Graviditetspude test – De 7 bedste graviditetspuder 2023

Af Pernille BAdge
Pernille

Hej! Pernille er 27 år gammel, og bor på stevns med sin familie, hund, kaniner og høns. Hvor hun også hjemmepasser sin datter. Efter at være blevet mor, savnede hun...

Fossflakes comfort U pude
TESTVINDER

Fossflakes Comfort U graviditetspude

Den u-formede graviditetspude er fyldt med helt unikke fossflakes – små syntetiske fibre, formet som flager. Det er en allergivenlig sovepude, der aflaster den gravides krop både dag og nat. Den u-formede Fossflakes graviditetspude er…

Fossflakes comfort U pude 1
bedst i test

Fossflakes Comfort U graviditetspude

Zenkuru Bodypillow 2
bedste billige graviditetspude

Zenkuru Bodypillow

Theraline Original 4
den klassiske graviditetspude

Theraline Original

Medela Pregnancy & Breastfeeding Pillow 5
kombi-puden

Medela Pregnancy & Breastfeeding Pillow

Vinter & Bloom Buddy 7
kan bruges i mange år

Vinter & Bloom Buddy

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs om de 7 bedste graviditetspuder i vores graviditetspude test, hvor vi kårer den bedste pude til vordende mødre. Du finder både fakta om hver model, men vi har ligeledes samlet en masse nyttig viden til dig, så du kan træffe det rette valg. En graviditet kan være en hård belastning for kroppen, så det er vigtigt at du vælger en funktionel pude, der kan give din krop og mave optimal støtte og bedre søvn.

I vores købsguide hjælper vi dig med at vælge netop den pude, der passer bedst til dig og din krop. Du finder udførlige beskrivelser af hvert produkt, men ligeledes en masse baggrundsviden om graviditetspuder, dens betræk, det forskellige fyld, allergivenlige materialer og rengøring og pleje. I vores sammenligningstabel finder du en oversigt over de forskellige mål og funktioner, så du kan se, hvad de forskellige puder kan i sammenligning med hinanden.

Fossflakes Comfort U graviditetspude

bedst i test

Fossflakes comfort U pude
Fordele
 • pros-icon.svg Syntetiske, allergivenlige fibre
 • pros-icon.svg U-form omslutter kroppen ergonomisk
 • pros-icon.svg Kan bruges som ammepude
 • pros-icon.svg Nem at pleje og vedligeholde
 • pros-icon.svg økologisk betræk
 • pros-icon.svg Allergivenlig model

Detaljeret gennemgang

Den u-formede graviditetspude er fyldt med helt unikke fossflakes – små syntetiske fibre, formet som flager. Det er en allergivenlig sovepude, der aflaster den gravides krop både dag og nat.

Derfor skal du vælge en Fossflakes Comfort U graviditetspude

Den u-formede Fossflakes graviditetspude er specielt designet til at give den gravide krop den perfekte støtte gennem hele graviditeten idet den omfavner kroppen på begge sider. Den fylder en hel del i sengen, men er med til at sikre en god søvn. Den kan dog ikke kun bruges om natten – den er ligeledes fantastisk til at sikre den gravide god komfort i siddende stilling. Her aflaster den både ryg, arme og mave.

Multifunktionel pude

Fossflakes Comfort U pude er ikke blot guld værd i løbet af din graviditet, men den er ligeledes praktisk til tiden med den lille baby. Den kan benyttes som ammepude, hvor den både støtter mor og babys krop. Den kan bruges til at omslutte den lille sovende baby, mens mor slapper af ved siden af. Og så er den også rar at ligge med, selv når den store gravide mave er borte. En nybagt mors krop vil ikke være som før graviditeten med det samme, så puden kan give støtte til hofter, bækken, ryg mm., og sørge for, at man kan sove uden smerter.

