El tandbørste børn – den bedste el tandbørste til børn 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Jack & Jill Buzzy Brush Musical 5
bedste simple

Jack & Jill Buzzy Brush Musical

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med en god el tandbørste til børn, kan du hjælpe dit barn med at holde en god mundhygiejne på en sjov og effektiv måde. Sunde tænder hele livet er muligt med en god mundhygiejne. Det bedste du kan gøre som forælder, er at give dit barn en god start, så snart den første tand bryder frem.

Der er mange overvejelser du skal gøre dig, for at finde den rette el tandbørste til dit barn, og det kan derfor være en stor hjælp at få professionel vejledning undervejs.

I vores købsguide kan du læse mere om hvilke overvejelser du skal gøre dig når du køber en ny el tandbørste til dit barn. Vi har valgt 5 af de bedste elektriske tandbørster på markedet, og vurderer dem ud fra kvalitet, funktion og design.

Hvis du gerne vil have et hurtigt overblik over de udvalgte elektriske tandbørster, kan du gå til vores købsguide.

Fordele
 • pros-icon.svg Bløde børster
 • pros-icon.svg Anbefalet af tandlæger
 • pros-icon.svg Børster skånsomt og effektivt
 • pros-icon.svg Med indbygget timer og app til at motivere barnet
 • pros-icon.svg Genopladelig
 • pros-icon.svg Med sensor til registrering af tryk
 • pros-icon.svg Med 2 børsteindstillinger

Detaljeret gennemgang

Med Oral-B Vitality 100 Spiderman elektrisk tandbørste til børn får du den bedste elektriske tandbørste til børn i test.

Derfor skal du vælge Oral-B Vitality 100 Spiderman

Oral-B er det førende mærke når det gælder elektriske tandbørster og det er med god grund. Mærket er det mest anerkendte på internationalt plan, på grund af den effektive og skånsomme måde børstningen foregår på.

Med Oral-B Vitality 100 Spiderman får dit barn den bedste mulighed for at børste sine tænder grundigt samtidig med at selve tandbørsten er lavet i et sejt Spiderman design.

Selve børstehåndtaget kan personliggøres med 4 flotte klistermærker med Marvel Spiderman tema. Tandbørsten har et genopladeligt batteri som kan holde i op til 8 dage.

Den fungerer sammen med Disney Magic Timer-app, som hjælper med at motivere dit barn til at børste den anbefalede tid på 2 minutter. Appen har indbygget timer som virker opmuntrende og motiverende til at børste tænderne grundigt.

Elektriske tandbørster til børn anbefales af tandlæger, fordi de børster mere skånsomt og effektivt end en manuel tandbørste. Det vil sige, at de fjerner mere plak så barnet undgår at få huller i tænderne, og samtidig er skånsom mod tandkødet og emaljen på tænderne.

Fordele
 • pros-icon.svg Bløde børster
 • pros-icon.svg Tandlæge anbefalet
 • pros-icon.svg Børster skånsomt og effektivt
 • pros-icon.svg Med indbygget timer og app til at motivere barnet
 • pros-icon.svg Genopladelig
 • pros-icon.svg Med sensor til registrering af tryk
 • pros-icon.svg Med 2 børsteindstillinger

Detaljeret gennemgang

Her får du den bedste elektriske tandbørste til prisen. Du får en elektrisk tandbørste fra Braun Oral-B som er det førende mærke indenfor elektriske tandbørster med temaet fra Disney Frozen.

Derfor skal du vælge Oral-B Kids Electric Toothbrush Frozen

Med Oral-B Kids Electric Toothbrush Frozen får du en elektrisk tandbørste til børn som er ideel til Disney Frozen fans.

Tandbørsten er god til at motivere børn til at få børstet godt og effektivt. Med underholdningen fra Disney Frozen som fungerer sammen med Disney Magic Timer appen, bliver tandbørstningen sjovere og barnet motiveres til at børste sine tænder.

Den indbyggede timer på to minutter, lærer barnet hvor længe der skal børstes, for at få rene tænder. Det lille afrundede børstehoved med små bløde børstehår, er specielt tilpasset de små børnemunde, som kræver en skånsom men effektiv tandpleje.

Selve håndtaget på tandbørsten kan dekoreres med 4 medfølgende klistermærker med fine motiver fra Disney Frozen. Oral-B Kids Electric Toothbrush Frozen er et sikkert hit til små børn som er vilde med Disney Frozen.

Tandbørsten har et genopladeligt batteri som kan holde i op til 8 dage. Den har 2 børsteindstillinger og en sensor, som lyser op hvis der trykkes for hårdt med børsten mod tænder eller tandkød. På den måde undgår barnet børsteskader og slid på tænderne og tandkødet.

