Hagesmæk – Den bedste hagesmæk 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Pippi Organic Terry Bib 4
bedste økologiske

Pippi Organic Terry Bib

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En hagesmæk er en del af det essentielle babyudstyr. Med en god hagesmæk til din baby, kan du spare tid og penge på ekstra vasketøj- og gulvvask. Det kan nemlig hurtigt blive en vild fest, når din baby begynder at spise selv, og derfor være en stor hjælp med en hagesmæk, til at opfange en del af madresterne.

Der findes et stort udvalg af forskellige hagesmække til babyer. Udvalget af de mange designs og størrelser, farver og kvaliteter kan let blive uoverskueligt, og derfor vil vi gerne hjælpe dig lidt på vej.

Vi guider dig igennem hvilke overvejelser du skal gøre dig, når du skal købe hagesmæk til dit barn. Vi har valgt 5 af de bedste nuværende modeller på markedet, og vurderet
dem ud fra kvalitet, design og funktion.

Hvis du gerne vil have et hurtigt overblik over de udvalgte modeller, kan du gå til vores sammenligningstabel.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 100% silikone
 • pros-icon.svg Med opsamler
 • pros-icon.svg Let at rengøre
 • pros-icon.svg Kan aftørres med fugtig klud
 • pros-icon.svg Resistent mod snavs

Detaljeret gennemgang

Mushie Silicone Hagesmæk Clay er den bedste hagesmæk i test. Det er en hagesmæk med opsamler lavet i fødevaregodkendt silikone. Den er 100% fri for skadelig kemi, BPA og phthalater.

Derfor skal du vælge Mushie Silicone Hagesmæk Clay

Mushie Silicone Hagesmæk Clay er en blød og behagelig hagesmæk som er let at bruge. Der findes 4 trin til indstillinger i nakken, som gør det muligt at tilpasse formen, så den sidder godt på barnet. Med de 4 indstillingsmuligheder, er det nemt at lade den “vokse” med barnet, og bruge den gennem længere tid.

Den robuste kvalitet gør den utrolig holdbar og slidstærk. Den er nem at rengøre med en fugtig klud eller under vandhanen.

Selve mærket Mushie er svensk. Mushie er kendt for at lave sikre, innovative, funktionelle og stilfulde produkter til babyer og småbørn. Med Mushie Silicone Clay kan du være sikker på, at få en hagesmæk til dit barn i allerhøjeste kvalitet. 

Mushie Hagesmæk er designet med funktionen at opsamle så meget mad som muligt, som ellers ville være endt på barnets tøj eller på gulvet. Opsamleren sørger for, at den største del af maden, som ellers ville blive spildt, bliver opsamlet. Det er en super praktisk funktion, som mange forældre ikke vil undvære.

Tiny Tot Silicon Bib

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg 100% silikone
 • pros-icon.svg Kan vaskes i opvaskemaskinen
 • pros-icon.svg Kan rengøres med fugtig klud
 • pros-icon.svg Findes i farverne: beige, blå, orange, grøn, pink og grå

Detaljeret gennemgang

Med Tiny Tot Silicon Bib får du den bedste silikone hagesmæk til prisen. Den har opsamler til at “fange” maden, og findes i et udvalg af 6 forskellige flotte pastelfarver.

Derfor skal du vælge Tiny Tot Silicon Bib

Vælger du Tiny Tot Silicon Bib får du en super praktisk og fin hagesmæk.

Producenten laver forholdsvist billige hagesmække. De er fremstillet i 100% silikone, og er derfor garanteret til at kunne holde rigtig længe og til mange fornøjelige måltider. Tiny hagesmække findes i farverne beige, blå, orange, grøn, pink og grå.

Opsamleren er super praktisk, og mange forældre vil slet ikke vælge andet. Den beskytter tøjet og sørger for at mad og drikkevarer ikke kan trænge igennem. Opsamleren fanger resten af maden, som ellers ville ende på gulvet, stolen eller hvem ved. Det er nemlig vores erfaring, at når barnet begynder at spise selv, kan maden ende stort set alle vegne.

