Bedste klapvogn test

Af Heidi BAdge
Heidi
Kinderkraft Grande City 4
Den bedste klapvogn fra nyfødt

Kinderkraft Grande City

Beemo BFF40 Sulky 7
En rigtig god og billig klapvogn

Beemo BFF40 Sulky

Beemo Urban Sittvagn 8
Den bedste billige klapvogn

Beemo Urban Sittvagn

Emmaljunga NXT90 Classic Duo 10
Den bedste kombivogn

Emmaljunga NXT90 Classic Duo

Joolz Hub 11
Den smarte klapvogn med LED lys

Joolz Hub

Childhome Two by Two 12
Bedste klapvogn med 4 sæder

Childhome Two by Two

Beemo Easy Fly Lux 2 13
Den bedste klapvogn til rejsen

Beemo Easy Fly Lux 2

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En klapvogn er super praktisk når du skal på tur med dit barn uanset alder, den kan bruges i mange år frem, og så er den lettere at manøvrere rundt en decideret barnevogn.

En barnevogn er hurtigt overflødig når dit barn først har lært at sidde selv og gerne vil følge med i verden.
Der findes mange forskellige modeller og typer af klapvogne, og der findes en til ethvert budget så det er muligt at vælge en klapvogn der vil passe perfekt til jeres behov.

Hvad enten i skal have jeres første, eller blot trænger til en ny klapvogn ønsker i naturligvis den perfekte klapvogn.

Vi har gennemgået en række klapvogn test og brugeranmeldelser af de mest populære klapvogne på markedet så du lettere kan tage et valg og finde den bedste klapvogn til jeres familie.

I vores gennemgang af de forskellige vogne er der både helt simple klapvogne som er gode til at tage med på rejsen, en såkaldt babyjogger til de aktive familier, samt tvillingevogne der er gode til dig der har børn i forskellige alder.

Alle klapvogne er vurderet ud fra de samme parametre;

 • Køreevne
 • Komfort
 • Justeringsmuligheder
 • Muligheder for at folde klapvognen samme

Baby Jogger City Elite 2

Den bedste klapvogn

Fordele
 • pros-icon.svg Jogger City elite 2 kører godt og stabilt i al slags terræn
 • pros-icon.svg Lækkert og rummeligt sæde som dit barn sidder godt i, i mange år
 • pros-icon.svg Det er let at klappe Jogger City Elite 2 helt sammen så du kan tage den med eller stille den væk.

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Baby Jogger City Elite 2

Baby Jogger City Elite 2 er en vældig populær model, og sandsynligvis en af de bedste klapvogne på markedet.

Det er en trehjulet, solid klapvogn, der både er brugervenlig, og er god i al slags vejr på al slags underlag.

Den klappes let sammen, kører godt, og er yderst komfortabel for dit barn som både kan sidde og ligge ned i denne alsidige klapvogn. Både i som forældre, samt jeres barn vil blive rigtig glade for jeres Baby Jogger city elite 2 klapvogn.

Skøn køreoplevelse

De skumfyldte hjul og punkterfrie dæk betyder at der ikke sætter sig sten og grus fast, og du ikke skal bøvle med flade dæk. Man skal lige vænne sig til at køre med tre hjul, men så har du også en god klapvogn der er nem at komme rundt med på snævre veje og i ujævnt terræn. Håndtaget på jogger city elite 2 kan justeres så det passer til højden på brugeren hvadenten der skal løbes tur i skoven eller i skal manøvrere rundt i byens gader.

Høj maximal vægt og god plads til oppakning

Sæderne er rummelige og kan justeres ned i flad stilling så dit barn har mulighed for at tage en lur, mens i er på tur og kan ligge udstrakt indtil 3 års alderen. Fodstøtten kan også justeres i forskellige positioner, så dit barn kan have støtte i alle situationer. Kalechen er ligeledes justerbar, og der er en ekstra skærm der giver beskyttelse når solen står højt.

Baby Jogger City Elite 2 er godkendt til 22 kg, men er testet til at kunne klare helt op til 39,5 kg., så dit barn kan sagtens bruges denne klapvogn i mange år frem.

Selvom ryglænet er i liggeposition kan du sagtens komme til den rummelige varekurv under sædet, som kan bære op til 5 kg.

Nem at tage med

Baby Jogger City Elite 2 har et enhånds foldesystem, og kan foldes helt sammen.

Den vejer blot 11,5 kg så det skulle ikke være noget problem at tage klapvognen med i bilen. En lås sikrer desuden at den ikke folder sig ud igen af sig selv.

Thule Urban Glide 2

Den bedste løbe klapvogn

Fordele
 • pros-icon.svg Klapvognen er let at styre
 • pros-icon.svg En ergonomisk korrekt klapvogn at løbe med både for barn og forælder
 • pros-icon.svg Praktisk opbevaring med låg

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Thule Urban Glide 2

Thule Urban Glide 2 er en skøn trehjulet løbe klapvogn – en såkaldt baby jogger, og er det perfekte valg til den aktive familie. Der er behagelig affjedring og trinløs justering af ryglænet, så dit barn sidder behageligt i al slags terræn.

Klapvognen har indbyggede støddæmpere og er skøn at køre med.

Thule kan klappes helt sammen og er let at have med i bagagerummet, og det er ikke en overdrivelse at kalde Urban Glide 2 for en af de bedste klapvogne til en løbetur.

