Flyverdragt test

Af Heidi BAdge
Heidi
Didrikson Bjoernen Kids Flyverdragt 4
Den justerbare og varme flyverdragt

Didrikson Bjoernen Kids Flyverdragt

Name It Snow 10 Snowsuit 5
Bedste flyverdragt til hverdagsbrug

Name It Snow 10 Snowsuit

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En flyverdragt er en essentiel ejendel når man er barn i Danmark, og gerne vil fylde spanden med snesjap, og lege fangeleg på de kolde dage. Både de helt små samt de større børn, bruger hver dag mange timer udendørs. At give dit barn den bedste flyverdragt for optimal leg burde være en smal sag.

Eller hvad?

Måske står du overfor at skulle købe den allerførste flyverdragt til dit barn og vil bare have den absolut bedste flyverdragt, uanset prisen. Måske er din lille baby vokset sig til en stor vildbasse ,så du er på jagt efter en virkelig holdbar flyverdragt, men vil ikke bruge en formue.

Der er mange flyverdragter at vælge imellem. De kommer i forskellig kvalitet, design og i meget forskellige prisklasser. Behovene er individuelle, så for at gøre det nemmere og mere overskueligt for dig at vælge den rigtige flyverdragt til dit barn, har vi gennemgået en række test af de bedste flyverdragter. 

Det er også værd at læse vores praktiske guide igennem, så du ved hvad du skal være særligt opmærksom på når du vælger en flyverdragt til din arving, samt hvad de forskellige udtryk dækker over.

I gennemgangen af de bedste flyverdragter har vi lagt vægt på disse ting;

 • Vind- og vandtæthed
 • Varmeevne
 • Slitage og smudsafvisning
 • Sikkerhed
 • Detaljerne

Reima Stavanger Flyverdragt

Den bedste flyverdragt

Fordele
 • pros-icon.svg Flyverdragten er fuldstændig vand- og vindtæt og egner sig til al slags vintervejr
 • pros-icon.svg Stavanger er en meget isolerende og varm flyverdragt
 • pros-icon.svg Den bliver stort set ikke beskidt! Flyverdragten fra Reima er overfladebehandlet så al smuds falder af.

Detaljeret gennemgang

Reima Stavanger flyverdragten til børn er til dig der ikke vil gå på kompromis. 

Flyverdragten er lavet i slidstærkt materiale, med en smudsafvisende og miljøvenlig coating (Bionic Finish Eco). Det vil sige; Ingen brug af fluor eller andre skadelige stoffer. 

Selve flyverdragten har en fleksibel pasform med justerbar talje. Den egner sig til alle slags vejrforhold, da den er vind og vandtæt og samtidig har en høj åndbarhed, der gør den behagelig for dit barn at bære.

Det essentielle er på plads i form af en aftagelig hætte og aftagelig pelskrave, samt justerbare stropper til at holde støvlerne på plads.

Derfor skal du vælge Reima Stavanger Flyverdragt

Reima flyverdragter ligger bestemt i den dyrere ende, men du får virkelig også kvalitet til prisen. Reima Stavanger har vundet i flere flyverdragt test, og hvis den perfekte flyverdragt findes er dette et godt bud; Det er en flot flyverdragt som er slidstærk og behagelig og med garanti vil holde til lidt af hvert.

Den er desuden udstyret med to udvendige lommer samt en indvendig med lynlås

God i vand, vind og vejr

Materiale og coating er lavet i så god kvalitet, så selvom din lille gut har sat sig i en stor vandpyt – og gerne vil blive siddende, vil du ikke finde våde bukser bagefter, da den har en god vandtæthed.

Snestop i buksebenene, i form af en tyk gummikant og praktiske trykknapper til at stramme rundt om støvlerne giver dig også ekstra sikkerhed for at elementerne bliver holdt i skak.

