Højdemåler børn – Den bedste højdemåler 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Done By Deer Raffi højdemåler 2
bedste billige højdemåler

Done By Deer Raffi højdemåler

Roommate Giraf højdemåler 3
bedste premium højdemåler

Roommate Giraf højdemåler

Djeco Los Amigos Del Amazon højdemålere 4
den fleksible højdemåler

Djeco Los Amigos Del Amazon højdemålere

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med en højdemåler kan du let følge med i dit barns vækst.

Hakker i dørkarmen eller streger på køkkendøren. Dét er hvad mange forældre selv kan huske fra deres barndom. Det var hyggeligt, at måle sig i dørkarmen og se hvor meget man var vokset. Men dørkarmen kunne ikke følge med, hvis man skulle flytte. Heldigvis findes der i dag en masse flotte højdemålere til børn, der kan hænges på væggen og som derfor kan flytte med.

Vi har sammensat en købsguide til jer med nogle af de bedste højdemålere til børn. I kan her se hvad vi anbefaler, og ligeledes læse en detaljeret beskrivelse af de forskellige produkter. I vores sammenligningstabel kan I se mere om materiale, farver og størrelse. Herved kan I få et overblik over, hvilket produkt, der opfylder de krav I har og guider jer til at finde den rigtige måler.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Fint produkt i træ til god pris
 • pros-icon.svg Flot og børnevenligt udseende
 • pros-icon.svg Måler højde op til 160 cm

Detaljeret gennemgang

Dette er en højdemåler i træ, der er udført i kraftige farver med motiver fra Noahs Ark. Højdemåleren har en god størrelse, således at man også vil kunne måle sit større barn herpå og det kan købes til en god pris.

Derfor skal du vælge en Goki Noahs Ark højdemåler

Goki har lavet en højdemåler, der ikke blot kan måle højden på dit barn, men som ligeledes fungerer som dekorativt element på børneværelset. De børnevenlige motiver fra Noahs Ark gør højdemåleren spændende at se på. Den hænges op på væggen og har en fin højde.

Fordi den er fremstillet i træ, er højdemåleren stabil og vil kunne bruges til mere end et barn. Formgivningen er kønsneutral og kan derfor bruges på værelset til både drenge piger.  Pga. den særdeles gode pris er den oplagt som gave til en barnedåb til baby og de nye forældre.

Done By Deer Raffi højdemåler

bedste billige højdemåler

Done By Deer Raffi højdemåler
Fordele
 • pros-icon.svg Produktet kan vendes og bruges som pynt
 • pros-icon.svg Særdeles god pris
 • pros-icon.svg Fint udseende

Detaljeret gennemgang

En giraf som motiv, er nærmest blevet et kendetegn for Done by Deer og er også at finde på denne Done by Deer højdemåler. Her er der ikke blot tale om et produkt, der højdemåler børn, men ligeledes et produkt, der fungerer som pynt på værelset.

Derfor skal du vælge en Done by Deer højdemåler Raffi

Højdemåleren er udført med en sød giraf, enten på en rosa eller blå baggrund. Den er udført i laminat og en virkelig smart detalje er, at den kan vendes. Højdemåleren er tegnet op på den ene side og vender man den om, vil man se en sød giraf med lukkede øjne. Man kan derfor bruge den som pynt på børneværelset, hvis man ikke har lyst til at se på linealen.

Højdemåleren er med sine 140 cm lige til den lave side i forhold til størrelsen, men man får her et rigtig fint produkt til at måle sit barn på til en meget god pris.

Roommate Giraf højdemåler

bedste premium højdemåler

Roommate Giraf højdemåler
Fordele
 • pros-icon.svg Udført i pulverlakeret metal
 • pros-icon.svg Stilrent udseende, også til større børn
 • pros-icon.svg Måler op til 150 cm

Detaljeret gennemgang

Her er der tale om en måler i pulverlakeret metal udført som en giraf med en lang hals, hvorpå der er påtrykt en lineal. Roommate Giraf højdemålere er både flotte og funktionelle og fungerer upåklageligt til at måle dit barn.

Derfor skal du vælge en Roommate Giraf højdemåler

Fordelen ved udførelsen som en giraf med en lang hals er, at der er plads til at notere barnets højde på skalaen med en tusch. På grund af det enkle og stilrene udseende er det ligeledes muligt at anbringe magneter, uden at det kommer til at se for rodet ud.

Vil man bruge sin måler som baggrund til fotos, f.eks. for at dokumentere hvor meget barnet vokser, så er denne model fra Roommate helt optimal. Dens udseende gør, at det ikke virker for voldsomt på billeder og stilmæssigt vil den kunne bruges til både piger og drenge.

