Børneservice – Det bedste børneservice 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Liewood Paul Spisesæt Rabbit
TESTVINDER

Liewood Paul Spisesæt Rabbit

Med Liewood Paul Spisesæt Rabbit får du det bedste børneservice i test. Det er et spisesæt i plastikservice som består af ske, kop skål og tallerken. Liewood Paul Spisesæt Rabbit er et praktisk og funktionelt…

Liewood Paul Spisesæt Rabbit 1
bedst i test

Liewood Paul Spisesæt Rabbit

Tiny Republic Charlie Silicone Service 2
bedste billige

Tiny Republic Charlie Silicone Service

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med et godt børneservice kan dit barn lære at spise med bestik som en voksen. Det giver barnet selvtillid og får det til at føle sig selvstændigt, når det “kan selv”. Børn efterligner som en sund og naturlig del af opvæksten at imitere og lære af de voksne. Det gælder også ved spisetid, hvor barnet er opmærksom på hvad forældrene spiser, hvordan de spiser og ikke mindst deres reaktioner på maden.

Som forældre vil man altid give sine børn det bedste, det gælder også køb af børneservice. Der findes et kæmpe udvalg af børneservice, og det kan virke uoverskueligt at finde det helt rette.

I vores købsguide kan du læse mere om, hvilke overvejelser du skal gøre dig, når du vælger børneservice til dit barn. Vi har udvalgt 5 af de bedste modeller og vurderer ud fra kvalitet, funktion og design. For et hurtigt overblik kan du se vores sammenligningstabel.

Liewood Paul Spisesæt Rabbit

bedst i test

Liewood Paul Spisesæt Rabbit
Fordele
 • pros-icon.svg Bedste babyservice
 • pros-icon.svg Fås i fire forskellige farver
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Lavet af genbrugsplast
 • pros-icon.svg Fødevaregodkendt

Detaljeret gennemgang

Med Liewood Paul Spisesæt Rabbit får du det bedste børneservice i test. Det er et spisesæt i plastikservice som består af ske, kop skål og tallerken.

Derfor skal du vælge Liewood Paul Spisesæt Rabbit

Liewood Paul Spisesæt Rabbit er et praktisk og funktionelt spisesæt som passer perfekt til barnet der begynder at vise interesse for at spise selv.

Spisesættet i plastik har bløde afrundede og høje kanter. De høje kanter forhindrer maden i at ryge på gulvet. Materialet og udformningen gør det ideelt til baby som skal lære at spise. Den lille afrundende ske er behagelig for de små gummer, og der er i modsætning til spisesæt i stål, ikke mulighed for at komme til skade, eller gøre ondt på mund og tænder.

Når barnet spiser selv, lærer det at bruge finmotorikken og udvikle nye færdigheder. Det er en stor oplevelse at smage på maden og mærke konsistensen. For barnet er det et helt nyt eventyr og der er mange ting som skal udforskes. Så er der rart for dig, som forælder at vide, at det nye børneservice er af god kvalitet og ergonomisk for barnet.

Liewood spisesættet fås i farverne; blå, grøn, rosa og orange. Det tåler at komme i opvaskemaskinen. Plastik er et robust materiale, som holder til at blive tabt på gulvet. Det er en stor fordel, da det ofte vil være der det ender, når barnet lærer at spise selv.

Tiny Republic Charlie Silicone Service

bedste billige

Tiny Republic Charlie Silicone Service
Fordele
 • pros-icon.svg Silikone
 • pros-icon.svg Uden skadelig kemi
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Sjove motiver
 • pros-icon.svg Fås i 4 flotte farver
 • pros-icon.svg Tallerken med vakuum effekt

Detaljeret gennemgang

Tiny Republic Charlie Silicone Service er et super flot spisesæt med søde bjørnemotiver. Det flotte spisesæt findes i pink og grå og, vil med garanti blive en favorit ved bordet.

Derfor skal du vælge Tiny Republic Charlie Silicone Service

Med Tiny Republic Charlie Silicone Service får du det bedste billige spisesæt til baby.

Sættet findes i et udvalg af 4 flotte farver, blå, grå, orange og rosa. Det er lavet i 100% fødevaregodkendt silikone og fri for skadelige kemikalier, PVC og BPA. Sættet fra Tiny Republic består af et krus, skål og tallerken. Det er lavet i tykt og blødt silikone, og er helt ideelt til baby som skal lære at spise og drikke selv og dermed udvikle sin motorik.

Materialet silikone er et godt valg til baby og til de helt små børn. Tiny Republic Charlie Silicone Service er lavet i et godt ergonomisk design, som gør det både sikkert og let for baby at bruge. De søde motiver af den smilende bjørn gør det ekstra sjovt til måltiderne. 

Når der er spist op og skålen eller tallerkenen er tom, kan barnet se bjørnens ansigt.

