Børnegitter – Det bedste børnegitter 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Når vores baby begynder at bevæge sig rundt, er et børnegitter næsten uundværligt.

Som forældre er vores børns sikkerhed trods alt det absolut vigtigste, og allerede inden vores baby kan kravle, bør vi tænke over, hvilke situationer kan opstå i vores hjem. De små børn ved nemlig ikke, hvor faren lurer, og de har ofte så travlt med at udforske verden, at der kan opstå mange farlige situationer i hjemmet – især hvis man har trapper, brændeovn eller andet, som baby under ingen omstændigheder må komme i nærheden af. Her er et børnegitter genialt, da det kan afskærme baby fra alt det farlige.

Der findes imidlertid mange typer gitre, og det kan være vanskeligt at vælge det, der passer bedst til ens behov. Vi har udvalgt de bedste til dig i denne købsguide og sammenligningstabel, så du kan vælge det helt rigtige børnegitter og er beskyttet mod ulykker i dit hjem.

Fordele
 • pros-icon.svg Lukker automatisk ved hver åbning
 • pros-icon.svg Klemmesystem til at montere gitteret
 • pros-icon.svg SecureTech® signalerer om dørgitteret er lukket korrekt

Detaljeret gennemgang

Her får man et stabilt børnegitter med et automatisk lukningssystem, og som monteres i en dørkarm eller på en væg ved hjælp af et klemmesystem, så det ikke efterlader huller.

Derfor skal du vælge Safety 1st Auto Close Sikkerhedsgitter

Det prisvindende børnegitter fra Safety 1st er et oplagt valg, hvis du har trapper i hjemmet, som din baby ikke skal klatre op ad. Dette børnegitter kan nemlig nemt og hurtigt monteres på væggen eller i dørkarmen ved hjælp af et smart klemmesystem, så baby ikke kan komme forbi. Det er ikke nødvendigt at bore og skrue, og der efterlades ingen huller eller grimme mærker.

Børnegitteret lukker automatisk fra alle vinkler, så man kan være sikker på, at det aldrig står åbent for børnene, og SecureTech® signalerer samtidig, at det er korrekt lukket.

Grunden til, at dette børnegitter er bedst til brug i bunden af trappen, er, at underkanten giver risiko for at snuble.

Dette sikkerhedsgitter fra Safety 1st kommer desuden med en sekundær låsemekanisme, så du kan sørge for, at gitteret er låst af for selv de dygtigste små pilfingre. Dette kan gøres nemt og hurtigt med en enkelt hånd. Det passer til en døråbning på 73 til 80 cm, og takket være den separate forlængerdel kan man udvide dette gitter til en bredde på 136 cm.

BabyDan FlexiFit Metal

bedste billige børnegitter

Fordele
 • pros-icon.svg Kan åbnes til begge sider med én hånd
 • pros-icon.svg Kan tilpasses næsten alle åbninger
 • pros-icon.svg Budgetvenligt

Detaljeret gennemgang

Et stabilt og budgetvenligt børnegitter til en yderst fair pris, og som passer i næsten alle åbninger, eftersom vægbeslagene kan vinkles på forskellige måder.

Derfor skal du vælge BabyDan FlexiFit Metal

Det danske BabyDan står bag dette smarte gitter, som tilbyder fleksible monteringsmuligheder, idet det passer til selv de vanskeligste døråbninger. Der følger nemlig vægbeslag med, som kan vinkles, således at de kan skrues på enten inde i eller uden på dørkarmen eller mellem to vægge. Her er heldigvis tale om en nem montering.

Gitteret er yderst robust og nemt at betjene, idet man nemt kan åbne lågen med en enkelt hånd, og dette gitter kan hurtigt fjernes fra beslagene takket være dets quick release funktion, hvis man har behov for det.

Dette børnegitter er udført i stilrent hvid metal, som passer ind i de fleste hjem. Inde i dørkarmen passer gitteret til åbninger mellem 69 og 106,5 cm. Uden på er åbningen 5 cm mindre. Alt i alt er der tale om et rigtig godt sikkerhedsgitter til en meget fair pris.

BabyDan Flex L

bedste premium børnegitter

Fordele
 • pros-icon.svg Kan forlænges med sektioner
 • pros-icon.svg Kan åbnes nemt med én hånd
 • pros-icon.svg En fleksibel løsning til mange formål og åbninger

Detaljeret gennemgang

Dette yderst fleksible foldegitter kan forlænges med sektioner, så det kan benyttes til flere forskellige formål – man f.eks. kan bruge det i en døråbning eller afspærre et område.

Derfor skal du vælge BabyDan Flex L

Hvis du har behov for at afskærme et større område, er dette børnegitter ideelt. Her får man nemlig et langt børnegitter med masser af fleksibilitet.

