Fødselsdagstog – Det bedste fødselsdagstog 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Goki Fødselsdagslys Dyr Caravan GK108 2
bedste billige

Goki Fødselsdagslys Dyr Caravan GK108

Kids by Friis H.C. Andersen Fødselsdagstog Dreng 4
bedste eventyrlige

Kids by Friis H.C. Andersen Fødselsdagstog Dreng

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med et flot fødselsdagstog kan du fejre dit barns fødselsdag på festlig vis. De første børnefødselsdage er noget helt særligt for børn og forældre. Med morgensang og kage med levende lys, skaber denne særlige dag stor begejstring i familien.

Et fødselsdagstog kan bruges mange år fremover, som en del af traditionen til at fejre dagen. Toget kan bruges til at pynte morgenbordet med fødselsdagslys og gaver. Der findes mange fine fødselsdagstog til børn, og det kan være svært at vælge mellem de forskellige varianter. Togene findes i et farverigt udvalg, med forskellige temaer og funktioner.

I vores købsguide kan du læse mere om hvilke overvejelser du skal gøre dig, når du køber et fødselsdagstog til børn. Vi har valgt 5 af de bedste modeller på markedet, og vurderer dem ud fra kvalitet, funktion og design. For et hurtigt overblik over de forskellige modeller, kan du gå til vores sammenligningstabel.

Fordele
 • pros-icon.svg Børnenes favorit
 • pros-icon.svg Flere muligheder for kombination
 • pros-icon.svg Flot design
 • pros-icon.svg Håndmalet
 • pros-icon.svg Tal følger med i købet

Detaljeret gennemgang

Kids by Friis Birthday Trains Safari er det bedste af alle fødselsdagstog i test. Kids by Friis fødselsdagstog i træ med de søde safari dyr er vildt populær hos børnene.

Derfor skal du vælge Kids by Friis Birthday Trains Safari

Med Kids by Friis Birthday Trains Safari, får du det mest eftertragtede og populære tog fra kids by Friis. Hvis du som forælder følger med i familiens og venners børnefødselsdage på de sociale medier, vil du helt sikkert kunne genkende kids by Friis safaritoget fra adskillige fødselsdage.

De fleste børn er vilde med dyr fra de er helt små. Ofte handler børnebøger om dyr, dyr i skoven, på gården eller i junglen. Derfor kan du næsten være sikker på at vække begejstring hos barnet, hvis du vælger kids by Friis safari toget.

Selve toget består af: Elefanten som går forrest med snabelen viklet om flaget, giraf med en abe siddende på ryggen, et næsehorn med en lille fugl som passager på ryggen, derefter kommer den stribede zebra og til sidst har vi dyrenes konge, løven. Dyrene er håndmalede og har plads til lys og tal. Lys til fødselsdagstog sælges separat. Mange forældre vælger at bruge fødselsdagstoget som dekoration til børneværelset indtil barnet fylder år

Goki Fødselsdagslys Dyr Caravan GK108

bedste billige

Goki Fødselsdagslys Dyr Caravan GK108
Fordele
 • pros-icon.svg God kvalitet
 • pros-icon.svg Lavet i træ
 • pros-icon.svg Dyrene er rigtig flotte og farverige

Detaljeret gennemgang

Goki Fødselsdagslys Dyr Caravan GK108 er en rigtig fin fødselsdagskaravane med 8 forskellige dyr. Goki er et tysk mærke, som er kendt for deres kvalitetslegetøj i træ til børn.

Derfor skal du vælge Goki Fødselsdagslys Dyr Caravan GK108

Med Goki Fødselsdagslys Dyr Caravan GK108 får du en flot og festlig fødselsdagskaravane i træ. Det tyske mærke Goki, Gollnes & Kiesel har været på markedet længe og er kendt for at fremstille legetøj i træ i høj kvalitet. Legetøjet fra Goki er lavet med formålet at styrke barnets motoriske og sensoriske færdigheder.

Selve dyrekaravanen består af 8 flotte og farverige dyr, som hver har en pakke på ryggen. Et af dyrene har plads til tallet på barnets alder på ryggen, og i resten er der plads til at sætte lys. I karavanen er der en elefant, giraf, krokodille, bjørn, kamel, ged, næsehorn og zebra. De har alle hjul og hægter med mulighed for at placeres forskelligt. Elefanten kan dog kun stå forrest i karavanen. Farverne er rigtig flotte og hvert dyr har søde detaljer påmalet.

Med Goki Fødselsdagslys Dyr Caravan får du et super flot og festligt fødselsdagstog. Det passer perfekt til børn som elsker dyr og vil helt sikkert skabe glæde på børneværelset og til børnefødselsdagen.

Birthday Trains Konges

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Til alle aldre
 • pros-icon.svg Kan bruges som dekoration
 • pros-icon.svg Passer til ethvert hjem

Detaljeret gennemgang

Med Birthday Trains Konges fra Kongens Sløjd får du et royalt og stilfuldt fødselsdagstog, som kan bruges til at fejre fødselsdage for både børn og voksne.

