Legetæppe – Det bedste legetæppe 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Fehn 3D Activity Nest Safari
TESTVINDER

Fehn 3D Activity Nest Safari

Dette fine legetæppe byder på masser af aktivitetsmuligheder. Det har knald på farverne og sjove figurer, som baby kan røre ved, og som giver lyd fra sig. Det flotte legetæppe fra babyFEHN byder på et…

Fehn 3D Activity Nest Safari 1
bedst i test

Fehn 3D Activity Nest Safari

Fisher Price 3 in 1 Music Glow & Grow Gym 2
bedste billige

Fisher Price 3 in 1 Music Glow & Grow Gym

Kids Concept Aiden Trafiktæppe 130x170cm 4
bedste design

Kids Concept Aiden Trafiktæppe 130x170cm

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Et legetæppe eller aktivitetstæppe er et næsten uundværligt babyudstyr, hvis man gerne vil underholde og aktivere sit barn. Legetæpper fås nemlig i en række flotte farver og motiver og med spændende figurer og legetøj, som barnet kan lege med, og som kan stimulere barnets sanser, fantasi og læring.

Samtidig hjælper legetæpper barnet med at træne ryggen, nakken og armene, eftersom de lægger op til bevægelse på en naturlig og sjov måde. Legetæpper kan også være med til at give forældrene mulighed for at nå et par ting i hjemmet, samtidig med at barnet ligger og leger trygt og sikkert.

Men hvad skal man være opmærksom på, når man er på jagt efter det helt rigtige legetæppe?

Vi har fundet 5 af de bedste legetæpper og sammenlignet deres fordele og ulemper.

I vores købsguide har vi samlet al vores viden om legetæpper, så du kan finde det bedste tæppe til dit barn. For et hurtigt overblik over modellerne kan du gå til vores sammenligningstabel her.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Forhøjet kant, så barnet ikke triller ud
 • pros-icon.svg Aftagelig bue
 • pros-icon.svg Kan nemt foldes sammen og pakkes ned i den medfølgende transporttaske

Detaljeret gennemgang

Dette fine legetæppe byder på masser af aktivitetsmuligheder. Det har knald på farverne og sjove figurer, som baby kan røre ved, og som giver lyd fra sig.

Derfor skal du vælge Fehn 3D Activity Nest Safari

Det flotte legetæppe fra babyFEHN byder på et væld af muligheder for sjov og stimulerende leg. Tæppet kommer med sjove figurer på bøjlen over tæppet, som ovenikøbet er let aftagelige og kan monteres på eksempelvis kravlegården, sengen eller autostolen.

Her er både spejle, rangle og forskellige dyr syet delvist fast på liggefladen, som baby kan mærke på, og som siger lyd fra sig. Således kan baby stimulere flere sanser på én gang, samtidig med at der bliver trænet ryg, nakke og arme.

Dette tæppe har en blød, polstret kant, som mindsker risikoen for, at baby ved et uheld triller ud over kanten. Legetæppet er lavet i kraftige og behagelige materialer, som skåner barnet, når det bevæger sig rundt.

Aktivitetstæppet fra babyFEHN er egnet til babyer fra 0 måneder og kan nemt foldes sammen og pakkes ned i den medfølgende transporttaske, så det kan tages med på besøg eller på ferie.

Fisher Price 3 in 1 Music Glow & Grow Gym

bedste billige

Fisher Price 3 in 1 Music Glow & Grow Gym
Fordele
 • pros-icon.svg Fem forskellige legetøj med sanseelementer
 • pros-icon.svg Kan maskinvaskes
 • pros-icon.svg Kontrastfarver, som hjælper med babys tidlige synsudvikling

Detaljeret gennemgang

Legetæppet fra Fisher Price har fem stk. sanselegetøj og kontrastfarver, der gør legen sjov, mens baby kan skubbe sig op og bruge sine hals- og mavemuskler.

Derfor skal du vælge Fisher Price 3 in 1 Music Glow & Grow Gym

Dette søde legetæppe fra Fisher Price byder på hele fem forskellige stimulerende legetøj, som kan hænges op på buen, således at baby kan gribe ud efter dem eller daske til dem med hænderne: et spejl, en blød rangle, et pindsvin, et BPA-frit bidelegetøj, en regnbue, der knitrer og en odder med timer, der har et blødt og behageligt lys og kan spille musik i 15 minutter.