Sikkerheden er i top

I de mørke måneder er det ekstra vigtigt at trafikanter kan se dit barn. Reflekserne på Stavanger flyverdragten er placeret på de mest bevægelige dele af kroppen så synligheden er ekstra stor.  I 2019 vandt Reimatec en EU-pris, for at sikre en højere synlighed i form af reflekser vintertøjet, så sikkerheden er helt på plads.

En aftagelig hætte med trykknapper gør det lettere at sætte den af og på. Pelskanten på hætten kan også let tages af og på hvis du ønsker. Trykknapperne giver hurtigt efter, hvilket betyder at hætten simpelthen bare ryger af hvis dit barn skulle hænge fast i noget.

Lang holdbarhed

Smudsafvisning betyder ikke kun at dit barn ser pænt og rent ud, men faktisk forlænger det holdbarheden betragteligt. Vand og jord falder næsten bare af, eller kan tages med en fugtig klud. Det betyder i sidste ende, mindre slid på flyverdragten – også i form af færre vaske som har det med at slide på ethvert materiale.

Reima Puhuri Winter Overall

Den bedste til de mindste

Fordele
 • pros-icon.svg Rigtig godt isolerende. Flyverdragten holder kulde ude selv i mange timers udendørs leg.
 • pros-icon.svg Isolerende sæde – Den isolerende siddepude ved bagdelen er en skøn foranstaltning!
 • pros-icon.svg Flyverdragten er lavet i kvalitetsmateriale som er meget vand- og smudsafvisende, der gør den nem at rengøre.

Detaljeret gennemgang

Reima Puhuri er en vinterflyverdragt, designet specielt til børn i tumlingealderen. 

Som alle flyverdragter fra Reima, er Puhuri fremstillet med miljøvenlig coating, og smudsafvisende overflade uden brug af skadelige stoffer. Materialet er let og foret er glat og isolerende.

Sædet er desuden ekstra isoleret og lynlåsen ekstra lang. Både hætte og fodstropper kan tages af. Der er elastik ved både hånd og ben åbning, samt  lynlås i lommerne til at tage din lille eventyrers skatte med hjem.

Derfor skal du vælge Reima Puhuri Winter Overall

Puhuri ligger højt på listen i flere flyverdragt test. Den har en række detaljer som gør den specielt velegnet til de mindre børn og så er den lavet i god kvalitet til en fair pris.

Isoleret bagdel og lang lynlås

En af de største fordele ved Puhuri flyverdragten er detaljen med det isolerede sæde. En siddepude vil holde din lille dreng eller pige varm og tør bagpå når det er tid til at rutche i sneen eller sidde i vandpytterne på legepladsen.

Den lange lynlås gør det meget nemmere – for dig – at få dit barn i dragten og ud ad døren.

Let materiale der giver en slidstærk flyverdragt

Puhuri flyverdragten er ekstra Isolerende og varm men samtidig dejlig let at bære. – Test viser at dragten kan klare ned til -20 grader.

Den kan nemt vaskes hvis det skulle blive nødvendigt. Men det gør det sjældent da skidt glider af så let som ingenting. Faktisk kan det bare tørres af med en håndflade! Ganske praktisk. Den gode smudsafvisning giver dig også en længere holdbarhed på flyverdragten

Behagelig flyverdragt

Størrelserne viser sig at være en smule store i det, men når det gælder en flyverdragt, er det faktisk mest en fordel. Der er plads til at have en tyk trøje på under dragten, ligesom der er plads til at lege vildt, uden at der er noget der strammer.

Reimi Puhuri får i det hele taget rigtig meget ros for at børnene føler sig godt tilpas i dragten. Der er ikke noget der strammer, og så er der plads til at vokse helt op til 6 cm så kan den bruges igen til næste år

God synlighed med flotte mønstre og reflekser

Reima er gode til at sikre synligheden på deres flyverdragter ved at placere reflekserne de rigtige steder, og sørge for en tilpas mængde. Dragten fra Puhuri er ingen undtagelse. Puhuri kommer desuden med flotte mønstre, og i farver der vil passe til både drenge og piger og sørge for at lyse op i de mørke vintermåneder.

