Gyngestativ – Det bedste gyngestativ 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Nordic Play Active Gyngestativ inkl. gynger
TESTVINDER

Nordic Play Active Gyngestativ inkl. gynger

Med Nordic Play Gyngestativ medfølger 2 røde gynger i plastik. Det er fremstillet i høj kvalitet som er beregnet til at modstå det danske vejr. Med Nordic Play Gyngestativ får du et klassisk gyngestativ med…

Nordic Play Active Gyngestativ inkl. gynger 1
bedst i test

Nordic Play Active Gyngestativ inkl. gynger

Hy-land Gyngestativ 210x450x260 cm 3
bedste premium

Hy-land Gyngestativ 210x450x260 cm

Hedstrom Gyngestativer babygynge 5
bedste til baby

Hedstrom Gyngestativer babygynge

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med et godt gyngestativ er der mulighed for mange timers aktivitet i haven. Der findes et stort udvalg af størrelser og materialer og det kan være svært at vælge mellem de mange muligheder.

Et godt gyngestativ kan holde i mange år og er perfekt til aktive børn som elsker at lege i haven. At gynge er godt for barnets motorik og balance. Det kan være praktisk at have gynger hjemme i sin egen have så man som forælder lettere kan holde opsyn med barnet og ikke nødvendigvis er afhængig af at der findes en offentlig legeplads i nærheden.

I vores test har vi valgt 5 af de bedste gyngestativer på markedet og givet en vurdering af hver, så det er lettere for dig at vælge dette rette gyngestativ som passer til dit barns alder og ønsker. I vores købsguide guider vi dig igennem de vigtigste overvejelser inden du køber dit nye gyngestativ.

Hvis du gerne vil have et hurtigt overblik over de forskellige modeller kan du gå til vores sammenligningstabel.

Nordic Play Active Gyngestativ inkl. gynger

bedst i test

Nordic Play Active Gyngestativ inkl. gynger
Fordele
 • pros-icon.svg To gynger medfølger
 • pros-icon.svg Fremstillet af fsc certificeret træ
 • pros-icon.svg Nye gynger kan tilkøbes
 • pros-icon.svg Bedst i test

Detaljeret gennemgang

Med Nordic Play Gyngestativ medfølger 2 røde gynger i plastik. Det er fremstillet i høj kvalitet som er beregnet til at modstå det danske vejr.

Derfor skal du vælge Nordic Play Active Gyngestativ inkl. gynger

Med Nordic Play Gyngestativ får du et klassisk gyngestativ med medfølgende gynger. Gyngestativet er et oplagt valg til dig som har en stor have hvor der er plads til flere børn.

Målene på Nordic Play gyngestativ er 240 centimeter i højden og 242 centimeter i bredden. Materialet er fsc certificeret trykimprægneret træ og plastik.

Her får du et solidt stativ i høj kvalitet som kan holde mange år og give adskillige timers sjov og underholdning for børnene. Med Nordic Play kan dine børn lege ude i al slags vejr.

Gyngestativet leveres som saml-selv og monteres uden brug af værktøj. Der medfølger desuden en grundig samlevejledning samt to solide gynger fremstillet i rød plastik.

Nordic Play Gyngestativ er det bedste valg blandt gyngestativer i træ for dig som ønsker god kvalitet og et solidt produkt som kan holde længe.

Hörby Bruk Gyngestativ

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Fremstillet af stålrør i metal med svejsede ben
 • pros-icon.svg Stabilt og holdbart
 • pros-icon.svg Bedst til prisen
 • pros-icon.svg Plads til flere børn (op til 4 børn)

Detaljeret gennemgang

Hørby Bruk Gyngestativ er et svensk produceret gyngestativ fremstillet i metal med svejsede ben. Hørby Bruk Gyngestativ har to gynger almindelige gynger og en dobbelt gynge i midten.

