De bedste kravlegårde

Af Heidi BAdge
Heidi
Roba Playpen Rockstar 4
Den hyggelige og mobile kravlegård

Roba Playpen Rockstar

Safety 1st Happy Day Playpen 5
Den billige kravlegård til både hvil og leg

Safety 1st Happy Day Playpen

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Kravlegårde er igen blevet populære efter at have været forsvundet lidt fra det danske markede i nogle år.
Gode kravlegårde er en dejlig måde at give din baby, samt større børn lov til at lege, velvidende at de ikke kan rulle væk, eller stikke de små fingre ind hvor de ikke skal være.

Ved at have kravlegården stående fremme, får du mulighed for at sætte dit barn fra dig et sikkert sted så du har hænderne fri til andre gøremål.

Der findes mange forskellige kravlegårde på markedet i dag, som kan opfylde flere behov – Det giver dig rig mulighed for at finde den rigtige kravlegård til dit hjem og jeres familie, men det kan også blive lidt af en jungle. For at gøre det mere overskueligt for dig at finde den helt rigtige kravlegård har vi gennemgået en række test af de bedste kravlegårde på markedet, og giver dig her et overblik over de forskellige typer der findes og hvilke styrker og svagheder de hver især har.

Læs også gerne vores guide igennem til hvad en kravlegård skal kunne, hvordan den kan bruges og hvad du skal være særlig opmærksom på inden du køber dig din nye smarte kravlegård.

BabyDan Flex XXL

Den bedste kravlegård

Fordele
 • pros-icon.svg Flex systemet lægger op til mange anvendelsesmuligheder
 • pros-icon.svg Baby Dan kan udvides med flere sektioner og rumme mange børn
 • pros-icon.svg Låge sektionen kan både bruges i en døråbning eller fungere som en reel låge til barnets kravlegård.

Detaljeret gennemgang

Babydans kravlegård går virkelig ind under kategorien af praktiske kravlegårde og er øverst på listen på grund af sin alsidighed og lave pris.

Sikkerhedsgitter, rumdeler, kravlegård, trappegitter, Baby Dan Flex er som navnet antyder, et flexibelt system med mange muligheder for at afskærme dit barn, og er af mange brugere kåret som de bedste kravlegårde på markedet.

Systemet består, med basis modellen, af fem metal sektioner der sættes sammen til at lave enten en kravlegård eller et sikkerhedsgitter til dit lille barn.
Babydan har lavet en app hvor du gennem små videoer får hjælp til at montere gitteret, så du er sikker på at det bliver gjort rigtigt.

Lille eller stor kravlegård – mange funktioner

Hvis du ønsker at give dit barn en sikker og stor plads at tumle på, eller du har flere børn – måske tvillinger som skal bruge kravlegården samtidig, kan du nemt udvide kravlegården med ekstra sektioner.

Gitteret kan alternativt til en almindelig kravlegård, skæres igennem en stue og skabe et hyggeligt hjørne, hvori du kan smide babys legetøj, en blød madras, bøger eller andet.

Flere anvendelsesmuligheder

Systemet begrænser sig ikke kun til børn, men kan også bruges som sikkerhedsgitter hvis i har kæledyr, og vil derfor være anvendelig selv når dit barn er vokset fra kravlegården.

En smart låge

Som en rigtig fin og praktisk detalje kan den ene sektion i gitteret bruges som en låge der nemt kan åbnes med én hånd – praktisk når du har en baby på armen.

Når dit barn er blevet større kan du lade lågen stå åben og selv lade barnet gå ud og ind af sit legehjørne, og bibeholde følelsen af et afgrænset rum. 

Joie Cheer kravlegård

Den bedste rejsekravlegård

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kravlegården kan nemt foldes sammen og er meget rejsevenlig’
 • pros-icon.svg Kravlegårdens bløde sider gør det behageligt og trygt for dit barn at opholde sig.
 • pros-icon.svg Lynlås i siden så du nemt kan tage dit barn ud af sin kravlegård.

Detaljeret gennemgang

Joie Cheer er en transportabel og foldbar kravlegård, som er perfekt til at tage med på ferie, eller på besøg hos venner. Kravlegården er designet til leg, men kan også bruges når det er tid til middagslur.

Joie Cheer kravlegården er lavet i blødt stof, som er behageligt for dit barn at tumle i. Mesh i siderne ventilerer, og tillader samtidig at dit barn kan se dig gennem kravlegårdens. Indersiden har desuden blødt stof med print, så der er noget at kigge på mens dit barn slapper af eller leger med sit legetøj.
Lynlåsen i siden giver dig nem adgang til dit barn og minimerer uhensigtsmæssige løft.