En fant Flyverdragt

Den bedste åndbare til alle piger

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Flæserne er dekorative, og en drøm af en flyverdragt til den pigede pige
 • pros-icon.svg Gode reflekser langs hele dragten, der giver god synlighed
 • pros-icon.svg Flyverdragten har ekstra store lommer til alle de små skatte din datter finder på vejen.
 • pros-icon.svg Thinsulate fleece foring der er både blød, behagelig og varm

Detaljeret gennemgang

Flyverdragten fra En fant er designet med flæser og i flotte mønstre.

Indersiden er foret med blødt og let Thinsulate fleece, for at sikre en åndbar flyverdragt der kan holde dit barn dejlig varmt.

En Fant flyverdragten er udstyret med en ekstra lang lynlås, og ved halsen et dobbelt vindfang til at holde kulden ude. 

Miljøvenlig overfladebehandling (Bionic-finish ECO) afviser nemt smuds og skidt, og velcro spænder og ribkant ved både hænder og ankler sørger for at holde vand og sne på afstand.

En fant flyverdragten kommer i farverne Old Rose, Harvest Gold og Ash Rose.

Derfor skal du vælge En fant flyverdragt

En fant har lavet mere end blot en flot flyverdragt der vil skille sig ud på legepladsen. Det er en meget åndbar flyverdragt, der vil holde din lille pige dejlig varm og komfortabel mens hun har den på.

God pasform

De elegante flæser over skuldrene er blot en detalje, men dragten har en god pasform med elastik i ryggen der gør den behagelig at bære, mens din datter ser fin ud. Den passer til både den slanke pige samt den runde af slagsen.

Høj åndbarhed

Det bløde 3M™Thinsulate fór gør dragten blød og lækker indvendig og samtidig meget åndbar og let at bære i forhold til andre dragter – din datter kan lege ubesværet i denne dragt uden at blive svedig og fugtig

Aftagelig hætte for sikkerheden

Den aftagelige hætte er egentlig et must på overtøj til børn, og En fant har gjort hætten rigtig let at tage af og på med fine sølvfarvede trykknapper. Den aftagelige hætte skal af når barnet skal lege så den ikke skygger for udsynet eller kommer til at hænge fast i klatrestativet. Når dit barn skal transporteres, kan du med lette trykknapper sætte hætten fast og holde vind og regn ude.

Gode reflekser og lang lynlås

Gode reflekser langs hele siden af dragten, gør at man nemt kan se dit barn når mørket falder på. Den ekstra lange lynlås vil hjælpe dig til at tage flyverdragten af og på dit barn uden de store kampe.

Didrikson Bjoernen Kids Flyverdragt

Den justerbare og varme flyverdragt

Didrikson Bjoernen Kids Flyverdragt
Fordele
 • pros-icon.svg Størrelsen kan justeres. Både arme og ben kan forlænges en hel størrelse!
 • pros-icon.svg Slidstærkt materiale, med ekstra forstærkninger er virkelig praktisk.
 • pros-icon.svg God bevægelsesfrihed og en god pasform, giver dit barn optimale forhold til udendørs leg.
 • pros-icon.svg Rigtig god flyverdragt i det kolde vejr

Detaljeret gennemgang

Didriksen Bjoernen flyverdragt til børn, er en ekstra justerbar flyverdragt af høj kvalitet.

Dragten er udstyret med isolerende polyesterfór og er både vand- og vindtæt. 

Den er lavet i slidstærkt materiale, og der er indsat forstærkninger på de mest udsatte steder på dragten. 

Velcrobånd og elastikker ved håndled og ankler sørger for at holde vand ude, mens et blødt jersey stof giver plads til tommelfingrene og holder vanten på plads. 

Didrikson Bjoernen har desuden en hagebeskytter og aftagelig hætte med imiteret pels som også kan tages af.

Derfor skal du vælge Didrikson Bjoernen Kids Flyverdragt

Didrikson Bjoernen er en varm flyverdragt til udendørs leg, og som kan bruges mange år i træk. Desuden har den vundet Bedst i test i Sverige i 2018.