Komfortabelt sæde og god køreoplevelse

Dit barn skal selv kunne sidde for at benytte Thule klapvognen, men så er han eller hun til gengæld også komfortabel i alle henseender. Ryglænet har trinløs justering, og kan komme ned i næsten vandret position, så den lille kan tages sig en lur. 5-punkt selen yder maksimal sikkerhed, og den store kaleche er udstyret med reflekser så i kan ses på de mørke vinterdage.

Det er en stabil klapvogn, du kan styre uden at skulle bruge for mange kræfter.

Der er store drejelige hjul med indbyggede støddæmpere som gør det let at styre klapvognen. Desuden kan fodbremse, og håndtag justeres individuelt, så det passer til alle.

Ergonomisk løbetur

Med en klapvogn designet til at løbe ture med, er det essentielt at ergonomien er i orden både for dit barn og for dig som skal styre vognen. Det justerbare håndtag betyder at du har mulighed for at indstille det så det passer allerbedst til din højde og foretrukket håndstilling. Vognen er utrolig let at styre, så du ikke skal bruge kræfter på at holde styr på den, men kan koncentrere dig om at løbe. Der er desuden en håndledsstrop der sikrer at vognen ikke stikker af fra dig, ligesom en fodbremse gør det hurtigt og bekvemt at standse.

God opbevaring og nem at folde

Under vognen er der plads til hele 5 kg opbevaring og kurven er inddelt i små rum så det er let at holde styr på skiftetøj og ekstra bleer. Der er desuden et låg til kurven så intet bliver vådt når i suser gennem mudder og vandpytter.

Tilkøb en liggedel

Selvom en helt lille baby endnu ikke skal med på løbetur, er det praktisk at du kan tilkøbe en liggedel til Thule. På den måde er din klapvogn brugbar helt fra start og du behøver ikke købe mere end én klapvogn eller barnevogn

Baby Jogger City Premier

Bedste baby jogger med vendbart sæde

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg En baby jogger hvor sædet kan vendes er sjældent men meget velkomment!
 • pros-icon.svg Kompakt klapvogn der er nem at folde sammen
 • pros-icon.svg Mange justeringsmuligheder og generel god komfort for alle
 • pros-icon.svg Tilgængelig opbevaringsplads

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Baby Jogger City Premier

Baby Jogger City Premier er en utrolig alsidig 4-hjulet babyjogger, og på grund af det vendbare sæde kan det godt være en af de bedste klapvogne til både løbeture og små gåture i hverdagen.

Det er en funktionel klapvogn, med svingbare forhjul der giver en let køreoplevelse uanset terræn.

Du får med denne baby jogger, et justerbart sæde der kan vendes rundt så dit barn altid kan sidde optimalt, efter omgivelserne.

Der er god opbevaringsplads under sædet, og en kaleche med indbygget solbeskyttelse.

Kompakt vogn der kører godt

Baby jogger City premier er designet til både en tur gennem byen, og til at have med på en frisk tur i skoven. Luftfyldte hjul med skum, med drejelige forhjul giver dig en let og behagelig styring af vognen. Klapvognen kan foldes sammen med én hånd, og alle 4 hjul kan tages af, så den ikke fylder meget bag i bilen.

Sædet kan vendes og justeres

Når du bruger klapvognen meget, og gerne til motion også er det vigtigt at både fører og barn er komfortabel. Sædet kan vendes så dit barn kan vende enten fremad eller bagud og ryglænet kan justeres ned i liggende stilling. Der kan monteres en barnevognskasse så en nyfødt baby også kan bruge denne klapvogn.

For den der fører klapvognen er det praktisk og behageligt at håndtaget kan justeres så det passer til situationen.

Praktisk kaleche og god opbevaring

Kalechen har indbygget solfaktor 50 så den lille er godt beskyttet mod solen.

Den kan desuden indstilles og udvides så dit barn altid er afskærmet når det er nødvendigt.

Kurven under klapvognen er rummelig og nem at komme til fra bagsiden af klapvognen.

Kinderkraft Grande City

Den bedste klapvogn fra nyfødt

Kinderkraft Grande City
Fordele
 • pros-icon.svg Både ryglæn og fodstøtte kan justeres, hvilket giver barnet bedre mulighed for at ligge behageligt uanset alder.
 • pros-icon.svg Kinderkraft er designet ergonomisk korrekt for både barn og forælder
 • pros-icon.svg Kan bruges helt fra nyfødt.
 • pros-icon.svg lav pris

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Kinderkraft Grande City

Kinderkraft Grande City klapvogn er en praktisk og justerbar klapvogn som kan bruges fra nyfødt og indtil 3 års alderen. Den er behagelig for dit barn, let at styre og har flere brugbare detaljer. Den er nem at folde sammen og alle de 4 punkterfrie hjul kan tages af så klapvognen er nem at have med i bilen. Desuden kommer Kinderkraft Grande til en god lav pris.

Behagelig køretur

Kinderkraft Grande klapvogn har punkterfrie dæk og drejelige og støddæmpende forhjul. det giver en blødere og mere behagelig tur for dit barn når i bumler afsted. Håndtaget i imiteret læder er behageligt at holde på og ligeledes designet til at skåne dit håndled bedst muligt. Klapvognen er udstyret med en polstret 5 punktssele så dit barn kan sidde på sikkert og komfortabelt under køreturen.

