Cykelanhænger test – De 4 bedste cykelanhængere 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

VidaXL Bicycle Trailer
TESTVINDER

VidaXL Bicycle Trailer

VidaXL Bicycle Trailer er en budgetvenlig og helt igennem funktionel cykelanhænger, som er et smart valg, når man skal hurtigt fra A til B med op til to børn i børnehavealderen. En af de helt…

VidaXL Bicycle Trailer 1
bedst i test

VidaXL Bicycle Trailer

Winther Dolphin XL 4
den klassiske cykeltraile

Winther Dolphin XL

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med core cykelanhænger test kan du finde den bedste cykelanhænger til dig og din familie.
Transport fra A til B er en stor del af livet med børn. Det kan være en cykelanhænger, der får den daglige transport til at fungere. I en cykelanhænger kan de små sidde i læ for vind og vejr og nyde turen.

En anhænger er en fleksibel og billig løsning. I modsætning til store kassecykler, der fylder op på cykelstierne, kan cykelanhængere kobles på almindelige cykler. Når ungerne er afleveret i børnehaven, kan anhængeren kobles af, så turen kan fortsætte på to hjul.

Vi har i vores cykelanhænger test sammenlignet fordele og ulemper ved 4 af de bedste cykelanhængere på markedet lige nu. Forældre har nok at se til – og cykelanhængeren skal bare være den rigtige.

I vores sammenligningstabel kan du få overblik over modellerne, og i vores købsguide kan du få hjælp til at vælge den rigtige anhænger, der passer til familiens behov.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Budgetvenlig
 • pros-icon.svg Hurtigudløsning for nem montering på cyklen
 • pros-icon.svg Fint udvalg af farver
 • pros-icon.svg Let og sammenfoldelig

Detaljeret gennemgang

VidaXL Bicycle Trailer er en budgetvenlig og helt igennem funktionel cykelanhænger, som er et smart valg, når man skal hurtigt fra A til B med op til to børn i børnehavealderen.

Derfor skal du vælge VidaXL Bicycle Trailer

En af de helt store fordele ved VidaXl anhængeren er, at den med sine 2 hjul er en dejlig let cykelanhænger, som ikke giver unødig sved på panden. Vida XL modellen er en komplet pakke med gode hjulreflekser, som sikrer synligheden, og polstrede 5-punktsseler, så man nemt kan fastspænde barnet.

Vida XL er en cykelvogn til to børn. Der er god plads til enten 1 større eller 2 yngre børn, som sidder hyggeligt og med et rigtigt godt udsyn gennem kalechen i klar plast og de ovale sidevinduer.

Cykelanhængeren har et sødt, børnevenligt look: Den røde model ligner lidt en glad mariehøne, den blå model en legetøjsbil og den neongrønne lyser op som en sporty racer. Børnene vil nok også synes om det lille signalflag. Vida XL er i det hele taget en børnefavorit. De 2 indvendige lommer er en sød detalje, som gør det muligt for ungerne selv at gemme små fund fra deres dag i børnehaven – og gøre vognen til deres egen.

Og helt afgørende: Hvis traileren skal med i sommerhuset eller gemmes væk i perioder, er det en kæmpe fordel, at den nemt kan foldes og opbevares i sammenklappet tilstand uden at optage værdifuld plads.

Hamax Traveller

bedste budget cykeltrailer

Fordele
 • pros-icon.svg Inklusiv forhjul
 • pros-icon.svg Trækstangen kan gemmes væk
 • pros-icon.svg Rød baglygte
 • pros-icon.svg Foldbar

Detaljeret gennemgang

Med Hamax Traveller får du en cykelvogn til 2 børn, som ligger i den billige ende, men som har overraskende gode features og kan klare en vægt op til 45.47 kg på niveau med langt dyrere modeller.

