Gyngehest – Den bedste gyngehest 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Moover Gyngehest 5
bedst til de mindste

Moover Gyngehest

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Gyyyyyng gaaaaang! De fleste børn elsker gyngeheste, og det er der mange gode grunde til.

Gyngehesten er faktisk et af de ældste stykker legetøj, der findes, fordi den kombinerer sjov og spas med bevægelse, men i dag kan man anskaffe sig gyngeheste i et utal af finurlige variationer, fra den klassiske hest til farlige krokodiller eller søde pandaer. Vores lille guldklump kan altså vælge lige netop sit favorit gyngedyr til at have stående klar til en rask gyngetur.

Er du på udkig efter et sjovt stykke legetøj, som dit barn kan bruge i mange år, samtidig med at det styrker grovmotorikken og balanceevnen?

Så læs videre i denne købsguide, hvor vi har samlet al vores viden om gyngeheste, så vi kan hjælpe dig med at finde frem til de bedste gyngeheste på markedet.

Vi tager udgangspunkt i fem gyngeheste, og vi sammenligner dem ud fra deres pris, kvalitet, funktioner, sikkerhed og design.

Fordele
 • pros-icon.svg Unikt, nuttet design
 • pros-icon.svg Kvalitetsmaterialer i form af træ og blød pels
 • pros-icon.svg Sikkerheden er i top

Detaljeret gennemgang

Denne nuttede gyngemammut har et unikt design, som hverken børn eller voksne kan stå for, og den er sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarlig, idet den kommer med væltesikre meder og robuste håndtag.

Derfor skal du vælge Kids Concept Neo Mammut

På denne nuttede mammut gyngehest kan dit barn slippe fantasien løs, mens det træner balancen og den grovmotoriske sans. Her er tale om en virkelig fin nyfortolkning af gyngehesten, som uden tvivl vil pynte på børneværelset med sin vamsede pels, søde øjne, lange snabel og flotte stødtænder. Udover at tage en rask vippetur får man lyst til at røre ved den lange pels og nusse de bløde ører.

Takket være den bløde pels sidder barnet blødt og komfortabelt gennem hele rideturen, og dens neutrale farver gør, at de fleste forældre sikkert ikke har noget imod, at den engang imellem tager et par vippeture i stuen.

Dette gyngedyr er udført i lækre materialer, og sikkerheden er i top takket være de væltesikre meder og robuste håndtag. Forældrene kan altså føle sig helt trygge, når der vippes frem og tilbage.

Mammutten er et rigtig sødt gyngedyr, som dog ikke er egnet til de helt små børn. Den anbefales nemlig kun til børn over 18 måneder. Den har en siddehøjde på 38 cm og kan bære op til 50 kg.

Gyngehest

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Den helt klassiske gyngehest, som aldrig går af mode
 • pros-icon.svg Simpel og virkelig fin hest med brun og hvid pels
 • pros-icon.svg Budgetvenlig

Detaljeret gennemgang

Her er tale om en helt traditionel gyngehest i træ og stof, som har et flot udseende, er budgetvenlig og kan det allervigtigste – få det til at kilde godt i maven!

Derfor skal du vælge denne gyngehest

Her får du en klassisk gyngehest uden at skulle have den helt store pengepung frem. På denne hest trænes både motorik og balance, mens barnet har fødderne i stigbøjlerne og holder godt fast i tøjlen. Man kan lege cowboy og indianer, eller man kan klappe hesten på den bløde mule.

Denne fine hest er simpel i designet, men den kan gynge og vippe frem og tilbage, som den skal. Her får du et fint og klassisk stykke legetøj, som kan få det til at kilde dejligt i maven. Det bedste ved denne model er dog prisen – denne gyngehest er nemlig yderst budgetvenlig, og gør det muligt for de fleste at være med.

Her skal barnet være en smule ældre for at få lov til at vippe løs – nemlig minimum 3 år. Denne gyngehest kan bære op til 40 kg.

Kay Bojesen Gyngehest

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Et dansk designikon
 • pros-icon.svg Udført i kvalitetsmaterialer, som kan holde i årevis
 • pros-icon.svg Utrolig nem at rengøre

Detaljeret gennemgang

Denne ikoniske Bojesen gyngehest er en sand klassiker! Den kan med sit smukke design placeres nærmest hvor som helst i hjemmet og er derfor den perfekte gyngehest til de allermest stilbevidste forældre.

Derfor skal du vælge Kay Bojesen Gyngehest

Gyngehesten fra Kay Bojesen er en eksklusiv og ikonisk version af det populære legetøj. Du kender den sandsynligvis allerede i forvejen, da netop denne gyngehest er blevet produceret siden 1936 og er en traditionel fødselsdagsgave eller dåbsgave i mange danske hjem.