En rejse kravlegård i kvalitet

Joie er en rejse kravlegård i super kvalitet. Kravlegården foldes rigtig hurtigt sammen, og fylder blot 25 x 25 x 80,5 cm. Et håndtag i siden gør den er let at bære.

Joie Cheer er også rigtig praktisk hvis du bor småt og gerne vil kunne pakke kravlegården sammen når dit barn ikke bruger den. Den fungerer i princippet som de foldbare rejsesenge til babyer du måske kender, men er større og med bedre muligheder for leg når dit barn er vågen og aktiv.

Gør det mere hyggeligt

Der kan nemt mangle et sted at hænge legetøjet, da der ingen tremmer er til formålet. Du kan i stedet lægge et sødt legetæppe ned i kravlegården så din baby kan blive stimuleret og underholdt.

BabyDan Park A Kid

Den flotte kravlegård der kan udvides

Fordele
 • pros-icon.svg Park a Kid fungerer ikke kun som en kravlegård, men også et legehjørne med låge.
 • pros-icon.svg Baby dan kan nemt foldes sammen og gemmes væk når i ikke bruger den
 • pros-icon.svg Kemifri lakering gør det til en mere sikker kravlegård for din baby.

Detaljeret gennemgang

Baby Dan Park a kid er en flot fem-kantet kravlegård som er dansk produceret og overfladebehandlet uden kemi. Lige som Baby Dan flex, er Park a Kid også en justerbar kravlegård, hvor du kan tilkøbe flere metal sektioner og udvide kravlegården som du ønsker. Den ene af de medfølgende sektioner fungerer som låge så du kan give dit barn mulighed for selv at kravle ind og ud af kravlegården.

Når din baby ikke bruger kravlegården, er den nem at klappe sammen og stille til siden.

Med til Park A Kid får du også en blød madras som din baby kan ligge behageligt på, og som holder kulden på afstand, når der leges i gulvhøjde.

En solid baby dan kravlegård

Park a Kid kravlegården er nem at stille op, helt uden brug af værktøj. Den står solidt fast så du ikke skal bekymre dig når dit barn rusker i tremmerne og hopper af begejstring.

Små dutter på undersiden betyder at den hverken larmer eller skraber gulvet når du flytter rundt på den.

Låge med børnesikring

Lågen, som barnet selv kan gå ind og ud af, gør det til mere end en kravlegård.

Når dit barn er blevet i stand til at kravle og måske oven i købet gå, vil han eller hun være begejstret for selv at kunne gå ind på sit lille “værelse” eller hule og hente og bringe sit legetøj og give det til mor og far. Du skal ikke være bekymret for fingre i klemme, da låsen er designet med særligt henblik på de små fingre, og desuden har børnesikring.

Din lille guldklump vil elske sit eget lille hjørne. Lågen gør det også langt nemmere for dig som forælder at komme ud og ind.

Roba Playpen Rockstar

Den hyggelige og mobile kravlegård

Roba Playpen Rockstar
Fordele
 • pros-icon.svg Hjulene på kravlegården, gør den nem at flytte rundt i hjemmet, så du altid har din baby med dig
 • pros-icon.svg Kravlegården kan indstilles i tre forskellige højder. Det giver den længere levetid og er bedre for din ryg.

Detaljeret gennemgang

Roba Playpen Rockstar er en lille mobil kravlegård som er super praktisk.

Når du gerne vil kunne tage barnet med rundt i huset, eller haven under praktiske gøremål, sørger kravlegårdens 4 hjul for at du ikke behøver hverken at forlade barnet eller forstyrre han eller hun i legen.

Roba Playpen Rockstar er lavet i træ og med madras i polyester fleece for som er blødt og dejligt for din baby at ligge og lege på. Stoffet på den medfølgende madras kan desuden tages af og vaskes i vaskemaskinen når den trænger.

Den lille rede kan indstilles i tre højder, som gør det nemmere for dig at løfte barnet ind og ud.

En rede

Den lidt sparsomme størrelse, gør at Roba Playpen bedst egner sig til de helt små børn, hvor det vil være lidt begrænset med plads at udfolde sig på for en tumling.

Gennem test viser den medfølgende madras sig at være af mindre god kvalitet, så det er en god ide at købe din egen så barnet ligger bedre.

