Kørepose – Find den bedste kørepose %currentyear%

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

BabyJogger Vue Lite 2
Den bedste billige

BabyJogger Vue Lite

Sleepbag babysovepose 3
Premium

Sleepbag babysovepose

Easygrow Lite Footmuffs 4
bedste til større børn

Easygrow Lite Footmuffs

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne test undersøger vi 4 af, hvad vi anser som værende de allerbedste køreposer på markedet. Udover at sammenligne væsentlige egenskaber som komfort, materialer og design, så vil vi også fremhæve andre funktioner og fordele ved hver model. Derudover afvejer vi funktionerne ved hver model og opstiller dens fordele og ulemper.

Har du en lille en på vej og du er ved at opgradere dit babyudstyr, så har du måske overvejet, hvordan du bedst holder dit barn lunt og sikkert, når I er på farten. Her er en kørepose det oplagte valg, som dit barn kan have glæde af hver eneste dag.
Det kan imidlertid være en jungle at finde den rette kørepose med alle de muligheder, som der er på markedet. For at gøre processen nemmere har vi fundet al den nødvendige information og samlet vores viden i en købsguide, så du let kan orientere dig om de vigtigste egenskaber at kigge på, så du finder den perfekte kørepose til dine og dit barns behov.

Vi har fundet et udvalg af de bedste køreposer på markedet med fokus på hver models produktspecifikationer, som du nemt og hurtigt kan holde op mod hinanden i vores sammenligningstabel.

Voksi Classic

bedste kørepose

Fordele
 • pros-icon.svg Kan omdannes til lift
 • pros-icon.svg Miljøvenlig
 • pros-icon.svg Justerbar i længden
 • pros-icon.svg Smudsafvisende materiale

Detaljeret gennemgang

Denne Voksi Classic er en god og praktisk kørepose i øko-tex materialer med gode tilpasningsmuligheder. Perfekt til både barnevognen og klapvogn.

Derfor skal du vælge Voksi classic

En Voksi kørepose er optimal til den traditionelle danske vinter. Voksiposen er gjort vand- og smudsafvisende ved brug af miljøvenlig coating, som ikke indeholder fluor. Du kan derfor være sikker på, at dit barn kan ligge trygt.

Denne model lukkes med snøre og har en skjult snor til justering af hætten, så du kan sikre at voksiposen er lukket godt til, så dit barn føler sig tæt omsluttet. Med økologisk bomuldsbetræk og inderfór af uld ved du, at voksiposen kan holde barnet varmt og tempereret.

Både betrækket og inderdynen kan vaskes – sørg blot for at følge vaskeanvisningen. I posen er der selehuller til fastspænding i barnevogne for optimal komfort.

At Voksiposen kan tilpasses barnets højde, gør at du kan bruge soveposen i lang tid, og vide at den stadig er behagelig. Posen kan derudover lynes helt op og bruges som et praktisk underlag eller legetæppe.

Vælger du en af køreposerne fra Voksi, kan der tilkøbes en bæreplade, så soveposen kan omdannes til en lift. Du får således rigtig mange behov opfyldt, når du vælger en Voksi Classic.

BabyJogger Vue Lite

Den bedste billige

BabyJogger Vue Lite
Fordele
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Kan maskinvaskes
 • pros-icon.svg Justerbar hætte
 • pros-icon.svg Medfølgende luffer

Detaljeret gennemgang

Rigtig fin kørepose til klapvogn, som giver god varme og beskyttelse mod kulde og vind.
Med en Babyjogger kørepose får du en rigtig god kørepose til baby, og den kan bruges frem til barnet er ca. to år.

Derfor skal du vælge Baby Jogger Vue Lite

Det bløde inderfor af fleece sørger for, at dit barn kan ligge trygt og lunt på hele køreturen. Derudover kan hele posen maskinvaskes, hvilket gør rengøring og vedligeholdelse dejlig nemt.

Denne sovepose er lavet til BabyJogger klapvogne. Har du sådan en, er det således et oplagt valg til lange gåture på kolde dage, og du kan være sikker på at den er designet til at passe optimalt i vognen.

Hætten kan justeres, så babyen er tæt omsluttet og i lynlåsen midt på, finder du en lomme hvori ligger et par medfølgende luffer til at holde dit barns hænder varme på kolde vinterdage.

Sleepbag babysovepose

Premium

Sleepbag babysovepose
Fordele
 • pros-icon.svg Tåler maskinvask og tørretumbler
 • pros-icon.svg Mange tilkøb
 • pros-icon.svg Temperaturregulerende materialer
 • pros-icon.svg Kan bruges i ned til 10 minus grader

Detaljeret gennemgang

Rigtig lækker kørepose med højteknologiske materialer, så du er sikker på, at dit barn kan holde sig varm. Her får du funktionalitet og design i et. 

Derfor skal du vælge Sleepbag

Denne Sleepbag pose, som kan bruges fra 0 til 3 år, imponere med sine omhyggeligt udvalgte materialer, som er med til at gøre denne til en af de mest beskyttende og komfortable køreposer.