Allergivenlig graviditetspude

Den støttende pude fra Fossflakes er helt unik, fordi den er fyldt med de specialfremstillede fossflakes. Materialet både holder på varmen, men er ligeledes hurtig til at slippe fugt. Puden er behagelig at ligge på, og bliver den flad, skal den blot rystes, for at genvinde sin volumen. Både betræk og fyld er certificeret øko tex, fri for skadelige stoffer, og begge dele kan vaskes ved 60 grader. Dette er et plus, idet snavs, gylp og andre pletter nemt kan vaskes af, uden at beskadige puden.

Zenkuru Bodypillow

bedste billige graviditetspude

Zenkuru Bodypillow
Fordele
 • pros-icon.svg U-form støtter begge sider af kroppen
 • pros-icon.svg Billig graviditetspude
 • pros-icon.svg Betræk kan tages af og vaskes

Detaljeret gennemgang

Graviditetspuden fra Zenkuru er designet til at yde optimal støtte om natten. U-formen gør at den aflaster både ryg og bækken, når man ligger med den. Betrækket kan desuden let tages af og vaskes

Derfor skal du vælge en Zenkuru graviditetspude

Det kan være rigtig svært at finde en behagelig sove- og hvilestilling mens du er gravid. Den store mave er tung, og du har måske ondt i lænden. Puden fra Zenkuru er u-formet, og den er designet til at støtte hele din krop. Du får her en behagelig og praktisk pude til en rigtig god pris.

U-form til en god nattesøvn

Graviditetspuden fra Zenkuru kan bruges både dag og nat. Men særligt om natten er det for mange gravide et tilbagevendende problem, at søvnen afbrydes af smerter i kroppen. Det er rigtig svært at finde en behagelig soveposition, især da man helst ikke må ligge på ryggen under sin graviditet. Puden fra Zenkuru er med til at sikre maksimal komfort om natten. Den støtter både hofter, mave og ryg. En ulempe er dog, at den fylder en del i hele sengen.

Støtte til tiden efter fødslen

En almindelig ammepude vil typisk være en pude, man ligger hen over sit skød, hvorpå babyen kan ligge for at nå mors bryst eller flaske. Problemet ved disse er ofte, at moderens arme og ryg ikke støttes. Ved korte amninger er dette ikke et problem, men ved amninger, der trækker i langdrag, kan det hurtigt medføre smerter hos moren i både ryg, skuldre og nakke. Den u-formede pude fra Zenkuru støtter morens krop mens barnet ammer, og den kan ligeledes benyttes på sofaen, mens man slapper af.

Bbhugme graviditets- og ammepude

bedste premium graviditetspude

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg God størrelse
 • pros-icon.svg Længde og fyldmængde kan justeres
 • pros-icon.svg Fungerer som ammepude
 • pros-icon.svg Silikoneringe er senere bideringe
 • pros-icon.svg Holder sin form

Detaljeret gennemgang

Bbhugme graviditetspuden kan justeres i længden via de medfølgende silikoneringe. Betrækket er af økologisk bomuld og vaskbart, samtidig kan puden let bruges både som amme- og sovepude.

Derfor skal du vælge en BBhugme graviditetspude

Med denne bbhugme pude, får du en lækker, lang pude, der både kan bruges dag og nat. Den fås i et udvalg af fine farver, og dens design er tidløst, så den sagtens vil kunne få en fast plads på sofaen efter graviditet og amning. Den kan benyttes i sengen, hvor den støtter den gravides bækken, eller den kan bruges på sofaen eller lænestolen. Du får her et lækkert produkt, der er udviklet specielt til gravide kvinder, for at gøre hele graviditeten nemmere og mere behagelig.

Justeres med silikoneringe

En virkelig smart funktion er de to silikoneringe, der sættes fast om puden i hver sin ende. De kan justeres, således at længden på puden kan indstilles. Det betyder i praksis at man kan indstille tykkelsen på puden. Derved får puden den hårdhed, der passer bedst til ens krop. Det er hurtigt og nemt at foretage ændringerne, hvilket er et klart plus. Silikoneringene er BPA-fri og kan senere benyttes som bideringe til den lille baby.