God fra fødslen og meget justerbar

Kinderkraft klapvogn har et rummeligt sæde som er designet ergonomisk korrekt så både små og store sidder behageligt. Ryglænet kan justeres i forskellige stillinger og uden at forstyrre barnet som måske allerede sover. Den justerbare fodstøtte understøtter dit barns mulighed for at ligge komfortabelt. Kalechen har et lille vindue og kan foldes helt tilbage eller frem og yder god afskærmning.

Du kan have glæde af din klapvogn helt fra dit barn er nyfødt og op til 3 års alderen, og du får en praktisk kopholder med.

Stor opbevaringsplads

Enhver forælder ved at opbevaringsplads ikke er noget man skal kimse af. Under Kinderkraft Grande finder du en stor kurv med plads til lidt af hvert. Der er desuden en lynlås på forsiden hvor du kan opbevare de vigtigste småting, såsom nøgler,sut og mobiltelefon.

Aftagelige hjul

Kinderkraft Grande City klapvogn kan let foldes sammen og fylder ikke meget i bagagerummet. Hvis du vil spare ekstra plads vil du glædes over at hjulene let kan klipses af.

Britax B Agile M

En komfortabel og praktisk klapvogn

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Letvægtsdesign der giver dig en rejsevenlig klapvogn der er let at håndtere
 • pros-icon.svg Utrolig komfortabel for dit barn at både sidde og ligge i.
 • pros-icon.svg Enhånds foldesystem
 • pros-icon.svg Praktisk opbevaring og ekstra udstyr

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Britax B Agile M

Britax romer er en 4-hjulet klapvogn, hvor dit barn både sidder og ligger rigtig behageligt.

Romer er kendt for at lave autostole af høj sikkerhed og er også populære for deres komfortable og praktiske klapvogne. Britax er konstrueret i letvægts aluminium og kan foldes sammen med bare én hånd hvilket tilsammen gør den nem og praktisk at håndtere.

Nem at håndtere

Alle de har haft fingrene i en Britax B Agile klapvogn er enige om at den er utrolig let (10kg) at håndtere i både en travl hverdag eller hvis den skal med på rejsen. Konstruktionen i letvægtsaluminium betyder at den ikke vejer ret meget, hvis du feks skal bære den op ad trapper eller ind og ud af bilen. Den er tilpas smal til at du nemt kommer ind og ud af døråbninger. Klapvognen kan foldes helt sammen med bare én hånd, uden noget besvær overhovedet og fylder virkelig lidt.

Meget behagelig for dit barn

Britax er ikke kun gode til at lave komfortable autostole, men sørger også for at dit barn både sidder og ligger rigtig rart i sin klapvogn med polstret sæde.

Et ryglæn der kan justeres fra siddende til liggende i et enkelt klik, kombineret med en justerbar fodstøtte giver tilsammen et liggemål på hele 105cm. D

er er god affjedring i hjulene, og en stor og beskyttende kaleche med vindue, så du kan kigge til dit sovende vidunder.

Opbevaring og detaljer

Kurven under Britax Agile klapvogn kan bære 4 kg og er nem at tilgå fra bagsiden af klapvognen. Der findes desuden en praktisk opbevaringslomme med lynlås til de vigtigste småting.

Med i købet af britax Agile får du også et regnslag, en kopholder og en polstret frontbøjle.

Baby Jogger City Tour Lux

Den bedste baby jogger til rejsen

Fordele
 • pros-icon.svg Sædet kan vendes og der er generelt gode justeringsmuligheder
 • pros-icon.svg Muligt at tilkøbe en barnevognsdel til den nyfødte baby
 • pros-icon.svg Kompakt størrelse og let at rejse med
 • pros-icon.svg Mange gode detaljer

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Baby Jogger City Tour Lux

Baby Jogger City Tour Lux er en populær rejseklapvogn i et kompakt design der ikke går på kompromis med komforten. Klapvognen har et rummeligt sæde der kan vendes rundt, samt en justerbar fodstøtte. Tour Lux er let i vægt og nem at folde sammen med én hånd. City Tour Lux kommer også med en opbevaringspose så den holdes pæn og ren.

Flexible justeringsmuligheder og høj komfort

Uanset hvor i kører tur så kan du stole på at dit barn sidder godt i sin City Tour Lux klapvogn. Sædet kan vendes helt om så du selv kan bestemme hvilken vej den lille skal kigge, og 5-punktsselen er sikker og behagelig for barnet.

Ryglænet kan ligges ned i vandret stilling så der er plads til en lur undervejs.

Fodstøtten er også justerbar og vil give dit barn flere centimeter at folde sig ud på, med komfortabel støtte til fødderne når han eller hun sidder og kigger ud.

Hvis du skal bruge klapvognen til en nyfødt baby kan du tilkøbe en barnevognsdel.

Let og kompakt klapvogn

For jer der er meget på farten og gerne vil have en god klapvogn i kan tage med på tur, så er baby Jogger City tour et oplagt valg.

Den gør det godt på både almindelig vej samt et mere ujævnt underlag. City tour kan foldes sammen med bare en hånd, og da klapvognen vejer blot 8 kg er den let og meget kompakt at tage med i bilens bagagerum.

Gode detaljer giver en god tur

der er flere små detaljer der gør den store forskel og er grunden til at City Tour Lux er en af de bedste klapvogne på markedet. En praktisk håndbremse gør det nemt at håndtere vognen, der er støddæmper på begge hjul, en kaleche med solfilter beskytter barnet og et justerbart håndtag gør det til en alsidig klapvogn.

