Blebadebukser test – De bedste blebadebukser 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Close pop in badeble 2
Bedste billige

Close pop in badeble

Nick Ocean Molo blebadebukser 3
Bedste premium

Nick Ocean Molo blebadebukser

Splash about blebadebukser Splash jammers 4
Bedste UV-filter

Splash about blebadebukser Splash jammers

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne test af blebadebukser undersøger vi 4 af, hvad vi anser som værende de bedste blebadebukser på markedet lige nu. Udover at sammenligne væsentlige egenskaber som pasform, materiale og kvalitet, så har vi også kigget på de unikke fordele og ulemper ved hver model.

Uanset om du skal til babysvømning i svømmehallen eller på stranden med de små, så er badetøj en essentiel del af jeres svømmeudstyr.

Vandleg er en rigtig skøn aktivitet for både børn og voksne. Vægtløsheden og bevægelsesfriheden for baby og større børn er bare så sjovt og virkelig afslappende. Samtidig med at du kan lære din baby at vand ikke er farligt og, hvordan man på sigt kan lære at svømme.

Dertil hører sjove vandlege om krokodiller og hvaler, der har omringet jer, men måske legen kunne blive så sjov at man som en lille størrelse glemmer, at man skal på toilettet.

Her er det virkelig en sikkerhed for både forældre og børn i alle aldre at vide, at barnet har ´uheldssikret´ badetøj på, så eventuelle smuttere bliver inde i bleen.

Det giver jer en ting mindre at tænke på, og mere nærvær for jer alle.

Men hvordan vælger man så de helt rigtige nye blebadebukser?

Ja det kan være lidt af en jungle at finde rundt i alle de blebadebukser, og der er flere ting man bør være opmærksom på inden køb.

Men fortvivl ej, vi har skåret os igennem junglen for dig og samlet al vores viden og den nødvendige information i en købsguide i slutningen af artiklen.

Fordele
 • pros-icon.svg Kan bruges uden almindelig ble
 • pros-icon.svg UV beskyttende stof i 50+
 • pros-icon.svg Phthalat og latex fri
 • pros-icon.svg Holder tæt hvis uheldet er ude

Detaljeret gennemgang

Splash about happy nappy badeble er i et enkelt design i blå og gul, med et specielt gummi neopren stof, der giver god komfort og gør dem dejligt fleksible for babys hud.

Derfor skal du vælge Splash about happy nappy

Her er en badeble, der nemt kan bruges både i de mange svømmehaller der findes,  og på stranden.

På stranden er Splash about happy nappy helt geniale, da de også har indbygget UV- filter i stoffet så man ikke behøver at smøre solcreme indenunder. Splash about badebuksen er desuden sikret mod lækage, så man behøver ikke at bruge ble under dem. Producenten anbefaler dog at man alligevel gør det, for at være 100% sikker.

Blebadebukserne kan let vaskes, hvis der skulle ske uheld og neoprenstoffet er meget let at rengøre.

De fleste babyer elsker at have dem på, og de giver klart en bedre komfort end en klassisk badeble fra supermarkedet.

Splash about happy nappy, er lavet i et gummiholdigt neoprenmateriale, som er både latex og phthalat fri, så dit barn kan bade uden at bliver udsat for skadelig kemi. Alt i alt en badeble der minder meget om et par almindelige badebukser eller badedragt.

Close pop in badeble

Bedste billige

Close pop in badeble
Fordele
 • pros-icon.svg Bleen er lækage fri
 • pros-icon.svg Lækre ribkanter med snor i taljen som gør det muligt at tilpasse den til dit barn
 • pros-icon.svg Har en god pasform
 • pros-icon.svg Kan fås i mange størrelser
 • pros-icon.svg Blebadebukserne kan bruges i svømmehallen uden almindelig ble

Detaljeret gennemgang

Blebadebukserne fra Close Pop udmærker sig på både komfort og design, og så er de samtidig flotte at kigge på for både børn og voksne.

Derfor skal du vælge Close Pop in badeble

Blebadebukserne fra Close Pop, er lavet af 3 forskellige lag, der sørger for at der ikke kan komme noget ud af bleen.

De tre lag består af et et smudsafvisende lag yderst, i midten en vandtæt membran, og inderst et dejligt blødt fleecelag, der er blødt mod barnets sarte hud.

