Hue til børn – Den bedste hue til børn 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Moncler Cotton Beanie 3
bedste premium

Moncler Cotton Beanie

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med en god hue til børn kan dit barn holde sig varmt udenfor, når temperaturen falder og de små ører begynder at blive kolde. En hue er en rigtig god måde til at holde varmen på, da det meste af kropsvarmen afgives gennem hoved og halsen. Det er blandt andet derfor, at man ofte giver nyfødte en lille babyhue på hovedet.

Der findes mange forskellige huer med forskellige funktioner og til flere årstider og formål.
Vi ved som forældre, at der er mange overvejelser i forbindelse med køb af den rette påklædning til vores børn.

I vores købsguide guider vi dig igennem de forskellige overvejelser du skal gøre dig, når du køber hue til børn. Vi har valgt 5 af de bedste huer på markedet, og vurderer dem ud fra kvalitet, funktion og design.

Hvis du vil have et hurtigt overblik over modellerne, kan du gå til vores sammenligningstabel.

Lindberg Aneby Hat

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Super blød og lækker kvalitet
 • pros-icon.svg Indvævet refleksgarn
 • pros-icon.svg Dejlig varm
 • pros-icon.svg Forskellige farver
 • pros-icon.svg Sjove designs

Detaljeret gennemgang

Lindberg Aneby Hat er den bedste hue i test. Det er en varm hue i strikket dobbelt lag, som gør den ekstra blød og komfortabel til de kolde vintermåneder.

Derfor skal du vælge Lindberg Aneby Hat

Vælger du Lindberg Aneby hat får du den blødeste og dejligste vinterhue til børn. Huen har en god pasform og findes i forskellige farver.

Lindberg er et svensk mærke, som laver funktionelt tøj i høj kvalitet til hele familien. Køber du tøj fra Lindberg, kan du være sikker på at kvaliteten lever op til forventningerne til funktionel udendørs beklædning.

Huen findes i 4 forskellige farver: sort, gråbeige, rosa og kirsebær rød. Den har sort/hvid mønster og en fin pompom på toppen. Materialet er 100% akryl med indvævet refleksgarn. Refleksgarnet gør at barnet kan ses i mørket. Huen er strikket i to lag for ekstra komfort med en tyk ribkant med påsyet logo fra Lindberg. Strikhuen findes i tre størrelser: 48-52, 52-56 og 56-62 cm.

Ifølge størrelsestabellen vil størrelserne på huen fra Lindberg passe til børn i alderen fra cirka 2 år og op til 6 års alderen. Med Lindberg Aneby får du en hue som typisk er populær blandt piger.

Lindberg Aneby Hat kan maskinvaskes ved 30 grader på skåneprogram.

Joha Balaclava

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Økologisk bomuld
 • pros-icon.svg Høj kvalitet
 • pros-icon.svg Miljøvenlig produktion
 • pros-icon.svg Elefanthuer sidder godt på hovedet
 • pros-icon.svg Holder ørerne varme

Detaljeret gennemgang

Med Joha Balaclava elefanthue får du den bedste elefanthue til prisen. Joha Balaclava er kendt for deres lækre elefanthuer til babyer. Joha Balaclava elefanthue er fremstillet i 100% økologisk bomuld.

Derfor skal du vælge Joha Balaclava

Joha Balaclava laver de fineste bløde elefanthuer til babyer. Denne elefanthue fra Joha Balaclava er en tynd hue som er lavet af 100% økologisk bomuld perfekt til en udendørs middagslur i barnevognen.

En tynd bomuldshue er temperaturregulerende, og derfor ideel til babyer. En elefanthue sørger for at babyer ikke fryser, men heller ikke får det for varmt. Bomuld tillader huden at ånde, og komme af med den overskydende varme. Det er en fordel at bruge materialer i bomuld til babyer, netop fordi de kan have svært ved selv at regulere temperaturen.

Joha Balaclava elefanthue findes i tre forskellige farver: Lysegrå, mørkeblå og hvid. Det er en tyndere elefanthue, som sidder godt om barnets hoved og passer fint under cykelhjelmen og som overgangshue. Selvom kvaliteten er forholdsvis tynd, kan den sagtens holde barnets ører varme. De smarte elefanthuer fra Joha kan maskinvaskes ved 30 grader.

Joha Balaclava elefanthue findes i størrelserne: 1-4 måneder, 4-9 måneder og 9-12 måneder. Selve mærket Joha har fået tildelt EU blomsten for deres produkter. EU blomsten tildeles kun særligt udvalgte miljøvenlige produkter som lever op til højeste krav om produktion. Du kan være sikker på at kvaliteten er i top, når du køber elefanthuer fra Joha.