Derfor skal du vælge Birthday Trains Konges

Et royalt fødselsdagstog som kan bruges til alle aldre. Her får du et virkelig elegant fødselsdagstog som vil klæde ethvert hjem. Med de afdæmpede farver og det stilrene design passer det sammen med alle slags møbler og tekstiler. Det er dansk design, fremstillet i håndmalet stentøj med neutrale farver. Det passer perfekt som dekoration og passer rigtig godt til møbler i nordisk stil og design.

Fødselsdagstoget er en parade af artister og dyr fra cirkus. Paraden består af klovnen Pjerrot, som går forrest og trækker vognene efter sig. Pjerrot har plads til et lys med tal i den ene hånd. I vognen efter Pjerrot er der en fin gul citron med blade, derefter en finurlig gås med hat og vest samt nøgle i ryggen. På den tredje vogn er der et rigtig fint lille cirkustelt og efter teltet, en løve på tribune. På den sidste vogn står en abe med lys i hånden, klædt på som portier. Sættet kommer i en fin gaveæske med tal i guld som lys.

Kids by Friis H.C. Andersen Fødselsdagstog Dreng

bedste eventyrlige

Kids by Friis H.C. Andersen Fødselsdagstog Dreng
Fordele
 • pros-icon.svg Eventyrlige figurer
 • pros-icon.svg Figurerne er håndlavede
 • pros-icon.svg Historisk dansk litteratur klassiker
 • pros-icon.svg Tal følger med i købet

Detaljeret gennemgang

Med Kids by Friis H.C. Andersen får du et håndlavet fødselsdagstog med de fineste figurer fra H.C. Andersens eventyr. Det fine tog er velegnet som dåbsgave.

Derfor skal du vælge Kids by Friis H.C. Andersen Fødselsdagstog Dreng

Her får du et flot fødselsdagstog fra Kids by Friis med fortællinger fra H.C. Andersens eventyr.

Skorstensfejeren, med det danske flag i den ene hånd, trækker toget med resten af figurerne fra eventyrene: “Den standhaftige tinsoldat”, “Prinsessen på ærten” – her i form af en sød lille “frøprins”, “Den grimme ælling” – i fuglereden sammen med de andre ællinger og sidst, men ikke mindst, hunden fra “Fyrtøjet”.

Kids by Friis H.C. Andersen Fødselsdagstog er et fødselsdagstog som helt sikkert vil sætte prikken over i’et ved bordet, når den lille dreng holder fødselsdag. Fra H.C. Andersens fortællinger får du en del af dansk litteraturhistorie med ved bordet på børnefødselsdagen.

Kids by Friis fødselsdagstog er ideel som gaveidé til den nyfødte baby.

Et fødselsdagstog er noget helt specielt, da det kan bruges som en del af traditionen, til at fejre fødselsdagen år efter år. Fødselsdagstoget med de tændte stearinlys, som barnet ser frem til at puste ud, er en vigtig del af pynten på bordet, når I holder børnefødselsdagen.

Her får du et kids by Friis fødselsdagstog som kan bruges i mange år. Fødselsdagstoget kan bruges som dekoration på børneværelset indtil barnet fylder år.

Fordele
 • pros-icon.svg God kvalitet
 • pros-icon.svg Ekstra tal medfølger
 • pros-icon.svg Flot og farverigt

Detaljeret gennemgang

Her får du Kids by Friis fødselsdagstog i fine farver til familiens lille prinsesse.
Toget er ideelt til prinsessen, som elsker alt fra det lyserøde univers.

Derfor skal du vælge Kids by Friis fødselsdagstog prinsesse

Du skal vælge Kids by Friis fødselsdagstog hvis du har en pige som er vild med prinsesser og alt hvad der hører til prinsessens univers. Med Kids by Friis fødselsdagstog kan din lille pige fejre fødselsdagen på bedste royale manér.

Fødselsdagstoget består af: Prinsessen som går forrest, en cupcake til lys, en elefant med flag, pakke med sløjfe og lys og en puddelhund på tribune som bærer et lys.

Fødselsdagstoget er populært på grund af de fine farver og det festlige design. Det fine fødselsdagstog vil helt sikkert vække begejstring hos den lille pige. Perfekt til at sætte prikken over i’et ved morgenbordet med fødselsdagslys til prinsessen.

Fødselsdagstoget er populært som gave til den nyfødte pige. Det kan fint bruges til at dekorere børneværelset indtil baby fylder år for første gang.

Det fine fødselsdagstog fra Kids by Friis har ekstra tal som følger med i købet. Lys skal købes separat. Fra Kids by Friis, findes hvert bogstav i alfabetet med tilhørende dyr til navnetog, så barnet kan have sit fødselsdagstog med navn. Hvert bogstav skal tilkøbes og hvert bogstav sælges separat.

Guide

Sådan vælger du det bedste fødselsdagstog

Et fødselsdagstog kan danne ramme om fødselsdagstraditionerne mange år frem. Derfor er det ikke bare om at købe det første og bedste. I nedenstående købsguide vil vi komme ind på nogle af de overvejelser du bør gøre dig inden køb.