Fordele
 • pros-icon.svg Bløde børster
 • pros-icon.svg Tandlæge anbefalet
 • pros-icon.svg Børster tænderne skånsomt og effektivt
 • pros-icon.svg Med indbygget timer og app til at motivere barnet
 • pros-icon.svg Genopladelig
 • pros-icon.svg Med tryksensor
 • pros-icon.svg Med 2 børsteindstillinger

Detaljeret gennemgang

Med Oral-B Junior Minnie Mouse får du en elektrisk tandbørste, som er kåret til at være den bedste premium udgave af elektriske tandbørster til børn.

Derfor skal du vælge Oral-B Junior Minnie Mouse

Vælger du Oral-B Junior Minnie Mouse får du den bedste børne eltandbørste i sjovt Minnie Mouse Design. Her får du en virkelig god elektrisk tandbørste til børn, som helt sikkert vil gøre tandbørstningen sjovere end med en almindelig manuel tandbørste.

Tandbørsten er anbefalet fra 6 år og opefter og lærer barnet at børste tænderne professionelt. Det er en af de mest avancerede børnetandbørster som samtidig er let for børn at bruge. Børsten har tryksensor som skåner tænder og tandkød og et lille blødt børstehoved som er perfekt til at børste de små tænder nænsomt og fjerne plakken.

Med Oral-B Junior Minnie Mouse er der mulighed for tilslutning til Bluetooth for at bruge Oral-B appen FunZone. FunZone giver feedback i realtime omkring børstevaner og motiverer til at børste de anbefalede 2 minutter. Gode børstevaner belønnes gennem “FunZone” og motiverer barnet til at børste tænder.

Den elektriske tandbørste har et genopladeligt batteri som kan holde i op til 2 uger. Den har 9900 rotationer / omdrejninger i minuttet som gør den til en af de mest effektive og skånsomme elektriske tandbørster til børn. Den giver den bedste mulighed for at børste ordentligt og lærer barnet hvordan det skal børste egne tænder.

Fordele
 • pros-icon.svg God og læringsrig app
 • pros-icon.svg Genopladelige batterier som holder længe
 • pros-icon.svg Forskellige børstehoveder medfølger

Detaljeret gennemgang

Philips Sonicare for Kids HX6322 er en elektrisk børnetandbørste som er sjovere designet end de fleste elektriske tandbørster til børn. Med Philips Sonicare er det let at få børstet tænder.

Derfor skal du vælge Philips Sonicare for Kids HX6322

Med Philips Sonicare for Kids HX6322 får du en elektrisk tandbørste til børn fra mærket Philips. Philips har været på markedet længe og er kendt for deres produkter i høj kvalitet. Når du køber en elektrisk tandbørste fra Philips, kan du være sikker på at kvaliteten er i top.

Med tandbørsten følger en læringsrig app som motiverer børn til at børste bedre og længere tid ad gangen. Figuren i appen er Sparkly, som elsker at have rene tænder. Når Sparklys tænder er børstet rene belønnes barnet.

Hver børste session starter med visuelle instruktioner, som hjælper barnet med at lære de rigtige børsteteknikker og tracker fremskridt og ydeevne ift. børstningen. Når børnene børster tænder bliver Sparkly glad. Sparkly elsker at spise sundt og børnenes belønninger kan gives i form af sund mad til Sparkly. Forældrene har også mulighed for at lægge belønninger ind i systemet.

Tandbørstens design er børnevenligt. Håndtaget har et godt ergonomisk greb, og børsten er god til at nå rundt i hele munden og få fjernet plak på alle tænder.

Til Philips Sonicare børnetandbørste medfølger flotte Sparkly klistermærker til børstens håndtag, så det er muligt at ændre udseendet.

Jack & Jill Buzzy Brush Musical

bedste simple

Jack & Jill Buzzy Brush Musical
Fordele
 • pros-icon.svg Fremstillet i 100% genbrugsplast
 • pros-icon.svg Fri for BPA, PVC og ftalater

Detaljeret gennemgang

Med Jack & Jill Buzzy Brush Musical får du den bedste børnetandbørste med batterier som er simpel og let at anvende. Tandbørsten er uden BPA, PVC, og fri for ftalater.

Derfor skal du vælge Jack & Jill Buzzy Brush Musical

Med Jack & Jill Buzzy Brush Musical får du en sød og børnevenlig børste som er fri for applikationer. Jack & Jill Buzzy Brush Musical tandbørste er det rette valg til forældre som gerne vil have en tandbørste til deres børn som er “miljøvenlig” og fremstillet uden brug af skadelige kemikalier.

Med Jack & Jill får du mulighed for at høre musik imens du børster tænder. Børsten har i alt 3 indstillinger. Den første er musikfunktionen og den anden er en snakkende hjælpefunktion som guider barnet i børstningen af tænder under selve børstningen. Den tredje, og sidste funktion, er stille funktionen.

Her får du en af de mere enkle eltandbørster til børn som alligevel har en smule underholdning til at motivere tandbørstning og hjælpe til med at der bliver børstet i de anbefalede to minutter.

