Legemadras – De bedste legemadrasser til små og store børn 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Cam Cam Aurora legemadras 2
bedste billige legemadras

Cam Cam Aurora legemadras

by KlipKlap KK4 legemadras 3
bedste premium legemadras

by KlipKlap KK4 legemadras

Nobodinoz Zanzibar Velvet legemadras 4
den bløde legemadras

Nobodinoz Zanzibar Velvet legemadras

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En legemadras er et sikkert hit hos de små.

Babyer og små børn elsker at være tæt på deres forældre – de vil ikke ligge alene, men vil gerne kunne se og høre deres mor eller far. En legemadras er rigtig smart fordi den lille baby ligger blødt herpå, og samtidig kan madrassen flyttes rundt i hele lejligheden eller huset alt efter hvor man befinder sig. Der findes legemadrasser i mange forskellige udformninger, farver og størrelser. Men vigtigst af alt er, at det er en behagelig madras, hvor de små kan ligge til mange timers leg. 

Der findes mange forskellige modeller – både den sjove og behagelige legemadras, en praktisk legemadras, samt modeller lavet i økologisk bomuld. Nogle legemadrasser ser man igen og igen på de sociale medier, men passer de overhovedet til ens egne behov? I vores købsguide beskriver vi en række legemadrasser og i vores sammenligningstabel kan man læse nærmere om deres funktioner og detaljer.

Fordele
 • pros-icon.svg Betræk i økologisk bomuld
 • pros-icon.svg 90 cm diameter
 • pros-icon.svg Flot design i unisex farver

Detaljeret gennemgang

Filibabba har designet en rund legemadras, der ikke blot er fin til leg på gulvet, men samtidig ser rigtig flot ud. Den er udført i økologisk bomuld, så man med god samvittighed kan have sit barn liggende på den flotte madras.

Derfor skal du vælge en Filibabba Play legemadras

Filibabba har med deres Play legemadras designet en madras, der ikke blot er funktionel, men også fungerer som en flot indretningsgenstand på børneværelset. Den runde form er spændende at se på og det ensfarvede betræk i økologisk bomuld er syet i et grafisk mønster, således at legetæppet får et meget moderne og spændende udseende.

Madrassen er 3 cm høj, så den er tilpas høj til at kunne isolere baby mod kulde nedefra, men ikke så høj, at den lille slår sit hoved hvis han/hun skulle rulle ned af madrassen. Dens fyld består af skum og vat og betrækket kan lynes af, så det nemt kan rengøres. Filibabba er kendt for at lave produkter i høj kvalitet, så legemadrassen vil kunne bruges i flere år.  

Cam Cam Aurora legemadras

bedste billige legemadras

Cam Cam Aurora legemadras
Fordele
 • pros-icon.svg Rigtig god pris
 • pros-icon.svg God størrelse
 • pros-icon.svg Finurligt print
 • pros-icon.svg Betræk i økologisk bomuld

Detaljeret gennemgang

Den fine legemadras fra Cam Cam er lavet i et finurligt print med søde kvaster i hvert hjørne. Denne madras er firkantet og har god plads til at lege og tumle rundt på gulvet. Den er prissat i et leje, hvor så godt som alle kan være med.

Derfor skal du vælge en Cam Cam Aurora legemadras

Når din baby bliver så stor, at det ikke længere er muligt at bære rundt på ham/hende hele dagen er en legemadras guld værd. Denne madras fra Cam Cam kan nemt flyttes rundt fra værelse til værelse og dens størrelse gør, at der er god plads til alt babyudstyr og legetøj.

