Køjeseng – Bedste køjeseng i test 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Flexa Popsicle Etageseng 3
bedste premium køjeseng

Flexa Popsicle Etageseng

Mavis Sunne Etageseng 90x200cm 4
bedste delbare køjeseng

Mavis Sunne Etageseng 90x200cm

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Køjesenge kan være en virkelig praktisk og pragmatisk løsning, hvis du ikke har meget plads og gerne vil udnytte pladsen fuldt ud. Men hvad skal man kigge efter, når man anskaffer sig en køjeseng?

Vi har lavet en oversigt over de fem bedste køjesenge på markedet lige nu, så du kan bruge din tid på noget sjovere. Vi kigger i det nedenstående både på funktionalitet, tilbehør, anvendelse og opbevaringsmuligheder og giver dig en gennemgang af de fem modeller. Så uanset, om du skal ud og finde en ny køjeseng, eller om køjesengen er din første, så har vi din ryg!

Derudover har vi sammensat en praktisk købsguide, der tager dig igennem alt, du har brug for at vide om køjesenge. Vil du skabe dig et lynhurtigt overblik over de fem senge, kan du også vælge at hoppe videre til sammenligningstabellen lige her.

HoppeKids Basic Bunkbed 70x190cm

bedste køjeseng i test

Fordele
 • pros-icon.svg Nem at samle
 • pros-icon.svg Stabil
 • pros-icon.svg Lang liggelængde
 • pros-icon.svg TÜV-certificeret og svanemærket
 • pros-icon.svg God pris

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge HoppeKids Basic Bunkbed

Køjesengen er holdt i et pænt design. Sengen er fremstillet i stabilt og massivt fyrretræ lakeret med vandbaseret lak fri for skadelige stoffer og unødig kemi. Og skulle du have nogen som helst forbehold med hensyn til sikkerhed og helbred, kan du roligt slappe af. Den er nemlig både TÜV-certificeret og svanemærket.

Sengens liggelængde er lang, så den kan bruges i flere år. Den fås i tre forskellige størrelser, så du helt sikkert finder den køjeseng, der passer hjemme hos dig. Sengen kan til gengæld ikke deles og bruges som to separate senge, men det opvejer prisen for. Du får to bunde, en sengehest til den øverste køje og en stige med med i prisen. Du kan desuden selv vælge, om stigen skal sidde i højre eller venstre side. Har du brug for opbevaring, kan du tilkøbe skuffer. Man kan også få tårn, forhæng og pudesæt til etagesengen.

Flexa Popsicle Etageseng

bedste premium køjeseng

Flexa Popsicle Etageseng
Fordele
 • pros-icon.svg Funktionelt design
 • pros-icon.svg Meget tilbehør
 • pros-icon.svg Smukt design
 • pros-icon.svg Justerbar
 • pros-icon.svg Kan laves om til enkeltseng

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Flexa Popsicle Etageseng

Den ligger i den dyre ende af skalaen, men din Flexa-køjeseng kan bruges mange år frem, så du ikke skal ud og bruge flere penge på en ny om et par år. Sengen er virkelig smuk og fås ovenikøbet i tre afdæmpede og moderne farver og et gennemtænkt design med afrundede kanter, så man ikke slår sig på den.

Du kan udskifte sengens ben, så den både kan justeres i højden og altså bruges som almindelig seng og køjeseng. Sengehesten forhindrer barnet i at falde ud. Efterhånden som barnet bliver ældre, kan man tilføje udtræksskuffer, skabe og hylder, så sengen lige pludselig udfylder mange funktioner, og pladsen udnyttes optimalt! Man kan også vælge at erstatte køjesengens nederste køje med en bredere seng og beholde den øverste som gæsteseng til legekammerater.