Guide

Sådan vælger du den bedste elektriske tandbørste til børn

Du skal vælge den elektriske tandbørste ud fra barnets alder og behov.

Når du vælger en elektrisk tandbørste, kan det være en god ide at have barnet med til at vælge, for at finde ud af hvad der virker mest motiverende, for netop dit barn, til at børste tænder.

Derfor skal du vælge en elektrisk tandbørste til børn

Med en god elektrisk tandbørste, som motiverer til at børste tænder, kan barnet lære at mindske plak på tænderne og undgå huller. Eltandbørster er mere skånsomme og effektive end den almindelige tandbørste. En elektrisk tandbørste fjerner mere plak end en almindelig tandbørste.

Hvordan børster du bedst?

Det anbefales med almindelig tandbørste, at børste tænder med bløde cirkulerende bevægelser på alle tandflader i alt i 2 minutter to gange dagligt.

Vælger du at bruge en elektrisk tandbørste med oscillerende bevægelser, behøver du blot at bevæge børsten rundt på alle overflader. En fordel ved elektrisk tandbørste er også at de fleste har en sensor, som indikerer hvis du trykker for hårdt.

Hvilket børstehoved skal du vælge?

Det er vigtigt at vælge en tandbørste hvor børstehovedet har bløde børster og passer til barnets mund. Det skal være muligt, at kunne nå alle steder i munden, for at fjerne plak.

Der findes forskellige hårdheder på børstehoveder. Sørg for at vælge tandbørster med et blødt børstehoved, specielt på tandbørster til børn. Det er slet ikke nødvendigt med medium eller en hård børste for at fjerne plakken. Hvis der børstes for hårdt, risikerer du derimod at skade emalje og tandkød, og sådanne skader kan ikke “repareres”.

Det anbefales at børstehoved på almindelige- såvel som elektriske tandbørster udskiftes, når børsterne begynder at være spredte og peger i flere retninger. Børstehovederne på de fleste elektriske tandbørster indikerer, hvornår de skal skiftes, ved at skifte farve. Endnu en fordel ved at bruge en elektrisk tandbørste.

Hvor længe skal du børste?

Tandbørstning med fluorholdig tandpasta i to minutter, to gange daglig, hvor man når rundt og får børstet alle tænder i hele munden er tilstrækkelig til at fjerne plak og undgå huller i barnets tænder.

Med den elektriske tandbørste er det let at holde øje med tiden for tandbørstning, da de fleste har en indikator, som viser når der gået de anbefalede to minutter. De fleste eltandbørster indikerer desuden med lys, hvis du trykker for hårdt med børsten under tandbørstning.

Hvordan passer du bedst på barnets tænder?

Med gode vaner helt fra starten kan man have sunde tænder og tandkød stort set hele livet. De sunde vaner i forhold til tandbørstning skaber du som voksen, allerede ved barnets første tandfrembrud.

Allerede når tanden bliver synlig ved frembruddet er det tid til at starte med at børste tænder. Her må du kun bruge tandbørster beregnet til baby. Tandbørster til baby er specielt beregnet til babys sarte mund.

Der findes mange varianter, nogle med ekstra fine og bløde børstehår, andre i silikone og mikrofiber. Alle fremstillet med henblik på at børste blidt og skånsomt i babys mund.

Her kan du læse mere om barnets første tænder og tandfrembrud.

Anbefalinger

Det anbefales at man børster sine tænder to gange dagligt med fluorholdig tandpasta for at undgå huller i tænderne, og holde mund og tandkødet sundt.

Tandsygdomme er ikke ligesom andre sygdomme, der kan opstå af forskellige årsager. Det er kun i meget sjældne tilfælde, at man er genetisk disponeret.

Med en sund mundhygiejne kan man helt undgå huller i tænderne og tandkødsbetændelse.

Børst altid tænder sammen med dit barn. Det er vigtigt for børn, at have en voksen til at hjælpe med at børste efter. Som forælder er du også med til at vise et godt eksempel, så børst gerne egne tænder sammen med dit barn. Børst lige inden sengetid og igen om morgenen, før eller efter morgenmaden.

Vi henviser til tandlægeforeningen for gode råd og professionel vejledning om tandpleje og tandbørster til børn:

FAQ

Hvilken el tandbørste til børn er bedst i test?

Den bedste el tandbørste til børn i test er Oral-B Vitality 100 Spiderman. Med de oscillerende børstebevægelser og det lille bløde børstehoved får du elektrisk tandbørste, som garanteret vil børste dit barns tænder skånsomt og effektivt.

Hvornår må man bruge en elektrisk tandbørste til børn?

Elektriske tandbørster må først bruges når barnet er cirka 3 år gammelt og altid sammen med en forælder eller anden voksen. Du skal altid hjælpe med at børste dit barns tænder, også når det bruger elektrisk tandbørste. Det er vigtigt at vurdere, om barnet er klar til at bruge den elektriske tandbørste.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×