Det er også muligt at justere en autostol med den korrekte adapter og der er naturligvis plads til opbevaring under klapvognen, som kan tilgås fra alle sider.

Beemo BFF40 Sulky

En rigtig god og billig klapvogn

Beemo BFF40 Sulky
Fordele
 • pros-icon.svg Komfortabelt og blødt sæde, med justerbart ryglæn og fodstøtte
 • pros-icon.svg Rigtigt god opbevaringsplads med ruminddeling
 • pros-icon.svg Klapvognen er let at folde sammen

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Beemo BFF40 Sulky

Beemo BFF40 Sulky klapvogn er en 4-hjulet vogn med enhånds foldesystem, justerbar fodstøtte, ryglæn og håndtag, samt rigtig god plads til opbevaring.

Beemoo er god på alle slags underlag og har en skøn stor kaleche der afskærmer godt mod solen.

Beemo BFF40 Sulky er en god og billig klapvogn der kan det hele.

God til en lur

Både sæde og 5-punktssele i Beemo BFF40 Sulky er blødt og velpolstret så dit barn sidder behageligt under køreturen. Ryglænet kan komme helt ned i liggestilling, og sammen med den justerbare fodstøtte kan selv det større barn ligge komfortabelt og tage en lur. Frontbøjlen kan desuden tages af så dit barn selv kan komme ind og ud af sin klapvogn.

Kaleche med kig

Kalechen med kighul i mesh på toppen, er stor og kan komme helt ned og lukke af for dit barn. Det er rigtig rart, hvis den lille er faldet i søvn og skal have lidt fred for omverdenen. Der er en ekstra skygge yderst så der er skærmet godt af for solen, selv når kalechen er slået tilbage.

Orden i opbevaringen

Under klapvognen er der en kurv med plads til den lilles skiftetøj, et par ekstra bleer og dine indkøb. På bagsiden af kurven er der en lille ekstra lomme der kan lukkes med velcro, hvor du kan opbevare småting, såsom sutter og kiks.

På bagsiden af kalechen finder du endnu en taske hvor der også er plads til en masse småting, og så er den placeret så den er let at komme til.

Du kan folde klapvognen med én hånd

Når BFF40 klapvognen skal gemmes af vejen eller du vil have den med på rejsen, vil du glædes over det simple énhåndsfoldesystem, samt den kompakte størrelse når du folder klapvognen sammen.

Beemo Urban Sittvagn

Den bedste billige klapvogn

Beemo Urban Sittvagn
Fordele
 • pros-icon.svg En billig klapvogn hvor der stadig er mange gode detaljer
 • pros-icon.svg Det er nemt og behageligt at manøvrere rundt med klapvognen på ujævnt terræn
 • pros-icon.svg Passer ind i selv meget små bagagerum

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Beemo Urban Sittvagn

Beemo Urban Sittvagn er ganske vidst den billigste klapvogn af vores udvalgte modeller, men der er ikke gået på kompromis med hverken komfort eller køreevne.

Beemo Urban er en stabil 3-hjulet babyjogger, som er let at køre med, har god opbevaringsplads og som nemt kan være bag i bilen.

God til barnet der kan sidde selv

Beemo Urban Sittvagn er en justerbar klapvogn med fine detaljer.

Ryglænet kan komme ned i hvilestilling så det større barn har mulighed for en lille lur, dog uden at være helt i vandret position. Derfor egner Beemo Urban sig kun til at barn der har lært at sidde selv.

Kalechen afskærmer rigtig godt, og har flere detaljer såsom ekstra opbevaring samt et vindue af plast i toppen så du kan kigge ind til den lille, og han eller hun kan kigge ud uden at blive våd i regnvejr.

Stabil og vel fjedret klapvogn

Baby joggere er designet til at køre på ujævnt terræn, så det er afgørende at dit barn sidder komfortabelt og at det er let for dig at skubbe klapvognen.

Beemo Urban har store vel affjedrede skumhjul som sørger for at dit barn ikke vil føle ubehag når i kører over bump og småsten, og de 3 hjul kører stabilt og med god balance. Konstruktionen i letvægtsaluminium, er med til at gøre klapvognen meget smidig.

Hjulene kan enten låses til kørsel på græs eller skovstier, og åbnes til at være 360 grader drejelige, som er mest funktionelt når i triller på fortov og almindelig vej. Desuden er der justerbart håndtag så den er mest behagelig for dig uanset din højde.

God opbevaring og nem at have i bilen

Der er både en rummelig opbevaringskurv under selve sædet, samt en god pose med lynlås som er placeret bag på kalechen. Herfra er det nemt at komme til de vigtigste småting såsom sutter, og vådservietter.

Når i vil have klapvognen med på tur, tager i hjulene af og klapper hele vognen sammen hvorefter den kan være i selv meget små bagagerum.

Baby Jogger City Mini GT2 Double

Den bedste tvillinge klapvogn

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg En rummelig søskendevogn der stadig er meget kompakt i størrelsen
 • pros-icon.svg Baby jogger city mini gt er utrolig nem at folde sammen
 • pros-icon.svg Der er god affjedring og troínløs justering af sædet så barnet er absolut komfortabel

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Baby Jogger City Mini GT2 Double

Baby Jogger City Mini GT2 Double er en opdateret version af Baby Jogger Mini GT2 og er kåret som Bedst i test i forbrugermagasinet TÆNK i 2016.

Det er et meget populært valg til søskendevogn, hvor dine børn tilbydes et hyggeligt side-by-side-design – to sæder ved siden af hinanden der hver kan tage 22 kg.