Didrikson har relativt store størrelser hvilket er godt at være opmærksom på inden køb.

God varme, ikke så god åndbarhed

Didrikson Bjoernen er en ideel flyverdragt til de kolde vintre, eller skiferierne højt mod nord. Flere flyverdragt test melder om en rigtig god og varm flyverdragt. Da flyverdragten både isolerer godt og er meget vandafvisende skal du ikke bekymre dig om kulde og våde maver. Dog går den gode isolering ud over åndbarheden som ligger i den lave ende. Dit barn vil nok have behov for at åbne lidt op foran, for ikke at svede i den vilde leg i sneen.

Det er trods alt bedre at den holder barnet varmt, end at måtte afbryde legen fordi dit barn er blevet for kold.

Meget justerbar til mange års brug

Didrikson Bjoernen flyverdragt har en virkelig speciel feature som man ikke ser ofte.

Den er nemlig lavet så den kan justeres i både ærmer og ben helt op til 6 cm. Du kan altså bruge dragten i mange år frem ved blot at sprætte en søm op.

Lukninger ved både arme og ben samt den aftagelige hætte, kan også justeres så den passer perfekt til dit barn og samtidig holder elementerne ude.

I forskellige flyverdragt test, scorer Bjoernen i den lavere ende i forhold til slidstyrke, men det er mest udseendesmæssigt at flyverdragten tager skade efter et par sæsoner. Den er stadig fin i brug og scorer til gengæld højt i forhold til pasform og bevægelsesfrihed.

Æstetisk og moderigtig flyverdragt

Bjoernen er rigtig flot og dragten sidder rigtig godt på alle børn. Den kommer i flere farver – både ensfarvet og colorblocked i mange variationer. Den er udstyret med to sidelommer og en praktisk brystlomme

Name It Snow 10 Snowsuit

Bedste flyverdragt til hverdagsbrug

Name It Snow 10 Snowsuit
Fordele
 • pros-icon.svg En god flyverdragt til det aktive barn
 • pros-icon.svg Flyverdragten er billig, og du får samtidig en god kvalitet.
 • pros-icon.svg Flyverdragten er overraskende vandafvisende med god slidstyrke

Detaljeret gennemgang

Snow 10 fra Name It er en flot flyverdragt som er både isolerende, og vind- og vandtæt, og kommer med fine mønstre i flotte farver. 

Dragten har både blødt fleece på indersiden og i den aftagelige hætte med imiteret pels. Den er udstyret med elastikkanter til at holde sne og sjap ude og har synlige reflekser til at lyse op i mørket. Elastikstropper holder vinterstøvlerne godt på plads.

Hvorfor skal jeg vælge Name It Snow 10 Snowsuit

Med flyverdragten Fra Name it får du en billig flyverdragt af god kvalitet. Den er ideel til børnehavebrug og til ture på legepladsen generelt.

En flyverdragt til hverdagsbrug

Når du bruger noget hver dag, er det rart at det er af rigtig god kvalitet. Prisen er måske underordnet, da du ved at du vil bruge det mange år frem.

Omvendt er det oftest med børnetøj. Det kan synes som penge ud ad vinduet da de vokser ud af størrelserne, før du kan blinke med øjnene. Med de milde vintre i Danmark, er det begrænset hvor meget din lille pusling rent faktisk er i sin flyverdragt.

Derfor er flyverdragten fra Name It den perfekte flyverdragt til hverdagsbrug. Den fungerer så absolut, og vil ikke ruinere dig. Omvendt vil den heller ikke holde mange år frem, eller være god i ekstremt vejr.

Al slags vejr og dansk regnvejr

Det høje vandsøjletryk, og den vandafvisende overfladebehandling vil med garanti holde tør i regndansen. Desuden gør den tætte vævning at det er en vindtæt flyverdragt, som hjælper til at holde på varmen.