Mavis Sunne Etageseng 90x200cm

bedste delbare køjeseng

Mavis Sunne Etageseng 90x200cm
Fordele
 • pros-icon.svg Kan deles
 • pros-icon.svg Egnet til børn og voksne
 • pros-icon.svg Mulighed for at tilkøbe opbevaringsskuffer

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Mavis Sunne Etageseng 90x200cm

Den svensk producerede junior-køjeseng adskiller sig fra de andre køjesenge, fordi den kan deles i to, så du i stedet for en etageseng har to senge. Det er smart, hvis børnene endnu ikke er så vilde med at skulle kravle op i den øverste køje, men stadig deler værelse. Men det gør også, at sengen er multifunktionel.

Den har nemlig en lamelbund i kraftig kvalitet, som kan bære op til 100 kilo, hvilket vil sige, det er en køjeseng, der også egner sig til voksne. Så når børnene er færdige med at bruge den, kan den forvandles til to separate gæstesenge. På den måde er det faktisk en slags familie-køjeseng, som du kan bruge i mange år. Og det pæne design i hvidlakeret fyrretræ passer ind i alle hjem.

Oliver Furniture Wood Mini+ Low Loft Bed

bedste køjeseng til lavt loft

Fordele
 • pros-icon.svg Lav model
 • pros-icon.svg Funktionelt design
 • pros-icon.svg FSC-certificeret eg og birk
 • pros-icon.svg Smukt design

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Oliver Furniture Wood Mini+ Low Loft Bed

Er børneværelset småt og pladsen sparsom, eller er du ikke så vild med tanken om, at køjesengen bliver for dominerende, så er Oliver Furniture Wood Mini+ køjesengen af FSC-certificeret træ det rette valg. Det er en lav køjeseng, der kan bruges som etageseng, men du kan også vælge at bruge den øverste køje til at sove i og lave en hyggelig hule inden under den.

Kommer den tid, hvor barnet bliver for stort til køjeseng, kan du tilkøbe kortere ben, så køjesengen kan laves om og anvendes som daybed eller lille sofa – perfekt til teenageværelser eller måske endda gæsteværelset eller sommerhuset. En rigtig familie-køjeseng, som alle har gavn af. Det må siges at være multifunktionel tænkning.

Guide

Sådan vælger du den bedste køjeseng

Der kan være mange grunde til at anskaffe sig en køjeseng. Måske husets eller lejlighedens børneværelse er småt, og du vil gerne have plads til andre møbler, måske de to søskende gerne vil sove i samme rum, eller måske udvikler sig legeaftaler hurtigt til en overnatning sammen med legekammerater, eller måske har du også bare brug for flere enkeltsenge og flere sovepladser – uanset hvad, så er en køjeseng en praktisk løsning på et børneværelse, for at du kan udnytte pladsen helt optimalt.

Køjesenge fås i alle prisklasser, og om det er de dyre eller billige køjesenge, der de rette for dig, afhænger af, hvad du gerne vil bruge den til. Skal den bruges som midlertidig løsning, indtil ungerne rykker ind i et større rum og ikke længere skal dele med deres søskende, eller er det tænkt som en længerevarende løsning, hvor køjesengen medtænkes i indretningen af barnet soveværelse, eller måske endda som ekstra seng til voksne gæster, så kan en køjeseng være den helt perfekte løsning.

Hvor gamle bør børn være for at bruge en køjeseng?

De forskellige modeller af køjesengene på markedet er til forskellige aldre. Du bør derfor tjekke specifikationerne på sengen, inden du køber. Oftest vil en køjeseng være godkendt til børn fra 3-års alderen. Det anbefales dog i dette tilfælde at lægge barnet i den nederste køje og påsætte en sengehest, så barnet ikke kan falde ud af sengen. Det skulle jo ikke gerne ende med, at barnet slår sig, eller bliver bange for at sove i sin køjeseng.