Ryglænet kan justeres og dine børn kan komme helt ned og ligge, og hele vognen kan foldes sammen i et enkelt trin.

Der er en kurv til opbevaring under sæderne og så kan der med den rigtige adapter monteres en autostol.

Rummelig og kompakt klapvogn op til 30 kg

Baby jogger City Mini gt er et populært valg. De rummelige sæder og den høje maksimal vægt på 30 kg, giver jer mulighed for at få glæde af klapvognen i mange år. Den er smal nok til at komme let ind i offentlig transport og butikker med sine 75 cm.

Når klapvognen skal med i bilen, løftes remmen i midten af sædet hvorefter klapvognen folder på midten og låser automatisk, så den ikke springer ud igen.

Du kan nemt tage Baby Jogger City Mini 2 med i bilens bagagerum og ud i det blå, eller opbevare den derhjemme uden den fylder.

Barnet sidder rigtig godt

Skal din baby jogger city mini gt klapvogn bruges til nyfødt skal der tilkøbes en liggedel. Til børn der har lært at sidde selv, er sæderne behagelige og 5-punkt selen er sikker og blød, og desuden meget justerbar.

Med trinløs justering af ryglænet, kan du få dit barn ned i en behagelig liggestilling, så der er mulighed for en lur.

Benstøtten i jogger city mini gt er lidt bøvlet at bakse med, men børnene vil ligge komfortabelt når først du får den på plads da den er en del af liggelængden.

Den store bue på kalechen skygger godt når solen står højt, og har et fint kighul så alle kan følge med.

En god køretur for alle

Som det skal være med en løbevogn, så gør Baby jogger City Mini gt det godt på både jævn og ujævn vej.

De skumfyldte hjul gør det let at skubbe klapvognen, uanset hvor tunge dine børn er og hvor meget du har fyldt i kurven. Det er lavet god affjedring så dine børn vil sidde behageligt selv i hullet terræn, og sten og grus har svært ved at sætte sig fast på hjulene.

Emmaljunga NXT90 Classic Duo

Den bedste kombivogn

Emmaljunga NXT90 Classic Duo
Fordele
 • pros-icon.svg Kombineret barne- og klapvogn i et, med indbygget lift.
 • pros-icon.svg Vendbart sæde på klapvognen, så dit barn kan vende både fremad og bagudrettet.
 • pros-icon.svg Emmaljunga NXT Kører godt på al slags vej.
 • pros-icon.svg Klapvognen samt liggedel kan foldes sammen og transporteres

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Emmaljunga NXT90 Classic Duo

Emmaljunga NXT90 Duo er en flot og fleksibel klapvogn, hvor du også får en barnevognsdel med.

Emmaljunga er kendt for deres slidstærke vogne og moderne design, og her får du også en vogn der gør det godt på både vej og i ujævnt terræn.

Den er lækkert designet med gode detaljer, og der er god plads til opbevaring i kurven af stof som kan bære op til 5 kg.

Hele stellet kan foldes sammen så det er let at transportere.

Den bedste kombiløsning

Til et helt nyfødt barn er en klapvogn endnu for stor, så det er super praktisk med en alsidig  model hvor du kan starte med barnevognsdel og siden skifte til klapvognsdelen. Det skal du når dit barn når ca 9 kg og selv kan sætte sig op. Det er nemt at afmontere liggedelen ved et greb i bunden, og fremover er det ligetil at bytte frem og tilbage når behovet opstår.

Barnevognsdelen er også en lift

Selve barnevognsdelen har ventilationshuller og kommer med fibervat madras. Den har et liggemål på 76 cm, og fungerer også som lift hvor håndtaget er indbygget i kalechen og derfor nemt kan tages med. Det er super praktisk at du ikke behøver at købe ekstra udstyr i form af en individuel lift men blot kan tage denne med dig når du f eks er ankommet efter gåturen, men den lille sover.

Sædet kan vendes og justeres

En emmaljunga klapvogn er beregnet til at blive brugt i flere år med et klapvognssæde der kan tåle op til 22 kg alene. Sædet kan ligges helt ned i vandret position, og også er vendbart så dit barn kan følge med i verden når det er blevet lidt større.

Som dit barn vokser er der flere muligheder for justeringer; Den indbyggede 5-punktssele kan flyttes højere op, fodstøtten justeres efter behov, og frontbøjlen kan tages helt af, så dit barn selv kan komme ind og ud.

Der medfølger en stor kaleche med god ventilation, og som kan udvides med lynlås så du kan skærme helt af, og lade din baby sidde i ro og fred.

God i al terræn

Emmaljunga  NXT90 Classic duovogn er konstrueret i metal og har drejelige forhjul, som er det der gør den nemmere at styre i al slags terræn. Når i kører i mere ujævnt terræn såsom en skovsti eller over græs, kan hjulene låses i fast stilling. Der er god affjedring, samt punkterfire dæk. Der sidder desuden en fodbremse mellem baghjulene som er nem at komme til.

Joolz Hub

Den smarte klapvogn med LED lys

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg En meget kompakt klapvogn der er let at styre uanset underlaget
 • pros-icon.svg Ryglæn der kan justeres samt et vendbart sæde, så dit barn både kan sove en lur og følge godt med i omverdenen.
 • pros-icon.svg Indbygget LED lys til de mørkere vinterdage

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Joolz Hub

Joolz Hub er den smart nye klapvogn der er ideel til dig der bor i byen og nyder at komme ud i naturen i weekenden da den gør sig godt i al terræn.