Moncler Cotton Beanie

bedste premium

Moncler Cotton Beanie
Fordele
 • pros-icon.svg Fremstillet af 100% genbrugsbomuld
 • pros-icon.svg Blød kvalitet
 • pros-icon.svg Smart design

Detaljeret gennemgang

Med Moncler Cotton Beanie får du den bedste premium hue til babyer. Moncler er italiensk design i topklasse, og er kendt for deres behagelige beklædning i smart design.

Derfor skal du vælge Moncler Cotton Beanie

Huen Moncler Cotton Beanie er fremstillet i ribstrikket genbrugsbomuld. Du får en blød og behagelig hue i plys, som er perfekt til at holde baby varm. Huen har foldet fald, som gør at den sidder godt, og giver ekstra varme til de små ører.

Med Moncler Cotton Beanie får du en smart hue i et enkelt og stilfuldt design. Det italienske mærke Moncler er blandt italiens topdesignere og er blevet et internationalt anerkendt fashion brand. Moncler Cotton Beanie er den perfekt hue til dig, som ønsker at klæde din baby med stil og har fokus på de nyeste trends.

Huen findes i farven beige og i størrelserne 48 cm og 50 cm. Materialet er 100% ribstrikket bomuld i plys kvalitet. Moncler Cotton Beanie har en tyk foldet kant med påsyet logo. Huen kan vaskes i vaskemaskinen ved 30 grader.

Moncler Cotton Beanie er den perfekte hue til vinterkulden. Med Moncler Cotton Beanie kan du være sikker på, at din baby holder hovedet og ørerne varme i dårligt vejr.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Sidder godt på hovedet
 • pros-icon.svg Stretch kvalitet
 • pros-icon.svg Flotte farver
 • pros-icon.svg God til sport
 • pros-icon.svg Uld i fin kvalitet

Detaljeret gennemgang

Med Bergans Wool Junior Beanie får du en varm vinterhue i den fineste uld. Bergans er kendt for deres funktionelle udendørs beklædning i høj kvalitet.

Derfor skal du vælge Bergans Wool Junior Beanie

Vælger du Bergans Wool Junior Beanie, kan du være sikker på at få en af de bedste vinter huer i uld til dit barn. Bergans er et norsk mærke som har været på markedet siden 1908.

Hos Bergans er de kendt for at producere overtøj og udstyr til udendørs brug i ekstreme områder. Blandt andet til ekspeditioner til Sydpolen og bjergbestigning på Mount Everest.

Med Bergans forskellige huer i uld, kan du være sikker på at få huer til børn i allerhøjeste kvalitet. Kombinationen af materialer, uld og viskose, gør at hatten har stretch og derfor sidder godt på dit barns hoved. Uld er et åndbart materiale, som også opsuger overskydende fugt. Det gør huer i uld velegnede til at holde huden tør selvom du sveder, og det bedste materiale hvis du har vådt hår.

En uld hue tørrer hurtigere end for eksempel huer i bomuld. Med Bergans Wool Junior Beanie får du desuden en tyndere hue. Den er let at have med i en lomme i barnets overtøj, og praktisk fordi den ikke fylder meget. Bergans er en perfekt uld hue til alle små børn, som elsker at lege ude i det danske vejr.  

Lindberg Sunne Hat

bedste design

Fordele
 • pros-icon.svg Fine farver
 • pros-icon.svg Flere forskellige størrelser
 • pros-icon.svg God til kolde ører
 • pros-icon.svg Sjove designs
 • pros-icon.svg Med uld

Detaljeret gennemgang

Med Lindberg Sunne Hat får du den sødeste hue i strik med pelskvast og bindebånd. Huen findes i mange forskellige farver og størrelser og er ideel til den kolde årstid.

Derfor skal du vælge Lindberg Sunne Hat

Her får du en varm hue som er ideel til at holde hoved og ører varme i en kold tid. Lindberg er et svensk mærke , som er kendt for deres funktionelle beklædning til hele familien. Lindberg laver varmt overtøj og smarte huer til børn i alle aldre. Lindberg Sunne Hat passer perfekt som prikken over i’et på et varmt sæt overtøj.

Lindberg Sunne er den perfekte hue til alle børn, som gerne vil lege ude på trods af dårligt vejr og vinterkulde. Med Lindberg Sunne Hat får du en varm uldhue til vinterkulden, så du behøver ikke at bekymre dig om dit barn får kolde ører. Selv med vådt hår kan huerne fra Lindberg med uld, holde hovedet og ører varme.

Lindberg Sunne er en ribstrikket varm hue fremstillet af 50% uld og 50% akryl. Den har en pelskvast i toppen og bånd til at binde under hagen, så den sidder godt fast på hovedet. Kombinationen af materialerne uld og akryl gør den velegnet til det kolde danske vejr.