Derfor skal du vælge Hamax Traveller

Hamax Traveler er en letvægts cykeltrailer, som nemt kan forvandles til klapvogn ved at påmontere det medfølgende forhjul med smarte hurtigbeslag. Den har rigtig gode egenskaber som klapvogn og er nem at manøvrere.

Der findes ikke en masse sporty ekstraudstyr til denne Hamax model, heller ikke en babyindsats, men den praktiske cykelanhænger kan det, den skal, og lidt til. Den lidt korte facon er dog bedre til to mindre børn end en af de langbenede, da det bløde netmateriale kan have svært ved at holde livlige børneben indenbords.

Som noget unikt ved denne model, kan trækstangen vendes og gemmes af vejen nede under selve vognen. Det er faktisk ret smart – som man ved, hvis man selv har prøvet at banke skinnebenet mod sådan en. De lange modeller har det med at fylde godt op, når de er parkeret.

Thule Chariot Cross 2

bedste premium cykeltrailer

Fordele
 • pros-icon.svg Belastning op til 45 kg
 • pros-icon.svg Multifunktionel
 • pros-icon.svg Solid OG sammenklappelig
 • pros-icon.svg Komfortable sæder

Detaljeret gennemgang

Chariot Cross 2 fra Thule er bare lækker – og så kan den multifunktionelle anhænger både bruges som klapvogn, cykeltrailer og jogger.

Derfor skal du vælge Thule Chariot Cross 2

Thule er kendt for sine kvalitetsprodukter til en aktiv livsstil. Thule chariot Cross 2 er en fleksibel vogn, og det kan være værd at investere langsigtet i sit udstyr. Mange børneforældre har stadig behov for at putte barnet ude i den friske luft, når barnet er vokset ud af barnevognen. Derfor er modellens justerbare ryglæn helt afgørende. Læg ryglænet tilbage, så barnet kan tage sig en skraber, mens mor eller far cykler hjem i en model med ekstra god affjedring i baghjulene. Det indbyggede insektnet giver mulighed for, at barnet kan sove videre i vognen, selv på en varm sommerdag.

De to store hjul og 2 små hjul gør en Thule chariot cross cykelanhænger stabil og nem at håndtere også som klapvogn og også med to børn i. Denne Thule cykelanhænger kører bare godt. De små gå-hjul hæves og fastgøres nemt, når man igen skal bruge traileren til cyklen.

Man kan tilkøbe babysupporter, i det hele taget er der en masse lækkert ekstraudstyr til gadget-elskere. For eksempel et dedikeret jogging hjul, der giver god fart også på ujævnt underlag.

Winther Dolphin XL

den klassiske cykeltraile

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ekstra opbevaring bag sæderne
 • pros-icon.svg Store terrængående hjul
 • pros-icon.svg Sæder der kan lægges ned
 • pros-icon.svg Behagelige sæder

Detaljeret gennemgang

Du har sikkert set forældre skubbe rundt med Winthers lækre Dolphin anhænger til cykel – for på grund af den ekstraordinære loftshøjde på 75 cm fra sæde til loft er det en af de få kombinerede klapvogne/cykelanhængere, som man kan bruge rigtig længe.

Derfor skal du vælge Winther Dolphin XL

Winthers Dolpin er til dem, der vægter klapvognsfunktionen højt. På grund af den gode loftshøjde på 75 cm fra sæde til loft er det også en meget rummelig cykelanhænger, som man kan bruge i mange år til trætte børn og eventuel bagage – også når børnene er vokset ud af alle andre klapvogne. Den er også god, når man har brug for ekstra opbevaringsplads til indkøb.

Det er velkomment, at man kan justere ryglænet på Dolphin XL helt ned til liggestilling. Børnene kan læne sig tilbage i et polstret sæde og nyde at blive transporteret med optimal komfort i en rummelig vogn.

Winther cykler er kendt for dansk kvalitet siden 1903, og det kan man bare mærke. Det lille flag med delfinen signalerer kvalitet, når familien kommer susende i en dolphin cykeltrailer. En dolphin er en fantastisk cykelanhænger.