Sædet i Joolz hub kan vendes, der er justerbar fodstøtte og ryglæn og vognen er udstyret med en stor kaleche med solbeskyttelse.

Det er muligt at tilkøbe en barnevognsdel eller en reel lift hvis du vil have dit nyfødte barn med i Joolz Hub.

Kompakt til en tur i byen og ud i det fri

Joolz er en smart lille klapvogn som er virkelig nem at komme rundt med, og som har drejelige forhjul der også kan låses fast når i kører en tur i skoven. Hjulene har affjedring og der er installeret LED lys både for og bag så i kan se når mørket er faldet på.

Barnevognsdel til de små

Ønsker du at bruge din Joolx Hub til det nyfødte barn kan du tilkøbe en passende barnevognsdel – Hub´Cot, som er en lift med et barnevognslook, og som så kan tages ud og bæres som netop en lift.

Mange justeringsmuligheder

Når dit barn er lidt større vil han eller hun være glad for at kunne se ud på verden, og så er det blot at vende sædet rundt. Ryglæn samt fodstøtte har hver 3 positioner. I liggeposition får dit barn 90 cm så der er plads til at tage en lur undervejs i sin klapvogn.

den indbyggede kaleche har solbeskyttelse 50SPF og er lavet ekstra stor for god beskyttelse mod al slags vejr.

Klappes helt sammen

Joolz er også praktisk at tage med i bilen da den kan klappes helt sammen. Der medfølger en skulderstrop så du nemt kan bære den fra hjemmet og ud i bilen, og den vejer blot 11 kg.

Childhome Two by Two

Bedste klapvogn med 4 sæder

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Childhome two by two er ideel når du skal på tur med flere børn
 • pros-icon.svg Det er en let klapvogn der er nem at styre og som kan foldes og tages med

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Childhome Two by Two

Childhome Two er en fire-sædet klapvogn, der gør den ideel til dagplejer, eller hvis du har mere end 2 børn under børnehavealderen.

Dette er en basismodel som alligevel har hvad du skal bruge til at køre en tur med flokken, og så er den utrolig let.

Du får her en let vogn, med drejelige hjul, god opbevaringsplads, 5-punktsseler og solskærme. Der er desuden en let tilgængelig fodbremse, og klapvognen kan let klappes sammen og transporteres.

Sikre sæder

De fire pladser består af to bænke med individuelle 5 punktsseler, så alle børnene sidder sikkert spændt fast. Hver sæde kan tage op til 15 kg og egner sig fint til børn ned til 6 måneder som selv kan sidde op.

Der er en solskærm over hver bænk der holder solens stråler på afstand og skærmer mod let regn, og iøvrigt kan tages helt af. Du finder desuden et skræddersyet regnslag til at beskytte vognen fuldt ud.

Opbevaring og reflekser

Når du skal på tur med flere børn går det ikke at mangle opbevaringsplads.

En rummelig varekurv under sæderne, er velegnet til alt fra bleer, madpakker, gummistøvler og skiftetøj, og den tilgås nemt fra alle sider.

På vognens sider er der placeret reflekser så i er sikre på at blive set i mørket.

Nem at styre og tage med

Når man kører med 4 børn på en gang er det let at forestille sig at det kan blive en tung affære. Childhome two by two er konstrueret i meget let stål, og sammen med de drejelige forhjul er den let at manøvrere uanset vægt.

Fodbremsen mellem baghjulene sikrer at du kan bevare kontrollen over vognen uden at behøve mange kræfter.

Childhome two by two er på trods af sin størrelse nem at klappe sammen og du kan derfor sagtens have den med i bagagerummet.

Beemo Easy Fly Lux 2

Den bedste klapvogn til rejsen

Beemo Easy Fly Lux 2
Fordele
 • pros-icon.svg Beemo Easy Fly Lux 2 er den perfekte rejseklapvogn der er godkendt som håndbage hos mange flyselskaber, da den fylder minimalt i sammenklappet tilstand.
 • pros-icon.svg Aftagelig frontbøjle, stor kaleche og justerbart ryglæn – dit barn kan kun være komfortabel i denne klapvogn

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Beemo Easy Fly Lux 2

Beemo Easy Fly Lux 2 er en yderst rejsevenlig klapvogn i letvægtsaluminium og som er godkendt som håndbagage hos de fleste flyselskaber. Udover en klapvogn der er nem og bekvem at have med, så får du her også en vogn med et ryglæn der kan justeres, varekurv, kaleche med vindue, aftagelig frontbøjle og medfølgende myggenet. Der er faktisk det hele til rejsen.

En god klapvogn til rejsen

Når man skal på ferie med børn er det essentielt at det gøres så nemt og praktisk som muligt. Hvis du skal igennem lufthavne med et lille barn er det virkelig bekvemt at du kan have ham eller hende siddende i en klapvogn mens i suser til gaten.

En easy Fly Lux 2 Beemo klapvogn er med sin kompakte størrelse godkendt til at komme med ombord på flyet. Den kan foldes til meget lille størrelse og bæres i en skulderrem, og så er den super nem at manøvrere. Perfekt!

Også til en lur

Ryglænet på Easy Fly Lux 2 kan komme helt ned i liggestilling, så dit lille vidunder kan få en lur mens i er på farten. Kalechen yder fin beskyttelse mod solens stråler og er samtidig vandafvisende. Et lille vindue med lynlås på kalechens bagside, giver mulighed for at du kan se til dit barn uden at forstyrre.

