Bedste gyngestativ med rutsjebane 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Swing Set med RvidaXLutsjebane & 3 Sæder 4
Bedste gyngestativ til mange børn

 Swing Set med RvidaXLutsjebane & 3 Sæder

Plus Legetårn med Skråtag inkl. Gyngestativ, Rutsjebane & Gyngesæder 5
Bedste gyngestativ til små haver

Plus Legetårn med Skråtag inkl. Gyngestativ, Rutsjebane & Gyngesæder

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Er der noget, der findes meget af på markedet, så er det legetøj til børn – og gyngestativer med rutsjebane er ikke en undtagelse! Der er et væld et forskellige modeller i forskellige størrelser, og det kan virke helt uoverskueligt, men frygt ej! Vi har her samlet de fem bedste gyngestativer med rutsjebane blandt det store udvalg, så du nemt og hurtigt kan finde dit barns nye yndlingsgyngestativ og absolutte favoritbeskæftigelse i haven.

Skulle du være i tvivl om, hvad du alt skal være opmærksom på, når du vil anskaffe dig et gyngestativ, så har vi klargjort en praktisk og informationsrig købsguide til dig, der indeholder alle de nødvendige informationer, du har brug for, så du kan tage et kvalificeret og velovervejet valg.

Har du brug for at få et endnu hurtigere overblik over de forskellige modeller, hopper du bare videre til denne sammenligningstabel lige her.

Fordele
 • pros-icon.svg CE- og TUV-godkendt
 • pros-icon.svg 2 gynger og rutsjebane
 • pros-icon.svg UV-bestandig plast

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Hörby Bruk Gyngestativ med Rutsjebane

Hörby Brug Gyngestativ er udstyret med en ramme af trykimprægneret træ i god kvalitet. Det træ, der bliver anvendt, kommer fra langsomt voksende skove i Sverige og er særlig stærkt og holdbart. De fuldt svejsede benbeslag og knudepunkterne i stål sørger for, at det står stabilt og fast. Der følger desuden hele to rutsjebaner og to gynger med, så du selv kan sammensætte stativet alt efter, hvad børnene synes er sjovest og variere udfordringerne, så der hele tiden er noget nyt at gå op opdagelse i. Bagved gyngen monteres en lille platform og stige, så børnene nemt kan kravle op til rutsjebanen. Takket være stærke spænderinge har du også mulighed for at montere en andre legeredskaber som fx et sæde til babyer. Sæderne er fremstillet i UV-bestandig plast med afrundede kanter.

Nordic Play Active Gyngestativ

Bedste billige Gyngestativ med Rutsjebane

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Stolper graves ned
 • pros-icon.svg 1 gynge, 1 trapezgynge, 1 rutsjebane
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg FSC-mærket og trykimprægneret fyrretræ

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nordic Play Active gyngestativ

Nordic Play Active gyngestatives af trykimprægneret fyrretræ af høj kvalitet giver dig mange muligheder til få penge. Du får nemlig en sort gynge, 1 sort trapezgynge og en blå rutsjebane med, når du anskaffer dig dette gyngestativ. Desuden følger de 4 gyngebeslag, du har brug for, med.

Det kan måske nok være tidskrævende at samle, især fordi stolperne skal graves ned, men så er det til gengæld heller ikke nødvendigt med et jordanker.

Bag på gyngestativet monteres en lille platform samt en 6-trins stige, så børnene selv kan kravle op for at gynge. Du kan også tilkøbe et legetårn og legehus til dit Nordic Play gyngestativ inkl. trapezgynge og rutsjebane og på den måde skabe en sjov og alsidig legeplads til børnene i din egen have!

Fordele
 • pros-icon.svg Bæredygtigt træ
 • pros-icon.svg Sjove elementer
 • pros-icon.svg Sandkasse

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Jungle Gym Nomad Legetårn med rutsjebane

Jungle Gym Nomad legetårn til aktiv leg i pålideligt design er ikke kun et simpelt gyngestativ med rutsjebane. Det er udstyret med rutsjebane, tårn inkl. tag, så det også er sjovt at være ude, når det regner, klatrevæg, to gynger, to stiger og håndtag – Jungle Gym legetårnet giver dig mange timers sjov og leg. Du får derudover også en morsom

StarOscope™-stjernekikkert og et Jungle Steering Wheel™-rat, og pludselig forvandles Jungle Gym legetårnet til at skib, du kan styre igennem natten samtidig med at kigge på stjerner eller holde øje med indkommende fjender!

Som ekstra bonus er der en sandkasse i bunden af tårnet, der også har den fordel at være i placeret i skyggen – meget praktisk på de meget varme sommerdage. Det hele kan samles på fire timer af to personer. Det kan nemt klares på en eftermiddag, og så står det hele dit Jungle Gym Nomad legetårn klar! Go Jungle Gym!