Vær opmærksom på, at der er 2 typer koblinger: Winthers standard kobling, som passer til de fleste cykler, og koblingen med Weber beslag, som passer til eksempelvis mountainbikes eller cykler med håndbetjent skivebremse. Weberkoblingen skal tilkøbes.

Guide

Sådan vælger du den rigtige cykelanhænger

Vi danskere er et cykelfolk, og når vi får børn, skal ungerne selvfølgelig også med ud på cykelstierne. Det er værd at overveje, hvad netop DIN families behov er, inden du bestemmer dig for en cykeltrailer.

Som forældre vil vi gerne vælge rigtigt OG hurtigt. Læs vores købsguide om forskellige cykelanhængere og bliv mere afklaret om dit valg. Her har vi samlet nogle af de overvejelser, man typisk gør sig, når man står overfor at vælge en god cykelanhænger, som skal passe til både børneflokkens og hverdagens behov.

Hvad skal cykelanhængeren bruges til?

Funktionerne skal matche familiens behov. Det første grundlæggende spørgsmål, man skal stille sig selv er, om man har brug for en ladcykel eller en cykelanhænger. En ladcykel har også sine fordele, især hvis man har stærke benmuskler, kører korte ture og masser af plads i baggården eller skuret. Men det er hårdt arbejde at køre på en af de tunge ladcykler og ærligt talt lidt irriterende, når man er nødt til at cykle videre på sådan et skrummel efter, at man for eksempel har afleveret børn.

Hvis du kun har ét barn, så kan du nemmere gå efter en billigere cykelanhænger med en vægtkapacitet på for eksempel 30 kg. Det er også vigtigt, at selve anhængeren passer til barnets vægt. Hvis du har to mindre børn eller ét større barn, så er det værd at investere i en af de cykelanhængere, der kan klare en belastning på 45 kg.

Nogle cykelanhængere har 2 faste sæder, hvor det tungeste barn skal sidde i en bestemt side, mens man i andre kan sætte et barn i midten for at forbedre balancen.

Hvis man har en helt lille baby, som skal med på cykelturen, så er det afgørende at vælge en cykelanhænger model, hvor der kan tilkøbes en babysupport indsats. Typisk kan en større baby godt sidde på sædet i en god 5-punkts sele.

Skal cykelanhængeren være multifunktionel?

Hvis du har verdens bedste klapvogn i forvejen, så er det måske ikke så vigtigt, om din nye cykelanhænger er nem at lave om til klapvogn. Måske er det vigtigere med en rigtig god pris. Men hvis du for eksempel bor i byen eller ikke har bil, så kan en god anhænger-klapvogn være utrolig vigtig, når du skal transportere børn, indkøb og bagage rundt. Cykelanhængeren kan gode ende med at blive familiens primære transportmiddel!

Hvis man er interesseret i et kombiprodukt, er det en god ide at vælge en af de smarte cykelanhængere, hvor sæderne kan justeres og lægges helt tilbage, så børnene kan hvile. Det er ikke et behov, man nødvendigvis har som nybagte forældre – men et behov, der opstår, når barnet bliver lidt ældre.

Og så skal man spørge sig selv om købet handler om transport i hverdagen, om selv at holde kondien ved lige eller om aktiv ferie for hele familien. For sporty, aktive forældre, kan det være smart med en anhænger, der kan klare kuperet terræn og alle vejrforhold. Hvis man kan jogge med ungen i vognen, åbner det op for helt nye muligheder! Har du ingen babysitter, men drømmer om alligevel at bruge søndagen på en løbetur i parken? Så er det værd at undersøge om din nye cykelanhænger kan udvides med en såkaldt løbepakke med særlige hjul med justerbar affjedring, som kan klare ujævnt terræn.

Skal cykelanhængeren med på tur?