Designet af Charlie Silicone Service fra Tiny Republic er meget enkelt og brugervenligt. Det er ergonomisk og understøtter barnet i at udvikle finmotorikken.

Fordele
 • pros-icon.svg Høj kvalitet
 • pros-icon.svg Stort udvalg
 • pros-icon.svg Flot design

Detaljeret gennemgang

WMF Cars 2 Children’s Cutlery Set 6-piece er et sæt med børnebestik til de lidt større børn. Det er udvalgt som det bedste premium børneservice, der gør spisningen lidt sjovere.

Derfor skal du vælge WMF Cars 2 Children’s Cutlery Set 6-piece

Du skal vælge WMF Cars 2 Children’s Cutlery Set 6-piece hvis dit barn er vild med Disney/Pixar Cars. Med WMF Cars 2 Children’s Cutlery Set 6-piece kan barnet få et sæt børneservice med sine yndlings figurer og motiver fra Disney Cars 2. Sættet består af i alt 6 dele; to tallerkener – en flad og en dyb tallerken, bestiksæt med kniv og gaffel, en teske og en spiseske. De to tallerkener er lavet af porcelæn og bestikket er i rustfrit stål.

WMF Cars 2 er et spisesæt beregnet til børn fra alderen 3 år og opefter.

Mærket WMF er en tysk producent af bordservice. WMF er kendt for at lave funktionelt service og husholdningsprodukter af ekstra høj kvalitet. Når du vælger børneservice fra WMF, kan du være sikker på at få et produkt som er testet og godkendt.

I samme serie findes bestiksæt med skåle og tallerkener fra følgende tegnefilm og fortællinger for børn:  Løvernes Konge, Bee Maja, Disney Frozen, Disney Princess, Junglebogen, Mickey Mouse, Minions, Safari, Den Lille Prins og Peter Plys.

Med de forskellige valgmuligheder af spisesæt til børn, skulle det være muligt at finde en favorit til dit barn, eller som gave til en du holder af.  

Fordele
 • pros-icon.svg Bedste design
 • pros-icon.svg Sødeste figurer
 • pros-icon.svg 100% fødevaregodkendt silikone og stål
 • pros-icon.svg Ergonomisk
 • pros-icon.svg Forskellige farver
 • pros-icon.svg Mulighed for køb af tilbehør
 • pros-icon.svg Velegnet som gave til barnedåb

Detaljeret gennemgang

Done By Deer Peekaboo Spisesæt Deer Friends er et super sødt og børnevenligt spisesæt fra Done By Deer. Sættet har sjove detaljer og er lavet i ergonomisk design.

Derfor skal du vælge Done By Deer Peekaboo Spisesæt Deer Friends

Med Done By Deer Peekaboo Spisesæt Deer Friends får du et rigtig flot sæt børneservice med sjove detaljer. Det passer perfekt til baby som skal lære at spise selv. Det søde sæt med dyrene fra Deer Friends er lavet i 100% fødevaregodkendt silikone, fri for skadelig kemi.

Peekaboo Spisesæt Deer Friends fra Done By Deer består af en kop, tallerken og gaffel. Koppen har to håndtag, for et godt greb. Det ene håndtag har sjove krokodille takker, fra krokodillen Croco, på ydersiden. Tallerkenen har høje kanter, med elefanten Elphee på kanten. På gaflen er hvalen, Wally. Tænderne på gaflen er lavet i stål.

Hele sættet kan tåle at komme i opvaskemaskinen og i mikroovnen. Designet i tyk silikone med gode greb gør det ideelt til baby og småbørn som skal lære at spise selv og træne finmotorikken. 

Done By Deer er dansk design af høj kvalitet. Mærket Done By Deer er kendt for at lave tekstiler og tilbehør til baby og småbørn. Designet har de fineste motiver af forskellige dyrevenner og planter. Produkter fra Done By Deer er altid lavet i de bedste materialer, så du kan være sikker på, at du giver det bedste til dit barn.

Ezpz First Foods Set

bedste funktion

Fordele
 • pros-icon.svg 100% silikone, fri for BPA og skadelig kemi
 • pros-icon.svg Indbygget dækkeserviet
 • pros-icon.svg Designet til at sidde

Detaljeret gennemgang

Ezpz First Foods Set er børneservice som er særlig velegnet til de mindste, som skal lære at bruge børneservice til spisetid. Det er specielt designet til at blive på spisebordet.

Derfor skal du vælge Ezpz First Foods Set

Med Ezpz First Foods Set får du børneservice til de allermindste. Det er fremstillet i 100% silikone og fri for BPA og anden skadelig kemi. Det tåler både at komme i opvaskemaskinen og i fryseren.