Stiger på køjesenge

Der findes to typer stiger til køjesenge:

 1. Lige stige
 2. Skrå stige

Her er det ikke kun et spørgsmål om, hvilket design du bedste kan lide. Har du et barn eller børn, der har masser af styrke og gode motoriske evner, kan du sagtens vælge en køjeseng med en lige stige. Til mindre børn kan det dog være en fordel at vælge en skrå stige eller trappe, fordi det er nemmere for dem at komme op og ned ad den. Idéen er jo netop, at de selvstændigt kan komme i og ud af sengen. Så vil du slippe for at skulle hjælpe til hver eneste gang, er det en god idé at overveje, hvilken type stige er bedst til jeres behov.

Har du med vilje valgt en multifunktionel junior-køjeseng fra børnene er helt små, så du også kan bruge den, mens de vokser, kan du være ganske rolig. Flere modeller tilbyder begge slags stiger, så du kan starte med en skrå og senere tilkøbe en lige stige til køjesengen.

Delbar køjeseng

Nogle køjesenge kan deles i to, så de kan stå som to separate senge. Køjesengen kan på den måde bruges i forskellige rum og med forskellige formål, hvis værelset ikke skal deles mere.

Samling af køjeseng

Når du køber en køjeseng, vil du som regel selv skulle samle sengen. Der følger altid en brugervejledning med, som du bør følge, når du skal sammensætte køjesengen. Vær opmærksom på, at køjesengen, når først den er samlet, godt kan være forholdsvis tung. Det kan derfor være en fordel at være to om at bygge den. Dens højre kan også betyde, at du ikke altid bare kan flytte den fra en etage til den anden uden at skille den ad igen. Så sørg for at samle den i det rum, hvor køjesengen skal stå. Så slipper du for at sengen skal flyttes, når først køjesengen står færdig.

Sørg for at opbevare brugervejledningen et sted, hvor du altid kan finde den. Det gælder især, hvis du har købt køjesengen med henblik på at bruge den til andre formål. Har du købt en delbar køjeseng, og vil du en dag lave sengen om til to enkeltsenge, så er der altså rart at have brugermanualen ved hånden.

Tilbehør til køjesenge

Alt efter, hvilken køjeseng du vælger, kan du bruge køjesengen til mange ting. Lad os i nedenstående se på den slags tilbehør, man kan få til køjesenge (alt efter model). Men det ville være fejlagtig at tro, at en dobbelt køjeseng kun kan bruges på børneværelset.

Køjeseng med udtræksseng

Du kan også få en køjeseng med en eller flere udtrækssenge til en husstand med flere børn. En udtræksseng står inde under køjesengen, så du bare lige skal hive den ud. Fordelen ved en udtræksseng er, at den ikke nødvendigvis fylder helt så meget i højden.

Har køjesengen ovenikøbet kraftige lamelbunde, kan den også kan bruges til voksne. Husk dog at sørge for, at de madrasser, du lægger i bunden af køjesengen, også egner sig til voksne, da der her er forskel på madrasser til børn og voksne.

Køjeseng med opbevaring

Smart løsning på børneværelser med lidt plads. Under køjesengen er der som regel et hulrum, der kan bruges til opbevaring af legetøj, bøger, tasker eller andre ting. Til nogle køjesenge skal opbevaringsskuffer tilkøbes separat.

Skabe til køjeseng

Mange børneværelser er typisk mindre end andre rum, så kan køjesengene tilføjes skabe sparer du endnu mere plads til yderligere opbevaring i rummet. Det betyder også, at skabene er i en overskuelig højde, og at dit barn nemt selv kan komme til sit tøj.

Skrivebord til køjesenge

Når barnet først skal i skole, kan det blive nødvendigt med et skrivebord. Men optager sengen det meste af pladsen, kan man jo udnytte pladsen under den og skubbe et skrivebord ind under køjesengen.

Sengehest til køjeseng

En junior-køjeseng er ofte det første skift fra babyseng til en større. Det er vigtigt, at barnet ikke kan falde ud og slå sig. Derfor følger der som regel en beskyttende kant med, der monteres på køjesengen. Bruger du dog begge senge, og har begge børn eller de overnattende børn tendens til at ligge uroligt og falde ud, kan det være smart at have en ekstra liggende. Så er du helgarderet.