Selve designet gør den også yderst behageligt for barnet at have på, og gør at du som forælder heller ikke behøver være nervøs for om bleen kunne falde ned, eller om den kan lække.

Den gode pasform gør at den bliver hvor den skal.

Det sørger de dejlige ribkanter for, som både er lavet nede ved benene, men også oppe i linningen, der kan justeres, så dit barn ikke bliver generet, når der skal svømmes rundt med badebleen på.

Hvem kan også stå for et sødt mønster med hvaler, der bare vil ned i vandet og svømme med alle de andre. Vi er kæmpe fans af denne badeble!

Nick Ocean Molo blebadebukser

Bedste premium

Nick Ocean Molo blebadebukser
Fordele
 • pros-icon.svg Neopren badebukser med solfilter uv 50+
 • pros-icon.svg Kan købes i forskellige farver og størrelser
 • pros-icon.svg Blebadebukser baby også kan bruge
 • pros-icon.svg Optimal sikkerhed – godkendte til brug i svømmehallen

Detaljeret gennemgang

Neopren badebukser med stærkt UV filter fra Molo, med et super sødt print med en mørk havbund og blæksprutter. Neoprenstoffet gør at de tørrer hurtigere, og ikke føles lige så våde som normalt badetøj.

Derfor skal du vælge Nick Ocean Molo Blebadebukser

Hvis du leder efter et par lækre badebukser til den lille men et UV-filter der vil noget, så er det denne model du skal have fat i.

Mange børn kan ikke lide at blive smurt ind i solcreme, så det er en stor hjælp for forældrene, og en bekymring mindre, når man ikke behøver at smøre solcreme under badetøjet.

Det gør disse badebukser idéele som badetøj til en strandtur herhjemme eller på sommerferien i varmere lande. De er dog også fantastiske til baby i svømmehallen, da der ikke kræves badeble under dem for at undgå uheld.

Mange svømmehaller kræver badebleer for at være sikre på at undgå upsere men denne model er godkendt til svømmehallerne uden badeble under. For at være 101% sikre, anbefaler producenten alligevel en badeble under, og at denne skiftes ofte.

Blebadebukserne sidder helt tæt og er lækagesikre, så I som forældre ikke behøver at være bekymrede og hele tiden spørge den lille om han eller hun skal på toilettet.

Det betyder også at barnet kan koncentrere sig om sin leg og om at have det sjovt i vandet.

Neoprenstoffet er mug og bakterieresistent, hvilket også er et kæmpe plus i vores bog.

Splash about blebadebukser Splash jammers

Bedste UV-filter

Splash about blebadebukser Splash jammers
Fordele
 • pros-icon.svg Med Uv 50+ filter i neopren
 • pros-icon.svg Kan bruges i svømmehaller
 • pros-icon.svg Badebukserne kan bruges uden almindelig ble
 • pros-icon.svg Henvender sig til lidt større børn
 • pros-icon.svg Fås i flere størrelser

Detaljeret gennemgang

Her er et par flotte badebukser til lidt større børn. Badebukserne har et lidt mere diskret men stadig sejt design med motiv af havets dyr.
Som de andre badebukser fra Splash About, er disse badebukser lavet i et smidigt neoprene stof, helt uden latex og phtalater.

Derfor skal du vælge  Splash about Splash jammers

Neopren blebadebukser fra Splash About er udstyret med et stærk UV-filter +50, så der er perfekte til strandturen, hvor de beskytter dit barn hud på de stærke solstråler.

Samtidig er de godkendte til brug i svømmehallerne, hvilket gør dem alsidige, så man ikke behøver at investere i to par til sit barn.

Bukserne her giver en god tryghed til barn og forældre, da de slutter helt tæt ved både mave og lår, så der ikke kan komme uheld ud i vandet.

En blebadebuks som disse er et rent musthave til barnet der elsker vand uanset om det er havvand eller vandet i svømmehallen der trækker.

De kan også sagtens bruges i havet og fordi de netop lukker helt tæt omkring numse, lår og mave, så er sikkerheden helt i top til svømmehalsturen, hvor der bliver stillet høje krav for at undgå uheld i badevandet.

Guide

Model Materiale Uv-filter Godkendt til svømmehal Justerbare
Splash about happy nappy Neopren Ja Ja Nej
Close pop in Laminat Nej Nej Ja
Nick Ocean Molo Neopren Ja Ja Ja
Splash about Neopren Ja Ja Nej

Sådan vælger du de bedste blebadebukser

Når du skal vælge den rigtige blebadebuks til dit barn er der en række ting du bør være opmærksom på inden køb. Vi har listet de vigtigste ting i nedenstående købsguide.