Er dit barn meget aktivt kan du dog mærke det på flyverdragtens åndbarhed som ligger i den lavere ende. Ved meget fysisk leg kan dragten efterlade dit barn en smule svedig. Snow 10 er dog en flyverdragt der dur i al slags vejr, men i kortere perioder.

En flyverdragt der har hvad den skal have

Flyverdragten Snow 10 indeholder alle de nødvendige funktioner og egenskaber du kan forvente af en almindelig flyverdragt. Der er en aftagelig hætte, og justerbare gummistropper til at holde buksebenet på plads.

De mange flotte farver betyder også at der er en flyverdragt for enhver smag, og som sammen med de fint placerede reflekser vil være synlig i trafikken.

Det er ikke mærkeligt at Name Its flyverdragter ses over de fleste legepladser i landet.

Lindberg Explorer Baby Overall

En flyverdragt til alle årstider

Fordele
 • pros-icon.svg Flyverdragten kan bruges i al slags vejr, ikke kun om vinteren. Er det en våd dag, er dragten perfekt til mudderleg.
 • pros-icon.svg Flyverdragten er nem at vaske

Detaljeret gennemgang

Lindberg Explorer er den type flyverdragt vi kalder en Skaldragt, eller Overgangs flyverdragt. 

Flyverdragten er lavet i et stilrent design, og til at bruge i al slags vejr. 

Til de kolde dage kan man med fordel give sit barn et lag isolerende lag tøj indenunder. Lindberg Explorer er udstyret med forstærkninger ved bagdel og knæ, aftagelig hætte, elastiske manchetter ved håndled og ankler, samt justerbare fodstropper til at holde skoene på plads. 

Hvorfor skal jeg vælge Lindberg Explorer Baby Overall

Hvis du skal bruge en skal eller overtræksdragt er Lindberg en rigtig god udgave af slagsen. Den er udstyret med en række praktiske funktioner der giver dit barn mere bevægelsesfrihed og holder ham eller hende tør og tryg til at lege udenfor samtidig med at tøjet indenunder ikke bliver slidt.

Flyverdragt til den lille vilde

Det elastiske og forstærkede materiale på både skuldre knæ og bagdel, betyder at din lille vildbasse kan hoppe springe, kravle og løbe uden der er noget der strammer eller blive revet hul på. Dragten skal nok følge med.

Der er en bred elastik ved ærme og bukseben der sørger for at dit barn er tør selv efter et par kolbøtter ned ad jordhøjen.

Til de blæsende dage, højt mod nord vil den høje krave beskytter vise sig rigtig rar.

Ikke en varm flyverdragt

Lindberg explorer er ikke en isolerende flyverdragt og du vil derfor være nødsaget til at købe enten en ekstra dragt eller et sæt isolerende overtøj til at have under skaldragten når vinteren sætter ind. Alternativt fungerer Lindberg Explorer rigtig godt som overgangs flyverdragt til både forår og efterår.

Lavt vandsøjletryk

Et lavt vandsøjletryk betyder ikke nødvendigvis at dragten ikke kan holde dit barn tør når han eller hun leger udenfor. Dragten er som sådan vandtæt og den er designet netop til udendørs leg, men ikke til meget våde dage, hvor dit barn kan vælte sig ubekymret i vandpytter i timevis.

Guide

Reima Stavanger Flyverdragt Reima Puhuri Winter Overall En fant Flyverdragt Didrikson Bjoernen Kids Flyverdragt Name It Snow10 Snowsuit Lindberg Explorer Baby Overall
Materiale 100 % Polyamid 100 % polyester 100 % Nylon 100 % Polyamid 100 % Polyester
49% Polyester 44% bomuld 7% Nylon
For 100 % Polyester 100 % Polyester Thinsulate Fleece 100 % Polyester Fleece 100 % Nylon
Størrelser 92-140 74-98 80-110 80-130 80-110 74-98
Vandtæthed/Søjletryk (mm) 12000mm 8000mm 10000mm 10000mm 10000mm 3000mm
Åndbarhed 7000g/m2/døgn 7000g/m2/døgn 8000g/m2/døgn 4000g/m2/døgn 4000g/m2/døgn 5000g/m2/døgn
Svejsede/Tapede sømme
Tapede sømme Tapede sømme Tapede sømme Hel tapede sømme Svejsede
Vaskbarhed 40 grader maskinvask
40 grader, tåler tørretumbling ved lav varme
40 grader ingen tørretumbling
40 grader
Imprægnering Bionic Finish ECO Bionic finish ECO Bionic finish ECO PCF fri vandafvisende
Bionic Finish ECO