Denne Bojesen gyngehest er udført i massivt bøgetræ, og kvaliteten er så god, at den kan vippe år efter år og ofte går i arv i generationer. Her er således tale om en investering, som du og din familie kan nyde godt af i mange år frem.

Måske får dit barnebarn også lov til at tage en vippetur på netop denne gyngehest engang i fremtiden?

Sikkerheden er i top, idet Kay Bojesens gyngehest er udstyret med lange meder, som sikrer, at barnet ikke kan vælte. Der sidder håndtag på ørerne, som samtidig gør det nemt for barnet selv at klatre op på hesten.

Når det er tid til at gøre hesten ren, kan man blot tørre den af med en klud, hvilket er en stor fordel sammenlignet med andre gyngeheste, som er udstyret med stof og pels.

Denne gyngehest i træ har en højde på 56 cm og kan bruges allerede fra 12 måneder.

Fordele
 • pros-icon.svg Dansk design
 • pros-icon.svg Blød og behagelig at sidde på for det lille barn
 • pros-icon.svg Robuste kvalitetsmaterialer

Detaljeret gennemgang

Her får du en rigtig sød gyngehest fra danske Bloomingville udformet som et blødt får med drømmende, lukkede øjne. Dette er et unikt og nuttet gyngedyr, som meget vel kan blive dit barns bedste ven.

Derfor skal du vælge Bloomingvilles gyngehest – får

Mææææh! De populære gyngeheste fra det populære danske brand Bloomingville kombinerer dekoration, kvalitet og funktionalitet. Fåret har et utrolig sødt og roligt udtryk og en behagelig, blød pels, som gør det rart for de helt små at tage deres første vippetur. Det lille barn vil samtidig uden tvivl få glæde af at pille ved den bløde pels og de store ører.

Fåret skaber en hyggelig stemning på børneværelset og har neutrale, lyse farver, som passer til enhver indretning. Samtidig sidder man rigtig godt på denne gyngehest, og sikkerheden er naturligvis i top, eftersom fåret er robust og sikkert at sidde på, når barnet gynger derudaf.

Gyngefåret fra Bloomingville er i høj kvalitet, og materialerne består af en kombination af polyester og træ. Den kan bruges allerede fra 12 måneder og kan bære op til 40 kg.

Moover Gyngehest

bedst til de mindste

Moover Gyngehest
Fordele
 • pros-icon.svg Kan bruges allerede fra 6 måneder
 • pros-icon.svg Yderst sikker takket være sæde og bremsekurve
 • pros-icon.svg Fås i flere farver

Detaljeret gennemgang

Her får du en rigtig sød gyngehest i træ udformet som en hest. Dette er et fint og rustikt gyngedyr, som dit barn vil elske.

Derfor skal du vælge Moovers gyngehest

Moovers gyngehest består egentlig af to heste – én på hver side af det lille sæde, hvor dit barn kan sidde trygt og roligt, mens det gynger frem og tilbage. Det er smart, fordi sædet gør, at barnet sidder behageligt og sikkert, og at der ikke er nogen risiko for at falde ned eller få tæer eller fingre i klemme. Gyngehesten kommer også med en smart bremsekurve, som tager toppen af farten, så legen ikke bliver alt for vild. Her får man en fin gyngehest, som kan bruges af de mindste ryttere, og som hjælper barnet sikkert i gang med de allerførste gyngeture.

Her får man en stilren og behagelig gyngehest, som uden tvivl vil få det til at kilde i maven på de mindste, samtidig med at forældrene kan føle sig trygge over legetøjet.

Den smukke gyngehest har et neutralt, men tidsløst udseende. Til gengæld kan den fås i flere forskellige farver  – rød, brun og naturfarvet -, så man kan finde én, der passer til de fleste børneværelser. Hesten er fremstillet i bæredygtigt birketræ, og så tager den kun et par minutter at samle. Den kan bruges af børn fra 6 til 30 måneder.

Guide

Kids concept Gyngehest Kaj Bojesen Bloomingville Moover
Materiale Polyester og træ Massivt bøgetræ Polyester og bøgetræ Birketræ
Alder Fra 1,5 år Fra 3 år Fra 1 år Fra 1 år Fra 6 måneder

Sådan vælger du den rigtige gyngehest

Hvis du har tænkt dig at købe en gyngehest, er der flere overvejelser, du bør gøre dig forinden. En gyngehest er nemlig ikke bare et stykke legetøj – de kommer i utallige variationer, hvor nogle modeller er mere sikkerhedsmæssigt forsvarlige, andre utroligt nuttede eller smukke designikoner, som du kan have stående hvor som helst i hjemmet. Dertil kommer prisen, som i høj grad varierer afhængigt af mærke, kvalitet og design.