Derfor skal du vælge et fødselsdagstog

De fleste børn elsker tog, og derfor er et fødselsdagstog er et godt alternativ til det traditionelle danske flag, når du skal fejre børnefødselsdagen. Vognene i toget er praktiske som lyseholdere eller til at holde bogstaverne i barnets navn. Desuden er vognene fine som pynt med festlige figurer og farver.

Hver gang du finder fødselsdagstoget frem, vil du helt sikkert se et lille smil. Toget bliver forbundet med en del af den tradition, det er at holde fødselsdag for barnet.

Hvilket fødselsdagstog skal du vælge

Der findes mange forskellige varianter af fine tog at vælge mellem. Der findes et stort udvalg af håndlavede fødselsdagstog i træ, med mange fine farver og figurer.

Heldigvis er det svært at vælge “forkert”. Fødselsdagstog vækker stort set altid begejstring hos barnet, som jo er den vigtigste.

Det er ofte forældrene der vælger, hvilken variant der skal købes. Der findes stadig traditionelle idéer om legetøj, med lyserød til piger og lyseblå til drenge.

Det samme gælder for dåbsgaver til piger og drenge, hvor der er tradition for at give lyserød til piger og lyseblå til drenge. Du kan også vælge variant beregnet til pige eller drenge når du vælger fødselsdagstog.

Hvornår kan du starte med at bruge et fødselsdagstog?

Det anbefales at bruge fødselsdagstoget fra barnet fylder et år. Et fødselsdagstog kan bruges i rigtig mange år og er en stor del af traditionen i mange danske hjem, når der skal fejres børnefødselsdag.

En god gaveidé

Et fødselsdagstog er en rigtig god idé som gave. Toget er perfekt som barsels- eller dåbsgave. Et fødselsdagstog er populært som gave til baby fra både forældrene og bedsteforældre, på barnets første fødselsdag.

De flotte fødselsdagstog, og begejstringen hos barnet når det skal puste lysene i toget ud, er med til at skabe minder for familien på dit barns fødselsdag.

Tilbehør til fødselsdagstog

Der findes forskellige slags tilbehør du kan købe til fødselsdagstog. Til kids by Friis findes der lys til fødselsdagstog. Lys til fødselsdagstog skal købes separat. Kids by Friis sælger også bogstaver til togene. Der findes et dyr til hvert bogstav. Hvert dyr holder et bogstav og “kobles på” toget med hægter. Nogle af dyrene fungerer og som holdere til stearinlys.

Nogle fødselsdagstog fra kids by Friis har figurer fra kendte fortællinger og bøger. De mest populære figurer er fra bøger med H.C. Andersens eventyr.

Der findes altså mange muligheder og kombinationer, så toget kan tilpasses personligt til dit barn og gøres endnu mere festligt at se på.

Håndlavede fødselsdagstog i træ

Håndlavede fødselsdagstog i træ er rigtig søde og populære især til de helt små. Generelt er er fødselsdagstog ikke beregnet til leg, men der findes enkelte modeller af denne type som er mere velegnede end for eksempel et fødselsdagstog i stentøj. Fødselsdagstog i stentøj er udelukkende til dekoration.

Flere muligheder

Mange fødselsdagstog har flere muligheder for at bytte rundt på de forskellige dele i rækken.

Der er også muligheder for at hægte flere dele på eller tage eventuelle dele af. De fleste har plads til både lys og bogstaver til barnets navn

Funktioner

Fødselsdagstoget er først og fremmest beregnet til at fejre dagen, som dekoration til bordet og lyseholder. Nogle fødselsdagstog bliver dog så populære, at de anvendes som dekoration i hjemmet eller på børneværelset.

Kan toget bruges til at lege med?

Nej, toget er ikke beregnet som legetøj. Hvis det lille barn får toget i pakke vil det naturligvis tro at det er trælegetøj.

Det er vigtigt at understrege at fødselsdagstog i træ, og andre materialer, ikke er beregnet som legetøj. Et fødselsdagstog i træ kan bruges som pynt til børneværelset og til fødselsdag, men aldrig til leg. Togene har små dele som er uegnede for mindre børn.

De bruges sammen med fødselsdagslys, som oftest er levende lys.

I de nordiske land, er vi ivrige efter at tænde stearinlys, og børnefødselsdagen er bestemt ingen undtagelse. Levende lys ved morgenbordet er tradition ved en dansk fødselsdag.

Et fødselsdagstog i træ med levende lys skal holdes i sikker afstand fra børn og eventuelle tekstiler. Levende lys kræver opsyn af en ansvarlig voksen.

FAQ

Hvilket fødselsdagstog er bedst i test?

Det bedste fødselsdagstog i test er Kids by Friis Birthday Trains Safari. Kids by Friis fødselsdagstog Safari er helt sikkert det mest populære blandt børnene. Det er flot designet og lavet i høj kvalitet.

Fødselsdagslys og sikkerhed - Hvad skal jeg være opmærksom på?

Pas på børnene, og sørg for at puste lysene ud så hurtig som muligt. Hvis det er nødvendigt, så hold barnets hår væk, når det skal puste lysene ud.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×