Hvad skal du overveje inden du vælger en flyverdragt til dit barn

Hvem er flyverdragten til?

Det giver selvfølgelig sig selv at du skal vælge den rigtige størrelse til dit barn så det kan føle sig godt tilpas imens det leger.

Men hvad du også skal overveje, er hvilken type dragt der passer bedst til dit barns alder og det behov den har. Det kan også være en god ide at vælge en justerbar flyverdragt så dit barn kan vokse i den og har større bevægelsesfrihed. Mange flyverdragter har justerbar talje, og justerbare elastikker.

Flyverdragt til baby

Er dit barn f.eks. endnu under kravlealderen og flyverdragten blot overtøj til køreturen behøver du endnu ikke bryde dit hoved med slidstærkhed, vandsøjletryk og deslige.

Du skal blot kigge efter om flyverdragten har en god polstring og god åndbarhed så din baby holdes varm men fri for sved.

Flyverdragt til tumlingen

Er dit barn derimod nået tumle alderen, og knæene temmelig udsatte vil det være praktisk at der er forstærkning på knæ og bagdel så dragten ikke rives let it og din lille eventyrer har frit slag. Smudsafvisende materiale er enhver forældres drøm og findes i dag på mange flyverdragter – det gør bare hverdagen lidt nemmere.

Flyverdragt til børn i børnehavealderen

Når dit barn når Børnehavealderen vil du formentlig have lidt erfaring med flyverdragter allerede. Børnehavebørn er meget ude og lege, og i al slags vejr.  Her bliver det vigtigt med en vandtæt flyverdragt med tapede sømme som holder barnet varmt. Børn i denne alder er ofte ude i længere tid ad gangen, og det er værd at investere i en god flyverdragt.

En vandtæt flyverdragt

Vandsøjletryk er lig med materialets vandtæthed og er måske det allervigtigste når du er på udkig efter den bedste flyverdragt.

Når dit barn skal have en flyverdragt til, specielt den danske vinter, betyder vandtætheden en hel del, fordi hele formålet med en flyverdragt ikke kun er at holde dit barn varm, men også tør gennem vandpyttehop og snesjap.

Hvad betyder vandsøjletryk på en flyverdragt?

 • <5.000 mm – Flyverdragten er vandtæt til et par timers leg i regnen, og til en enkelt større regnbyge. Specielt til de mindste børn, er dette rigeligt, da de ikke opholder sig ude meget længe.
 • <8.000 mm – Flyverdragten er vandtæt til leg og længere ophold i kraftigt regnvejr. Til de større børn, vil dette være et godt valg.

Vandafvisende flyverdragt

Ifølge teknologisk institut kan en flyverdragt med et vandsøjletryk på 3000 sagtens holde dit barn tør igennem en almindelig hverdag, men hvis du gerne vil være på den sikre side så gå efter et højere vandsøjletryk.

En del flyverdragter har et vandsøjletryk helt op til 10.000 mm, og så får du altså en dejlig flyverdragt som uden tvivl er vandtæt.

At gå efter et højere vandsøjletryk end du har behov for er heller ikke helt dumt, da det viser sig, gennem diverse flyverdragt test at mange lover et bestemt vandsøjletryk, men ikke kan leve helt op til det.

Imprægnering/coating

Imprægnering hænger også sammen vandtætheden på en flyverdragt. De fleste dragter er imprægneret ved køb, og flere af dem vi har gennemgået og anbefaler her, kommer med en miljøvenlig coating/imprægnering som hedder Bio-Finish ECO.