Sættet består af 4 dele bestående af bestik, skål og kop. Bestikket er 2 bløde og afrundede skeer. Selve skeen er dyb og smal og passer fint til en lille mund. Håndtaget er kort og bredt, så det er let at holde fast. Foran på skeerne er der prikker til at forhindre, at barnet putter skeen for langt ind i munden. På bagsiden af skeen er der en prik som er beregnet til at stabilisere skeen, når den ligger på bordet. Skålen har et indbygget underlag, der fungerer som en dækkeserviet. Underlaget er beregnet til at holde skålen fast, og får den til at fungere som en 2 i 1 tallerken. Koppen har non-slip greb og kan bruges til både lune- og kolde drikke.

Sættet er både nemt og praktisk og passer til dig som gerne vil undgå at kopper, bestik og tallerkner ender på gulvet når det er spisetid. Det er et nemt og sikkert børnebestik, som selv de mindste kan bruge. 

Guide

Sådan vælger du det bedste børneservice

Du vælger det bedste børneservice ud fra barnets alder og behov. Det er vigtigt at gøre dig nogle overvejelser omkring materialer og hvilke dele der skal følge med når du vælger at købe nyt børneservice. Det er især værd at overveje hvilken slags bestik der skal være med. Når du vælger børnebestik er det altid godt hvis der følger en ske med i købet. Ofte vil der være gaffel med til børneservice, og her er det selvfølgelig vigtigt igen at overveje hvilket materiale der passer til barnets alder.

Hvis barnet endnu ikke har fået tænder er det bedst at starte med kun at spise med ske. En gaffel kan let være for hård mod de bløde gummer

Derfor skal du vælge børneservice

Når barnet skal lære at spise selv, er det godt at have børneservice, som er specielt udviklet til barnets behov og færdigheder. Porcelæn er upraktisk og kan være direkte farligt hvis barnet bider i glasset. Kniv og gaffel i metal er selvfølgelig heller ikke beregnet til børn.

Når du vælger børneservice, får I mulighed for at få den bedste spiseoplevelse sammen. Oplevelsen omkring måltiderne er utrolig vigtigt for barnets udvikling og forhold til mad.

Oplevelse af spisetid og mad

Oplevelsen af spisetid og selve maden har stor betydning for barnet. Barnet imiterer de voksne i situationen. Hvis barnet ser at forældrene nyder maden og spiser godt, er der større sandsynlighed for, at barnet vil gøre det samme. Ser barnet derimod at de voksne ikke rigtig nyder maden og måske viser at de er kræsne, vil barnet højst sandsynligt reagere på samme måde ved måltiderne.

Når barnet begynder at spise selv, er det vigtigt at vi giver det frihed til at se, smage og mærke på maden. Det er godt at være forberedt på at spisesituationen kræver tålmodighed og oprydning. Der vil være perioder hvor barnet kan lide at spise forskellige ting og perioder hvor barnet siger “nej” til det meste. Tilbyd barnet mad, men lad være med at presse det til at spise. Hvis barnet ikke vil have maden, kan I altid forsøge lidt senere.

Selvstændighed og finmotorik

Når barnet lærer at spise selv træner det og udvikler sin motorik. Hvis barnet viser interesse for at gøre tingene selv, så lad det endelig prøve. Barnet føler sig stolt og selvstændigt når det opdager at det “kan selv”. “Kan selv” betyder derimod ikke at maden altid ender hvor den skal. Du kan altid tilbyde dit barn hjælp, men når barnet gerne “vil selv” er det vigtigt at lade det gøre tingene selv. Det skaber selvstændighed og selvtillid hos barnet.

Materialer

Silikone er et godt valg, fordi det er fri for skadelige kemikalier og kan tåle opvaskemaskine. Materialer i silikone giver barnet mulighed for at holde et godt greb og udgør ingen fare for stik eller slag på f.eks. mund og gummer. Det er et robust materiale, som kan tåle at blive tabt på gulvet og bøjet. I forhold til nyere forskning er det et af de mest sikre materialer uden kemi. Andre materialer som plast og melamin er omdiskuteret i forhold til at kunne afgive kræftfremkaldende stoffer. Materialet melamin må f.eks. ikke bruges til mad med højere temperatur, da det i så fald afgiver skadelige stoffer.

FAQ

Hvilket børneservice er bedst i test?

Det bedste børneservice i test er Liewood Paul Spisesæt Rabbit. Med Liewood Paul Spisesæt Rabbit får du et spisesæt i godt og funktionelt design. Det er lavet i 100% silikone og fri for skadelig kemi og BPA.

Hvad er vigtigt når barnet bruger børneservice?

Det er vigtigt at materialet er sundhedsmæssigt sikkert og lavet i god kvalitet. Hold øje med at bestik, kopper, tallerkner og skåle er intakte og for eksempel påsatte metaldele på gaffel, ske osv. sidder ordentligt fast, også efter en tur i opvaskemaskinen eller på gulvet.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×