Derfor skal du vælge Hörby Bruk Gyngestativ

Med Hørby Bruk Gyngestativ får du et solidt stativ fremstillet af materialer i rigtig god kvalitet hvor sikkerhed er af høj prioritet. Hørby Bruk gyngestativer er produceret i Sverige.

Her får du gyngestativet som kan bruges af op til 4 børn på samme tid. Gyngestativet er et godt valg til de lidt større børn som kan lide at lege i haven sammen med vennerne. Der er underholdning til mange timer med de forskellige slags gynger som er lavet i et komfortabelt design med afrundede kanter.

Gyngestativet med plads til mange børn er perfekt til underholdning og aktivitet med vennerne i haven. Med Hørby Bruk Gyngestativet bliver haven forvandlet til en legeplads hvor der er plads til alle aldre og børnene kan bruge mange timer.

Hy-land Gyngestativ 210x450x260 cm

bedste premium

Hy-land Gyngestativ 210x450x260 cm
Fordele
 • pros-icon.svg Fremstillet af rustfrit stål
 • pros-icon.svg Let at montere
 • pros-icon.svg Kvalitet i top
 • pros-icon.svg Materialer af højeste kvalitet
 • pros-icon.svg Modstandsdygtig

Detaljeret gennemgang

Med Hy-Land Gyngestativ får du et stativ i topklassen. Hy-Land er garanteret stabilt og kan holde i mange år. Hy-Land gyngestativ er godkendt til offentlige legepladser.

Derfor skal du vælge Hy-land Gyngestativ 210x450x260 cm

Med Hy-Land får du med garanti den bedste kvalitet som kan holde til lidt af hvert. Netop af denne grund er Hy-Land gyngestativ godkendt til offentlige legepladser hvor der stilles høje krav til sikkerhed og brug af robuste materialer af høj kvalitet.

Hy-Land er det bedste valg for dig som vil have et stabilt gyngestativ i træ som er gennemtestet og godkendt.

Gyngestativet adskiller sig fra almindelige gyngestativer ved at samlingerne i træet er hæftet med metalbeslag således at benene på stativet går skråt væk fra gyngerne. Fordelen ved konstruktionen er at den giver god plads til siderne og sikrer at børnene ikke rammer ind i bjælkerne hvis de gynger skævt.

Hedstrom Neptune

bedste allrounder

Fordele
 • pros-icon.svg Justerbare nylonremme
 • pros-icon.svg Holdbare sæder
 • pros-icon.svg Stålramme med pulverbelægning til UV beskyttelse

Detaljeret gennemgang

Hedstrom Neptune er et unikt gyngestativ i metal med to almindelige gynger og en dobbeltgynge/glider. Sæderne

Derfor skal du vælge Hedstrom Neptune

Med Hedstrom Neptune får du et gyngestativ i metal i flot og farverigt design. Gyngestativet giver mulighed for at op til 4 børn kan gynge og lege samtidigt. Det er et gyngestativ som er muligt at tilpasse med alderen efterhånden som barnet vokser.

Gyngestativet har justerbare remme fremstillet i blød nylon som giver et blødt tryk der tilpasses efterhånden som barnet vokser. Kombinationen af de forskellige materialer giver gyngestativet mulighed for tilpasning.

Dobbeltgyngen, også kaldet en glider, giver mulighed for afveksling og er beregnet til 2 børn. På dobbeltgyngen kan børnene sidde overfor hinanden og gynge. Det gør Hedstrom Neptune ideel til børnene at lege sammen.

Hedstrom Gyngestativer babygynge

bedste til baby

Hedstrom Gyngestativer babygynge
Fordele
 • pros-icon.svg Perfekt til baby
 • pros-icon.svg Kan bruges ude og inde
 • pros-icon.svg Foldbart gyngestativ

Detaljeret gennemgang

Hedstrom Gyngestativer babygynge er et gyngestativ med babygynge til de mindste. En babygynge er rigtig god for barnets balanceevne og motorik. Gyngen kan bruges både i haven og indendørs.