 Swing Set med RvidaXLutsjebane & 3 Sæder

Bedste gyngestativ til mange børn

Swing Set med RvidaXLutsjebane & 3 Sæder
Fordele
 • pros-icon.svg Til op til fem børn samtidig
 • pros-icon.svg Ansigt-til-ansigt-gynge
 • pros-icon.svg Robust metalstel
 • pros-icon.svg Meget holdbart
 • pros-icon.svg Ergonomisk gyngesæde

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge vidaXL Swing Set med rutsjebane & 3 sæder

Med dette sjove og anderledes gyngesæt er du sikker på, at børnene kan hygge sig og lege sammen i flere timer ude i den friske luft! Gyngesættet har et ergonomisk designet gyngesæde, så du med god samvittighed kan lade børnene gynge løs, så meget de har lyst til. Og der er en god chance for, at de har lyst til at blive ud og gynge meget længe. For en ansigt-til-ansigt-gynge er særlig sjov, fordi børnene kan se på hinanden, imens de sidder på den.

Der er desuden et tandemgyngesæde, som to børn kan have glæde af på samme tid. Gyngestativet hedder ikke XL uden grund. Op til fem børn kan være på gyngestativet på samme tid, så det er perfekt, hvis du ofte har besøg af dit barns venner og gerne vil kunne underholde dem ude i den friske luft. Det er fremstillet med en robust A-stels tværstang, der, ligesom de holdbare plastiksæder, er meget vejrbestandige.

Plus Legetårn med Skråtag inkl. Gyngestativ, Rutsjebane & Gyngesæder

Bedste gyngestativ til små haver

Plus Legetårn med Skråtag inkl. Gyngestativ, Rutsjebane & Gyngesæder
Fordele
 • pros-icon.svg Mindre størrelse til mindre haver
 • pros-icon.svg Kan købes uden gynger
 • pros-icon.svg Tag kan monteres

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Plus Legetårn med Skråtag inkl. Gyngestativ, Rutsjebane & Gyngesæder

Har du en lille have, fylder trampolinen i forvejen en del, eller vil du også bare gerne have plads til planter, så kunne dette gyngestativ med legetårn være et godt valg for dig. Det fylder nemlig ikke helt så meget som andre gyngestativ, uden at du derfor skal gå på kompromis med alt det skønne, et gyngestativ har at tilbyde. Det har en sjov rutsjebane, og hvis rutsjebanen ikke er nok, er der også gyngesæder. Vejret bliver ikke en hindring for at have det sjovt udenfor, for der er endda et fint lille skråtag på tårnet. Desuden gør det da bestemt heller ikke noget, at det er bygget i kvalitetsmaterialer og også overvejende af naturmaterialer, så det uden problemer kan integreres i haven uden at tage fokus fra alle dine skønne planter! Et kompromis, der gør alle glade. Ønsker du på et tidspunkt at tilføje yderligere elementer til tårnet, er det også muligt.

Guide

Sådan vælger du det bedste gyngestativ med rutsjebane

Der vil typisk være tre typer gyngestativ, du kan få til din have:

 1. Gyngestativ med 1 gynge
 2. Gyngestativ med 2 gynger
 3. Gyngestativ med flere legeelementer

Gyngestativ med 1 gynge

Det siger sig selv, at har du en mindre have eller ønsker ikke, at børnenes legetøj skal overtage hele haven og tage fokus fra dine planter, så er det nok en god idé at vælge et simpelt gyngestativ uden for mange andre elementer. Én gynge giver børn masser af sjov og underholdning. Hvem kan ikke huske følelsen af at gynge helt op i skyerne?

Gyngestativ med 2 gynger

Har du flere børn, kan det være en god investering med et gyngestativ med to gynger, så de i stedet for at slås om at gynge, begge kan lege sammen og samtidig. Det er altså også så hyggeligt at se sine børn hygge sig sammen, ikke?

Gyngestativ med tilbehør

Har du meget aktive børn, der elsker at være ude i det fri, er et gyngestativ med flere aktiviteter til at udfordre dem det oplagte valg. Du kan få gyngestativer med integrerede legetårne, hvoraf nogle legetårn også har tag, så børnene kan opholde sig ude uden at blive alt for våde af regn. Men de fås også med sandkasser, klatrevægge, en eller to rutsjebaner, dobbeltgynge – hvor børnene er placeret overfor hinanden – med håndtag, der inviterer til akrobatik, udfordrende net til at klatre i, små stiger og andre sjove påfund, der forvandler din have til en sand legeplads!

Lur os, om ikke din have snart bliver midtpunktet for gadens børn og favorithaven til skolekammeraternes legeaftaler! Det tror vi.

Et godt tip: Køb eventuelt et net til at dække sandkassen med. På den måde undgår du, at dine katte (og naboernes) bruger den som kattebakke.