Hvert måltid efterfølges som regel af tøjvasket og rengøring af og på diverse overflader og uventede kroge. Det er derfor enormt praktisk at have en hagesmæk, som kan tage det værste. Hermed ingen garanti for hvad måltidet byder. Det kan sagtens ske at barnet skal i bad og tøjet skal vaskes;)

Fordele
 • pros-icon.svg Fremstillet i 100% silikone
 • pros-icon.svg Fri for skadelig kemi
 • pros-icon.svg Kan rengøres med en våd klud
 • pros-icon.svg Kan vaskes i vaske- og opvaskemaskinen
 • pros-icon.svg Findes i flere flotte farver
 • pros-icon.svg Godt design med søde print
 • pros-icon.svg Oeko tex certificeret

Detaljeret gennemgang

Med Elphee Silikone Hagesmæk 2 stk, får du de bedste premium hagesmække i test. De 2 søde spisesmække med dyre print er fremstillet i 100% silikone.

Derfor skal du vælge Done By Deer Silikone Hagesmæk 2 stk Elphee

Det er et dansk mærke som er kendt for at lave tilbehør til babyer og småfolk i lækker kvalitet og flot design. Designet har mønster og dyremotiver af elefanter og giraffer. Farverne er super flotte og skaber en god stemning. Mærket laver funktionelt design i høj kvalitet. Med de forskellige hagesmække fra dette danske design, kan du være helt tryg og sikker på, at få de bedste premium hagesmækker i god kvalitet.

De to hagesmække er fremstillet i 100% silikone i fødevarekvalitet, fri for skadelig kemi. De har en justerbar strop i nakken med knapper til dobbelt lukning. Hagesmække i silikone er bløde og behagelige at have på. De beskytter barnets tøj og opsamler mad og drikke, som ellers ville være endt på gulvet. Det sparer jer som forældre, for en masse ekstra rengøring efter spisetid.

De 2 hagesmække findes i sæt med 3 forskellige farver, blå med elefant, pink med flodhest og sand/grøn med kamel og kaktus. De er lette at vaske og holde rene. De er uundværlige, når baby og små børn skal lære at spise selv.

Pippi Organic Terry Bib

bedste økologiske

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Fremstillet af 100% økologisk bomuld
 • pros-icon.svg Dækker godt
 • pros-icon.svg Kan maskinvaskes ved 60 grader

Detaljeret gennemgang

Denne Terry Bib er fremstillet i 100% økologisk bomuld og lavet i frotté. Det er en lang hagesmæk i utrolig blød og lækker kvalitet. Den har lukning med trykknapper.

Derfor skal du vælge Pippi Organic Terry Bib

Producenten er et dansk firma som designer og producerer babytøj og tilbehør fra alderen 0 – 4 år. Det er kendt for at lave god kvalitet i naturlige tekstiler.

Med de lange hagesmække i økologisk bomuldsfrotté kan du være sikker på, at din nye hagesmæk er fremstillet i høj kvalitet og af oeko tex certificerede materialer.

Her får du en ekstra lang hagesmæk, på 40 cm fra halsåbning til bund, som dækker godt på både baby og tøj. Hagesmække fra Pippi findes i et stort udvalg af smarte farver, som vil glæde både dig og baby. Farverne er lilla, pink, rød, gul, brun, grå og blå.

Trykknapperne har mulighed for 2 indstillinger. Det bløde stof i frotté dækker både på inder- og ydersiden og gør den til en af de mest komfortable blandt mange hagesmække. Den kan vaskes i vaskemaskinen ved 60 grader. Det gør den både praktisk og ekstra hygiejnisk, som kan være en ekstra fordel, når den skal bruges til babyer.

Fordele
 • pros-icon.svg Pakke med 2 hagesmække
 • pros-icon.svg Sødeste dyremotiv
 • pros-icon.svg Let at rengøre med fugtig klud
 • pros-icon.svg Fri for skadelige kemikalier
 • pros-icon.svg Coated overflade

Detaljeret gennemgang

Med Elphee Bib 2-pack får du 2 oeko tex certificerede hagesmække i 100% polyurethan, fri for phtalater og BPA. De 2 hagesmække har motiver af elefanten Elphee.

Derfor skal du vælge Done By Deer Elphee Bib 2-pack

Med Elphee Bib 2-pack får du det sødeste design.