De forskellige stykker legetøj sidder fast på buen med klips, så du nemt kan fjerne dem fra buerne og klipse dem fast på babyliften eller pusletasken, så din baby også kan underholdes, mens I er på farten

Det behagelige tæppeunderlag har flotte kontrastfarver, som fastholder babys opmærksomhed og hjælper med den tidlige synsudvikling.

De to buer kan fjernes, når baby er blevet lidt større, så der er masser af plads til leg på den store, behagelige måtte. Her kan baby skubbe sig frem og løfte sig op, så hals- og mavemusklerne får lov til at arbejde.

Aktivitetstæppet fra Fisher Price er egnet til babyer fra 0 måneder og tåler maskinvask.

Done By Deer Legetæppe

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Dansk design
 • pros-icon.svg Kan maskinvaskes
 • pros-icon.svg Foldbart og nemt at transportere

Detaljeret gennemgang

Dette smukke baby legetæppe i afdæmpede farver fra danske Done By Deer styrker barnets sanser med fem stykker legetøj, som kan monteres på bøjlen på 13 forskellige måder.

Derfor skal du vælge Done By Deer Legetæppe

Her får du et rundt legetæppe, som er så pænt, at det passer ind i enhver stue samtidig med, at det byder på flere timers sjov til din baby.

Legetæppet byder på fem stykker legetøj, heriblandt søde, bløde dyr og et spejl, som stimulerer babys nysgerrighed. Legetøjet kan hænges på bøjlerne på 13 forskellige måder, så man kan variere højden, og baby kan træne sine sanser og koordination.

Bøjlerne kan nemt knappes af tæppet, så man kan folde det sammen og opbevare det, eller man kan tage det med på farten. Legetøjet kan ligeledes tages af bøjlen og kan bruges i barnevognen eller andre steder.

Her får man et blødt tæppe i neutrale farver. Selvom der er skruet ned for farverne, er der god kontrast på legetøjet. Hvis man synes, der mangler farver, kan man hurtigt og nemt hænge noget mere farverigt legetøj på bøjlen.

Dette legetæppe er egnet fra 0 måneder og kan maskinvaskes ved 40 grader.

Kids Concept Aiden Trafiktæppe 130x170cm

bedste design

Kids Concept Aiden Trafiktæppe 130x170cm
Fordele
 • pros-icon.svg Harmoniske farver og flot motiv
 • pros-icon.svg Man kan købe biler fra samme kollektion
 • pros-icon.svg 100% bomuld
 • pros-icon.svg Stort legetæppe

Detaljeret gennemgang

Med dette flotte legetæppe kan dit barn lege racerløb eller bygge en by. Tæppet lægger op til timevis af leg, og kun fantasien sætter grænser.

Derfor skal du vælge Kids Concept Aiden Trafiktæppe

Med dette tæppe behøver dit barn ikke længere lege med sine biler på det kolde gulv. Her får du nemlig et flot legeunderlag med trafikmotiv fra det populære svenske mærke Kids Concept.

Man kan købe køretøjer såsom biler, lastbiler eller busser fra samme kollektion, som passer perfekt på vejene og på den måde kan man skabe en hel by på tæppet, lege racerløb og lade fantasien få frit spil. Der er lagt op til mange timers hygge, hvor dit barn kan lege.

Tæppet er fremstillet i 100% bomuld og er i harmoniske farver, så det passer til de fleste børneværelser – måske kan det endda finde vej til stuen, hvis dit barn leger mest i nærheden af resten af familien.

Dette fine legetæppe måler 130 x 170 cm og skal vaskes i hånden. Det er mest velegnet til børn fra 2 år og op.

Guide

Sådan vælger du det rigtige legetæppe

Et legetæppe eller aktivitetstæppe er næsten uundværligt, når man har et barn. Det er nemlig et blødt underlag, som blandt andet sørger for, at din baby ikke ligger på et koldt gulv eller slår sig, når der trænes nakke og ryg. Legetæpper har den vigtige rolle, at de underholder, aktiverer og stimulerer baby. Dette babyudstyr har også den store fordel, at forældre kan få frie hænder til at tømme opvaskemaskinen, lave mad eller drikke en kop velfortjent kaffe.

Takket være det spændende legetøj, som hænger på buer eller sidder fast til måtten, får baby lyst til at bruge sin krop og fantasi. Hænderne bruges til at dappe til legetøjet og forsøge at gribe fast, der kigges fra side til side, og baby løfter sig op og får trænet sin nakke og ryg. Ligeledes bruges synssansen til at registrere farver, former og legetøjets bevægelse, og høresansen bruges til at høre melodier, pivdyr eller raslen.