Et lille legetæppe eller babynest passer perfekt ned i kravlegården og du kan desuden nemt hænge legetøj på siderne. Det vil være et trygt sted for dit barn at lege selvstændigt.

Kravlegård med hjul

Hjulene på den lille kravlegård gør den let at flytte og giver dig ekstra frihed i hjemmet. Baby leger godt i kravlegården, men nu skal du ud og lave mad og vil ikke forlade barnet – så er det bare at rulle kravlegården med ud i køkkenet! Hjulene har bremser til at låse kravlegården så den ikke ruller afsted.

Efter længere tids brug kan hele arrangementet godt blive en anelse shaky, men kravlegården er alligevel stabil nok til at dit lille barn kan tumle rundt uden problemer.

Safety 1st Happy Day Playpen

Den billige kravlegård til både hvil og leg

Safety 1st Happy Day Playpen
Fordele
 • pros-icon.svg Safety 1st er en billig kravlegård og alsidig i brug
 • pros-icon.svg Kravlegården er meget rejsevenlig og kan også bruges som rejseseng

Detaljeret gennemgang

Hvis du har brug for både en rejseseng og kravlegård er en transportabel model fra Safety 1st et godt valg. Happy Day er lavet i stof og mesh som din baby kan se dig igennem, og med et sødt cirkus motiv i blå og turkise farver.

Bunden er polstret og blød så din baby er komfortabel mens han eller hun leger eller tager et hvil.

Kravlegården vejer blot 10 kg og når den er foldet sammen, fylder den blot 22,cm x 90 cm. Når du vil have Happy Day med dig puttes den i den medfølgende taske med håndtag.

En billig kravlegård til turen

Happy Day Playpen kommer til en lav pris i forhold til tilsvarende modeller på markedet, og du får en alsidig kravlegård så du altid kan sætte din baby fra dig, velvidende at han eller hun er i sikkerhed hvor end i befinder jer.

Kravlegården fungerer med samme system som de klassiske rejsesenge som kan være mere eller mindre lette at folde sammen – Der er en rækkefølge der er essentiel at følge når du skal pakke kravlegården sammen og folde den ud igen. Når den først står på sin plads er den stabil og robust og indbyder til en masse leg.

Når kravlegården også skal bruges til en lur

Det er super praktisk med en kravlegård du kan tage med dig, og placere dit barn i når du skal besøge familier eller venner som ikke har små børn og hvor hjemmet indbyder til ulykker fra små børnefingre. Happy Day har en ekstra velpolstret bund, der gør den indbydende til en lur. Ganske praktisk.

Når du først har lært folde systemet at kende, så klares det i et snuptag, og kravlegården kan smides i den medfølgende taske for nem transport.

Kan ikke justeres i højden

Kravlegården fra safety 1st kan ikke justeres i forskellige højder, så du skal gribe langt ned for at løfte dit barn ud, hvilken kan blive hårdt for ryggen i længden.

HoppeKids Ida Marie kravlegård

Den kemi fri kravlegård

Fordele
 • pros-icon.svg Hoppekids kravlegården er fri for skadelig kemi
 • pros-icon.svg God kvalitet og flot skandinavisk look
 • pros-icon.svg Kravlegården kan indstilles i tre forskellige højder

Detaljeret gennemgang

Hvis den lidt høje pris ikke skræmmer dig væk, er ida marie kravlegården et rigtig godt valg.  Den er produceret uden miljø- eller sundhedsskadelige stoffer, så du med god samvittighed kan efterlade din baby til selvstændig leg.

Ida Marie kravlegården fra Hoppekids er designet i flot og naturlig nordisk stil og er dansk produceret. Kravlegården er lavet af FSC-certificeret fyrretræ, med runde tremmer og lakken er vandbaseret og indeholder absolut ingen skadelige stoffer.

Lille og flot kvalitets kravlegård

Med en lidt mindre størrelse end de fleste kravlegårde, passer hoppekids kravlegården ind i de fleste hjem, med sit stilrene og enkle design. Den er behagelig at kigge på uden at dominere rummet.

Hoppekids får ikke kun høje karakterer for sin størrelse hvor en babynest passer perfekt i, men også for den rigtig gode kvalitet der både ses og mærkes.

God for ryggen

For at skåne din ryg bedst muligt kommer Hoppekids Ida Marie med en bund der kan hæves henholdsvis 8,5, 24,5 og 37,5 cm fra gulvet. Der kan desuden tilkøbes en Hør-filt madras fra Hoppekids, som passer perfekt ned i kravlegården.