Selve madrassen er lavet i koldpresset skum, som holder til vild leg og gymnastik bevægelser i bedste stil. Den kan dog ligeledes benyttes til afslapning, hygge og rolig højtlæsning. Dens betræk i økologisk bomuld kan nemt lynes af og rengøres. Prismæssigt kan man få Cam Cams Aurora legemadrasser til en rigtig god pris.

by KlipKlap KK4 legemadras

bedste premium legemadras

by KlipKlap KK4 legemadras
Fordele
 • pros-icon.svg Multifunktionel legemadras
 • pros-icon.svg Madras til baby og store børn
 • pros-icon.svg Flot klassisk design

Detaljeret gennemgang

Legemadrassen fra by KlipKlap er meget mere end blot en madras. Den kan benyttes som regulær legemadras men efterfølgende foldes sammen til en lille hyggeplads eller stol for dit barn. Prisen ligger i den høje ende, men produktet kan benyttes i mange år og indbyder til forskellige lege i hjemmet.

Derfor skal du vælge en by KlipKlap KK4 legemadras

Ved KK4 legemadrassen fra by KlipKlap er det kun fantasien der sætter grænser for, hvad den kan benyttes til. Som stor tumleplads, som sofa, stol, tunnel eller trappetrin. Man får her en multifunktionel legemadras, der kan bruges til både den helt lille baby samt det større barn. Om pige eller dreng – de fleste børn vil elske denne legemadras, der indbyder til leg.

Når ens by KlipKlap madras er foldet ud har den en størrelse på 100 x 100 cm. Den har altså en rigtig god størrelse, hvor der er plads til både afslapning og leg. Prisen er i den høje ende, men taget i betragtning, at den kan benyttes hen over mange år og bruges til så mange forskellige ting, er prisen mere end retfærdig.

Nobodinoz Zanzibar Velvet legemadras

den bløde legemadras

Nobodinoz Zanzibar Velvet legemadras
Fordele
 • pros-icon.svg Lækkert og blødt stof
 • pros-icon.svg Afdæmpede og rolige farver
 • pros-icon.svg Fin pris

Detaljeret gennemgang

Zanzibar Velvet legemadrassen er en rigtig hygge-madras, der både kan leges, læses eller soves på. Den er lavet i økologisk fløjl og er rigtig hyggelig og blød at ligge på. Prisen er god og disse madrasser fås i 7 forskellige flotte farver, så det passer til babys børneværelse

Derfor skal du vælge en Nobodinoz Zanzibar Velvet legemadras

Det lækre fløjlsbetræk på denne legemadras er ikke blot rart at røre ved, men kan fås i hele 7 forskellige farver. Madrassen lægges på gulvet, og så kan der både leges og tumles. Det fine bløde stof indbyder dog også til rolige afslapning og hyggetid. Legemadrasser behøver ikke altid bruges til vild leg, men kan ligeledes bruges som et sted, hvor der skal slappes af.

Det bløde betræk kan tages af og vaskes, så man ikke behøver at være nervøs for savl eller gylp på sin madras. Dens størrelse gør, at den kan ligge de fleste steder, og er tilpas stor til, at den kan gemmes væk under en seng eller ved siden af et skab, når den ikke er i brug.

Guide

Sådan vælger du den rigtige legemadras

Når man er på jagt efter den rigtige legemadras, er der mange ting, man skal tage med i sine overvejelser.  Der findes så mange flotte børneprodukter, og selvom optikken og udseendet helt klart er en væsentlig faktor ved køb af legemadras, er der dog ligeledes en række funktioner og punkter, man bør lægge vægt på eller tage et kig på.

Placering

Det er væsentligt at huske, at en legemadras altid skal ligge på gulvet. Det lyder måske banalt, men det er en god grund til. For at det er helt sikker for barnet at benytte sig af madrassen, skal man sørge for, at han eller hun ikke kan falde ned. Det er fristende at lægge sin legemadras på sengen, mens man lægger vasketøj på plads, men det er simpelthen for farligt –  især når den lille er blevet så stor at han eller hun kan dreje sig og derved muligvis trille ned fra madrassen og sengen.

