træ, men teltdugen kan vaskes i maskine. Til gengæld er de andre telte af et materiale, der nemt lige kan vaskes af med en våd klud.

Design

Der er mange muligheder, når det kommer til design. Legetelte kan se meget forskellige ud. De har forskellig form og forskellige dekorationer. Der er også forskel på, om de har vindue og forhæng for indgangen.

Og så er der endda mulighed for at finde et legetelt med bolde, hvor et barn kan forsvinde helt ned i boldhavet.

Det er vigtigt at tænke på æstetikken, når du vælger imellem de mange legetelte.

Hvis et telt skal give nogen glæde, skal det kunne stå fremme. Derfor skal det have et udseende, som du kan holde ud, og som passer ind i jeres hjem.

Måske har du også en mening om det materiale, det er lavet af? Så er det værd også at kigge på, om teltets materiale er bomuld eller noget andet.

Udformningen af et telt kan have mange praktiske formål. Det kan fx være smart med udluftning, så der ikke bliver for indelukket på en varm sommerdag. Et telt kan være formet på en bestemt måde og fx ligne en tipi eller et hus. Det kan være formet eller udsmykket som et slot eller som Gurli Gris’ hus. Der er mange muligheder.

Tilbehør

Til nogle legetelte er det muligt at tilkøbe ekstraudstyr. Det kan fx være en tunnel, der kan forbinde to telte.

Med til legetelte hører der gerne en opbevaringstaske. En taske, som jeres telt kan ligge i, når det ikke er i brug. Det er et helt uvurderligt stykke tilbehør.

Det ene telt på listen kommer med en masse bolde. Der følger altså legetøj med. Legetøj, som passer perfekt sammen med et telt. Teltet kan nemlig danne ramme om boldhavet og holde lidt styr på de mange små trillende genstande.

Legetelt udenfor

Det er helt uvurderligt med et legetelt til haven. Det kan også give meget underholdning at have et telt til hvert barn, så de har deres egen lille by. Et telt kan fungere som et ekstra lille børneværelse udenfor, men det kan også fungere som et helt hus.

Har du et barn, der helst ikke vil udenfor, kan et telt hjælpe. Et telt vil få udenfor til at føles lidt mere som indenfor. Der er tag over hovedet og vægge til alle sider.

Vælg et telt på listen, og sæt det op udenfor. De kan alle bruges udenfor, og de er hurtigt pakket sammen igen, hvis det skulle begynde at regne. Vær opmærksom på, om teltet er blevet vådt, når du pakker det ned. Intet materiale har godt af at blive pakket sammen, når det er vådt.

Legetelt indenfor

Selvom telte gerne er noget, man forbinder med udeliv, er det bestemt muligt at finde et indendørs legetelt. I kan sagtens slå et telt op i jeres stue eller på børneværelset.

De fem legetelte på vores liste egner sig alle til indendørs brug. Der skal ikke slås pløkker i jorden eller gulvet. De fylder heller ikke mere, end at de godt kan være i et almindeligt rum. og når rummet og pladsen skal bruges til noget andet, så er de nemme at pakke ned igen.

FAQ

Hvilket legetelt er bedst i test?

Det bedste legetelt i test er Kids Concept teltet med stjerner. Det har en god størrelse og god kvalitet. Det egner sig både til store og små og er sat op eller pakket sammen på et øjeblik.

Hvilket telt skal jeg vælge?

Når du skal vælge legetelt, er det en god idé at overveje ovenstående punkter. Tænk over, hvad du skal bruge teltet til. Tænk på børnene, der skal lege i det, men tænk også på de praktiske hensyn.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×