Legetæpper kan derudover pynte noget så fint på barnets værelse takket være de flotte designs og lækre materialer, man kan få de forskellige legetæpper i. Her er rig mulighed for at finde et tæppe, som passer til ens personlige stil, samtidig med at baby underholdes og ligger noget så behageligt.

Når du skal vælge det rigtige legetæppe til dit barn, er der flere faktorer, du bør være opmærksom på, som du kan læse herunder.

Barnets alder

Når du skal købe et aktivitetstæppe, skal du først og fremmest være opmærksom på, hvor gammelt barnet er. Der findes nemlig legetæpper til forskellige aldersgrupper og behov.

Mange legetæpper er egnet allerede fra barnet er nyfødt. Her vil der være tale om et blødt legetæppe, hvor baby kan ligge et kort øjeblik i den vågne periode. Efterhånden som baby bliver lidt ældre kan tiden på legetæppet forlænges, og der vil komme flere aktiviteter, bevægelse og leg.

Det kan være en fordel at finde et legetæppe, hvor man kan rykke rundt på legetøjet og på et tidspunkt tage buen af, så tæppet kan vokse med barnet og dermed bruges i længere tid.

Andre tæpper er bedre egnet til tumlinger eller lidt større børn. Man kan for eksempel få fine tæpper med forskellige scenarier som landskaber, veje eller dyr, som inspirerer til masser af leg, og som de mindre børn kan tumle på. Disse tæpper vil ofte være lidt tyndere, eftersom barnet allerede har styr på sin krop og ikke slår sig så nemt. Denne slags tæpper pynter på børneværelset og sikrer samtidig, at barnet ikke sidder på det kolde gulv, mens der leges.

Forskellige legetæpper

Udover at være opmærksom på barnets alder, er det en god idé at sørge for, at babyen kan nå og gribe fat i legetøjet. Legetøjet skal kunne hænges i en højde, hvor babyen både kan stimulere synssansen og den motoriske sans – barnet får øje på de flotte dyr og figurer og griber derefter ud efter dem og mærker på de forskellige teksturer.

Derudover kan man med fordel anskaffe sig et legetæppe, som nemt kan pakkes sammen og transporteres. På den måde kan legen fortsætte, når I skal på ferie eller på besøg hos venner eller familie.

Nogle varianter af legetæpper til børn er helt simple og består ikke af andet end et blødt underlag med flotte motiver eller forskellige designs. Det kan være smart at have et blødt legetæppe, som man hurtigt kan tage med under armen, hvadenten barnet skal lege på gulvet, i parken eller på stranden. På den måde kan man nemt tage nogle forskellige legetøjsdyr med og skabe sin egen leg.

Man kan også få flotte skumgulve, som kan bruges af børn i næsten alle aldre og kan kombineres på sjove måder og være en del af legen.

Materialer og design

Når det kommer til materialer, er det først og fremmest vigtigt at sørge for at gå efter legetæpper, som er bløde og komfortable for dit barn. Her bør du være opmærksom på dit barn alder og behov. Når barnet er helt lille, skal det kunne ligge på gulvet uden at slå sig, når det træner ryg og nakke eller triller rundt.

Derudover kan man overveje, om man foretrækker naturlige eller syntetiske materialer. Begge dele har sin fordel. De syntetiske materialer byder ofte på mange farver og forskellige teksturer, som barnet kan se på og pille ved. De naturlige materialer er til gengæld ofte i en høj kvalitet og mere stilrene for det voksne øje.

Nogle legetæpper er så flotte, at de pynter på børneværelset eller kan stå frit fremme i stuen og ligefrem matcher resten af hjemmets interiør, så der tages højde for alle aldre i hjemmet.

FAQ

Hvilket legetæppe er bedst i test?

Det bedste legetæppe i test er Fehn 3D Activity Nest Safari. Det har mange aktivitetsmuligheder, knald på farverne og sjove figurer, som baby kan røre ved, og som siger forskellige lyde.

Hvad bruger man legetæpper til?

Man kan bruge legetæpper til at aktivere og stimulere sit barn. Takket være legetæpper kan babyer lege på gulvet og bruge deres forskellige sanser, samtidig med at de ligger blødt og trygt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×