Hvis det regner findes en slags fodpose, som kan foldes op om barnets ben så der holdes helt tørt.

Opbevaring og aftagelig frontbøjle

Der er naturligvis gjort plads til let opbevaring under klapvognen, så du kan have de mest nødvendige småting lige ved hånden.

Frontbøjlen kan tages helt af, så det er nemmere at få dit barn hurtigt ind og ud, men hjælper, sammen med 5-punktsselen til med at holde dit barn på plads når det går lidt hurtigt.

Joie Mytrax

Den perfekte storby klapvogn

Fordele
 • pros-icon.svg Meget nemt og hurtigt foldesystem der gør den ideel når det skal gå stærkt
 • pros-icon.svg Det er muligt at montere en autostol på klapvognen
 • pros-icon.svg Du får både regnslag og kopholder med i købet.

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Joie Mytrax

Joie Mytrax har udmærket sig ved at vinde Red Dot Awards for sit design, og er kendt for deres sikre og behagelige autostole som er praktiske i en travl hverdag.

Mytrax er en rummelig klapvogn, som dit barn kan både sidde og ligge komfortabelt i, og som samtidig klappes sammen på ingen tid og optager meget lidt plads. Det er en robust klapvogn der kan holde til mange gåture og er let at komme rundt med.

Du kan bruge denne klapvogn fra fødsel men det anbefales at tilkøbe en lift der passer til. Det er også muligt at montere en passende autostol.

En behagelig vogn for alle

Joie Mytrax er en klapvogn der er både behagelig for dit barn at sidde i, men også rigtig nem at skubbe rundt med. Sædet er blødt polstret og så er det placeret lidt højt så barnet kan følge godt med, og er hævet fra jorden når ryglænet er lagt i hvilestilling.

Hjulene har god affjedring så der ikke bliver mærket meget til bump og kantsten. Affjedringen og de store hjul betyder også at den er nemmere for dig at styre klapvognen.

Joie er let i vægt, og du kan sagtens køre den med én hånd, hvilket ofte kan være en fordel som forælder.

Så som så med opbevaring

Der er kun lidt plads til en smule opbevaring under vognen og når sædet er lagt ned i liggestilling kan du kun komme til kurven fra siden. Det skal du huske når du pakker til turen. Der er dog sørget for praktisk ruminddeling, og de små rum er perfekte til at opbevare nøgler eller sutter, og kan snildt nås fra siden og fronten af klapvognen.

Foldes nemt

Joie Mytrax har et unikt, og meget hurtigt foldesystem, der er placeret under sædet. Når du har løftet sædeklappen så trækkes i håndtaget – Det kan gøres med kun én hånd, og så folder hele klapvognen på midten. Klapvognen er utrolig let og håndterlig at løfte og så passe den fint ind i selv små bagagerum.

God kvalitet du kan glædes over længe

Joie Mytrax er en kvalitets klapvogn. Det kan mærkes i både materialevalg, samt i den behagelige manøvrering af hele vognen. Der er ikke noget der rasler, og der er tænkt på flere små detaljer, såsom en vandafvisende kaleche der kan lynes over hele vognens længde, samt et godt og justerbart håndtag. Samlet giver det en oplevelse af en klapvogn af høj kvalitet. Joie Mytrax klapvogn kan bruges op til barnet er i 5 års alderen, så du får altså en klapvogn der er mange års gåture i.

Guide

Sådan vælger du den bedste klapvogn

Inden du begiver dig ud i junglen af klapvogne er der et par ting det er godt at overveje forinden, så du er bedre rustet til at vælge den rette klapvogn til jeres behov

Der findes først og fremmest en del forskellige klapvogne på markedet så det er godt først at gøre sig det klart hvilke behov din klapvogn skal opfylde. Skal klapvognen først og fremmest bruges til transport mellem daginstitution og hjemmet, samt lidt indkøb på vejen, eller er det en klapvogn i skal bruge til lange ture i skoven, og måske oven i købet kunne motionere med?

Her er en kort sammenfatning af de forskellige klapvogne der findes og hvor de udmærker sig.

Hvilken type klapvogn skal jeg vælge?

Baby joggere/Løbevogn:

En babyjogger er en trehjulet og terrængående klapvogn der er designet til at kunne løbe ture med på både almindelig vej samt på mere ujævne skovveje. Hjulene har stødabsorberende affjedring, og der er justerbart håndtag og fodbremse. Det er ikke alle babyjoggere der er designet til at dit barn kan sove lur i den, ligesom de ofte er begænset på justeringsmuligheder for barnets sæde generelt.

En babyjogger kan stortset altid klappes let sammen, så den kan tages med i offentlig transport eller bag i bilen.

Rejseklapvogn

En rejseklapvogn udmærker sig ved at være let i vægt og hurtig at folde sammen til at fylde så lidt som muligt. Det er meget forskelligt hvor mange justeringsmuligheder og detaljer en rejseklapvogn har, da det er praktikken der står højest på listen.

Jeg vil dog klart anbefale at det både er muligt at skærme af for dit barn, justere sædet samt have plads til opbevaring når i skal på rejse.

Kombi Klapvogn

En kombi klapvogn er en klapvogn der let kan omdannes til også at være en barnevogn.