Bio-Finish ECO sikrer at der ikke er brugt kemikalier i imprægneringen som ophobes i miljøet.

Imprægneringen er også fri for Fluorstoffer som er mistænkt for at have en lang række skadelige effekter på børn og voksne.

Når du har vasket flyverdragten en del gange vil noget af imprægnering være vasket af.

Det kan derfor virkelig betale sig at selv imprægnere flyverdragten, og dermed forlænge dens holdbarhed betydeligt.

Svejsede/ tapede sømme

Vær opmærksom på at vandtætheden på flyverdragten som helhed, også afgøres af sømmene. Sømmene skal være svejsede eller tapede og jo færre sømme der er, des mindre er muligheden for at vand trænger igennem. Vær forsigtig med at tørre flyverdragten ved høje grader, da det kan løsne den tapede søm. En underkant på lynlåsen vil også sørge for at holde din guldklump tør.

Der er elastik kant på de fleste flyverdragter for at give mindre mulighed for at vand, mudder og sne kan trænge ind gennem ærme- og bukseåbninger.

Isoleringsevne

De fleste flyverdragter til børn er lavet til vinterbrug og er derfor også udstyret med isolerende for, i form af fleece, plys eller termo.

Nogle flyverdragter fungerer mere som en skaldragt, eller overgangsdragt hvor du vil give dit barn et isolerende lag tøj under dragten i de koldere måneder. Isoleringsevnen her, handler mere om at være vindtæt.

En tæt foret flyverdragt kan af og til mindske dens åndbarhed og også minimere bevægelsesfriheden. Det er derfor ikke helt dumt at købe en dragt i en lidt større størrelse.

Vindtæt

Hvis flyverdragten er vindtæt, vil den også være bedre til at holde på varmen.

Gå derfor efter en flyverdragt der decideret oplyser at materialet er vindtæt, og at den kan lukke godt til i alle åbninger. Specielt halsåbningen er vigtig, og derfor er nogle dragter udstyret med en ekstra fold og høj krave.

Holdbarhed

Det er bestemt rart at en flyverdragt har en god holdbarhed, og som med så meget andet går prisen ofte hånd i hånd med kvalitet og holdbarhed.

Men hvor holdbar skal flyverdragter til børn være? Det afhænger af hvilke kriterier du stiller op.

Skal flyverdragten have en høj gensalgsværdi – altså kunne sælges videre til en god pris, skal du naturligt gå efter en virkelig kvalitets stærk flyverdragt. Du må her forvente en højere pris, men kan samtidig forvente at få en del af din investering igen ved gensalg.

Måske er det nok for dig at flyverdragten, bliver lidt slidt ved brug og kun holder en enkelt sæson eller to. Her kan de billigere modeller sagtens være en fantastisk flyverdragt til dit barn.

Alle de testede produkter vi har gennemgået har en fin holdbarhed og du skal være meget uheldig hvis den går i stykker i løbet af en enkelt sæson. Dog svinger kvaliteten med prisen, og der er dragter der kommer bedre igennem sæsonen end andre, hvorfor de har vundet bedst i test og generelt scorer højere hos bruger anmeldere.

Hvordan ved jeg om en flyverdragt har en god holdbarhed?

Holdbarheden på en flyverdragt er nært forbundet med slidstyrken. Vær derfor opmærksom på alle disse parametre:

 • Overfladebehandling. En god overfladebehandling betyder at dragten ikke så nemt bliver slidt eller revet itu, hvis barnet hænger fast i noget i skoven, eller leger vildt på den bare jord.
 • Vandafvisende materiale. Kan skidt og snavs nemt tørres af betyder det mindre slid på flyverdragten generelt, men også i forhold til færre vaske som også kan slide i længden.

Åndbarhed

Åndbarheden i dit barns flyverdragt er utrolig vigtig. Hvis flyverdragten er lavet af materiale der ikke har en god åndbarhed, vil dit barn hurtigt komme til at svede, og blive fugtig under flyverdragten.

