Drengenavne – De mest populære drengenavne i Danmark 2023

Af Heidi BAdge
Heidi

Hvis du leder efter de mest populære drengenavne lige nu, så er du kommet til rette sted.

Når et lille barn kommer til verden, har de vordende forældre brugt lang tid på at finde det helt perfekte navn til den lille ny. Måske har man skrevet lister, noteret undervejs, når man er stødt på et navn, der givetvis kunne passe. Og man har sikkert brugt lang tid på at finde frem til et navn, som begge forældre kan lide. Det er dog ikke altid nemt at finde det helt rigtige drengenavn. Det er en stor beslutning man træffer på barnets vegne, så det er ikke så mærkeligt, at mange forældre synes det er svært at finde det perfekte navn.

Som inspiration til, hvilke navne, der kunne passe godt til jeres søn, finder I her blandt andet en liste over de mest populære drengenavne i Danmark, samt lidt om de forskellige mere specielle drengenavne. Om man vælger et af de mest populære navne, vælger et specielt navn eller et af de gamle danske drengenavne er helt op til, hvad man selv kan lide, og hvad der passer godt til ens egne fornavne og efternavn, bopæl og nationalitet.

Guide

De 50 mest populære drengenavne i Danmark i 2023

Kilde: Danmarks Statistik  (1. halvår 2022)

 1.     William
 2.     Oscar
 3.     Carl
 4.     Malthe
 5.     Emil
 6.     Valdemar
 7.     Noah
 8.     Aksel
 9.     August
 10.   Theo
 11.   Alfred
 12.   Lucas
 13.   Oliver
 14.   Arthur
 15.   Elias
 16.   Felix
 17.   Otto
 1.   Victor
 2.   Elliot
 3.   Hugo
 4.   Viggo
 5.   Magnus
 6.   Liam
 7.   Anton
 8.   Loui
 9.   Matheo
 10.   Anker
 11.   Lauge
 12.   Theodor
 13.   Nohr
 14.   Conrad
 15.   Frederik
 16.   Adam
 17.   Storm
 1.   Alexander
 2.   Holger
 3.   Erik
 4.   Vilhelm
 5.   Vincent
 6.   Albert
 7.   Asger
 8.   Luca
 9.   Milas
 10.   Pelle
 11.   Charlie
 12.   Christian
 13.   Ebbe
 14.   Max
 15.   Sigurd
 16.   Villum

Danmarks Statistik udgiver hvert år en liste over de mest populære navne i Danmark for nyfødte i den pågældende periode. Man finder her en masse god inspiration til, hvad man muligvis kunne navngive sit eget barn. Der findes mange muligheder, og du kan på denne liste fra Danmarks Statistik finde både traditionelle, gamle og nordiske drengenavne. I nogle familier er der tradition for at vælge en bestemt type navne, såsom klassiske danske drengenavne, hvorimod der i sammensatte eller internationale familier måske vælges navne, der passer til de pågældende lande eller kulturer. Det mest populære drengenavn William lå ligeledes i top 5 over de mest populære navne i 2021 og 2020.

Specielle drengenavne – et unikt navn til dit barn

Listen fra Danmarks Statistik er et godt startsted for samtalen om, hvad den lille nyfødte dreng skal hedde. Det er dog ikke sikkert, at man har lyst til at vælge et navn, som er populært hos mange andre familier. Specielle drengenavne er især interessante, hvis man ønsker et navn til sin søn, der ikke findes så mange gange eller hvis man ønsker et navn, der passer til ens nationalitet eller internationale bopæl. Vælger man et af de mere specielle navne, er man sikker på, at ens barn ikke blot bliver én ud af mange. Man skal dog være opmærksom på, at barnet muligvis vil skulle stave sit navn for fremmede igennem hele livet,  eller forklare og redegøre for sit navn over for andre. Så hav dette med i jeres overvejelser. Når dette er sagt, findes der så mange specielle og  flotte drengenavne, der er ukomplicerede at læse, skrive og udtale.