Derfor skal du vælge Hedstrom Gyngestativer babygynge

Det rette valg er Hedstrom Gyngestativer babygynge når du skal vælge gyngestativ til baby og små børn.

Hedstrom Gyngestativ har den fordel at det har foldbare stolper og er derfor let at opbevare, når det ikke er i brug. Det kan desuden anvendes både udendørs og indendørs så det er muligt for baby at lege i gyngen uafhængigt af om vejret tillader det.

Det er praktisk til at have med på farten eller til besøg hos venner eller bedsteforældre. Med Hedstrom kan du selv medbringe underholdning og aktivitet til barnet som vil være til glæde for jer alle.

Sædet er lavet af UV resistent stof med monteret rygstøtte og er både let aftageligt og nemt at rengøre. Det anbefales at aftørre sædet med en opvredet fugtig klud. Selve stativet er et lille gyngestativ hvor rammen er lavet af robust pulverlakeret stål som kan foldes sammen.

Hedstrom Gyngestativer babygynge kan bruges fra alderen 6 – 36 måneder

Guide

Sådan vælger du det bedste gyngestativ

Du vælger det bedste gyngestativ ved at tage højde for dit barns alder og ønsker. Desuden skal du tage højde for, hvor meget plads det optager i haven.

Derfor skal du vælge et gyngestativ

Du skal vælge et gyngestativ fordi dit barn elsker at gynge. Med et gyngestativ med tilhørende gynger giver du børnene mulighed for at være aktive udendørs i haven og træne både balancen og motorikken.

Med et godt gyngestativ giver du børnene mulighed for at få masser af frisk luft og motion kombineret med underholdning og leg.

Der findes mange forskellige slags gynger til haven og derfor er det selvfølgelig en god ide at involvere børnene, når du skal vælge dit gyngestativ.

Hvilket materiale skal du vælge?

Der findes mange forskellige materialer at vælge mellem, når du skal vælge gyngestativ.

Hvis du vælger et gyngestativ i træ er det værd at vide, at træet kræver mere eller mindre vedligeholdelse. Her er trykimprægneret træ typen som kræver mindst vedligeholdelse.

Metal er ofte billigere og kræver mindre/ingen vedligeholdelse. Hvis du vælger et stativ i metal kan det være en god ide at være opmærksom på om metallet er rustfrit.

De billigste modeller er ofte fremstillet af plastik og har en begrænset periode for anvendelse. Modellerne i plastik passer bedst til de allermindste børn.

Gyngetyper

Sansegynge

En sansegynge er god til både de helt små og de store børn. Her er mulighed for at ligge ned og sidde op og være flere børn på gyngen på samme tid.

Dobbeltgynger

Dobbeltgynger er smarte idet de lader to børn gynge overfor hinanden på samme tid og derved dele oplevelsen.

Babygynger

En babygynge giver mulighed for at gynge de helt små. Babygyngen lukkes, så baby ikke kan falde ud og støtter samtidig ryggen.

Dækgynger

Bildæk er den klassiske gyngetype, som de fleste af os nok kender fra skoletiden. Her kan to mindre børn også gynge overfor hinanden på samme tid. Den gyngetype er tungere og stiller højrere krav til et solidt gyngestativ, der står godt fast.

Træ-Plasticgynger

Her er tale om en meget enkel gyngetype med et smalt sæde udformet i enten træ eller plastic.

Skal dit gyngestativ have specielle funktioner?

Vi har valgt at vurdere det almindelige gyngestativ og gyngerne som hører til. Når det så er sagt kan vi selvfølgelig tilføje, at der findes mange muligheder for ekstra funktioner hvis du ønsker det.

Der findes blandt andet gyngestativ med rutsjebane eller legetårne og nogle leveres endda med sandkasse. Det er værd at overveje om der er nok plads i haven hvis man vælger en af disse muligheder. Det bringer os videre til næste spørgsmål.