Husk også at tjekke stativets specifikationer, så du kender stativets dimensioner, og ved, om det passer til din have.

Hvor gamle bør ungerne være?

Altså gyngestativer er jo sjove for børn i alle aldre! Men hvis du gerne vil vænne børnene til at lege ude i haven, kan det klart være en fordel at starte tidligt. Du kan få sæder til babyer, hvor de sidder sikkert og godt, så det eneste, du behøver at gøre, er at skubbe og på den måde vise dem, hvor meget sjov, man kan have udenfor. Du skaber sådan samtidig også både gode vaner, men også gode associationer til at lege i det fri.

En sansegynge kan fx bruges til både små og ældre børn. Nyd at vugge langsomt frem og tilbage og hinandens selskab på en helt anden måde. Udover at være hyggelig styrker sansegyngen også motorik samt balance- og koordinationsevne hos børnene. Og så kan en sansegynge forresten også monteres både indendørs og udenfor – se, det kan vi lide! Det er dog vigtigt at understrege, at du naturligvis aldrig bør efterlade børn uden opsyn, da der ikke er beskyttende kanter på gyngen!

Efterhånden som barnet bliver større og ældre udskifter du blot sansegyngen med en rigtig gynge og tadaa, du har igen et gyngestativ, der dækker dit barns behov i en bestemt alder.

Sikkerhed

Kontrollér altid, at gyngestativet er godkendt inden for EU. Det vil typisk fremgå i de specifikationer angivet, om det opfylder de nødvendige krav og normer.

Når du monterer stativet, bør du sikre dig, at det bliver opført på en plan flade og i god afstand fra andet i haven, så dit barn ikke kan svinge ind i noget og slå sig eller få noget i hovedet. Det inkluderer selvfølgelig også et eventuelt træ, hvis grene hurtigt kan vokse sig lange og på den måde udgøre en risiko og være forstyrrende i barnets leg.

Det er en god idé at opføre gyngestativet på græsplænen, da underlaget så er blødt og stødabsorberende. Så undgår du, at barnet slår sig alvorligt, hvis det engang skulle falde ned fra stativet. Hvis du har en hård undergrund, du gerne vil stille gyngestativet på, kan du også købe et underlag, som du lægger under selve gyngestativet.

Materialer

Ofte ses gyngestativer i træ, men de kan fås i forskellige materialer. Der er ikke noget, der er bedre end andet. Det afhænger ganske enkelt af, hvad du bedst kan lide. Men vil du gerne have et, der holder i mange år, er der alligevel nogle ting, du bør overveje.

Mange kan godt lide et gyngestativ fremstillet af træ i høj kvalitet, da træ giver et dejligt, naturligt udtryk, som passer ind i de fleste haver. Du kan dog også få gyngestativer af metal og/eller plast. Det har den fordel, at du modsat dem i træ, der skal behandles med træbeskyttelse, ikke skal bruge tid på at vedligeholde.

Til gengæld skal du også forvente, at et gyngestativ af metal heller ikke holder helt så længe som et af træ.

Det samme gælder gyngestativer af plast. De er godt nok de billigste modeller på markedet, men holdbarheden ligger også under både træ og metal. De er ofte heller ikke egnet til at bære en alt for tung vægt, og egner sig derfor mest til yngre og mindre børn. Skal dit gyngestativ altså holde mange år, er et i træ et mere sikkert valg.

Og vil du gerne give gyngestativet en sjov farve, kan du naturligvis også give det en omgang maling, der også kan være med til at vedligeholde stativet!

Montering af gyngestativ

Et gyngestativ, uanset om det er af træ, metal eller plast, skal på en eller anden måde fastgøres, så det ikke står og svajer eller bevæger sig, når det bliver brugt. Det kan gøres ved brug af et jordanker, der slås i jorden tæt på dit gyngestativ. Derefter anvendes beslag til at fastgøre ankeret til gynge.

Men det kan også være, dit gyngestativ skal fastgøres ved at grave stolperne ned. Så graves de simpelthen direkte ned i jorden.

Sørg for at tjekke vejledningen eller specifikationer på det gyngestativ, du anskaffer dig, så du er sikker på, du har det rigtige værktøj liggende til at montere det.

FAQ

Hvilket gyngestativ med rutsjebane er bedst i test?

Det bedste gyngestativ med rutsjebane i test er Hörby Brug Gyngestativ. Det er fremstillet i trykimprægneret træ fra Sverige, der er CE- og TUV-godkendt. Du kan desuden tilføje andre elementer og på den måde tilpasse gyngestativet til dine behov.

Hvad er forskellen på jordanker og nedgravede stolper?

Ved brug af jordanker, fastgøres dit gyngestativ (uanset om det er af træ, metal eller plast) ved at jordankeret slås i jorden og fastgøres med beslag mens andre fastgøres ved, at stolperne nedgraves direkte i jorden. Tjek stativets specifikationer.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×