Blød og behagelig

Den nok vigtigste funktion er, at legemadrassen skal være blød og rar at ligge på. Med det rette legetøj kan børnene tilbringe timevis på deres legemadras, og her er det selvfølgelig vigtigt, at det er rart for baby eller barnet at ligge der. Skummet eller fyldet skal være af en høj kvalitet, så ens madras ikke får buler efter et stykke tid. Legemadrassen kan dog ligeledes benyttes til afslapning. Dit barn bliver måske træt mens det leger og kan blot blive liggende på sin legemadras, mens det sover.

Betrækket

En anden væsentlig ting at kigge på, er madrassens betræk. Det skal rent optisk være flot, men man bør ligeledes kigge på faktorer som materialevalg og vaskemuligheder.

Materiale

Barnet kommer til at tilbringe mange timer på legemadrassen og ligger muligvis og sutter på dens betræk. Ved produkter til børn er det i særdeleshed vigtigt at have fokus på, hvordan materialet er produceret, og om det drejer sig om et økologisk materiale. De økologiske materialer er godt for miljøet og det er betryggende at vide, at baby kan ligge og slappe af på madrassen uden at man behøver at have dårlig samvittighed over al den hudkontakt den lille har med stoffet.

Vask

Optimalt set skal madrassens betræk kunne tages af og komme til vask, for det er næsten helt uundgåeligt, at der kommer savl og muligvis gylp på madrassen. Der sker måske også et lille uheld i bleen, så det er rart, at man kan vaske det ordentligt. Madrasser til legetid er til for at blive brugt, så det er en klar fordel, hvis betrækket kan komme i tur i vaskemaskinen efter brug.

Størrelse

Nogle madrasser er runde, andre er sekskantede, mens mange modeller vil være firkantede. Der findes mange forskellige størrelser og hvilken størrelse der passer bedst til dig, er afhængig af flere faktorer:

 1. Hvor skal legemadrassen benyttes henne: Her vil man muligvis være automatisk indskrænket grundet den gulvplads, der står til rådighed. Overvej derfor, hvor på gulvet du vil bruge din legemadras og vælg den rigtige størrelse derefter.
 2. Opbevaring: Har du ikke nogle indskrænkninger i forhold til plads, så overvej hvor madrassen skal opbevares henne, når den ikke er brug. En firkantet model er nemmere at stille ind bag ved et skab end en rund model. En sammenklappelig model kan omfunktioneres til en lille stol, når den ikke bruges til at lege på.
 3. Antal børn: Har du et eller flere børn, der skal tumle rundt på madrassen, så vælg din størrelse efter dette. Det større barn har brug for mere plads end en lille baby, mens to børn måske endda har brug for to legemadrasser, der kan lægges op ad hinanden.

Farve og stil

Nutildags findes der heldigvis rigtig mange legemadrasser, der ikke blot er funktionelle, men også er smukke at se på. Dette er ligeledes en faktor, man skal tænke ind, når man udvælger sin legemadras. Vælger man en model, der er den rigtige på papiret, men som man ikke bryder sig om at se på, får den man den nok ikke brugt. Om man er til søde kvaster, sarte eller kraftige farver eller en bestemt form, er helt individuelt. Det er blot vigtigt at sørge for, at det passer helt perfekt til stuen eller børneværelset, således at man gider se på madrassen, mens den ligger fremme.

FAQ

Hvilken legemadras er bedst i test?

Den bedste legemadras i test er fra Filibabba.. Madrassen til gulvet er blød og komfortabel for den lille baby og både madrassens runde udformning samt stoffets grafiske syninger gør, at den er rigtig flot at se på. Den er udført i økologisk bomuld og er desuden nem at vaske.

Hvilket materiale skal min legemadras være lavet af?

Da den lille baby kommer til at ligge på madrassen i mange timer og muligvis ligger og sutter på dens betræk, er der gode grunde, at vælge en madras med et betræk lavet i økologisk bomuld. Vil man benytte sin madras i lang tid, er et fyld af koldpresset skum et godt valg.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×