Lindberg Sunne Hat findes i tre forskellige farver: Grå, råhvid og pink. Med Lindberg Sunne får du en hue, som er specielt populær blandt piger.  

Guide

Sådan vælger du den bedste hue til børn

Når du skal finde huer til børn skal du først og fremmest vælge efter årstiden. Det danske vejr er temmelig omskifteligt, så du har sikkert brug for flere huer og i forskellige materialer.

Det er en fordel med huer til børn i alle aldre at de sidder godt på hovedet. Huer til børn bliver ofte brugt flittigt udendørs når der leges, og hvis barnet ikke synes at det er komfortabelt at have hue på, kan du næsten være sikker på at den bliver taget af lige så hurtigt som du får sat den på barnets hoved. Det gælder derfor om at finde huer til børn, som er lavet i et godt materiale som føles behageligt.

Derfor skal du vælge en hue til børn

Med en god hue til børn sammen med et sær varmt tøj, kan dit barn holde sig varmt udendørs. Huer holder ørerne varme, og er især gode når det blæser. Med en god hue kan dit barn for eksempel undgå at få ørepine forårsaget af blæsevejr. Der findes mange forskellige slags huer til børn. En type hue som er velegnet til baby er den tynde elefanthue i bomuldsmateriale. En elefanthue er god som forårshue og en af de mest velegnede huer til at have på, når der skal soves udenfor i barnevognen.

Hvilket materiale skal du vælge?

Det er altid en god idé at vælge påklædning i et naturligt og åndbart materiale. Det samme gælder når du skal vælge hue. Naturlige og åndbare materialer er blandt andet uld og bomuld. Bomuld er et let og behageligt materiale, som altid er anvendeligt. Uld har den fordel at det er varmt. Ofte laves huer i uld kombineret med et syntetisk materiale. Det kan være en fordel, da ren uld kan føles ubehageligt direkte mod huden alt afhængig af uldens kvalitet.

Vaske anbefalinger

Det er en stor fordel, at vælge en hue som kan vaskes i vaskemaskinen. Huer vil som regel skulle vaskes ret ofte for at holdes rene. De fleste huer kan vaskes i vaskemaskinen ved 30 grader. Generelt kan materialer i 100% bomuld tåle maskinvask ved 60 grader. Det kan være en fordel ved huer til baby, som let bliver snavsede og man har brug for at holde en ekstra god hygiejne. Materialer som uld kræver skånsom pleje. Ofte er huerne i uld kombineret med andre syntetiske materialer og tåler derfor bedre at blive vasket.

Skal du finde hue til baby eller huer til børn?

Hvis du skal finde en hue til baby kan du med fordel vælge en hue i bomuld. Det er en god idé at give baby en hue på i bomuld så den lille ikke kommer til at fryse. Samtidig er det vigtigt at sørge for at baby generelt ikke får det for varmt, specielt under søvnen. Bomuld er det bedste valg af materiale til baby, fordi det tillader den lille at komme af med overskydende varme og fordi bomuld er et behageligt og åndbart materiale. Elefanthuen er en type hue som er specielt velegnet til babyer. En elefanthue sidder godt og dækker både hoved og halsen. Desuden kan baby ikke selv tage elefanthuen af.

Hvis du skal bruge en hue til børn er det vigtigt at overveje til hvilket formål og hvilken årstid. Der findes huer til al slags vejr og i mange sjove designs. Hvis du vil have en hue, som matcher barnets overtøj, er det helt sikkert muligt at finde.

Huer og overtøj

Det er ofte muligt at finde huer som matcher barnets overtøj. Mange producenter fremstiller matchende tilbehør, så du både kan finde huer, vanter etc. der passer til barnets overtøj.

I nogle sæt af overtøj findes der specielle lommer til opbevaring af tilbehøret. Det er altid en god idé, hvis barnets hue kan være i lommen på overtøjet, så den ikke bliver væk. Til de helt små findes der ofte hægter til for eksempel vanter, som er påsyet i ærmerne på overtøjet.

FAQ

Hvilken hue til børn er bedst i test?

Den bedste hue til børn i test er Lindberg Aneby Hat som er en varm hue i god kvalitet fra det svenske mærke Lindberg. Lindberg er kendt for at lave funktionel udendørsbeklædning til alle aldre.

Hvordan finder du den rigtige størrelse hue til dit barn?

Mange huer til de helt små er opdelt efter barnets alder i måneder f.eks.: 3 - 6 måneder, 6 - 12 måneder, 12 - 18 måneder osv. De fleste huer til børn viser størrelsen i centimeter f.eks.: 50, 52, 54, 56 cm osv. Mange huer kan strækkes, og det er vigtigt at huen sidder behageligt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×