Ida marie kravlegården er helt fri for kemi.

Små børn har tendens til at pille og sutte og endda bide i stort set alt hvad de kan komme til. Kravlegården vil også stå for tur. Med Hoppekids IDA kravlegård er det derfor virkelig betryggende at vide at alt er produceret så kemi frit som overhovedet muligt.

FSC-certificeret fyrretræ betyder at der ingen kemikalier er brugt i produktionen, og kravlegårdens overfladebehandling er foregået med lak som er vandbaseret.

Når du skal rengøre Hoppekids Ida Marie kravlegård skal du bruge en hårdt opvredet klud og kun en anelse sæbe.

Pinolino Playpen Lexus

En luxus kravlegård

Fordele
 • pros-icon.svg Flot og smart designet kravlegård i træ.
 • pros-icon.svg Kravlegården klappes super let sammen, og kan stilles væk
 • pros-icon.svg Hjulene på kravlegården, gør den let at flytte rundt i hjemmet, og nem at pakke
 • pros-icon.svg Kravlegården fra Pinolino kan indstilles i tre højder, der hjælper med at skåne din ryg

Detaljeret gennemgang

Pinolino er ganske vist en lidt dyrere kravlegård, men prisen er berettiget. Vil du have godt design, kvalitet og fleksibilitet skal du overveje Playpen Lexus.

Pinolino har lavet en flot kravlegård i bøgetræ, som kan klappes sammen i et snuptag og stilles til siden. Desuden har den hjul så du let kan tage den med dig rundt i hjemmet. Bunden af kravlegården er polstret og har folie underlag for nemmere rengøring. Bunden kan justeres i tre niveauer henholdsvis; 13, 25 og 38 centimeter fra gulvet og 3 af tremmerne i siden kan flyttes efter behov.

Pinolino Playpen Lexus tilbyder desuden hele 10 års garanti på deres kravlegårde.

Let at folde sammen

Der er andre flotte kravlegårde i træ derude, men det der gør Pinolino rigtig smart er at den foldes sammen med et enkelt klik!! Babyudstyr kommer nemt til at overtage hjemmet, så alt der nemt og hurtigt kan foldes og pakkes væk er velkomment- specielt noget så stort som en kravlegård.

Hjul for ekstra mobilitet

Udover at den let klappes sammen giver de 4 hjul også ekstra fleksibilitet for dig som forælder. Hjulene kan alle låses så kravlegården ikke flytter sig utilsigtet når du har parkeret den et passende sted.

Når kravlegården ikke er i brug kan du køre den over i hjørnet for at spare plads.

Robust og vaskbar

Pinolino viser sig desuden gennem test, at være temmelig robust og kan nemt modstå hop, riv og ryk fra en lille tumling.

Foliet på madrassen gør den nem at rengøre med en opvredet klud, når dit barn har spildt eller haft et lille uheld, hvis du synes det mister lidt komfort med folien, kan et legetæppe passe fint ned i kravlegården.

Guide

Hvad skal jeg overveje før jeg køber en kravlegård?

Der findes en del forskellige kravlegårde på markedet, og de har alle deres fordele og ulemper og særlige funktioner. Vi har herunder lavet en guide til hvad du skal være særlig opmærksom på, inden du køber en kravlegård.

Hvor skal den bruges?

Vil du have en kravlegård til stuen, skal den stå i et lille hjørne i køkkenet, eller skal du bruge en kravlegård du kan tage med dig på ferie hos bedsteforældrene? Der findes mange typer af kravlegårde og det er vigtigt først at overveje hvor den egentlig primært skal være i brug.

Hvilken type kravlegård har jeg brug for?

Har du en stor stue, kan du sagtens købe en en stor kravlegård der ikke behøver at kunne rykkes rundt med eller foldes sammen.

Er der derimod begrænset plads i hjemmet er det rart med en lidt mindre model, eller en der nemt kan foldes sammen og stilles over i hjørnet. Der findes sågar kravlegårde med hjul under, så du kan flytte den rundt i huset efter behov.

I den helt anden ende findes der også rigtig gode kravlegårde som kan foldes og pakkes i en taske og nemt tages med på besøg hos familie og venner, og ovenikøbet bruges som rejseseng.

En justerbar bund eller ej?