Yderstoffet af microfiber med Outlast Adaptive Comfort – som oprindeligt er udviklet til Nasas astronaut rumdragter – sikrer en konstant kropstemperatur til dit barn. Derudover har posen Media Termo Isolation, en unik polstring, der er isolerende, stopper kulden og gør posen vand- og vindafvisende. Du kan derfor bruge posen i meget kolde temperaturer, faktisk helt ned til 10 minusgrader.

Inderstoffet er lækkert plys og alle de brugte materialer er testet fri for problematiske stoffer. For at gøre rengøring let, kan hele posen tåle at komme i både vaskemaskinen og tørretumbler. Der er mulighed for at tilkøbe en bæreplade med justerbare læderstropper, som kan klare en belastning på op til 12 kg. Ligesom der kan gøres mange andre tilkøb som lagner, legestænger og vådliggerlagen.

Easygrow Lite Footmuffs

bedste til større børn

Easygrow Lite Footmuffs
Fordele
 • pros-icon.svg God til større børn
 • pros-icon.svg Kan bruges som legetæppe
 • pros-icon.svg Økologisk bomuld
 • pros-icon.svg Velegnet til sommeren

Detaljeret gennemgang

Oplagt sommerkørepose i gode økologiske materialer, som kan bruges i lang tid, og passe til de fleste barnevognsseler.

Med Easygrow Lite Footmuff får du en kørepose, som er god til lunere vejr, du kan derfor bruge den hele sommeren og gerne til det milde forår og efterår.

Derfor skal du vælge Easygrow Lite Footmuffs

Posen kan forlænges så lidt større børn kan bruge den, soveposen kan således bruges helt fra 0 år og indtil ca. 4 årsalderen. Easygrow kørepose

Du kan trygt lægge den lille til at sove i denne model, som er lavet af Øko-Tex bomuld indvendigt og har yderstof af bambus viskose. Den er udstyret med non-lock glidelås, så du slipper for at stå med en lynlås, der driller.

Foran får du en lomme til opbevaring af ekstra sutter eller lignende.

Pose tåler en tur i vaskemaskinen. Har du brug for et sted, dit barn kan ligge, når I er ude, kan hele forstykket lynes op og foldes ud til legetæppe. 

Guide

Sådan vælger du den rigtige kørepose

Der er mange forskellige køreposer på markedet med fokus på forskellige egenskaber. Inden du køber din kørepose, er det derfor vigtig at overveje, hvilke behov posen skal opfylde og hvordan du vil bruge den.

Mange poser er multifunktionelle, hvor de kan konverteres til en lift med en bæreplade eller hvor de kan åbnes helt og blive til et praktisk tæppe, mens andre er specialiseret til at kunne klare meget koldt og vådt vejr.

Det er derfor en god ide at gennemtænke, hvordan man vil benytte sin kørepose til barnevogn, klapvogn eller autostol. På den måde risikere du ikke, at ende med en model, som viser sig slet ikke at egne sig til dine behov.

Nedenfor kan du se hvad der er godt at have for øje, når du skal vælge den rigtige kørepose.

Vind- og vandafvisende

I det danske vejr er vi meget eksponeret for vind og vand. Derfor er det særligt vigtigt, at vælger en kørepose, som er vindtæt og vandafvisende som minimum. På den måde er du sikker på, at barnet ikke bliver vådt og koldt.

Du skal dog være opmærksomhed på forskellen mellem betegnelserne vandafvisende og vandtæt. Mange poser er vandafvisende ved hjælp af en coating, som gør at vandet samler sig i dråber, som løber af, og kan holde barnet tørt på turen. Dette betyder imidlertid ikke at vandet ikke kan komme igennem.

Bliver posen udsat for regn gennem længere tid eller kraftige regnskyl, vil vandet med tiden trænge ind i syninger og igennem materialet. Her vil vandtætte materialer være lavet sådan, at intet vand kan komme igennem.

Justerbar længde

I de første par år vokser børn rigtig hurtigt, derfor er det en god ide at finde en model, som kan justeres og forlænges, så posen vokser med dit barn. Jo større justerbarhed posen har, jo længere kan barnet bruge køreposen.

Det er afgørende for at få optimal udbytte af køreposens beroligende egenskaber, at barnet føler sig tæt men behageligt omsluttet. Derfor skal den kunne vokse med barnet, så posen hele tiden vil føles rar, og du slipper for at udskifte udstyr alt for ofte.

Temperaturregulerende

Mange modeller er designet til at modstå vind og meget kolde temperaturer. Dog kan dette give udfordringer, da en rigtig varm pose ikke egner sig til den danske sommer.

Du skal derfor sørge for at se efter en model, som har en form for temperaturregulering enten gennem materialerne, eller om det simpelthen er godt nok at åbne soveposen mere op f.eks. ved brug af strategisk placerede lynlåse.