Fyldmateriale

Bbhugme graviditets- og ammepude er fyldt med EPS-kugler, der ligger i en inderpude. Udenom dem er der et betræk i 100 % certificeret øko bomuld. Begge dele er allergivenlige og kan vaskes ved behov. EPS-kuglerne har den store fordel, at de er lette, støjsvage og tilpasser sig den gravides krop. De kan nemt rystes på plads efter brug og er gode til at absorbere varme, så puden føles behagelig at ligge på. Efter din graviditet kan puden bruges som ammepude. Særligt her er det praktisk, at både betræk og fyld kan vaskes ved 60 grader, for der vil uundgåeligt lande gylp eller mælk på puden under eller efter amningen.

Theraline Original

den klassiske graviditetspude

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Oeko-tex certificeret betræk
 • pros-icon.svg Fyldt med vaskbare EPS-kugler
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Fyld kan fyldes i eller udtages efter behov

Detaljeret gennemgang

Den klassiske Theraline Original graviditetspude former sig efter den gravide krop med sine vaskbare EPS-kugler. Dens betræk er certificeret økologisk og den kan benyttes til amning efter fødslen.

Derfor skal du vælge Theraline Original graviditetspude

Den traditionelle pude til gravide fra Theraline er et godt valg til en god pris. Betrækket kan tages af og vaskes, og de allergivenlige EPS-kugler befinder sig i en inderpude, hvor man kan udtage eller genopfylde EPS-kugler efter behov. Betrækket er oeko tex certificeret og lavet i økologisk bomuld, så det er egnet til hjem med allergikere.

Dette er en kombineret graviditets- og ammepude, der både kan bruges under og efter din graviditet. Den er funktionel og meget behagelig at ligge på idet kuglerne former sig efter den gravides krop og tilpasser sig kropstemperaturen. Den egner sig tilmed rigtig godt som ammepude idet den både støtter baby og mors arme og skuldre.

Medela Pregnancy & Breastfeeding Pillow

kombi-puden

Medela Pregnancy & Breastfeeding Pillow
Fordele
 • pros-icon.svg God størrelse
 • pros-icon.svg Fint design med stjerner
 • pros-icon.svg Betræk i økologisk bomuld

Detaljeret gennemgang

Medela graviditetspuden er lavet i økologisk bomuld og dens fyld af EPS-kugler støtter både i liggende og siddende position. Halvmåne-formen gør den særdeles egnet som ammepude til den lille ny.

Derfor skal du vælge graviditetspude fra Medela

Graviditetspuden fra Medela er en kombipude, der både kan benyttes af den gravide under graviditeten og efterfølgende bruges som ammepude. Den har en god længde på 170 cm, og er fyldt med EPS-kugler, der er støjsvage og som har gode egenskaber i forhold til at optage varme og afgive fugt.

Betrækket er udført i certificeret økologisk bomuld, og du kan vaske puden ved 40 grader i vaskemaskine. Man behøver derfor ikke være nervøs for, at baby har direkte kropskontakt med puden, så snart den bruges under amning. Det fine mønster med stjerner passer rigtig fint til en lille nyfødt og er tilpas neutralt til at kunne ligge i de fleste hjem.

VidaXL Graviditetspude

den simple pude

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Simpel pude
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg God støtte

Detaljeret gennemgang

Den u-formede graviditetspuden fra VidaXL giver ekstra støtte til den gravide krop under og efter graviditeten. Den er udført i hvidt stof og den har et aftageligt og vaskbart betræk.

Derfor skal du vælge en VidaXL graviditetspude

Har du brug for en simpel pude med optimal støtte uden at bruge for mange penge, så er puden fra VidaXL et godt valg. Denne støttepude giver komfort til den vordende mor og støtter både mave og lænd med sine to aflange puder på hver side af kroppen. Fordelen ved en u-formet sovepude er, at den støtter begge sider af kroppen på samme tid og sørger for, at kvinden får en god nattesøvn.