Djeco Los Amigos Del Amazon højdemålere

den fleksible højdemåler

Djeco Los Amigos Del Amazon højdemålere
Fordele
 • pros-icon.svg Fleksibel højdemåler
 • pros-icon.svg Wallsticker dyr kan flyttes og omrokeres
 • pros-icon.svg Rigtig god pris

Detaljeret gennemgang

Djeco har skabt en wallsticker højdemåler, som kan hænges op i børneværelset. Man køber her en pakke med i alt 31 wallstickers, som kan flyttes efter behov. Det smarte er her, at man ikke blot får en måler, der kan dokumentere højden på ens barn, men ligeledes en form for legetøj barnet kan eksperimentere med. De mange små dyr kan nemlig flyttes og placeres lige der, hvor man har lyst til.

Derfor skal du vælge en Djeco Los Amigos Del Amazon højdemåleren

Denne måler kan måle dit barn op til 160 cm. Det materiale den er udført i, nemlig vinyl, sørger for at wallstickeren forbliver fleksibel og er så tyk, at den kan flyttes uden at den går i stykker.  Ideen med at bruge motiverne som en slags legetøj, der kan placeres af børnene, er rigtig sjov. Værelset får derved ikke blot en højdemåler, men en hel væg, der kan bruges til leg.

Leder du altså efter en måler til børn, hvormed du kan dokumentere, hvor meget dit barn er vokset, men som ligeledes kan bruges til leg, så er Djeco måleren den helt rigtige.

Guide

Sådan vælger du den rigtige højdemåler til børn

Højdemålere er ikke et produkt, man vil finde på en liste over de vigtigste ting til børn og babyudstyr – desværre. For en måler er ikke blot dekorativ, men er så fin til at kunne følge sit barns udvikling samt skabe gode minder for dine børn.

Følg dine børns udvikling

Når man siger ordet højdemåler tænker mange på streger på døren eller hak i dørkarmen. Men i stedet for at vælge, at dokumentere sine børns udvikling på noget, man muligvis flytter fra igen, så er højdemåleren et redskab, der kan følge med din familie, uanset hvor I befinder jer. Måleren er som sådan ikke essentiel at have, men den er med til at skabe mange fine minder. Udover de klassiske streger, man kan sætte på sin højdemåler, for at dokumentere, hvor meget ens baby eller barn er vokset, kan man ligeledes bruge sin måler som kulisse. Man kan tage sine egne billeder med kamera eller smartphone og så få lavet en fotobog til sine børn, som de kan få som gave når de flytter hjemmefra.

Design og materiale

Design

Der findes et væld af udformninger på højdemålere. De fleste har et finurligt udseende, der passer fint til børneværelset og dets forskellige farver. Det er vigtigt at vælge en flot højdemåler, der passer til ens stil, da man vil komme til at benytte sig af ens måler i mange år i takt med at barnet eller børnene vokser. Nogle er enkle og stilrene mens andre er fyldt med flotte motiver eller illustrationer.

Materiale

Langt de fleste højdemålere er fremstillet i træ eller laminat. De er stabile og kan hænges på en væg eller dør. Et andet populært materiale er pulverlakeret metal. Det kan man ofte skrive på med en tusch eller anbringe magneter derpå. En tredje variant, der bliver mere og mere populær, er wallsticker. En wallsticker højdemåler har den fordel, at den kan flyttes rundt på børneværelset.

Kvalitet

Der findes mange forskellige højdemålere på markedet og de er alle udført i et væld af materialer. Vi anbefaler at lægge vægt på en måler af høj kvalitet. Små børn vil ofte gerne lege med højdemåleren og den ryger sikkert ned fra væggen mere end en enkelt gang. Vælger du eksempelvis at lave en fotoserie af dine børn op ad højdemåleren så er det rigtig ærgerligt, hvis den går i stykker før tid.

Størrelse

Når du vælger en højdemåler til dit barn, skal du udover at kigge på hvilket materiale den er fremstillet i, ligeledes kigge på dens størrelse. Vil du have en højdemåler, der kan måle højden på dit barn henover de første par år eller skal den dokumentere højden på et større skolebarn. De fleste højdemålere vil kunne måle barnets højde op til 150 cm – 160 cm, hvor de fleste børn vil være mellem 11-14 år gamle.

Placering

Det er en god ide at tænke over, hvor ens måler skal hænge. Hvis børnene skal have den til at hænge på væggen i værelset, så er det en god ide at vælge et materiale, der kan tåle at blive rørt ved. Hvis måleren skal hænges op i stuen er det smart, at vælge et udseende, man ikke bliver træt af at se på. Vil man bruge måleren hen over mange år, skal man vælge et produkt, som barnet ikke bliver pinlig over at vise frem, når der kommer venner på besøg.

FAQ

Hvilken højdemåler til børn er bedst i test?

Den bedste højdemåler i test er Goki Noahs ark højdemåler i træ. Denne måler er stabil og lavet i et farverigt og tiltalende udseende og så kan den købes til en rigtig god pris.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af en højdemåler?

Når du måler børn, så er det vigtigt at vælge en måler, der er stor nok til, at man vil kunne følge barnets udvikling i mange år. Vælg derfor en højdemåler til børn i en god kvalitet og en højde på minimum 150 cm, så du kan bruge den længst muligt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×