Man får en dørsektion på 72 cm, to store sektioner på 72 cm hver og vægbeslag til montering. Gitteret kan således klare åbninger fra 90 cm og op til 233 cm. Ønsker man at gøre gitteret endnu større med flere sektioner, kan disse tilkøbes.

Dette sikkerhedsgitter er smart, hvis du har behov for at afspærre farlige områder, hvor baby ikke må få adgang, som f.eks. en varm brændeovn. Man kan også montere det fra væg til væg eller bruge det til at lave en lille indhegning til baby med et tæppe og noget legetøj. Det kan nemt åbnes med en enkelt hånd, og man kan fjerne det fra beslaget, når der er behov for det.

Gitteret er ikke velegnet til at bruge øverst på trapperne, da man kan snuble over tværstiveren forneden. En anden ulempe ved dette sikkerhedsgitter er, at det ikke har automatisk lukning, så man skal altid være opmærksom på, om gitteret er lukket ordentligt.

Lascal KiddyGuard Avant Dør- og Trappegitter

bedste børnegitter til døre og trapper

Fordele
 • pros-icon.svg Flot design med tekstilvæv
 • pros-icon.svg Nem og fleksibel montering
 • pros-icon.svg Ingen minimumsbredde

Detaljeret gennemgang

Her får man et moderne gitter, som nemt kan monteres ved døråbninger eller trapper. Det kan også hurtigt rulles sammen og gemmes væk, når man ikke ønsker at se det.

Derfor skal du vælge Lascal KiddyGuard Avant Dør- og Trappegitter

Dette er nok et af de pæneste sikkerhedsgitre på markedet, så hvis du ønsker et børnegitter, der kan rulles sammen og gemmes væk, når der f.eks. er gæster på besøg, er dette ideelt.

Gitteret fra Lascal adskiller sig fra andre modeller ved at være udført i tekstilvæv. Vævet er gennemsigtigt, så både baby og forældre kan følge med i, hvad der foregår på den anden side.

Man åbner og lukker gitteret ved at dreje på en vrider, hvorefter man kan trække vævet ud og hægte det fast i beslaget i den modsatte side. Dette kan gøres med en enkelt hånd, mon nogle brugere fortæller, at dette kan være en smule vanskeligt for de uøvede.

Dette børnegitter har den fordel, at det ikke har nogen minimumsbredde. Maksimumbredden er 120 cm. Det har en højde på 79 cm.

BabyDan Guard Me

bedste til den trange plads

Fordele
 • pros-icon.svg Diskret, når det ikke er i brug
 • pros-icon.svg Automatisk låsemekanisme
 • pros-icon.svg Man kan tilkøbe forlængere

Detaljeret gennemgang

Dette børnegitter er perfekt, hvis pladsen er trang, da det automatisk foldes sammen, så det næsten ikke kan ses, når det ikke bruges.

Derfor skal du vælge BabyDan Guard Me

Her kommer endnu et børnegitter fra danske BabyDan. Dette BabyDan gitter adskiller sig fra de øvrige gitre ved at bestå af et foldegitter i stedet for en låge. Dette kan være praktisk, idet gitteret optager mindre plads og derfor passer ind i selv mindre lejligheder eller trappeopgange.

Guard Me kan næsten ikke ses, når det ikke er i brug, hvilket også er en stor fordel. Det kan åbnes med én hånd, og det er muligt at montere det på både indersiden og ydersiden af en dørkarm eller mellem to vægge.

En af de bedste funktioner ved dette sikkerhedsgitter er den automatiske låsemekanisme, som gør, at lågen låser helt af sig selv. Man folder blot lågen over i låsen og giver slip, hvorefter den automatisk spændes fast. Det betyder, at man som forælder har en bekymring mindre, da man ikke behøver at tænke på, at man skal huske at lukke lågen ordentligt.

Det passer til åbninger på 64,5 og 89 cm, hvis du monterer det på indersiden af dørkarmen og til 55 og 79,5 cm på ydersiden af dørkarmen. Det er desuden muligt at tilkøbe forlængere, så det kan passe til åbninger på op til 113,5 cm.

Guide

Safety 1st Auto Close Sikkerhedsgitter BabyDan FlexiFit Metal BabyDan Flex L Lascal KiddyGuard Avant Dør- og Trappegitter BabyDan Guard Me
Montering Presgitter Monteres med skruer Monteres med skruer Monteres med skruer Monteres med skruer
Kan forlænges Nej Nej Ja Nej Ja
Automatisk lukning Ja Nej Nej Ja Ja

Sådan vælger du det rigtige børnegitter

Når det lille barn begynder at kravle, er det på tide at have styr på børnesikring af hjemmet. Der må ikke være nogen risiko for, at baby falder ned ad trappen, kommer i nærheden af brændeovnen eller får fingrene i klemme. Det går pludselig hurtigt, og det kræver i mange tilfælde ikke mere end et par sekunders uopmærksomhed, før den lille vildbasse er i den anden ende af huset.