Man skal være obs på, at denne type pude fylder en hel del i sengen, men taget i betragtning, at kvinden vinder en hel masse komfort er det nok en ting, de fleste vil kunne slå sig til tåls med. Du får her en simpel men meget praktisk pude, der kan købes til en rigtig god pris.

Vinter & Bloom Buddy

kan bruges i mange år

Vinter & Bloom Buddy
Fordele
 • pros-icon.svg Flere funktioner
 • pros-icon.svg Børnevenligt design
 • pros-icon.svg Aflaster bækken og maven

Detaljeret gennemgang

Graviditetspuden Buddy fra Vinter & Bloom er allergivenlig og kommer med økologisk vaskbart betræk. Den aflaster ikke blot under graviditeten, men kan senere hen bruges som sengerand i babys seng.

Derfor skal du vælge Vinter & Bloom Buddy

Graviditetspuden fra Vinter & Bloom er god til at støtte den gravides ben i liggende stilling, således at belastningen på bækkenet fordeles. Den kan derudover hjælpe med at støtte maven, så den gravide er sikret en god nattesøvn. Den særlige funktion ved denne model er, at puden efter din graviditet kan flytte over i babys seng og der fungere som sengerand.

Den er fremstillet i både certificeret økologisk betræk og polyesterfyld, er allergivenlig og tåler vask ved 40 grader i vaskemaskinen. Dette er vigtigt for produkter, der kommer i kontakt med sart babyhud, da man her helst vil undgå skadelige stoffer. Den fås i tre fine farver, så man kan vælge netop den, der passer bedst til ens stil.

Guide

Sådan vælger du den bedste graviditetspude

Det vil for rigtig mange kvinder være guld værd at købe en graviditetspude, der både kan aflaste maven, støtte bækkenet og senere hen bruges som ammepude. Der findes dog rigtig mange produkter på markedet, så vi har sammensat en guide, hvor vi hjælper dig med at udvælge den graviditetspude, der passer bedst til dine behov og din krop.

3 gode grunde til at købe en graviditetspude

 • Sov behageligt

Den voksende mave hører selvsagt med til det, at være gravid. Men jo større maven bliver, desto sværere kan det være at finde en sovestilling, der er behagelig at ligge i. En ergonomisk graviditetspude kan hjælpe med at støtte maven og aflaste mavens vægt, så du nemmere kan falde i søvn og ikke løbende vågner op med ondt i kroppen. Læg puden mellem benene for at aflaste dit bækken og brug den til at finde en behagelig stilling til natten.

 • Aflast din krop, også om dagen!

Det er ikke kun om natten, at din krop bliver træt og du trænger til hvile. En graviditetspude kan også bruges om dagen til at ligge behageligt i din sofa, støtte din tunge mave og ryg i en lænestol og den kan aflaste dit bækken, mens du ser film. Er du sengeliggende, men arbejder hjemmefra på din bærbare computer, kan den bruges til at støtte din ryg og dine arme, så du ligger optimalt og ikke får ondt, mens du skriver.

 •  Brug den som ammepude!

Din graviditetspude kan i langt de fleste tilfælde benyttes som ammepude, der både giver hold og god støtte til dig og den lille ny. En multifunktionel pude sparer ikke blot penge, men gør, at du med god samvittighed kan vælge en god graviditetspude, velvidende at du vil kunne bruge den i flere år.

Forskellige typer af graviditetspuder

Helt grundlæggende findes der tre typer graviditetspuder, der hver især har fordele og ulemper.

Aflange I-formede graviditetspuder

Den aflange pude er udført i en rund aflang I-form, som især er god til at støtte mave og bækken i sideliggende stilling. Det smarte ved denne form er, at den som regel kan formes efter behov, og ligeledes kan benyttes til at støtte kroppen i siddende stilling. Nogle puder kan reguleres, således at fyldmængden enten komprimeres eller fordeles ud på et større område. Derved kan man justere puden alt efter mavens størrelse, og senere hen kan den bruges som ammepude, der både støtter mor og barn.