En cykeltrailer til børn byder på oplagte, billige feriemuligheder! Sæt ungerne i traileren og kør ud og se nærmere på Danmark. Måske er en lettere og billigere model ligefrem at foretrække frem for luksusmodellen, hvis du planlægger en ferie med korte cykelture?

Skal du have cykelanhængeren med i sommerhus eller på besøg hos bedsteforældrene, så er det vigtigt, at den kan foldes sammen, så den kan være i bilens bagagerum. Kompakt sammenfoldning er et must, når din smarte cykelanhænger skal proppes ind sammen med alt det andet gear.

Hvis planen er en længere cykelferie for den aktive familie, er det værd at lægge vægt på gode køreegenskaber, plads til ekstra bagage, at børnene kan sidde komfortabelt i en vogn med mulighed for at indstille affjedringen.

Overvejelser om sikkerhed

Som forældre går vi op i sikkerhed. Hvis du ved, at du skal bruge cykelanhængeren hver dag til flere børn – måske i stedet for biltransport – så er det værd at investere i en solid vogn. Kig på om både rammen og stangen er solide. De fleste cykelanhængere har rigtig gode 5-punktsseler, som er utrolig vigtigt, men tjek en ekstra gang.

Synligheden er et punkt, hvor anhænger modellerne adskiller sig lidt fra hinanden. Ganske få har egentlige lygter bagpå, så det skal du selv montere. Mange har et flag, som rager op. Nogle modeller har monterede reflekser på hjulene, men det er noget af det, man relativt nemt selv kan tilføje, hvis man har et begrænset budget.

Højere anhængere har den fordel, at der er mere luft over barnets hoved, hvis uheldet skulle være ude, og anhængeren vælter og drejer hele vejen rundt.

Slå numsen i sædet

Der er mange af os, der godt kan lide at få overstået vores indkøb på nettet, men måske er børnene ikke enige i den strategi. Det kan være en god ide at prøve cykelanhængeren i praksis og trække lidt rundt med den for at finde ud af, om det er en brugervenlig cykelanhænger. Kan du for eksempel skubbe den med én hånd, mens du holder hundesnoren i den anden? Er der den ekstra bagageplads, du har brug for?

Måske er det en ide at lade børnene stige ombord, for hvem er bedre til at tjekke, om der er polstrede sæder, god affjedring og meget plads til de små ben?

Tilbehør til din cykelanhænger

For nogle er det vigtigt, at der er masser af ekstraudstyr: Regnslag, myggenet og solafskærmning. For andre er det spild af penge og ender med at ligge og flyde et sted, hvor det er svært at finde igen, og måske er det ligefrem en prioritet, at det hele sidder fast på vognen.

Har du en garage eller et stort fælles cykelskur, så behøver du måske ikke tænke i det helt store ekstra regndækken. Men hvis du skal parkere på gaden, så kan et ekstra regncover være et nyttigt tilkøb, for selv det bedste materiale bliver præget af vind og vejr.

Der skal monteres et beslag på den voksnes cykel, som trækstangen klipses fast på. Mange kan selv montere sådan et beslag, og ellers må du en tur til cykelsmeden. Er du typen, der får sved på panden ved tanken om at koble en cykelanhænger fastl, så er det tid til stole på egne talenter!

FAQ

Hvilken cykelanhænger er bedst i test?

Den bedste cykelanhænger i test er VidaXL Bicycle Trailer. Den gode pris gør den til et rigtigt godt køb, hvis behovet er en praktisk cykelanhænger, der giver en komfortabel tur, og ikke en klapvogn.

Hvad er cykelanhængerens vigtigste funktioner?

Som udgangspunkt skal du kigge på vognens stabilitet, selernes kvalitet og sikkerhed og om vognen er regntæt. Resten er bonus. Stil dig selv spørgsmålet: Hvad skal anhængeren bruges til? Har du behov for at bruge cykelanhængeren som klapvogn? Så er det afgørende, at dit barn kan ligge ned og sove.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×