Tårn til køjeseng

Et tårn er et virkelig sjovt tilbehør, der vil begejstre dit barn. Vi tænker, det kun kan være en fordel, hvis dit barn ellers ikke er så glad for at skulle ind og sove om aftenen. Men hvis nu, der var et tårn som del af sengen … . Hvem kan modstå det?

Køjeseng med rutsjebane

Dit barn vil simpelthen ELSKE sin nye køjeseng! Hvem vil ikke gerne starte dagen med at rutsje ud og ned ad sengen? Altså vi siger ikke nej!

Kreative anvendelsesmuligheder

Køjeseng med hule

Bruges den ene soveplads ikke længere, og overvejer du at skaffe dig af med køjesengen, så tænk lige over det en ekstra gang. Pladsen under sengen giver barnet et rum til at udfolde sig kreativt.

I kunne for eksempel vælge at indrette jer sådan, at øverste køje fortsat bruges til at sove i, mens pladsen under den forvandles til den hyggeligste hule. Alt, du behøver, er at hænge et lagen eller gardin op, og vupti, så har du en skøn hule – perfekt til læsehygge og hemmelige samtaler.

For ekstra meget hygge i hulen kunne du tilføje en smuk lyskæde, lamper, lanterner (med LED-lys ikke stearinlys, selvfølgelig) og smide nogle lækre tæpper og plaider ind. Vi tør vædde med, at du ikke vil kunne modstå selv at kravle derind, og inden du ser dig om, bliver det en rigtig familieseng!

Køjesengen som ekstra møbel

Nogle køjesenge kan ombygges, så de kan bruges som en enmandsseng til overnattende gæster. Her er det naturligvis vigtigt, at du har valgt en model, der også er egnet til vægten af en voksen. Der findes modeller med kraftige lamelbunde, som er det, du skal gå efter, hvis den skal kunne bruges af hele familien og af overnattende voksne.

Men egentlig sætter fantasien ingen grænser for, hvad du kan bruge den til. Hvorfor ikke bruge den som daybed eller lille sofa i sommerhuset, stuen eller gæsteværelset? Beklæd madrassen med et lagen i en flot farve, og tilføj en plaid og nogle store, hyggeligt puder, og det bliver den perfekte siddeplads.

Køb af madrasser til køjesengen

Madrasser skal som oftest tilkøbes. Sørg derfor for at tjekke bundens mål, så du er sikker på at købe madrasser, der passer til køjesengen. Køjesengene har nemlig ikke altid ens størrelse, og det kan være nemmere at vælge de madrasser, der fra producentens side er fremstillet til din køjeseng.

Hvad er en god madras til børn?

Det kan være lidt forvirrende at finde ud af, hvad en god madras egentlig er. Men er du opmærksom på nedenstående, er du godt på vej.

 • Til børn under 50 kilo bør du vælge en skum- eller latexmadras.
 • Materialet bør være åndbart og kunne vaskes (tro os, det bliver du glad for!).
 • Hvis nogen i familien døjer med allergi, bør du vælge en madras i naturmaterialer.

FAQ

Hvilken køjeseng er bedst i test?

Den bedste køjeseng til børn i test er HoppeKids Basic Bunkbed 70x190cm. Juniorsengen er en alsidig, da sengen, selvom den ikke kan deles, er alsidig takket være den lange længde og mulighed for at sætte stigen, hvor du vil. Desuden er køjesengen svanemærket og helt fri for skadelige stoffer!

Hvor gammel skal mit barn være for at bruge køjeseng?

Tjek altid specifikationerne på den køjeseng, du ønsker at købe. Generelt siger man, at børn må komme i en køjeseng, når de er tre år gamle. Det anbefales dog at lægge barnet i den nederste køje og sørge for, at det ikke kan falde ud af sengen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×