Som forælder kommer man ofte ud i dumme løft der slider på ryg og skuldre. Med mulighed for at tilpasse højden kan du, mens din baby er helt lille, hæve gulvet i kravlegården så du nemt kan løfte dit barn ud og ind uden at få ondt i ryggen. Mange kravlegårde findes med mulighed for tre højder.

Når dit barn bliver lidt ældre skal du, af sikkerhedsmæssige årsager rykke bunden gradvist ned, så din lille eventyrer ikke selv kan kravle ud over kanten mens du ser væk.

Sikkerhed i kravlegårde

Alle de udvalgte kravlegårde vi har gennemgået lever op til de standard sikkerhedskrav der er til en kravlegård. Det anbefales dog altid at følge anvisningerne på det specifikke produkt så den bliver samlet korrekt, og ved brug generelt – Der er ofte en max belastning på en kravlegård der betyder at den bliver ustabil og dermed ikke længere er sikker for dit barn når han eller hun er over en vis vægt.

Hvad enten du stiller kravlegården i stuen eller soveværelset er det vigtigt at du altid kan høre dit barn, selvom han eller hun er i sikkerhed i kravlegården.

Fri for kemi

Der findes flere kravlegårde med kemifri overfladebehandling. Små børn lærer om verden omkring dem ved at på ting i munden og sutte på det. Når du vælger en kravlegård som ikke er behandlet med giftig maling eller lak så sørger du for at dit barn ikke udsættes for unødvendige kemikalier.

Runde tremmer

Hvis du vælger en kravlegård med tremmer, i stedet for stof, kan det være en fordel hvis tremmerne er runde. På den måde undgår du bedre at dit barn kan få en arm, eller fod i klemme.

 • Det er vigtig at samle kravlegården korrekt, så den står solidt på gulvet og ikke vælter.
 • Hvis du bruger kravlegårde med sektioner som sikkerhedsgitter er det vigtigt at skrue gitteret fast på væggen med de tilhørende beslag, så dit barn ikke selv kan vælte eller flytte rundt på det.
 • En justerbar bund i kravlegården gør det sikkert når dit barn er lidt større så du kan rykke bunden nedad så han eller hun ikke forsøger at kravle ud over kanten og falder og slår sig.
 • Vælger du en kravlegård med hjul, skal du sikre dig at de er låst når din baby bruger kravlegården.

Hvornår kan jeg bruge en kravlegård?

Faktisk kan du bruge en kravlegård helt fra dit barn er spæd og indtil han eller hun selv kan kravle ud. Den rigtige kravlegård er et praktisk, sikkert og hyggeligt sted for din baby, når det er tid til lidt selvstændig leg. Når du har behov for at lægge ham eller hun fra sig for at gøre andre ting, er det betryggende at din baby befinder sig i trygge rammer og kan fordybe sig med sit legetøj i ro og mag.

Når din baby er blevet større er det blevet til en tryg base hvor han eller hun kan sidde uforstyrret og lege og støtte sig til tremmerne når det er tid til at træne balanceevne og lære at stå og gå.

Det er også ganske praktisk hvis du har kæledyr eller ældre søskende til barnet så der kan skærmes af.

Tilbehør til kravlegården

En kravlegård skal være et rart sted for dit barn at opholde sig. Hvis din kravlegård ikke allerede inkluderer en madras, kan du nemt købe en med de rigtige mål, så dit barn kan sidde blødt og komfortabelt.

Måske bruger du en sengerand på din babys seng og kender fordelen ved en sådan. En sengerand gør siderne bløde og hjælper med at skærme af, mod både gennemtræk og forstyrrelser. En sengerand kan også have fine motiver, der giver dit barn noget at kigge på og føle sig tryg ved. Udover en sengerand kan du også hænge dit barns legesager fra kanten af kravlegården, bamser og dukker, eller et sødt legetæppe med figurer og former der kan ligge i bunden.

Det handler mest om at gøre tiden i kravlegården til en hyggelig og sjov stund.

Kravlegård FAQ

Hvilken kravlegård er den bedste?

Hvilket behov i har som familie afgør også hvilken type kravlegård der er den bedste for jer. Mange forældre har kåret Baby Dan Flex systemet til at være den bedste kravlegård målt på både fleksibilitet og pris.

Er en kravlegård en god investering?

En kravlegård kan variere meget i pris, men det er et virkelig praktisk redskab der både giver dit barn mulighed for at lege selvstændigt og giver jer mulighed for at tage et hvil - som de fleste forældre har brug for indimellem.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×