Og så er der naturligvis hovedpersonen: barnet! Har barnet et favoritdyr, er det oplagt at finde et gyngedyr, som forestiller dette. I dag kan man nemlig få en række forskellige dyr som gyngeheste: f.eks. gyngefår, gyngeelefanter og gyngekaniner.

Dit barns alder

De fleste gyngeheste er lavet til børn i alderen fra 1 til 3 år, men enkelte modeller kan bruges helt ned til 6 måneder. Det er vigtigt at tage dette aspekt med i overvejelserne, da der kan være stor forskel på gyngehestenes størrelse og vippeevne.

En baby på seks måneder vil næppe kunne bruge den samme gyngehest som et barn på tre år, idet der er forskel på højden og sikkerheden på modellerne.

Det er nemt at finde den rigtige gyngehest til netop dit barns alder, idet denne information fremgår i produktbeskrivelserne på de fleste gyngeheste.

Sikkerhed

Når vi køber legetøj til vores børn, skal sikkerheden naturligvis være i top. Barnet skal hverken kunne falde ned eller få fingrene eller tæerne i klemme. Tjek derfor altid, om gyngehesten lever op til de gældende sikkerhedsstandarder, og at materialerne og konstruktionen er i orden.

I forhold til sikkerheden er det desuden vigtigt, at du altid holder øje med dit barn, mens det leger på gyngehesten. Efterlad aldrig barnet alene, og tjek altid, at gyngehesten er i god stand, og at der ikke er f.eks. løse skruer.

Design, materialer og komfort

Er du typen, der går meget op i design og udseende? Så kan du med valget af dit barns gyngehest få et smukt stykke tilbehør ind i hjemmet, som uden problemer kan stå fremme og pynte i stuen, mens der er gæster på besøg. I så fald kan du med fordel vælge en af de mere klassiske og tidsløse modeller, såsom Kay Bojesens smukke gyngehest i massivt bøgetræ.

Andre gyngeheste har mere krudt på farverne og kommer i form af sjove eller nuttede dyr. Der er altså mulighed for at sætte sig helt eget, unikke præg på indretningen af børneværelset eller overraske barnet med netop dets yndlingsdyr.

Når du køber en gyngehest i træ, er det også en god ide at tjekke, om der er brugt bæredygtigt træ. Tjek gerne, om produktet er certificeret som bæredygtigt, så du kan lade barnet lege på gyngehesten med god samvittighed.

Overvej også, hvilken type gyngehest er mest komfortabel for barnet. Skal gyngehesten have et sæde i træ eller pels?

Et blødt sæde i pels er ofte rarest at sidde på, men de klassiske modeller i træ kan også være yderst komfortable alt afhængig af udformningen. Derudover kan du overveje, om gyngehesten skal være udstyret med ryglæn, så barnets ryg støttes under legen.

Budget

Der er meget stor forskel på prisen på de forskellige gyngeheste. Pris og kvalitet hænger som regel sammen, så her bør du overveje, om du vil investere i et produkt, der kan holde i rigtig mange år og eventuelt kan bruges af flere børn, eller om du ønsker en gyngehest, der måske kun skal bruges af dit barn i en kortere periode.

Modellerne i træ holder længe og går aldrig af mode, mens de pelsede udgaver kan være svære at rengøre ordentligt og formentlig har en noget kortere levetid.

Til gengæld giver de pelsede og farverige modeller mulighed for at finde en anderledes og unik gyngehest, som passer til netop dit barns stil og personlighed.

Hvor gamle skal børn være, før de må bruge en gyngehest?

De fleste gyngeheste er lavet til børn fra 1-3 år, men nogle modeller kan bruges allerede fra seks måneders alderen.

Af sikkerhedsmæssige årsager, er det vigtigt at følge producenternes anbefalinger og vælge en gyngehest, der passer til ens barns alder.

Når barnet er lille, vil det have brug for en hjælpende hånd til at komme op og ned fra gyngehesten, mens det lidt større barn selv vil kunne kravle op og ned.

Der kan være forskel på de små børns balancesans og motoriske evner, og det er derfor vigtigt, at man som forælder også sætter sig ind i, hvad ens eget barn kan – og ikke mindst, hvad barnet synes er sjovt.

FAQ

Hvilken gyngehest er bedst i test?

Den bedste gyngehest i test er Kids Concept Neo Mammut. Den forestiller en sød mammut, er udført i kvalitetsmaterialer, og sikkerheden er i top. Læs hele testen for at se mere om denne fine gyngehest.

Hvornår kan børn bruge en gyngehest?

De fleste gyngeheste kan bruges af børn mellem 1 og 3 år. Man skal være opmærksom på sikkerheden og størrelsen på den enkelte gyngehest, så barnet f.eks. ikke kan falde ned.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×