Det kan være super praktisk hvis i skal købe en barnevogn til jeres nyfødte barn at den senere kan dannes om til en klapvogn uden i behøver at investere i en helt ny model. Kombiklapvogne komme oftest med en masse andre justeringsmuligheder, såsom vendbare sæder, indbygget lift og justerbar fodstøtte.

Altsammen er både praktisk og behageligt i en hverdag hvor klapvognen bruges meget, ligesom det er dejligt at det hele bare er nemt og bekvemt når familien skal i skoven.

Søskende klapvogn

En søskendevogn eller tvillingevogn er simpelthen en klapvogn der kan bruges af 2 eller flere børn på én gang.  Der findes også her forskellige modeller, men det mest populære valg for søskendevogn er side-by-side modellerne hvor dine børn kan sidde og hygge sig side ved side. Disse modeller findes både som baby jogger, og som en kombiløsning hvor den enes side kan laves om til en liggedel til den nyfødte mens den anden side forbliver en klapvognsdel hvor det større barn kan sidde og følge med.

På disse kombi modeller er det som regel muligt at tilkøbe dele så du kan have to klapvognsdele eller to liggedele, der også gør en søskendevogn ideel til de nyfødte tvillinger.

I søskendevogne findes der også modeller der kan varetage op til 4 børn på en gang, som er godt hvis du er dagplejemor der skal på tur med hele børnebanden.

Hvad skal en klapvogn kunne?

Nu har du måske fået snævret dig ind på hvilken type af klapvogn du gerne vil have. Men hvad er egentlig vigtigt at en klapvogn kan? Det vigtigste er naturligvis at de barn kan sidde godt, er spændt ordentlig fast og at det er nemt for dig at køre med din klapvogn, men der er andre detaljer du vil blive rigtig glad for at du tog med i overvejelserne

Justerbart ryglæn og kaleche er det vigtigste

Du tænker måske at nu dit barn skal rykke fra barnevognen over i klapvognen, er det der med at kunne ligge og tage en lur mindre vigtigt. Men faktum er at langt de fleste børn sover en lur eller blunder hen indtil de er over 3 års alderen. Hvis i er på farten henover lur tid, er det virkelig praktisk at ryglænet kan justeres så det er mest behageligt for dit barn, og at han eller hun ikke sidder og sover med bøjet nakke eller hænger i selen.

Når den lille synes at verden er for meget, solen står højt, det småregner eller faktisk trænger til en lille lur så er det mindst lige så vigtigt at der er en god kaleche som kan skærme af.

Opbevaring og mulighed for at folde klapvognen sammen

Alt efter hvad du skal bruge klapvognen til er det mere eller mindre vigtigt at der er plads til opbevaring i en eller anden form. Du kan selvfølgelig have en rygsæk med med alt det vigtigste i, men det er virkelig dejligt også at have plads under klapvognen til våde gummistøvler, en spand og skovl, ekstra bleer og et par små indkøb på vejen hjem.

Det er ikke sikkert at du påtænker at rejse med din klapvogn, men det kan stadig være ganske praktisk at din klapvogn kan foldes, så den ikke fylder i cykelskuret, i offentlig transport eller i mormors entre.

En vendbar klapvogn

En klapvogn med vendbart sæde er ikke et must, men børn går fra at have behov for at se sin mor eller fars ansigt hele tiden, til at have et ligeså stort behov for at kunne opdage og følge med i verden. På et tidspunkt bliver din lille guldklump urolig og irriteret ved at vende med fronten mod dig der kører, og kræver at du underholder mens i går tur. Her er det virkelig smart at kunne vende sædet så dit barn har fronten væk fra dig og vil føle sig begejstret ved den store nye verden der åbner sig for øjnene af ham eller hende.

Skal jeg vælge en billig klapvogn?

Som med de fleste andre ting går pris og kvalitet også for det meste hånd i hånd når det gælder klapvogne.

Er dit budget ikke til en større investering er der dog intet i vejen for at gå på kompromis her. De billigere modeller er ikke mindre sikre, men der er oftest sparet på detaljerne i form af justeringsmuligheder og ekstraudstyr.

Der findes dog masser af billige klapvogne som er ganske udmærkede, og vil være en tro følgesvend i hverdagen.

Med de mere billige modeller skal du dog ikke regne med at klapvognen holder i rigtig mange år, og ofte kan de ikke klare mere end 15 kg ad gangen før de bliver ubekvemme for barnet og besværlige at manøvrere.

Klapvogn FAQ

Hvilken klapvogn er den bedste?

Den bedste klapvogn afhænger af hvilken type du vælger og hvad dine behov i øvrigt er. Vi har udvalgt Baby Jogger City Elite 2 som den bedste klapvogn, da det er den mest alsidige klapvogn, god til bådehverdag og løbeture, og som samtidig er af høj kvalitet uden at vælte budgettet.

Hvillken rejseklapvogn er den bedste?

Det er forskelligt hvad folk forbinder med en god rejseklapvogn, men udover at kunne klappes helt sammen, og være godkendt i flykabiner, så har Beemo Easy Fly Lux 2 også et justerbart ryglæn, god afskærmning, opbevaring og myggenet, og er uden tvivl en af de bedste klapvogne til at rejse med.

Hvad koster en klapvogn?

Klapvogne kommer i meget forskellige prisklasser alt efter hvad du har behov for at din klapvogn skal kunne. De klapvogne vi har gennemgået ligger i en prisklasse fra 789 kr for en almindelig og veludstyret klapvogn, til 12994 kr for en eksklusiv kombi model.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×