Dilemmaet her ligger i at åndbarhed og varmeevne ikke går hånd i hånd. Faktisk er det sådan at jo bedre foret, isoleret og varm flyverdragten er, jo lavere vil dens evne være til at lade kropsvarme trænge igennem stoffet.

Alle de flyverdragter vi har gennemgået er af god kvalitet både i forhold til varmeevne og åndbarhed. Hvad jeres behov er, afhænger af hvordan dit barn skal bruge flyverdragten.

For de mindste børn, der kun kan løbe og hoppe i begrænset omfang, vil åndbarhed på 4-5000 være helt fint, mens de større børn uden tvivl vil have glæde af en flyverdragt med åndbarhed over 8000

 • 5.000 < g/m2/døgn: Hvis dit barn leger aktivt og bliver lidt forpustet.
 • 8.000< g/m2/døgn: Når barnet leger meget aktivt og vil blive forpustet og svede.

Vedligeholdelse/ vask

Det er essentielt at følge vaskeanvisningen i alt overtøj da det kan variere meget hvad det kan tåle. Det kan være temmelig upraktisk ikke at kunne vaske en flyverdragt til dit barn, da de jo kan have uheld af både den ene og anden slags. Alle flyverdragter vi har gennemgået, samt flyverdragter generelt, kan holde til maskinvask på 30-40 grader, og de fleste, med enkelte undtagelser kan også tåle tørring i både varmeskab og tumbler ved lav varme.

Det er vigtigt at undgå den høje varme da det kan bryde den imprægnering (coating) der er lagt på flyverdragten for at gøre den vand- og smudsafvisende. For mange ture i vaskemaskinen vil også langsomt nedbryde denne imprægnering.

Undgå generelt at vaske flyverdragten oftere end det er nødvendigt, da det slider unødigt på materialerne. Ofte vil det være nok at tørre flyverdragten af med en fugtig klud og lade den lufttørre.

Sikkerhed i aftagelig hætte og reflekser

Når det gælder vores børn, går vi ikke på kompromis med sikkerheden. Heller ikke i flyverdragter.

Det er for det første rigtig vigtigt at dit barn er synligt i sin flyverdragt. I vintermånederne er det mørkt når vi kører afsted om morgenen, og det er mørkt igen når vi henter børnene. Reflekser på flyverdragten er helt essentielt for dit barns sikkerhed så det kan ses af alle trafikanter hvorend i færdes.

Reflekser på de mest bevægelige dele, arme og ben fungerer bedst, og lyse farver på selve dragten hjælper også til at lyse op i gadebilledet.

Når i er på legepladsen er det også praktisk at dit barns flyverdragt skiller sig ud i mønstre og farver, så din guldklump ikke forsvinder i mængden.

Det er vigtig at hætten på flyverdragter til børn kan tages af. Sætter hætten sig fast kan det have fatale følger. En del flyverdragter er udstyret med en aftagelig hætte med trykknapper som automatisk ryger af hvis hætten sætter sig fast. Dette er en smart og anbefalelsesværdig sikkerhedsforanstaltning enhver flyverdragt burde have. Alternativt kan du fjerne hætten inden du sender dit barn ud til leg, og erstatte den med en hue.

FAQ Flyverdragter til børn

Hvilken flyverdragt er den bedste i test?

Hvilken flyverdragt der er den bedste i test, kommer selvfølgelig an på jeres individuelle behov. Ud af de flyverdragt test vi har gennemgået vil vi dog klart anbefale Reima flyverdragter, da de scorer højt på alle parametre.

Hvordan vælger jeg den rigtige flyverdragt?

Du har måske lyst til at vælge den søde flyverdragt til din lille pige, eller den med praktiske lommer og sjove mønstre til din dreng. Og gør dog det - men sikr dig at flyverdragten først og fremmest er vind- og vandtæt og den har en god åndbarhed.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×