Mærket er dansk design og er kendt for at lave tilbehør til babyer og småbørn i lækker kvalitet og flot design.

Designet har rigtig søde mønstre og dyremotiver af blandt andet elefanter, giraffer, krokodiller m.m. Farverne er super flotte og skaber en god stemning. Du får funktionelt design i høj kvalitet. Med Elphee Bib 2-pack, kan du være sikker på, at få de bedste premium hagesmække i god kvalitet.

De to Elphee hagesmække har en coated overflade som er let at aftørre med en våd klud.

De er fremstillet i polyurethan og er fri for skadelige kemikalier. De findes i farverne pink, blå og grå og er alle pyntet med mønstre af regndråber og elefanten Elphee. Hagesmækken lukkes med bindebånd. Den dækker godt og forhindrer at baby spilder. 

I bunden af Elphee bip 2-pack hagesmække er der påsyet en lille lomme. Lommen er dog ikke særlig velegnet som opsamler. 

Guide

Sådan vælger du den bedste hagesmæk

Du vælger den bedste hagesmæk til babyer ved at overveje hvilket behov og forventninger du har til  hagesmækken. Det er værd at overveje hvilket materiale du foretrækker og om du ønsker særlige funktioner. Mange forældre har en mening om hvilken måde de foretrækker at hagesmækken lukkes på.

Derfor skal du vælge en hagesmæk

Den kan være en stor hjælp og spare dig for ekstra oprydning, vask og rengøring. Når baby begynder at spise skal der udforskes og det skal der både være plads og mulighed for.

Vi ved som forældre at der skal være plads til at vores børn kan opleve og lære. Vi ved også at det kræver tålmodighed fra vores side, og en hel del arbejde. Når man bliver forældre finder man hurtigt ud af, at man ville ønske der var mere tid til både leg og afslapning, men der er mange opgaver og husligt arbejde som også skal gøres. Jo mere hjælp, med hensyn til alt det praktiske, jo bedre tid har du som forælder. Hagesmække til baby er blot en lille del af det essentielle udstyr, som kan hjælpe med at spare dig for lidt ekstra tid på vasketøj og rengøring.

Materiale

Der findes et stort udvalg af forskellige materialer og kvaliteter. En silikonehagesmæk er et godt valg fordi materialet ikke er skadeligt, og den er god til at dække barnet på en komfortabel måde. De er praktiske fordi de kan rengøres både med en klud, i opvaske- og vaskemaskinen. Materialet er holdbart og robust. Det kan anvendes længe, uden at blive slidt.

Hagesmække i bomuld er gode til babyer, fordi materialet er naturligt og hygiejnisk. Det kan vaskes ved 60 grader. Det er et åndbart materiale som er behageligt at have på kroppen. En bomuldshagesmæk  beskytter dog ikke helt så godt. Da det er et naturligt materiale, vil det også hurtigere blive slidt.

Funktioner

Der findes blandt andet hagesmække med opsamler. For at lave en hagesmæk med opsamler, skal der bruges et anvendeligt materiale som f.eks. silikone. Opsamleren i bunden af din nye hagesmæk, kan være utrolig praktisk, og til stor hjælp for at undgå at mad og drikke ender på gulvet.

Lukning og indstillinger

De fleste hagesmække lukkes med trykknapper. Nogle hagesmække har velcrolukning og andre har bindebånd. De fleste metoder til at lukke/binde hagesmækken giver mulighed for at indstille størrelsen og tilpasse hagesmækken til barnet.

FAQ

Hvilken hagesmæk er bedst i test?

Den bedste hagesmæk i test er Mushie Silicone Hagesmæk Clay. Mushie hagesmæk er fremstillet i ekstra høj kvalitet og er endnu mere komfortabel og behagelig end de fleste hagesmække i silikone. Opsamleren gør den nærmest uundværlig til spisetid.

Er det sikkert at bruge hagesmæk til babyer?

Man skal altid holde opsyn med sit barn. Forlad aldrig barnet når det spiser og fjern altid hagesmækken, når I er færdige med måltidet. Vælg en hagesmæk som ikke sidder så fast, at barnet ikke selv kan tage den af. Ting omkring halsen på børn kan udgøre kvælningsfare.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×