Hvilken størrelse skal du vælge?

Der findes et stort udvalg af størrelser og former så det er vigtigt at tage hensyn til pladsen i din have. Foruden plads kræver det af sikkerhedsmæssige årsager at der er et frirum på minimum 2 meter til alle sider.

Du skal overveje antallet af børn det skal bruges til og om børnene skal have mulighed for at bruge det gennem længere tid. Måske synes du selv det er sjovt at være med til udendørs leg og overvejer om gyngerne skal være til alle aldre. Det er selvfølgelig også en mulighed.

Hvilke hensyn skal du tage til sikkerhed?

Der findes nogle generelle hensyn du skal tage for at gøre det sikkert for børnene når de bruger stativet.

Stativet skal monteres korrekt og eventuelt efterspændes. Det er desuden en god ide at gennemgå stativet og gyngerne en gang imellem for at sikre at de forskellige dele er intakte og fungerer som de skal. Du skal være opmærksom på at der skal være et frirum på mindst 2 meter til alle sider.

Generelle anbefalinger

Helt generelt anbefales det at holde børnene under opsyn. Det gælder selvfølgelig især de mindste børn. Sørg for at børnene leger med ting som passer til deres alder. Når du køber nye ting til børn vil det altid fremgå af emballagen fra hvilken alder det anbefales til børnene at lege med.

Kan stativet vippe?

Ja, hvis det ikke er ordentligt monteret kan det vippe. Det anbefales enten at støbe stativet eller grave det ned i jorden eller eventuelt at fastgøre det med et jordanker.

Du kan læse mere om hvordan du montere stativet i nedenstående afsnit.

Hvordan monteres et gyngestativ?

Der er flere muligheder for at montere et gyngestativ. Monteringen afhænger blandt andet af overfladen det skal stå på. Hvis du skal montere det på en blød overflade som for eksempel græs, kan du grave det direkte ned i jorden og eventuelt bruge jordanker. Hvis overfladen er lavet af fliser eller asfalt kan du støbe stativet fast. Det er selvfølgelig vigtigt at bruge en plan overflade så stativet står lige.

Nedgravning:

 • Du kan vælge at grave det direkte ned i jorden. Det er den letteste mulighed men også den mulighed som forkorter “levetiden” for gyngestativet da stolperne har direkte kontakt med jorden.

Støbning:

 • Den anden mulighed er at støbe stativet ned i jorden. Det kræver lidt mere arbejde, men holder til gengæld længere tid.

Tip: Du kan eventuelt grave stolperne ned og støbe rundt om dem i beton.

Jordanker

Det er også muligt at fastgøre stativet med jordanker. Her får du en kort instruktion i hvordan du bruger jordanker.

Fastgørelse med jordanker:
 • Et jordanker skal slås fast tæt på hver stolpe på stativet. Derefter bruges et beslag på stolpen til at fastgøre ankeret.
 • Det kan være en fordel at bruge et slidbeslag som gør det muligt at justere afstanden mellem stolpe og anker.

FAQ

Hvilket gyngestativ er bedst i test?

Det bedste gyngestativ i test er Nordic Play Active fordi det er af højeste kvalitet og er specielt beregnet til at modstå det nordiske klima. Som navnet beskriver er det beregnet til aktiv leg og kan modstå blæst, regn og slud og alt ind imellem som det danske klima byder på. Det kræver et meget robust stativ i holdbar kvalitet og det kan trygt siges at Nordic Play Gyngestativ med garanti lever op til kravene.

Hvordan monteres et gyngestativ?

De fleste gyngestativer leveres som saml-selv med tilhørende instruktioner. Nogle af stativerne kræver brug af værktøj til montering mens andre kan samles helt uden brug af værktøj. Gyngestativet kan monteres ved at grave det ned i jorden. Det er også en mulighed at bruge jordankre eller at støbe stativet fast med beton

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×