Halvmåne-formet pude / C-formet pude

Den halvmåneformede pude er perfekt til at støtte kroppen både i liggende eller siddende stilling. Dens buede form gør det muligt at støtte den store mave og lægge puden mellem benene i sideliggende stilling, hvormed både mave og bækken aflastes. Denne form er rar at ligge op ad i sofaen og den fungerer super som ammepude, når den lille baby er kommet til verden.

U-formet pude

Den u-formede pude omslutter den gravide krop fra begge sider, så såvel ryg og mave kan støttes samtidigt. Den aflastende pude kan give den gravide en mere behagelig søvn, ulempen er dog, at den ofte fylder en hel del i sengen. De store u-formede puder vil typisk kræve lidt øvelse at amme med som ammepude, men til gengæld støtter den både morens krop samt det lille barn. Denne type pude vil også kunne positioneres således, at det er muligt for den gravide at sove på maven uden at belaste maven.

Betræk

Typisk vil en pude til gravide bestå af en inderpude, der fyldes med et af de nedenstående fyld. Udenpå inderpuden finder man betrækket. I langt de fleste tilfælde vil dette kunne tages af, så det kan rengøres. Der findes puder i alverdens farver og mønstre og betrækket er hyppigt udført i bomuld, jersey eller polyester. Der er altså rig mulighed for at finde en pude man både synes er pæn, og som er behagelig.

Det er altid en god ide at gå efter et betræk, der er oeko tex-certificeret. Dette sikrer at dit betræk er fri for skadelige stoffer, og du får en allergivenlig sovepude, du trygt kan ligge tæt op ad. De fleste betræk er lavet af bomuld – det er naturligt, blødt og åndbart, og så er det behageligt at ligge på og i. Det er desuden vigtigt at vælge et betræk, du enten kan tage af og vaske ved behov, eller som kan vaskes sammen med resten af puden.

Fyld

Mens du er på udkig efter en passende pude, vil du uden tvivl støde på forskellige former for fyld. Helt grundlæggende er det altid en fordel, hvis det er muligt at justere mængden eller hårdheden af fyldet. Det, der føles rart i starten, vil måske være for hårdt i slutningen af din graviditet. Det er derfor smart, hvis puden er udført således, at mængden af fyldet kan justeres løbende i takt med at maven vokser. Og husk på, at puden skal forme sig efter din krop, ikke omvendt!

Vi har forneden sammensat en kort beskrivelse af de forskellige fyldmaterialer, man hyppigt vil finde i graviditetspuder:

EPS-kugler

Det hyppigst benyttede fyld er EPS-kugler. EPS-kugler er meget lette og holdbare, de er gode til at tilpasse sig den gravide krop og de holder formen, når man først har fået lagt sig til rette. De absorberer hurtigt kropsvarme og sikrer dermed, at det er behageligt at ligge på puden. EPS-kuglerne er allergivenlige, da de kan vaskes og renses for allergifremkaldende ting, såsom husstøvmider og støv. Kuglerne er støjsvage, så de ikke larmer når man bevæger sig eller vender sig. EPS-kugler kan miste volumen ved hyppig og regelmæssig brug. Husk derfor at ryste din pude godt igennem indimellem.

Polyester-fibre / Foosflakes

Fyldmaterialet Fossflakes er slidstærke, syntetiske fibre, der er formet som små flager.

Fossflakes har evnen til at bibeholde luften mellem flagerne, så puden ikke bliver flad, heller ikke ved hyppig brug. Derudover kan materialet holde på varmen og samtidig lade fugten slippe ud, hvilket reducerer risikoen for opståelsen af husstøvmider. Dette giver perfekte betingelser for en god nats søvn. Derudover kan materialet vaskes ved høje temperaturer, hvilket gør materialet velegnet til personer med allergi og astma.