Et børnegitter er derfor en investering, man virkelig bør overveje, hvis der er steder i hjemmet, baby ikke må få adgang til. Der findes dog flere forskellige mærker og modeller, så det er vigtigt at være opmærksom på, hvad ens behov er, og hvad man ønsker at afskærme baby fra.

Sikkerhed

Det allervigtigste, når man skal købe et børnegitter, er naturligvis sikkerheden. Sørg altid for at købe et gitter, som lever op til de europæiske sikkerhedsstandarder. De bedste gitre er robuste og stabile, og de skal gøre det helt umuligt for både de små børn at vælte gitteret eller komme igennem lågen. Mange små børn vil forsøge at åbne gitteret, så man kan med fordel vælge et gitter, hvor låsemekanismen sidder højt oppe.

Hvis gitteret skal monteres foroven af en trappe, er det vigtigt, at du er opmærksom på, om der er en bjælke forneden. Dette kan være farligt, da man kan snuble og falde.

Sørg også for, at gitteret har den korrekte højde, og at lågen ikke kan forceres af barnet.

Man skal naturligvis altid tjekke gitterets specifikationer, så man ved, at det er egnet til ens behov og følge instruktionerne. Sidst men ikke mindst skal man sørge for, at det er korrekt monteret på væggen.

Hvor skal gitteret bruges?

Du bør tænke over, hvad du ønsker at afskærme med gitteret. Er det adgangen til en trappe, der skal spærres, eller er det brændeovnen, et specifik rum eller noget andet, baby ikke må få adgang til?

I samme omgang bør du også overveje, hvor stort gitteret skal være. Mål dørkarmen og åbningerne omhyggeligt, så du kan være sikker på at anskaffe den rigtige størrelse.

Nogle gitre giver mulighed for afskærmning af både trapper, døre og mindre områder, så hvis du har brug for en fleksibel løsning, kan du med fordel investere i denne type.

Hvis du har lidt større børn eller hund, bør du også overveje deres behov for at kunne komme ind og ud.

Montering

Monteringen af børnegitteret skal også helst være nem og hurtig. Her kan man overveje, om man ønsker en model, der skal skrues fast i dørkarmen eller væggen, eller om man foretrækker en løsning, som man kan montere uden værktøj og skruer, og som ikke efterlader nogen huller.

Det vigtigste er naturligvis, at dit børnegitter er robust, og at det kan holde, hvis barnet prøver at forcere det. Et gitter, man skal montere med skruer, vil ofte være mere solidt, end et presmonteret sikkerhedsgitter, der skal sættes i spænd uden skruer i en dørkarm.

Et praktisk børnegitter

Man vil ofte skulle åbne og lukke børnegitteret rigtig mange gange i løbet af en dag, så det er en god idé at finde et praktisk gitter, som man hurtigt og nemt kan åbne med en enkelt hånd. Det er smart, når man har et barn på armen og skal kunne åbne lågen hurtigt.

Ligeledes er det smart, hvis man kan tage gitteret af beslaget, hvis det i en periode ikke skal benyttes.

Design og materiale

Man skal se på gitteret hver dag, så det gør selvfølgelig heller ikke noget, hvis designet er pænt og passer til indretningen af ens hjem. Du kan her overveje, om du foretrækker et enkelt hvidt metalgitter, et børnegitter i træ eller tekstil.

Du kan ligeledes tænke over, om du foretrækker et børnegitter med tremmer, hvor både du og barnet kan se ind på den anden side, eller om du vil have et gitter, der foldes sammen, men hvor det ikke er muligt at se igennem.

Budget

Der findes heldigvis mange modeller i forskellige prisklasser. I mange tilfælde kan man få et rigtig godt børnegitter uden at skulle finde den helt store pengepung frem. Når det kommer til vores børns sikkerhed, er det dog vigtigt, at man først og fremmest overvejer, hvilket sikkerhedsgitter vil give mest sikkerhed i hjemmet og mindske risikoen for ulykker.

FAQ

Hvilken børnegitter er bedst i test?

Det bedste børnegitter i test er Safety 1st Auto Close Sikkerhedsgitter. Det er et stabilt børnegitter med automatisk lukningssystem og nem montering, som ikke efterlader nogen huller.

Hvorfor skal man have et børnegitter i sit hjem?

Af sikkerhedsmæssige årsager kan det være en god idé at have et børnegitter i sit hjem. Børn er nysgerrige og spontane, og de kan hurtigt finde vej til farlige steder som trapper eller brændeovnen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×