En anden mulighed er, at vælge at posen kun skal bruges om vinteren, så du er sikker på at dit barn ikke bliver overophedet.

Materialevalg

Det er vigtigt at køreposens materialer og evt. coating ikke indeholder skadelige stoffer. Barnet vil komme til at tilbringe mange timer i køreposen, så det er et afgørende punkt at dykke ned i.

Derudover er det hensigtsmæssigt at vælge gerne øko tex produkter, da det er godt for barnets hud, især hvis du bruger den uden tykke dragter.

Design vs. funktionalitet

Som et sidste punkt at tage med i dine overvejelser, er design endnu en faktor, som kan have indflydelse på dit valg af kørepose. Selvom vi har vænnet os til at tænke praktik og funktionalitet, så gør det ikke noget, at du køber udstyr, som du kan lide at se på.

Du skal nemlig kigge på det hver dag, og derfor er det ok at gå lidt på kompromis med funktioner, hvis du har fundet en model, som virkelig bringer dig glæde at kigge på.

Heldigvis er mange modeller gode til at kombinere et flot design med praktisk funktionalitet.

Hvorfor er en kørepose nødvendig?

Helt praktisk er køreposen især med til at beskytte barnet mod vind og kulde, når man er på tur, eller barnet skal sove ude i barnevognen.

Det giver barnet mulighed for at ligge i den kølige friske luft, uden at forældrene skal bekymre sig om, at det bliver for koldt for den lille. Med en vandafvisende sovepose kan du også sikre, at barnet er tørt og beskyttet for regn, dette gør sig især gældende for klapvogne, som jo er meget åbne.

Køreposerne har også den egenskab, at de er designet til at slutte sig tæt om barnet, hvilket er med til at skabe samme tryghed på samme måde, som da det lå i moderens mave. At barnet føler sig trygt, er med til at give en mere rolig søvn, på den måde skaber du de bedste vilkår for dit barns fysiske og mentale udvikling.

Når du er på farten, er det let at have din lille med dig, uden at afbryde den kostbare søvn. Med soveposen kan du nemlig let håndtere barnet og tage det ud af vognen og bære det med dig ind uden for meget bøvl, som kan vække den lille. Så kan barnet sove uforstyrret videre fx. ved cafébesøg, på besøg hos familie eller blot for at fortsætte sin lur indenfor.

Endnu en fordel ved denne type sovepose, er at du kan bruge den, lige hvor du har behov, så dit barn altid vil føle sig tryg i den velkendte pose, som lå det i sin egen seng, uanset hvor I bevæger jer hen. Den kan også være med til at lette overgangen fra barnevognen til klapvognen, da barnet stadig vil føle, at det ligger i vante omgivelser.

Kørepose til autostol

Af hensyn til sikkerheden anbefales at børn, der er spændt fast i autostol ikke har overtøj på. Overtøj og trykke dragter forhindrer selerne i autostolen i at sidde tæt nok til kroppen til at holde barnet sikker i tilfælde af ulykker i trafikken.

Det kan imidlertid være koldt for det lille barn at sidde i kabinen uden overtøj, på den måde kan køreposen være helt uundværlig, hvis du har bil.

Rigtig mange modeller passer med selerne til på de fleste autostole, og du kan købe køreposer, som tilbyder den bedste komfort netop at bruges på tur i bilen. Du kan også let lyne posen om barnet og tage autostolen med, uden at skulle bakse med jakke eller flyverdragt, der skal på før, I stiger ud.

Hvornår skal man bruge køreposen?

Vær også opmærksom på ikke at tage en varm kørepose i brug alt for tidligt, på samme måde at du heller ikke vil bruge en flyverdragt for tidligt ift. vejret.

Når man tænker pose, er det primært som beskyttelse mod de kolde våde måneder. Man kan imidlertid god bruge en kørepose hele året. Det vigtige er blot, at være opmærksom på at finde en model, som egner sig til de forskellige årstider.

Hvor meget tøj du giver barnet på spiller også en rolle. Giver du barnet en vindtæt køredragt på, skal posen være mindre varm. Bruger du posen i en godt isoleret beskyttende barnevogn med vandtæt overdække, kan du klare dig med en lettere pose.

Er det til brug i klapvognen stiller det større krav til posen, som skal være varmere og mere beskyttende for blæst.

En del modeller er netop designet til at modstå meget lave temperaturer, og de vil derfor uagtet være alt for varme om sommeren. Hvor andre kun kan bruges, når temperaturene er høje.

Her er det en oplagt mulighed, at have en hårdfør model til vinteren og en lettere tyndere pose til forår og sommer, eller blot nøjes med at bruge køreposen, når det er rigtig koldt.

FAQ

Hvilken kørepose er bedst i test?

Den bedste kørepose i test er Voksi Classic på grund af sin alsidighed, samt høje kvalitetsniveau og komfort.

Hvorfor er køreposen nødvendig?

Køreposen kan sørge for, at det lille barn ligger trygt og varmt samt beskyttet for regn og vind, når det er ude i det skandinaviske vejr.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×