Et godt startsted er listen over godkendte drengenavne hos Familieretshuset. Her kan du angive hvilket bogstav navnet skal starte med, hvor mange bogstaver det skal indeholde og meget mere. Du kan her se, hvilke navne, der på nuværende tidspunkt er godkendt i Danmark og hvilke navne, der passer til dine kriterier. Alternativt kan du selvfølgelig selv opfinde eller finde på et navn til dit kommende barn. Dog skal du ansøge om at få dit foretrukne navn godkendt, før dit barn kan navngives med navnet. Navnet godkendes hos Ankestyrelsen.

Danske drengenavne

Der findes mange fine danske navne, og især gamle drengenavne stiger i popularitet. Traditionelle danske navne såsom Otto, Alfred, Karl og Valdemar samt Holger, Theodor, William og Viggo er drengenavne, der bliver valgt hyppigere og hyppigere. Det er spændende at se på den cyklus, der viser at navne, der var populære for 50-70 år siden, nu langsomt begynder at komme på banen igen. Fordelen ved disse navne er, at de er nemme at udtale, at læse og skrive, idet det er navne, som langt de fleste vil være bekendte med. Og så er det lidt hyggeligt, at den lille nyfødte dreng måske får samme navn som oldefar.

Derudover er de lidt yngre danske navne, såsom Frederik, Emil, Jan og Magnus på videre fremgang, hvilket man helt tydeligt kan se på top 50. Også her er den store fordel, at det drejer sig om navne, som de fleste i en eller anden forstand kender, og at det er godkendte drengenavne. Det er et sikkert og solidt valg.

En spændende type navne finder man i dem, der i en eller anden forstand læner sig op af naturen. Navne såsom Storm, Birk, Anker, Falk og Ask er ikke blot rigtig fine, men har en enorm fin symbolik. Nogle af disse har allerede fundet indtog på top 50 over de mest populære navne, mens andre stadig er forholdsvis sjældne.

Nordiske drengenavne og bibelske navne

Der findes ligeledes en række fine nordiske drengenavne. Navne såsom Magne, Balder, Lauge, Gorm og Nor er ikke blot flotte navne, men har en masse betydning, som kan være spændende at udforske. Disse søde drengenavne er endnu ikke helt så populære som dem, der ligger på top 50, men tendensen går klart opad. Fordelen ved disse navne er, at mange af de nordiske navne hører til i den lidt mere specielle kategori, men alle navne er godkendte. Hvis man derfor er på jagt efter et individuelt navn, men ikke orker at skulle igennem en proces om at ansøge om godkendelse af navnet, så kan det være en god ide at gå på jagt blandt de nordiske navne.

De bibelske navne har ligeledes fundet indtog på top 50 listen med navne som Elias, Noah og Adam, men også navne som Benjamin og Jonathan bliver stadig hyppigt udvalgt til den nyfødte dreng. Der findes mange flotte og tidløse navne blandt de bibelske navne, og her er det vigtigt at pointere, at man sagtens kan vælge et af disse skønne navne uden at være troende.

Hvad er de fem mest populære drengenavne i Danmark?

De fem mest populære drengenavne i Danmark var i 1. halvår af 2022 de følgende: 1. William 2. Oscar 3. Carl 4. Malthe 5. Emil

Kan man få ændret sit navn?

Du kan anmode om at få ændret barnets, mor eller fars fornavn eller efternavn inde på borger.dk. Der beregnes et administrationsgebyr på 518 kr per person (2023) for behandlingen af din anmodning om navneskift.

Er det muligt at vælge et individuelt drengenavn til sin baby?

Ja, det er det. De godkendte navne er samlet på en liste ved Familieretshuset. Vil du gerne vælge et navn, der endnu ikke er godkendt, kan du søge om at få dette optaget på listen ved Ankestyrelsen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×