Pasform

Pasformen er selvsagt noget af det allervigtigste at være opmærksom på når du skal vælge de rigtige blebadebukser til dit barn.

Det er uhyre vigtigt at de slutter tæt, så der ikke sker store uheld i vandet.

Pasformen afgør om de er behagelige for dit barn at have på, om de er fleksible omkring barnets krop og vigtigst af alt, om de er lækagesikre.

Pasformen har også betydning for om de skal bruges med eller uden en engangs badeble indenunder, så det er også et spørgsmål du skal stille dig selv inden køb.

Ønsker du at dit barn skal kunne være i vandet uden ble, skal du vælge en model der er helt sikker mod lækage.

Materiale

Nogle blebadebukser er fremstillet af en type plastikmateriale, der kan indeholde uønsket kemi.

Så hvis det er noget du går op i, skal du altid huske at tjekke  dette.

Det vil altid stå på indpakningen, hvis blebadebukserne er fri for fx. phthalater

Hvis stoffet ikke er tilstrækkeligt blødt og fleksibelt kan det også virke generende på barnets hud, så det er også en vigtig faktor at overveje inden køb.

UV-filter

Hvis du udelukkende planlægger at brug blebadebukserne til svømmehallen eller poolen indendørs, er uv-filteret ikke så vigtigt. Men hvis barnet skal bruge bukserne på stranden er det en rigtig god idé at vælge en model med indbygget uv-filter, så du ikke behøver at bekymre jer om at putte solcreme under bukserne.

Rengøring af blebadebukser

Rengøring af blebadebukserne er selvsagt en vigtig faktor, særligt hvis de bruges uden badeble og uheldet er ude.

Både klor og saltvand slider på stoffet og derfor vil det forlænge buksernes holdbarhed, hvis man altid husker at skylle dem i koldt vand efter brug.

Hvis der er sket uheld og der er behov for en grundigere rengøring, kan de vaskes med en mild sæbe eller sæbespåner, der skåner stoffet for unødigt slid.

Følg derudover vaskeanvisningen og lufttør badebukserne. Så vil de kunne holde i mange år.

Forskellen på engangs badebleer og blebadebukser

Forskellen er at den engangs badeble du kan købe i supermarkedet fungerer mere eller mindre som en normal ble, hvilket den også ligner.

Den sørger for at holde uheld inde i bleen og er modsat almindelige bleer vandtæt og suger ikke badevandet op.

Som med almindelige bleer vil der dog altid være den risiko at de ikke holder helt tæt ved benene og derfor kræver svømmehallerne at man bruger en badeble i stof udenpå for at sikre 100% tæthed.

En engangsbadeble under badetøjet vil ikke have den samme komfort som en i stof men de kan være et udemærket alternativ, hvis man ikke bader ofte med barnet.

Hvad kræver svømmehaller?

Svømmehaller har strikse regler for, hvilket badetøjet dit barn skal have på.

Hvis du f.eks bruger engangsbadebleer til babyer, vil de kræve at du bruger badebukser eller badetøj, der lukker tæt udenpå for at sikre imod lækage. Hvis I bruger blebadebukser vil svømmehallerne kræve at det er godkendte blebadebukser til formålet.

Som skrevet i testen ovenfor er langt de fleste forskellige blebadebukser godkendt til svømmehallen fordi de lukker helt tæt ved mave, lår og numse men undersøg det altid på forhånd, så I ikke går forgæves i svømmehallen eller poolen.

FAQ

Hvilke blebadebukser er bedst i test?

De bedste blebadebukser i test er Close pop in, da de udmærker sig ved både materiale og komfort for børnene.

Hvad er bedst, badeble eller blebadebukser?

Om en badeble eller et par blebadebukser fungerer bedst for jeres familie, vil være meget individuelt. Nogle forældre føler sig mest trygge ved at bruge en decideret badeble med et par badebukser udenpå, for at være helt sikre. Hvor andre forældre er helt tilpasse med at bruge blebadebukserne i stedet for. Selvom blebadebukserne burde være sikre i sig selv anbefaler producenterne selv at bruge en badeble under, så på den måde kan man sige at det er den bedste løsning.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×