Polyestervat

Polyestervat er ligeledes et materiale, der hyppigt bliver brugt til fyld i graviditetspuder. Polyestervat har den fordel, at det er blødt at ligge på, og så er det forholdsvis billigt, så man kan få en god pude til en fornuftig pris. Ulempen ved polyestervat er, at det ikke er helt så nemt at forme puden efter sine egen krop og vatten har en tendens til at ville klumpe sammen efter et stykke tids brug. Til gengæld kan det vaskes hyppigt, således at man kan rense sin pude for støv og snavs.

Naturmaterialer: uld, bomuld og speltskaller

Der findes ligeledes puder, der er fyldt med forskellige naturmaterialer. Hermed undgår man unødig kemi, men går også tit på kompromis med komforten, da mange af disse materialer ikke er nær så behagelige at ligge på som f.eks. EPS-kugler. Et materiale som uld har eksempelvist fremragende varmeegenskaber, så det både kan regulere varme og kulde. Udvalget er ikke stort, men for dem, der lægger vægt på en graviditetspude i naturmaterialer, er det væsentligt at vide, at de også findes derude.

Allergivenlig?

En graviditetspude er et produkt, du kommer i nærkontakt med, så det er væsentligt at se på, om det produkt du køber, er allergivenligt. Vælger du et betræk af økologisk bomuld, der er oeko tex certificeret, vil du kunne bruge puden med god samvittighed. Hvis du tilmed vælger en vaskbar inderpude uden skadelige kemikalier, så kan du med god samvittighed bruge din pude i hele graviditeten og som ammepude senere hen.

Sådan vedligeholder du din graviditetspude

Det er væsentligt at vælge en pude, hvis betræk kan vaskes. Det vil næsten ikke kunne undgås, at der kommer pletter på den før eller siden. Hvis du tilmed benytter den som ammepude, skal du regne med, at den vil blive ramt af både mælk og gylp. Ved de fleste modeller kan betrækket tages af, således at det kan proppes i vaskemaskinen og rengøres. Om fyldet kan vaskes afhænger af det materiale du vælger.

FAQ

Hvilken graviditetspude er bedst i test?

Den bedste graviditetspude i test, er Fossflakes Comfort U. Dens unikke fyld er yderst komfortabelt og den er allergivenlig med et økologisk betræk og vaskbart fyld. Derfor vinde den vores graviditetspude test

Hvornår skal man bruge graviditetspude?

Graviditetspuder kan bruges før, under og efter graviditeten. Først giver den støtte om natten, under graviditeten har du den optimale støtte til mave og krop og efterfølgende fungerer den som ammepude.

Hvad gør en graviditetspude?

Den har mange anvendelsesmuligheder. Puden giver maksimal komfort i liggende position, da maven aflastes og det øverste ben kan lægges over puden. Den giver støtte i løbet af dagen og aflaster.

Hvilken graviditetspude er bedst?

Det er den pude, der passer bedst til dig og din krop!. Om det er aflastning af bækken og mave om natten eller komfort i løbet af dagen - vælg den model, der passer til dine behov.

Hvordan sover man med en graviditetspude?

De fleste synes det er bedst at ligge, så man krammer puden. Puden kan aflaste maven, og bækkenet støttes ved at det øverste ben hviler på puden. Alternativt kan puden støtte ens lænd om natten.

Hvorfor må man ikke ligge på ryggen når man er gravid?

I anden halvdel af graviditeten er maven så tung, at blodkar og vener kan blive komprimeret af vægten. Hvis dette sker, bliver ilttilførslen til barnet droslet ned og mors kredsløb bliver påvirket.

Kan man sove på maven når man er gravid?

Det anbefales ikke at sove på maven som gravid, og for de fleste vil det slet ikke være muligt. En u-formet pude kan gøre det muligt at hæve kroppen fra sengen, så maven kan få plads.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×